Германия отхвърли твърденията на Борис Джонсън, че е искала Украйна бързо да загуби войната

Германия отхвърли твърденията на Борис Джонсън, че е искала Украйна бързо да загуби войната

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Германското правителство отхвърли твърденията на бившия британски премиер Борис Джонсън, че в началото на войната в Украйна Германия се е надявала на бързо поражение на украинските сили, предаде Асошиейтед прес.

"Германската гледна точка на един етап от конфликта беше, че ако така и така ще има катастрофа, то би било по-добре всичко да приключи бързо и Украйна да се огъне", заяви в понеделник Джонсън пред телевизия Си Ен Ен Португалия.

Според Джонсън Германия е имала икономически причини за тази си позиция, съобщава Си Ен Ен Португалия.

Германското правителство заяви днес, че твърденията на Джонсън не отговарят на истината.

Джонсън "има особени взаимоотношения с истината", изтъкна германски правителствен говорител, като припомни, че на 27 февруари, три дни след нахлуването на руските сили в Украйна, канцлерът Олаф Шолц е изразил силната подкрепа на Германия за Украйна в своя реч в Бундестага.

В изявленията си пред Си Ен Ен Португалия Джонсън коментира и позицията на Франция в дните преди нахлуването. Според бившия британски премиер Париж е бил "в отрицание" и не е допускал, че наистина ще се стигне до военен конфликт в Украйна.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • "Съюзниците" по ОТАН не могат да се дишат, заедно щели да ми воюват

    23 Ное 2022 19:58ч.

    Дъгоцветни шматки

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно обратното

    24 Ное 2022 10:09ч.

    Джонсън е абсолютно прав. Германците с удоволствие щяха да харижат цяла Украйна, без да им мигне окото. Само газ и бизнес да има. Само че смелата и достойна украинска нация им обърка плановете. Германците и до днес не помагат както в действителност биха могли, а само манкират подкрепа - да мине номера. Подли и недостойни, както са българите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи