ГЕРБ: Очаквахме визионерска реч от Радев, не обиди към избирателите ни

ГЕРБ: Очаквахме визионерска реч от Радев, не обиди към избирателите ни
Очаквания за визионерска реч от президента Радев имали от парламентарната група на ГЕРБ, но вместо това разчетоха обиди към избирателите си. Затова и депутатите на партията напуснали пленарната зала в първата минута от речта след клетвата за втори мандат на Румен Радев.


"Винаги сме твърдяли, че демокрацията е зачитане на институциите. Считаме, че години наред всички думи за това, че една партия и конкретно ГЕРБ е наричана с всякакви епитети, с опити да бъде чегъртана е обида към всички членове и симпатизанти на тази държава. Демокрация е да затичаш вота на българските граждани. Тази президентска двойка е избрана едва с 30% от избирателите", обясни председателката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова от кулоарите на парламента.


"За да има работещи институции тряба да има диалог между тях и колкото и силен сблъсък да има между тях той трябва да е в тази сграда, а не по оста партии", каза още тя.

 

От ГЕРБ очаквали да са взети поуки от първия мандат на Радев и очаквали новия мандат да започне по "нов начин".
По думите на Атанасова ролята на президентската институция е да е надпартиен орган и когато в страната има криза между партиите да се търси диалог. В последните месеци такъв обаче не се случвал, като не се организирали задължителните за "Дондуков" 2 консултативни съвети по важните теми, каза тя и отбеляза високия брой новозаразени и днес.

 

"Очаквахме дори в началото на президентската реч тя да е надпартийна, визионерска. Ние представлява нашите избиратели и колкото по-късно това бъде осъзнато, толкова по-лошо", каза още председателката на НС.
Тя коментира и лапсуса на Радев в началото на речта му, че първия му мандат бил "подарен", вместо да каже "поверен". Атанасова заяви, че преди 5 г. се "твърдеше, че е инсталиран от Решетников."

 

"Въпреки това българските граждани подариха своето доверие на г-н Радев и може би затова му бяха прощавани някои от грешките", каза Атанасова и добави, че той не обединявал нацията, а я разделил тежко на площада с вдигнат юмрук на летните протести.

 

 

"Апелирам да се преосмислят думите. Всяка от нас партия има политически идеи и цели. Нужно ни е единение, но от 5 г. то не се демонстрира, а единение трябва да се търси в сградата на президетската институция", каза Десислава Атанасова.

 

Като безпрецедентно определи тя, че в средата на януари все още няма бюджет на страната. "На фона на всички кризи правителството да се държи по този начин, време е да преосмислим своята толерантност", допълни тя, но посочи, че ГЕРБ ще присъства на всяка точка от дневния ред на парламента.

 

Относно желанието на управляващата коалиция за конституционни реформи Атанасова покани за Разговор с Бойко Борисов всеки желаещ лидера някоя от управляващите партии. "Нямаме нито един текст за промяна в конституцията да се търси лидерка среща. Ако някой от председателите на останалите групи иска такава да заповяда на ет. 17 в административната сграда на НДК", заяви тя.

 

Източник: "24 часа"

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • На Разеденителя с любOFF, на българите - изтупване на чувалите от гърба им, як мор, потъпкване на националната идентичност и разпад на Третата българска държава

  19 Яну 2022 11:33ч.

  Първият президентски мандат - подарък от Путинофилия, вторият мандат - подарък от Кравовилия:)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хехе

  19 Яну 2022 11:36ч.

  Ако ГЕРБ са мафия, хунтата на Радев са терористи и национални предатели в синергия с дневния ред на САЩ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Flick

  19 Яну 2022 11:47ч.

  "Нужно ни е единение", казала ПДП. Така е, но преди това е нужно разграничаване от ръководителите-мафиоти на Герб и възмездие за делата им.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • гербераст

  19 Яну 2022 11:50ч.

  Бай Тошо като падна нямаше такъв рев. Просто Радев изрита крадливата ви шайка от властта. Това е, свиквайте, повече суджуци няма да има.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Старите ще си спомнят,

  19 Яну 2022 12:03ч.

  а младите ще видят и усетят на гърба си/вече е факт/ коя е истинската мафия в България и от къде произлиза.Жалко е ,че вече 3-4 път се връща след 32 год.т.нар.преход. Ние олигарсите на ГЕРБ не ги видяхме,ама на БСП/ДПС си ги знаем.Червената олигархията,това е върхът на мафията с бели якички.Другите са мафиотски мекерета надолу по йерархията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • e хубу де

  19 Яну 2022 12:04ч.

  Как да се разграничат, като не могат да се пуснат от хорото. Ще тропкат по команда, ако не искат да им излязат кирливите ризи на показ. Ако иска чорбаджията им и челни стойки ще вдигат в парламента.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пико

  19 Яну 2022 12:07ч.

  Абе тия не разбраха ли,че хората не прощават нагло да ги крадеш и същевременно им казваш колко добре живеят.И не обожавайте че са обидени всичките им избиратели-аз не съм,не съм крал и мълчал.Ако следващите крадът и тях ги чака същото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Докога ще гледаме разделящи народа политици ?

  19 Яну 2022 12:07ч.

  Кога най-сетне тези хора ще решат да бъдат държавници, а не подстрекатели ? Могат ли изобщо да бъдат такива? Ще си надвият ли на ината или ще въртят втръсналия на целия народ отвратителен филм на самоунищожението ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Права е

  19 Яну 2022 12:19ч.

  Радев разединява народа с речите си, изпълнени със злоба. Тази година не слушах новогодишното му приветствие, защото не исках да развалям настроението си. Не знам кой му пише речите, но не би трябвало държавен глава да се държи и говори по този начин. Още повече, че видяхме какви хора набута във властта. И трите му служебни правителства са провал според мен. А Кирил Петков никой нямаше да го знае, ако не беше Радев. Нека гласувалите за тази измислена партия кажат дали все още мислят, че Петков има нужните качества и знания, за да бъде премиер.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ристо мотористо

  19 Яну 2022 12:25ч.

  Никакво съглашателство с герберастията , и пълна лустрация . След Цацаров е Гешев , съдебни дела срещу тиквата и шайката му .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Избирател

  19 Яну 2022 12:28ч.

  Ние пък очакваме скоро да не виждаме и чуваме партия ГЕРБ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фибата

  19 Яну 2022 13:07ч.

  Какви поуки сте очаквали и от кого? От лицето, което вярва повече на Черепа? От инициатора на изчегъртването? Не виждате, че това е същото като ликвидирането на "враговете на народа" и несъгласните с "народната власт" след 9.9.1944 г.? Забравили сте, че това е процес за постигане на две цели - завземане на чуждо имуществото и присвояване постиженията на предишните, като е изкоренена всяка възможност да им бъде потърси сметка в бъдеще за кражбите и убийствата! И така за 50 години напред! P.S. Поуките са за нас, населението, на което му омръзнаха празните приказки, без значение дали ги дрънкат некадърници, мошеници, провинциални сноби, ляв хайлайф или интелектуално високомерни самозванци! Моето поколение си отива ограбено от комунисти, подритвано от либерали и излъгано от "демократи"! И все пак най-голямата гавра в последните два месеца е "приемам избора на българския народ и се съобразявам с него"! Само Борисов ли не знае, че след месец април 2021 г. избори в България не е имало, а игра на ротативки?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • водач на МПС

  19 Яну 2022 13:15ч.

  Червената чума изплюска България !!! За пореден път. А уж били елиминирали паралелната държава. Мижи да те лажем е цялото това упражнение ... Важното е те да са добре, а народа кучетата го яли и да им плаща сметките и харчлъците. Рекох !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Геро

  19 Яну 2022 15:25ч.

  Истината няма как да се скрие от Герберите. Помним , помним!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • гербераст

  19 Яну 2022 15:49ч.

  Само Борисов ли не знае, че след месец април 2021 г. избори в България не е имало, а игра на ротативки? това още ли си го вярвате ? Нито Герб е подавал жалби в Цик за фалшификация, нито се е оплаквал пред ЕС, нито някоя европейска организация е казала, че изборите са фалшифицирани. Да не говорим това, че ви лъснаха далаверите с купуването на 150 000 цигански гласа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи