ГЕРБ за ареста на кмета на Стамболийски: Това е полицейска репресия! Искаме оставката на Демерджиев

ГЕРБ за ареста на кмета на Стамболийски: Това е полицейска репресия! Искаме оставката на Демерджиев

По-рано днес полицията задържа Георги Мараджиев, кмет на Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив. Засега не му е повдигнато обвинение.

Арестуван е кмет, излъчен от партия ГЕРБ. Това е продължение на полицейските репресии, започнали по времето на Бойко Рашков, и продължаващи сега. ГЕРБ остро протестира срещу полицейските репресии в страната.

Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ по повод ареста на кмета на Стамболийски Георги Мараджиев. 

Кое наложи влизането с качулки по такъв начин в фабриката на господин Мараджиев, попита Атанасова и продължи: За нас това демонстрация на полицейщина. За нас темата с несправянето с убийства, престъпност, мигранти да бъде изместена от подобна полицейщина. В правова държава всички действия се извършват по надлежния ред, а МВР не се ползва като бухалка.

ГЕРБ ще поиска изслушване на вътрешния министър. Учителят Рашков не е най-добрият учител, който може да намери, заяви Емануил Манев, депутат от ГЕРБ по време на брифинга.

Възприемаме днешната акция като кризисен ПР на министър Демерджиев, добави и Тома Биков. Ако на господин Демерджиев му останало малко достойнство още днес трябва да подаде оставка, каза заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ.

Тази сутрин полицаите първо обискираха фабриката на сина на Мараджиев в Стамболийски. Там бе разпитан и Мараджиев, а проверките продължават в сградата на община Стамболийски.

Мараджиев определи случващото се като сплашване и вижда в акцията действия на полицията срещу работа му като активист на ГЕРБ.

"Дори не знам защо е акцията. Тази  фабрика е на сина ми, аз работя в общината. Идват избори и аз съм винаги на прицел като общински координатор на ГЕРБ. За мен акцията е политическа, а претърсването във фабриката е незаконно", каза пред Радио Пловдив Георги Мараджиев. 

Той отрича причина да е злоупотреба с евросредства, за каквото се съобщи по-рано, защото по всички програми на общината се минали проверки и коректни отчети.

Мараджиев обяви, че по всякакъв начин ще съдейства на икономическа полиция, която извършва проверки в администрацията на община Стамболийски

Междувремнно от ПГ на ГЕРБ-СДС обявиха, че застават зад арестувания тази сутрин Георги Мараджиев.

Административният секретар на партията Цветомир Паунов заяви в Стамболийски, че акцията срещу Мараджиев е политическа  и цели да се отклони общественото  внимание от тежката политическа ситуация в страната, мигрантската криза и проблемите в МВР.

 

Източник: "Епицентър"

 

Коментари

 • сащ е агресор

  24 Ное 2022 13:47ч.

  Щом арестуват за престъпления някой с държавна длъжност (а е политик от герб), значи е политическа атака?! хахахахахахах

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • mathur

  24 Ное 2022 15:07ч.

  Щом от тая Престъпна партийка плачат ,значи е на прав път Демерджиев

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СМЕХХХ

  24 Ное 2022 16:33ч.

  Ай стига ва! Туй не мое да бъде! Ама защо, когто сгщат престъпниците, тия почват да реват като заклани, че деморкацията е в опасност ?!? Егати и деМОРкрацията, щом престъпниците си правят каквото искат, че и управляват и държава!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи