ГЕРБ: Васил Терзиев прави чистка, уволни 325 служители заради свои кадри

ГЕРБ: Васил Терзиев прави чистка, уволни 325 служители заради свои кадри

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Новата общинска власт в София е освободила 325 служители, като само кметът Васил Терзиев е разписал освобождаването на 110 души. Това обявиха от групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет, като цитираха получена справка по тяхно искане. 

Помните, че в предизборната кампания Терзиев успокои, че няма да има чистка, каза Георгиев, като обвини в лъжа градоначалника.  Резултатите обаче са по-различни - 325 служители са освободени. Има и епидемия от доброволно напуснали,  заяви общинският съветник от ГЕРБ Георги Георгиев заедно с председателя на финансовата комисия.

Това е струвало на софиянци 1,4 млн. лв. за заплати и обезщетения. Самият Терзиев е освободил 110 души. Това означава, че над 10% в Столична община са освободени. Толкова са били уволнени и в районните кметства, като сред рекордьорите е район "Лозенец", добави Георгиев.

"700 заплати по 2 хил. лв. обезщетение - за прищявката да трудоустроят кадрите на Промяната в София. Всъщност Промяната в София и Столична община се превърна в Бюро по труда", констатира бившият шеф на СОС.

По думите му освободеният ръководен екип представлява само 1% от общия списък, всички останали са редови специалисти.

"325 души са останали без работа, за да може на 325 души от ПП да им намерят работа. Лошото е, че всичко това е за сметка на джоба на софиянци", заяви Георги Георгиев. За тези пари кметът е можел да построи детски площадки, за които бюджет няма да има, направиха сравнение от групата на ГЕРБ в СОС.

Оттам уточниха, че сред уволнените има хора, назначени много преди дори ГЕРБ да дойде да управлява София.

В резултат сега виждаме неграмотно подготвени доклади, отбеляза Георгиев и посочи, че тепърва ще наблюдават качеството на работата на кадрите на ПП в общината.

Източник: dnes.dir.bg

 

 

Коментари

  • Ами идат избори и хората трябва да се мотивират да гласуват за ППДБСС

    11 Апр 2024 11:43ч.

    Иначе защо хората са дали подкрепата си за ППДБСС кмета?! В България държавната администрация е най-големият работодател, след като предците ни позволиха да се разруши индустрията и икономиката на 27-та в света по икиномическа мощ държава България! Народна република България, която създаде българския народ, а създаденото после го взеха няколко човека, за какво, а?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕШЕН 😭

    11 Апр 2024 11:46ч.

    А ГЕРБ какво различно е от това бре Хаймана? СМЕШНИК! Ползвай огледалото? В СГЛОБКАТА, в сглобката - Георгиев!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    11 Апр 2024 12:22ч.

    всички общини в българия трябва да са свързани електронно удостоверение за наследници да се вади от всяка една община а не както е сега от общината на починалия кадастрални карти данъчни оценки всичко веднага на компютъра по цял ден разнасяме документи нагоре надолу и не знаем на кого ще попаднем хаиде стига вече с тази бюрокрация 21 век е

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    11 Апр 2024 12:25ч.

    на женския пазар кога ще се обърне внимание там е отделна губерния няма един кантар обърнат към клиентите всичко е затулено с камари плодове и зеленчуци даже и индииците не се виждат контролната везна винаги показва с около 100 гр по малко там пазаруват бедни и стари хора тротоарите разбити ще се пребият ако паднат за качеството нямам думи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бай Бай

    11 Апр 2024 14:36ч.

    Кога дойде на власт Бойко нима не изгони хора от общинската администрация на София? А когато ГРОБ дойде на власт, тогава каква сеч започнааа !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    11 Апр 2024 15:28ч.

    Ма то тунеядците в общинката са повече бе йористе ! половината да ги махнат пак ще е малко !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кукуряк

    11 Апр 2024 16:58ч.

    Нещо си се объркАл . Новият кмет не маха тунеядците , а заменя чуждите тунеядци със свои тунеядци .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само 110?

    11 Апр 2024 17:00ч.

    Че той бил направо филантроп! Де що е греб, всичко в тръстиката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи