Германец си постави към 90 ковид ваксини, за да продава сертификатите

Германец си постави към 90 ковид ваксини, за да продава сертификатите

60-годишен мъж по всяка вероятност се е ваксинирал десетки пъти срещу КОВИД-19 в Германия, за да продава след това подправени сертификати с истински номера на хора, които не желаят да се имунизират, предаде Асошиейтед прес.

Смята се, че мъжът от източния град Магдебург, чието име не се разкрива в съответствие с германското законодателство, изглежда се е ваксинирал месеци наред, общо към 90 пъти, във ваксинационни центрове в източната провинция Саксония, преди криминалната полиция да го залови по-рано този месец.

Заподозреният не е задържан, но е разследван за незаконно издаване на сертификати и подправяне на документи.

Той е бил заловен във ваксинационен център в град Айленбург в Саксония, когато отишъл за поставяне на доза ваксина за втори пореден ден. Полицията е конфискувала от него няколко празни бланки за сертификат и е започнала наказателно разследване.

Засега не е ясно как са му се отразили тези близо 90 дози ковид ваксина, които са били на различни производители.

През последните месеци германската полиция е извършвала много операции във връзка с фалшификации на ваксинационни паспорти. Във ФРГ много антиваксъри отказват да се имунизират, но искат да разполагат с бленуваните ковид паспорти, които правят много по-лесен достъпа до обществен живот и обществени места като ресторанти, театри, плувни басейни и работни места.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Тихомир Томов

    03 Апр 2022 19:07ч.

    Интересен експеримент в стил д-р Менгеле .....................................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    03 Апр 2022 20:47ч.

    Мой приятел плати в Германия 700Е за два сертификата.Германеца е заработил около 30 000 евро. А моя съименик и крадец на никове /Желязко Желев тройноваксиниран/ пише цял ден постове за 10лв.С трите ваксини щеше да е напред с 1 000Е.Казах му ,че ще го наема.Ма тролското е неизкоренимо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • напреднал

    04 Апр 2022 5:52ч.

    Е. Е, сега, поне Е безсмъртен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    04 Апр 2022 7:54ч.

    "Засега не е ясно как са му се отразили тези близо 90 дози ковид ваксина, които са били на различни производители". E, как, нали РНК ваксините не нанасят вреда на организма, защото не вкарват истински вирус?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи