ГЕРБ: Правителството раздава милиарди на странни фирми - това е международен скандал

ГЕРБ: Правителството раздава милиарди на странни фирми - това е международен скандал

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Часове след като от финансовото министерство съобщиха за отпадане на проекти от Плана за възстановяване, ГЕРБ даде извънредна пресконференция.

Депутатът Делян Добрев обяви, че “правителството се готви да раздаде 1,706 млрд. евро на фирми, които никой не знае от къде дойдоха, имало ли е търг и т.н. 180 млн. евро ще получи фирма "Резолв Енерджи" регистрирана в Люксембург, за да построи фотоволтаик на мините. Това не е скандал, а международен скандал. „Uropean energy” ще получи 450 млн.евро. Коя е тази фирма? Някакво състезание имаше ли? Конкурс за 3 млрд. лв., за който никой не е разбрал?”, запита той.

Добрев каза, че не знаят кой е направил тези проекти и искат да разберат. “Научаваме по апокрифен начин. Краси го намери по някакъв начин. Днес се готвеха за МС, по някакви причини го оставиха за петък. В Министерство на енергетиката нямаме наш министър”, посочи той и призова за оставки.

"Фирмите са регистрирани в Люксембург, може би за да бъде скрито чии са". Той прочете и още няколко имена на фирми и сумите, които ще получат: "95 млн.евро за Металик Груп, Резолв ще получи 180 млн.евро, Гълъбово Солар 20 млн. евро и 4358 са предвидените работни места”, посочи той.

Експерти: 900 млн. евро е преквалификацията на работниците в тецовете, ЕК ни дава 1,2 млрд. евро

“Това правителство не е наше. В него имаме един вицепремиер и външен министър, който няма отношение за парите и как се раздават”, уточни той.

Призоваваме правителството и министъра на енергетиката да реализират в най-скоро време проекта за удължаване на комплекса "Мини Марица-изток. Това може да се случи с подписването на колективно споразумение", заяви пък Кирил Вълчев. Той прогнозира погром в енергетиката и подчерта, че е важно да се удължи животът на въглищните централи.

Бившият енергиен министър, сега депутат от ГЕРБ, Теменужка Петкова заяви, че не се предвиждат никакви инвестиции, за да се предвиди удължаване живота на въглищните централи. "А те са гарант за енергийната ефективност на страната, защото дават 46% от енергийната стойност“. Колегата и Жечо Станков допълни, че над 49 000 души разчитат на този сектор и затова кабинетът бързо трябва да намери решение.

Източници: "24 часа", NOVA

 

 

Коментари

  • Hfdd

    27 Sep 2023 19:44ч.

    С кого сте в коалиция бе негодници? Кой им даде на тепсия властта бе продажници? Каква е тази шизофренияяяяя?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    27 Sep 2023 20:32ч.

    По-спокойно колега! Работата е много проста. Значи те не са коалиция, а - НеКоалиция. Те не са партньори, а "некоалиционни партньори" (цирирам Борисов). И те не работят заедно, а работят "незаедно". Слагаш отпред едно "не" и всичко е по "нестарому".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    27 Sep 2023 19:59ч.

    Е тоя пич, май ще си измие предишните срамове и ще заслужи прошката ни! Поздравления за реакцията и изнесеното, без значение, каква е истинската му цел! Това в личен план, а не за партията му. / С "милиционерите" никога не знаеш, коя е истината. /

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    27 Sep 2023 20:43ч.

    правителството е ваше, щом го подкрепяте, а санкциите магнитски не се признават от ПП-ДБ след като работят с пеевски, дорибългарската конституция променят по негов проект, в услуга на ДПС, чужди граждани ще могат да бъдат кметове, министри, премиери

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 1234

    28 Sep 2023 0:40ч.

    Време е всички енергетици да не се насландисват, а да излизат, да блокират цялата страна и докато тия продажници, които ни управляват не бъдат изметени, са не се отказват. Чак такова продажно правителство не сме имали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Една

    28 Sep 2023 8:48ч.

    Като чуя гепаджиите да критикуват правителството, не знам да се смея ли или да плача. То бива гьонсуратлък, ама чак пък толкова …. Даже и Алеко щеше да онемее пред тази абсурдна ситуация! Кой сложи и държи това правителство?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    28 Sep 2023 10:37ч.

    Бяха необходими, по-малко от три месеца, за да разберат всички, че джендър-либерастките американски марионетки от ПП-ДБ са токсични за България! А сега какво?! Добре, че дори ГЕРБерастите и ДпСарите се отвратиха от наглостта и очевадното националното предателство на КУрчо, Кокорчо и откровено фашистките им остриета - молецът Денков и укропитекът Тагаренко. За светкавично време тази "дружинка", на директно подчинение на Посолството (онова, на ул. Козяк) успя да нанесе такива щети на България, че отзвука от безобразията им ще отеква дълго в бъдещето. Трябва спешно да се формира общ политически фронт срещу настоящите дебили и национални предатели, защото в противен случай, много тъмни времена се задават за и без това изстрадалата ни родина!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи