ГЕРБ-СДС: Кирил Петков да обясни как Корнелия Нинова изземва функцията му на премиер

ГЕРБ-СДС: Кирил Петков да обясни как Корнелия Нинова изземва функцията му на премиер

Кирил Петков да обясни пред парламента как Корнелия Нинова изземва функцията му на премиер и диктува не само дневния ред на обществото, на Министерския съвет, но и на Народното събрание, поискаха от парламентарната група на ГЕРБ-СДС, съобщава БТА.

Очаквам, че председателят на парламента най-накрая ще разбере функцията си, дадена му от Конституцията и правилника за дейността на Народното събрание (НС) и ще покани Петков да отговори на въпросите. Това заяви на брифинг в НС председателят на парламентарната група (ПГ) ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, пред журналистите застана цялата парламентарна група. 

Поводът беше обявената идея от вицепремиера Нинова за въвеждане на форсмажор, чието изслушване в пленарната зала, както и това на министър-председателя поискаха сутринта от ГЕРБ-СДС.

Днес министър-председателят Кирил Петков изпусна един шанс, който му дадохме - да дойде в парламента и да обясни за какво става дума, защото само новината за форсмажор към момента носи реална щета за стопанския живот на страната, на свой ред коментира Томислав Дончев. По думите му има универсален перманентен провал от началото на мандата до днес - неспособността на правителството да гарантира минимална доза сигурност и яснота, както на българския бизнес, така и на българските граждани. Няма авторитет, няма кой да успокои бизнеса по отношение паниката с горивата и скъпия ток и наред с всички останали щети това вероятно е основната, подчерта Дончев.

Председателят на българския парламент вече се е превърнал в параван, зад който се крие "безпомощният министър-председател, който, очевидно, не управлява процеси, не лидира ситуации и няма отговори. Въпросът къде е Кирил Петков тежи с още по-голяма сила и поради факта, че насроченото за днес заседание на Министерския съвет (МС) беше отменено. Няма го в НС, няма го в МС", обобщи Десислава Атанасова.

Оттук нататък сме изключително притеснени, защото най-големият форсмажор е дадеш на БСП да ти управлява икономиката и земеделието, коментира и Тома Биков. Според него това означава две неща - срив на икономиката и изчезване на хляба, което по думите му сме гледали вече няколко пъти. Ако "Демократична България", "Продължаваме Промяната", "Има такъв народ" искат да съучастват в подобни авантюри, са свободни да го направят и са точно толкова отговорни за това, че Корнелия Нинова иска очевидно да установи контрол върху цените, категоричен е депутатът.

 

 

Коментари

  • Как, с нахалство

    17 Март 2022 14:08ч.

    Върви с рогите напред и гази. Винаги е била такава. То затуй и отврати левите хора у нас от партията си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • силата на намерението

    17 Март 2022 14:27ч.

    На Кирчо са му се стопили платките в какви кълчища се е набутал. Той явно не очакваше, че целта на упражнението от последните две години е България да бъде вкарана във война. Това детско царство дето го направиха, от разни пълни аматьори с невинни лица, си е точно като в оня израз за пътя към ада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това са глупости

    17 Март 2022 14:37ч.

    Знаеш го

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мутра

    17 Март 2022 14:42ч.

    Проблема не е в кирчо, Буци, Нинова, Ристьо и пр, а в България. И вашия Копейкин /който между другото осъди войната на русия в Украйна/ да беше премиер и той щеше да гласува каквото му кажат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • силата на намерението

    17 Март 2022 15:07ч.

    Знам доста неща, имам диплома за вишу по тая материя. Глупака си ти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мислете

    17 Март 2022 14:54ч.

    Нова четворна коалиция - БСП аут, ГЕРБ на тяхно място?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Владимир Владимирович Путлер

    17 Март 2022 16:45ч.

    Именно, комунягите вън.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жизел Каракютукова

    17 Март 2022 15:52ч.

    Когато една "работа" /или разработка!/ започне с мегалъжи, мегаизмами, мегаманипулации, мегаинтриги и мегафалшификации, няма начин да не завърши позорно и на бунището! Видя се, че освен широка усмивка, лигаво изражение и ококорен поглед и акъл трябва! А да, и гръбнак!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола

    17 Март 2022 15:54ч.

    Абе Кирчо, че не е наред - не е, ама да се коалира с БОКО... трябва да е луд ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи