ГЕРБ иска извънредно заседание на парламента заради Украйна

 ГЕРБ иска извънредно заседание на парламента заради Украйна
ГЕРБ ще поиска свикването на извънредно заседание на парламента. Поводът е напрежението около Украйна. Това каза по време на пресконференция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

„Внасяме 59 подписа на депутати, при необходими 48, за свикване на извънредно заседание на парламента. Продължаваме да се информираме от чуждестранната преса. Логичен е въпросът – когато НАТО е в пълна бойна готовност, в какво състояние е българската армия – дали и тя е в бойна готовност? Дали, кой и как, защото до този момент ние сме чули 3 изявления на министър-председателя Петков, на външния министър остро, на военния министър – уклончиво, а пък коментарите на част от коалицията са, че това са лични мнения.Давано ли е, искано ли е разрешение за съюзническа бойна техника на българска територия и кога? Днес се провежда Съвет на външните министри на ЕС, който е посветен на казуса Русия-Украйна. Само, че ние сме представени там от зам.-министъра, а не от министър Теодора Генчовска. Какво по-важно, когато НАТО е в бойна готовност и се прехвърлят войски, кой по-добре от външния министър може да изрази нашата загриженост, че подобни военни действия на 300-400 км от България, на последно място е газът, доставките ще бъдат нарушени при едни подобни действия. С тези кораби в Черно море, туризмът да го забравим. Президентът на Румъния свика КСНС, ние към този момент не знаем може ли да осъмнем в състояние на война и да не знаем какво се случва? И дали сме въвлечени, или не. Аз съм върл противник на войната“, допълни още Бойко Борисов.

 

 

"В момента ЕК предлага помощ за Украйна 1,2 млрд. евро. Дрънкат се оръжия на границата на нашите съседи. Когато се разхождат бойни кораби в Черно море, те ще се срещнат, защото то не е толкова голямо, и приключваме с туризма", предупреди Борисов. 

"Кой ходи на почивка, когато над него летят Ф-35 и вместо лодки, се разхождат бойни фрегати", добави бившият премиер. 

"Ние сме член на НАТО и бойната готовност на НАТО значи бойна готовности за нас. Какво правим ние? Правим се, че няма проблем, не го забелязваме, не участваме в решението? Тотална международна изолация", сподели председателят на ГЕРБ.

 

На въпрос кога ще се проведе това извънредно заседание на парламента, Борисов заяви, че това зависи от управляващите. "Може и утре, но най-добре още днес", завърши той.

 

 

 

 

Коментари

  • ха ха ха

    24 Яну 2022 14:45ч.

    Как зорлем им създава проблеми :DDD

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • вече по-уверен

    24 Яну 2022 14:48ч.

    Да ви кажа честно, преди не смеех много да се обаждам, подчертавайки практичността на предишното правителство и това, че б.б. здраво винаги е стъпвал на земята. Да си спестя подигравки, въпреки че те не променят мнението ми. Дори и в този напечен случай желанието за скорост и оперативност в действията пак идва от него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • pun

    24 Яну 2022 14:49ч.

    а бе да обявяваме война направо на руснаците и да се знае...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Doksan Dokuz

    24 Яну 2022 14:50ч.

    Прав е Баце. Требе да се действа проактивно - обявяваме война на Русия и каним НАТО да ни пази. Най-близкото НАТО е Турция, те имат достатъчно войска да ни пазят, а и исторически опит. Може и Радев лично да оглави ескадрилата ни от 3 самолета, като в Деня на неблагодарността, и да бомбардира Москва с приказки и закани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нашиот държавник

    24 Яну 2022 14:50ч.

    А нещо да каже Борисов за разпродадените имоти на Българската Армия по времето на мин. Каракачанов? Какво беше ТОГАВА състоянието на българската армия? Мислеше ли за сценарий като днешния, когато договаряше срока за доставката на ПРЕДплатените в брой Ф-ки след 2027 г. че им метна 2.4 милиарда USD? Или снимката пред камината в Бялата къща МУ беше по-важна тогава...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • предложение

    24 Яну 2022 14:57ч.

    Парламентът да осигури по една пушка и по един билет до Украйна на Герб, и те ще са доволни да защитават Украйна, защото са силно притеснени, и ние ще си починем от тях в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всичко е част,

    24 Яну 2022 14:59ч.

    От пропагандната машина на внушения. Внушения колко сме добри и ония колко са зли!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Данте

    24 Яну 2022 14:59ч.

    Боко е страхливец. Важно е да дрънка нещо в настоящата ситуация. Познавам го и знам, че е такъв.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ueu

    24 Яну 2022 14:59ч.

    Мъдра тиква, наш ред е да обявим война на русия както те ни обявиха при междусъюзническата ссср- германия и да се надямаме че братска турция с 12 подводници срещу 6 руски в черно море ще удържи фронта

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ха ха ха

    24 Яну 2022 15:02ч.

    Не бе, чиляка си действа както си знае... ако беше той, щеше да се сниши зад тревата, ама нъл са другите - право в десетката :D Все пак, да не са го оставяли жив!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    24 Яну 2022 15:12ч.

    Един въпрос липсва и той е основният:Опасност ли е НАТО със своите действия за България?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • няв

    24 Яну 2022 15:18ч.

    България е Нато

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Той е прост. Послушайте го.

    24 Яну 2022 15:27ч.

    Искам да видя Баце и Онова, с 5/8 потурите, в първата редица на атакуващите. На нож!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Почивка на Черно море

    24 Яну 2022 15:36ч.

    Няма да има! Уредено е при бай Ставри!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай Бареков

    24 Яну 2022 15:52ч.

    http://skandalno.net/%d0%b4%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d1%82-%d0%bb%d0%b8-%d1%81%d0%b8-%d1%81%d0%bc%d0%b5%d1%82%d0%ba%d0%b0-%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d1%80%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%bb-188702/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "България е Нато"

    24 Яну 2022 15:52ч.

    Глупости!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Комодор

    24 Яну 2022 15:58ч.

    Туземната на чичо САМ колониална компрадорска администрация вече се на@ра от страх за възмездието...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    24 Яну 2022 16:03ч.

    Тоя ако не беше Русия да ни освободи щеше да рязан фес. От кого се пазим, от тези които са дали кръвта си за освобождението ни? Тези дето са ни оставили на свобода да се бием срещу тях в 2 световни войни и вече трета ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ива прилепа

    24 Яну 2022 16:04ч.

    на бойчето ,нема ли кой да му каже ,че е бай никой ,вече

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • беновска лапа

    24 Яну 2022 16:06ч.

    този бай хуй ,що не си седи в землянката ,заешко сърце ,къде си хукнал барабар с мъжете бе

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв на 24.01.2022 в 16:03 Тоя ако не беше Русия да ни освободи щеше да рязан фес

    24 Яну 2022 16:07ч.

    Те бяха наемници, стамболов им плати 37 вагона злато да се бият с турците, но ако не бяха румънците и наще опълченци, наемниците щяха да загубят войната

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СИМИТЛИЙСКИЯ

    24 Яну 2022 16:08ч.

    кви тея тримата палячовци ,бацо да оди да напърди хуя на жужето като е голям ербап

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тодор Живков от отвъдното

    24 Яну 2022 16:09ч.

    Румене,Кирчо ,бе,нанишете се ,бе. Като мене едно време.Нали съм ви учил.Да мине гюрултията,нанишете се.Бе НАТО,въртете ,сучете ,правете се на улави,това е нашата политика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • О.р. подп. Николай Марков

    24 Яну 2022 16:13ч.

    Американци (Forward observations group) в Донбас (Северодонецк, Авдеевка, Опытное). Част от фотоснимките са в разположението на 53-й омбр ВСУ. https://colonelcassad.livejournal.com/?skip=15

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това каза пред БНР международният анализатор Боян Чуков.

    24 Яну 2022 16:14ч.

    "Украйна се използва за пропаганда и от едната страна, и от другата. В преговорите САЩ - Русия, Украйна е в ролята на "умрял кон", който и едните, и другите се опитват да си го продадат. Темата не опира до Украйна".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гербераст

    24 Яну 2022 16:16ч.

    Тип, който не е стъпвал в парламента иска свикване на парламента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • О.Р. полковник Евден Каменов от ВМА

    24 Яну 2022 16:19ч.

    Кой вкара американски войски в България. Ивайло Калфин през април 2006 година подписва споразумението с Кондолиза Райс. 40 то народно събрание го ратифицира със 155 гласа за,само Атака е против и още няколко депутати от БСП. Останалите са за. Председател на НС е Пирински.Президент е Първанов. Министър председател е Станишев. Коалиция за България има най много депутати. сега всичките тези трябва да присъстват на съвета по НС. И ако Недай Боже, руските ракети заличат с право мерене командните пунктове и базите на САЩ в България, то тези всичките до един участвали в това славно дело, трябва да носят съответната отговорност за националната катастрофа. Разбира се ще трябва и народен съд и отговорност за невинните български жертви. В НАТО България е вкарана от правителството на Сакскобурготски през март 2004г. 38 НС .Президент Стоянов. Външен министър Соломон Паси. Тези хора са отговорни за националната сигурност на България. Но ако се окаже национална несигурност, тогава какво правим. България е малка балканска ,планинска страна, никому ненужна в икономически план освен като територия. с трайно измиращо население, та да видим какво и как ще се случва от тук нататък с българските граждани, които не искат да бъдат мишена и не искат война с Русия. За сега България отново е на грешната страна- Който оцелее ще види и резултата причинен от усилията на всичките тези господа умници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вапрос със повишена трудност

    24 Яну 2022 16:23ч.

    А защо СССР и Варшавския договор нападнаха и воюваха със Чехословакия през 1986 год.По точно хитлеризъма просъществува 12 год.,а червения фашизъм просъществува и мимикрира вече 114 год.Това е огромния проблем на човечеството и цивилизацията в момента.За съжаление и преди и сега много неща идват от Германия.Водят много мръсна политика и те докараха хитлеризма,а не фашизма,дрОгаре.Фашизъм е имало само в Италия,Испания и Португалия.А фашиста Бенито Мусолини е бил социалист на млади години ,изроди червени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 7wu

    24 Яну 2022 16:30ч.

    Интересно защо украинците не желаят да руска колония и васали на руснаците, а искат да са в ес и нато

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В правителственото споразумение пише следното:

    24 Яну 2022 16:32ч.

    "Възстановяване на диалога с Русия в рамките на политиката на Европейския съюз и развитие на равноправни отношение, основани на принципите на международното право. Сфери на сътрудничество с Русия: икономика, енергетика, туризъм, култура и образование. Подкрепа за Минския процес за дипломатическо разрешение на конфликта в Източна Украйна с мирни средства. Подкрепа в рамките на ЕС и НАТО за деескалация на противопоставянията в Черноморския регион."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 7wu на 24.01.2022 в 16:30

    24 Яну 2022 16:34ч.

    Защото украинците са руснаци, тролчо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А защо СССР и Варшавския договор нападнаха и воюваха със Чехословакия през 1986 год

    24 Яну 2022 16:35ч.

    Още един невеж писач!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борисов

    24 Яну 2022 16:38ч.

    Какво трябва да направи България?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Върховният интерес на България,налага това !

    24 Яну 2022 16:44ч.

    Върховният интерес на България,налага това ! на 24.01.2022 в 16:35 България има прекрасен и много прост и честен избор. Българското народно събрание,президент и министър председател, трябва с декларация да заявят ясно. България няма да участва във военни действия срещу Русия ?! От българска територия няма да се провеждат военни действия срещу Русия ! Точка. Това е единственият правилен ход в интерес на българския народ. Няма време за бавене и шикалкавене.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    24 Яну 2022 16:56ч.

    Назначените ни управници отдавна са купени, отгоре до долу. Но, народът не е! Това не са наши интереси. Нямаме нужда от война, нито от защитници! Според анализи на военни от нато, а не според емоционални изказвания на този или онзи, превъзходството на руснаците във военно отношение, е безспорно. Скоро изпитаха успешно противо-спътниково оръжие.Това означава, че за броени минути оставят врага без спътници, без джипиес и т.н. Врагът остава сляп и глух. Няма дори теоретична възможност Русия да бъде победена. Дрънкането на оръжие има за цел да нагнетява напрежение, а след известно време, то ще бъде официален мотив защо американците ще приемат уславията на Путин, който защитава интересите на страната си! Но това не освобождава от отговорност българските управници, които е време да осъзнаят, че имат много тесен коридор, в който да вземат решения и да внимават в изказванията си. Министърът на националната отбрана на Румъния Василе Дънку заяви в предаване на телевизия Диджи 24 снощи, че Букурещ не очаква война на границата на Русия с Украйна, и че Румъния няма да участва във въоръжен конфликт. Затова се учудвам на някои недорасли български пишман политикани, които тичат пред вятъра, искат да гонят руския посланик, отправят заплахи ... Тъжни и жалки персони!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защото украинците са руснаци,

    24 Яну 2022 17:15ч.

    Тоест руснаците в украйна не желаят да са част от русия, а от ес и нато. не са толкова глупави колкото ги мислят

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кретен

    24 Яну 2022 17:20ч.

    стига бе боклук ,няма само с теб да се занимаваме,ти си кажи какво предлагаш да се бием или не с руснаците,акъл от такъв боклук няма нужда

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кретен

    24 Яну 2022 17:21ч.

    стига бе боклук ,няма само с теб да се занимаваме,ти си кажи какво предлагаш да се бием или не с руснаците,акъл от такъв боклук няма нужда

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да се бием или не с руснаците

    24 Яну 2022 17:31ч.

    Те булгарите не могат с македонците да се сбият, какво остава с руснаците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • potrebitel

    24 Яну 2022 17:56ч.

    Той БАЦЕ никога да ни даде ясен отговор относно Русия.Защото иска да е така-да не говори открито и честно какво мисли за тоя конфликт.Мижитурка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Историята,фактите

    24 Яну 2022 18:00ч.

    Български войник не е стрелял срещу руски войник,но руснаците са нападали България1/бомбандират Варна и Балчик през 1915 год.;2/ Руски казаци участват с румънците на Добруджанския фронт,но легендарния ген.Колев им разказа играта;3/На македонския фронт руснаци помагат на сърбите и воюват срещу българите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • легендарния ген.Колев им разказа играта

    24 Яну 2022 18:02ч.

    Само със спомени не се живее, сега кво ще им разкажем на руснаците като нахлуят? Ще чакаме на нато ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • iri

    24 Яну 2022 18:18ч.

    Интересно защо поляците не реагират с искания за още бази на нато? Те имат горчив опит от междусъюзническата война т.нар."втора световна", когато полша е нападната от две страни и разделена между агресорите от ссср/бивша русия/ и германия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Турският вестник "Джумхуриет" пише:

    24 Яну 2022 18:45ч.

    Представеният от Вашингтон и Лондон сценарий "ще избухне война", естествено, предизвиква безпокойство и в турската общественост. Въпросът „дали украинската криза ще прерасне в горещ конфликт“ е най-често задаваният тези дни... Според автора вероятността от „горещ конфликт“ е много малка. Горещ конфликт може да се случи само ако империалистическите САЩ „полудеят“. А администрацията на Байдън не прави такова впечатление и, напротив, започва да прави крачка назад от Русия,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русофилистик-путинист

    24 Яну 2022 18:54ч.

    За пети път днес пиша.Това са българопродавци,майцепродавци ,по-големи руснаци от руснаците,по -войнстващи/до клавиатурата/ от солдатите.Абе чугунени глави от рождения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Предлагам

    24 Яну 2022 18:59ч.

    тези да се самозастрелват с хартиените самолетчета, които предплатихме на САЩ. Хайде, стига сте отвличали вниманието от кражбите и ограбването, което извършихте. Засрамете се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Желев Желязко-Митето

    24 Яну 2022 19:08ч.

    Митето на 24.01.2022 в 15:12 Един въпрос липсва и той е основният:Опасност ли е НАТО със своите действия за България? Да НАТО е особенно опасно за България.Няма по голяма опасност от НАТО за България.Ние трябва да го напуснем час по-скоро.Предателите които ни натикаха там осъдени.Украйна НЕ Е ЧЛЕН на НАТО.В света в момента има 10ки ако не 100ци погранични конфликти.С много жертви.Но нато не се меси там.НАТО и САЩ използват погранични конфликти за да раздробят Русия.Да де ама Русия е ядрена държава.България вече е фронтова държава.Боя се че ще се събудим когато е късно.По горе поименно са изброени виновниците за това ни състояние.Те трябва да са в ЗАТВОРА.ЗАТВОР,ЗАТВОРЗАТВОР.Минимум.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • !!!!!!!!!!!!

    24 Яну 2022 19:24ч.

    Братята Руси ,предложиха МИР , поискаха МИР,но англосаксите вадят меч ! Русия през втората световна война даде 27 милиона жертви.Русия предлага МИР ! Но те настъпват към руските граници с войска ,самолети ,танкове ,кораби, дрънкат оръжие искат война ,вият като бесни хиени срещу велика Русия !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обявяване на неутралитет

    24 Яну 2022 20:28ч.

    Какво друго! Американските ястреби ни пускат като врабчета на предния фронт! НАТО вън от Европа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жена

    25 Яну 2022 2:10ч.

    Мъже, успокойте се война няма да има!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кака Милка , Драматични откъси от сагата ''Писма от мрака на мазето''

    25 Яну 2022 2:42ч.

    С моя хубостник вече 4-мо денонощие ( 96 часа) сме се кротнали и камуфлажирали в мазътъ при бурканите с лютивка, качето с киселото зеле и компотите от дюли, дренки и глогинки. Мъж ми сглоби едни воено-полеви дървени нарове за нас двама. Взех си с мен и фикуса , крема с ксилорониената киселина против бръки, един портрет на другаря БМБ , оня дето го разнасят на ръце , като чувал с картофи, негови пламени футболни фенове и аквариума със златната ми рибка Офелия, да ми радва очите и да ми зарежда чакрите. Добре, че таблета ми работи и с тока от акомулатора от нашата стара Шкодата 120 Ел, модел 1982 г., та не загубя връзка със света. Чакаме всеки момент квартал Люлян-14 да падне във вражеските ръце на злите агресори. С каквото можем и ние с мъж ми, ще им дадем отпор . Ако някой тюлен-десантчик мине покрай прозорчето на нашето скривалище-мазето, като едното нищо може да отнесе някой пълен буркан с лютеница по каската или по туловището си. Дръжте се и вие мили депютати, на вашата грижа за населението на Регион Клепто-Мутро-Стан разчитваме! Ще победим империята на злото! Само ме е яд, че на 7.2.22 май няма да мога да си кеширам пенсията, ако още сме ситуирани в мазата. Да ви се похваля с нящо позитивно ( но не е от тест)! Не издържах на писъка на модата и на дърти години взех, че си татуиргах на лявата плешка най-популярното изречение за 2020 в Регион Клепто-Мутро-Стан : ''Секи сам си преценЯ, но ако има с кво!''

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи