ГЕРБ и ДБ внесоха проекторешения за даване на тежко оръжие на Украйна

ГЕРБ и ДБ внесоха проекторешения за даване на тежко оръжие на Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

И в двете се предвиждат преговори със съюзниците от НАТО за даване на съветската ни техника срещу заместващо модерно въоръжение

ГЕРБ и Демократична България внесоха в Народното събрание паралелно проекторешения за даване на военна помощ на Украйна. С тях на практика и двете политически сили предлагат България да даде тежко оръжие на Киев. И двете политически сили предвиждат предоставянето на старото ни съветско въоръжение да става паралелно с преговори със съюзниците ни от НАТО за даване на заместваща модерна техника.

Проектът на решение на ДБ е за "укрепване на отбранителните способности на България и оказване на военна подкрепа на Украйна".  С него се задължава МС в 14-дневен срок да подготви пакет от военна помощ за Украйна и да организира подписването на споразумение за предоставяне на необходимото военно оборудване в съответствие с исканията на украинската страна и нашите възможности, като го изпрати за ратификация от Народното събрание веднага след подписването. 

С проекторешението се възлага още МС в срок от 30 дни да внесе в Народното събрание всеобхватна Програма за превъоръжаване на Българската армия с отчитане на решението за предоставяне на военна техника и въоръжение на Украйна и планове за придобиване на заместваща техника от съюзниците, развитие на съюзническата помощ за Въоръжените сили на България с многонационални сили, разположени в България. 

От ДБ предлагат в десетдневен срок от приемането на проекта на решение МС да организира консултации със съюзниците в НАТО за придобиване на заместваща техника и въоръжение за Българската армия в съответствие с предложените от тях механизми.

Предвижда се до края на октомври кабинетът да направи оценка на конкретните възможности на България, като отчита, че подкрепата за Украйна трябва да доведе и до укрепване на отбранителните способности на България, в това число чрез обновяване и модернизация на Българската армия.

От ДБ настояват и за създаването на временна парламентарна комисия по контрол на изпълнението на решението.

От своя страна, проекторешението на ГЕРБ-СДС предвижда Министерският съвет (МС) да подготви и внесе проект на решение на НС за предоставяне на военна и техническа помощ на Украйна. Според проекта МС трябва в срок до един месец от приемането на решението да извърши и одобри преглед на възможностите за предоставяне на налично въоръжение и техника, отчитайки, че тази помощ трябва да доведе до укрепване на отбранителните способности на България, чрез подмяната им със съвременни и съвместими с нашите съюзници отбранителни системи. В него се посочва и, че МС трябва да проведе преговори с правителствата на съюзниците ни в НАТО за предоставяне или разполагане на заместващ или усилващ отбранителните ни способности капацитет, което да позволи ускорено освобождаване на остарялото съветско въоръжение и техника.

Предвидено е още правителството, в рамките на инициативата на НАТО за усилване на източния фланг, да проведе консултации за разполагане на сили и средства, гарантиращи сигурността на страната, включително и за съвместна охрана на въздушното пространство на Република България до постигане на пълни оперативни способности и носене на бойно дежурство от първите осем самолета F-16. 

Според проекта на ГЕРБ, МС се задължава съвместно с правителството на Украйна да идентифицира и предложи на Народното събрание пакет от мерки за взаимодействие и подкрепа на Украйна във възстановяването на икономиката, инфраструктурата и енергетиката на страната, както и подкрепа за съдебния иск на Украйна срещу Русия в Европейския съд за правата на човека.

Стефан Янев:  Въпросът за оръжието за Украйна не е "от днес за утре"

Във връзка с внесените две проекторешения за военна помощ за Украйна - от ГЕРБ и от ДБ, председателят на ПГ на "Български възход" Стефан Янев заяви, че тази тема е била дискутирана на председателски съвет тази сутрин. По думите му има разбиране, че този въпрос не е от изключителна важност да се решава "от днес за утре". Янев отбеляза, че е важна първо защитата на българските национални интереси.

"Когато говорим за оръжие, трябва да разделим въпроса на две. Първо, оръжията като бизнес - възможността на българската промишленост, на българската оръжейна индустрия, да изнася - според мен не е проблем да не търсим посредници, да изнасяме директно", заяви Янев.

"По отношение на военна помощ, която да се дава от инвентара на Българската армия - въпросът е по-особен", добави той. "Ако има възможност за подмяна с по-ново и модерно оръжие - да, ако не - не даваме нищо", заяви Янев.

 

Източник: segabg.com

 

 

 

Коментари

  • mini96

    25 Окт 2022 16:40ч.

    Не видя ти се и говньовците!Всички проблеми в мамковината рещени само джепане за хохлите останало!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    25 Окт 2022 16:55ч.

    Има някаква политическа перверзия да се дава оръжие на Украйна срещу Русия. Перверзия, защото оръжието ни е съветско или произвеждано по руски лиценз! В този ред на мисли политическите ни проститутки при евентуално обръщане на палачинката ще воюват срещу САЩ с техните самолети Ф-16!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Исперих

    25 Окт 2022 16:41ч.

    Боко изпълнява чужди повели, защото е притиснат от компромати. Знаят му спатиите и кътните зъби и гъкне ли свършено е с него. А Янев си е баш американска подлога и пишмам евроантлантик. Бедна ни Българио, заспала чалгаджийнице.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С него се задължава МС в 14-дневен срок да подготви пакет от военна помощ за Украйна

    25 Окт 2022 16:42ч.

    Прост политик и силен вятър се не спират! Напред прасчо, ние сме зад теб!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    25 Окт 2022 18:02ч.

    Ще излезе вярна приказката, че когато Господ иска да умори някой първо му взема акъла.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    25 Окт 2022 16:44ч.

    НАРОДЕ ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анита

    25 Окт 2022 18:13ч.

    Няма го. Той не се интересувал от политика и презирал управляващите, но те не могат без него и сега му скриха шапката.. Господи, стовари върху тях всичкия си гняв!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    25 Окт 2022 16:44ч.

    Хора, които искат мир, не раздават оръжие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДеБил

    25 Окт 2022 21:48ч.

    Ние сме срашната заплаха за Русия. Ние сме само генерали и командири на натовси теляци-елитна дивизия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И аз имам предложение..

    25 Окт 2022 16:45ч.

    При евентуална мобилизация да се набират военослужещи само от симпатизантите на партиите внесли и гласували такова предложение..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария

    25 Окт 2022 17:56ч.

    Аз предлагам евроатлантическата сган лично, да занесе оръжието в украйна

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София

    25 Окт 2022 16:45ч.

    Да дадем всичкото си оръжие платено с народни пари , а държавата и населението на България ще ги защитаваме като си гледаме нарисуваните на картинки предплатени , но неполучени от нас оръжия и самолетчета ! Тия хора въобще не разсъждават и трябва да бъдат съдени за национално предателство незабавно докато все още съществува България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да не ни светне нещо непознто, незнайно откъде, айде за вас има бункери.

    25 Окт 2022 16:45ч.

    Американски пилоти на повече от 15 търговски самолета настояват, че са се натъкнали на неидентифицирани летящи обекти (НЛО) във въздушното пространство на САЩ през последните седмици. Според изследователя и телевизионен оператор Бен Хансен пилотите са обяснили, че наблюденията са извършени за период от седем седмици. Във всички случаи са наблюдавани светещи въздушни обекти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • анонимен

    25 Окт 2022 16:48ч.

    преговори и мир не на оръжието и воината герб и дб да отиват на фронта да се бият аз искам мир със съседите си избори 2023 г докато случим на хора

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • без имена

    25 Окт 2022 16:53ч.

    Бесове са се настанили в нашия парламент. Трябва спешна нужда от врачка да ги разгони. Сега се сещам, че авторът на „Бесове“ е написал и друга книга-„Идиот“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Начи, таз уторътъ книгъ

    25 Окт 2022 17:05ч.

    шъй зъ бесувети извън пърлалаламентъ. Зъ исбиратилити де

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    25 Окт 2022 18:12ч.

    По повод втората книга Ви предлагам да погледнете тази корица: https://ibb.co/Tgrg84Y

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    25 Окт 2022 16:53ч.

    Не е достатъчно, Зеленски спомена, че му трябват спешно и около 30 млрд. долара, да изтеглим кредит и да му ги дадем. Нови избори стават повече от задължителни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Възраждане

    25 Окт 2022 16:54ч.

    Соросоиди, като искате да пращате танкове, направете си ваш кабинет, тоя е на президента. Ама то трудно, а?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хайде сега и екипажа

    25 Окт 2022 16:58ч.

    начело с Бата Боко - кара джип и Кирцата - да раздава пробиотик на насралите се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Междувременно вече официално имаме и закон за защита и толериране на доносниците, а именно

    25 Окт 2022 16:59ч.

    Закон за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения, който вече е внесен в парламента по предложение на Министерския съвет и е обвързан с пакета от законодателни мерки, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Споко

    25 Окт 2022 17:51ч.

    Ще има и Наредба-закон за Народен съд! Твърдо съм убеден в това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Контра-предложение

    25 Окт 2022 17:03ч.

    Предоставянето на старото ни съветско въоръжение няма да помогне на Украйна, но със сигурност ще навреди на нас. Модерно въоръжение като компенсация за предоставеното на украйна е УТОПИЯ - дори когато си плащаме (за F-16), получаваме само мугляви обещания. Правилното решение е да помогнем на Русия, кати й дадем всичките два български танка и осем самолета срещу ангажимент тя да ни пази.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    25 Окт 2022 18:17ч.

    Тези меко казано ЛГБТ ++, искат да ни вкарат във война с Русия възможно най - бързо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    25 Окт 2022 17:04ч.

    Наложително е да се направят няколко важни радакционни корекции. В пасажите за износ на български оръжие за Укр. се използват основно думите "даване" (по-често) и "предоставяне". За избягване двусмислия - тези думи задължително да се заменят с "подаряване". Задължително да се вземе отношение по логистика, транспорт, застраховска - за чия сметка ще са!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    26 Окт 2022 11:41ч.

    Въпросът "за чия сметка ще са" е риторичен. Но е съвсем уместно да се постави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    25 Окт 2022 17:06ч.

    В 14 дневен срок закриване на това НС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    25 Окт 2022 17:07ч.

    Долни, двулични, предателски изчадия - министърът на отбраната много настойчиво подчерта, че нямаме излишно въоръжение. По силата на каква логика на преден план се избутва някакъв украински списък с желания? Тяхните желания са известни! Това, което вас трябва да ви занимава, че се оголваме изцяло и за неопределен срок, което по всякакви норми и критерии е напълно недопустимо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • абе тези на тарикати ли се правят?

    25 Окт 2022 17:09ч.

    В истинска война ще пращат оръжия на украйна, а пък на нас да ни дадяли модерни, че да си бъркаме в носа с тях. Тези наистина са ненормални и си мислят, че народа като не ги е избрал, ще им позволи да се лигавят насреща му и да лъжат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    25 Окт 2022 17:10ч.

    В пасажите за внос на ново, западно оръжие се използват основно думите "даване" (по-рядко) и "придобиване" (по-често). За избягване двусмислия - тези думи задължително да се заменят с "ЗАКУПУВАНЕ". Както на НИнова настойчиво препоръчах да посочи изтичници за социални разходи, ИСКАМ и ОТ ВАС ЯСЕН ОТГОВОР, ОТКЪДЕ ЩЕ ВЗЕМЕТЕ ПАРИ, след като и за слепеца е видно, че пари няма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НСО щи има много работа за напред

    25 Окт 2022 17:10ч.

    Предвиждам публични саморазправи с някои определени депутати изповядващи евроатлантическите ценности още преди да е изтекла зимата..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    25 Окт 2022 17:11ч.

    Евроатлантически ценности - пари и оръжие, оръжие и пари. Инфлация, стимулиране на производството или контрол на въздуха и храните - това не са теми за нашите депутати.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    25 Окт 2022 17:14ч.

    Извънреден коментар:Готови ли сте да избиете до крак предателите?Аз съм готов без никаква милост. Представяте си че настъпвате лайно...и му теглите самите или разбивате кухата кратуна с бухалка.Не е нужно да ме блокирате от Гласове защото няма повече да коментирам (сега бе извънредно).Догодина е 100 години от 1923.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Историк

    25 Окт 2022 17:31ч.

    До скоро се възмущавах от Народния съд, но вече напълно разбирам какво се е случило. Само да ми паднат тези от Събранието...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гласове

    25 Окт 2022 18:30ч.

    Изчезни мишок нещастен

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    25 Окт 2022 17:16ч.

    Очевидно е, че укр. искат да им бъдат дадени малкото останали самолети миг и су. Много държат на ПВО системите. Артилерия, танкове, бмп и неограничено количество консуматив. Очевидната логическа схема е следната: ПОДАРЯВАМЕ УТРЕ, а КУПУВАМЕ разточено във ВРЕМЕТО, като срокът може да се разстеле и над 10 год. По финансовата страна няма още сериозна индикация за нас, 10-ки млрд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    25 Окт 2022 17:19ч.

    Една маргинална партия много активно го раздава

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БОКЛУЦИ!!!

    25 Окт 2022 17:22ч.

    Тези олигофрени за кой народ работят? Ако е за усраинският по-добре да се преместят в Киев, на нас такава измет не ни трябва!!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мислещ

    25 Окт 2022 17:28ч.

    Спите ли, бе хора? Тези ще ни вкарат във война, а ние блеем. Докога?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фани888

    25 Окт 2022 17:29ч.

    Няма ли народ, който да озапти тези ? Някой им е позволил да беснеят за сметка на цяла България .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отвратен

    25 Окт 2022 17:30ч.

    Стига с тая Украйна, че някои противни политици направо прекалиха! Вместо да се занимават с проблемите на хората, на които, за да преживяват нормално им трябват по около 1300 лв./човек, а над 2000000 души се справят са 500-800 лв.на месец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    25 Окт 2022 17:36ч.

    Абе как ще пращате оръжие срещу Русия бе, ненормалници? Военните ни заводи ще работят за Украйна, така ли, Янев? И ще дарите военното ни оборудване на надрусаната откачалка със зеления потник? И още никой не е обявил дата и час за протест! Очаквам адекватна реакция от "Възраждане", но не само думи, а и дела! Скръцнете им със зъби на тези войнолюбиви безсмъртници! Време е за Възраждане!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добруджа

    25 Окт 2022 17:43ч.

    Самолетите на зеленски, Добруджа на НАТО

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Очаква се вдругиден ден Ристю и Боку

    25 Окт 2022 17:44ч.

    Да дадат на Кулеба платените на US чертежи на ефките, а по вдругиден ден - водородна бомба да закупят да я подарят персонално на надрусания зелен измекярин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще се хванат на хорото,

    25 Окт 2022 17:49ч.

    когато тъпанът се спуква. В момента има масирани руски атаки по въздух над Херсон, където идиотите са се събрали за медийно отразяване на настъпление или контранастъпление, даже не искам да си внасям уточнения. Нашите искат да се подпишат двойно пред господарите. След ненужното даване на ненужна вече съветска техника, ще следва нуждата да се заделят миларди левове за ново оръжие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Aнита

    25 Окт 2022 17:50ч.

    Искам тези моментално да получат сърдечен удар или каквото и да е друго небесно знамение!!! Да се свършват мъките български..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Aнита

    25 Окт 2022 17:51ч.

    Искам тези моментално да получат сърдечен удар или каквото и да е друго небесно знамение!!! Да се свършват мъките български..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    25 Окт 2022 18:29ч.

    Браво на ДБ и Герб. Трябва да подкрепим 200те хиляди българи в Украйна в битката им срещу руските скотове!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    25 Окт 2022 19:42ч.

    Българите в Украйна се бият в Донбас.На страната на Русия.Преди седмица погребаха български сержант в родното му село.Със шпалир от всички в селото.В знак на уважение.Всъщност почти всеки ден има българска жертва в тази война.Разбираемо тук няма и дума за тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каспър

    25 Окт 2022 20:42ч.

    Абе ти не беше ли оня прословут ЗИП от един друг форум, дето само глупости редеше?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е той

    25 Окт 2022 22:03ч.

    Тива е менте, подготвено от американците. Открадна ми ника и ме принуди да пиша без ник. Сега се опитва да провали и ЗИП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смени си ника просто...

    26 Окт 2022 10:18ч.

    Пише се нов ЗИП..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MarlboroMan

    25 Окт 2022 18:50ч.

    Браво, крайно време беше!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    25 Окт 2022 18:52ч.

    Още от както бяха на власт в предната коалиция ДБ натискат да се праща оръжие за Украина. Защо ли са толкова яростни? Защото може би някой от тях е слючил предварително сделка с купувач, като се е направил на мъж ("аз коля, аз ....той домакин бе, доставя на кухнята моркови" иначе.) И сега купувачът си иска стоката или капарото, или.....нещо друго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    25 Окт 2022 19:04ч.

    Решенията, които засягат България не се вземат от попадналитте поради конюнктурата в НС. Те се спускат от чиновниците и войнолюбците в Брюксел и щаб-квартирата на НАТО. От там идват и средства, удобни за раздаване, от там се инсталират на най-важните постове в държавата персони, които не отстояват българските национални интереси! България не е парламентарна република.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    25 Окт 2022 19:05ч.

    А липсата на суверенитет обезсмисля всички държавни институции. Държавните органи представляват външния интерес, подреден вече добре в наднационални институции, неизбрани от никого. Това обяснява защо 70% от българиет не гласуват! Въпросът е ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-OСТАВКА СЪД ЗАТВОР

    25 Окт 2022 19:17ч.

    Бокаса са го стиснали за топките и каквото му наредят това ще направи.Ристьо е пендел а те са ясни.Въпросът е;Защо ще си подаряваме оръжието на държава която си разпродаде умопомрачително количество от същото въоръжение?Казват са продали съветско оръжие за 35млрд вкл. един самолетоносач!За оръжейни заводи дето си ги съсипаха отделно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-Украйна

    25 Окт 2022 19:23ч.

    Спрямо България и днес е несравнимо по-богата държава.Но ние издържаме украински курортисти?За 30г инвестицициите на Украйна в собствената им държава са НУЛА,НУЛА,НУЛА.Ако някой е инвестирал там са външни инвеститори.И забележете ,от всичките инвестиции за 30г. половината са на Русия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пак сме от страната на булката

    25 Окт 2022 19:25ч.

    Нямам коментар

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-Русия

    25 Окт 2022 19:29ч.

    Дотук загуби 300млрд златно валутни резерви,700млрд инвестиции зад граница.Отделно войната!Да не мислите случайно?НЕЕЕЕЕЕЕЕ!Случващото се периодично се повтаря с държави износители най вече на петрол.Изтриват се 2трлн петродолари,ФЕД печата толкова и ги пуска в обращение.Печалба за ФЕД 2ТРЛН.Бедните да го духат.България защо да участва в това?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevbaн САЩ какво печелят

    25 Окт 2022 19:34ч.

    1.Новоотпечатаните долари се вливат в св.обращение без проблем.Над 1трлн.2.Разходи -до 100млрд но всъщност безплатно утелизиране на старо оръжие.3.Отстраняване на осн конкурент-Европа.Реалната полза не мога да я посоча но вероятно стотици милиарди ако не и трильони.Еврото беше заело 30% от св.транзакции.НИЕ КАКВО ПЕЧЕЛИМ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    25 Окт 2022 19:49ч.

    Ти си макроикономист от световно съветско ниво, жалко че не знаеш как се пише трилиони

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каспър

    25 Окт 2022 20:48ч.

    То и "утилизирам" не знае как се пише...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-времената

    25 Окт 2022 22:53ч.

    То и Ивайло-свинепаса не е знаел да пише.Но днешните управляващи я карат точно така както я кара тогавашната аристокрация.И се молете власта да я вземе някой български Ивайло.Щото иначе ще е или Альоша или Сюлейман.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И какво ги плашиш със Сюлейман

    26 Окт 2022 11:50ч.

    като задникът им е отдавна е разпран. Те пари дават да намерят някой циганин да ги оправи...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • квинтесенциален армаментариум

    25 Окт 2022 19:38ч.

    Не им знам петродоларите и федералните резерви,това което виждам е че ни искат кръвчицата, православната кръвчица..и докато не започне да капе няма да мирясат юдеомасоните..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ристо Мотористо: "подкрепата за Украйна трябва да доведе и до укрепване на отбранителните способности на България"

    25 Окт 2022 20:07ч.

    Най-малко ще доведе някоя ракета. Аман от мекерета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сабрутко Сабрутев от сабрутчетата на киро и кокоро

    25 Окт 2022 20:13ч.

    Ако Zеления потник поиска доброволци кировците, кокоровците, бойкикевците и догановците ще хванат ли пушките и ще откликнат ли на зова на клоуна? Ще последват ли примера на олигофрена Глиги от "Дай България за Украйна"? Едва ли! Друго е да се правиш на ербап и да си пълниш гушката с пари за нищо в ПарлаМентето!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евоатлантически идиоти!

    25 Окт 2022 20:26ч.

    Май е време да изнесем Геп и Дай за Украйна от "народното" събрание. Те не са български, а американски дупетати, гнусна антибългарска сган!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кирчо

    25 Окт 2022 21:06ч.

    Под достойнството ми е да ги коментирам. Отвреме на време надрасквам нещо ей така за статистиката. Със сигурност се чувствуват много гадно, виждайки презрението на хората.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Предлагам

    25 Окт 2022 21:59ч.

    Героите на евроатлантизма (на Мустафата) да получат медали под формата на един якк шут в г@за

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аз пък предлагам да обмените опит със

    25 Окт 2022 22:03ч.

    северокопейските, сирийските и беларуските другари. Сал само вие крепите оная работа на др. Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Н.Н.

    26 Окт 2022 0:09ч.

    Мога да продължа: Севернокорейските, сирийските, беларуските, индийските, китайските, иранските, бразилските, саудитските, пакистанските, венецуелските, южноафриканските и т.н. - над 160 държави в света НЕ изпращат оръжия в Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има някакъв вирус и е повредил мозъците на политиците

    25 Окт 2022 22:01ч.

    Още не са получили платени самолети, а се надяват да получат оръжие от съюзниците БЕЗПЛАТНО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аллоу

    25 Окт 2022 22:03ч.

    Софията, що спите бе? Един голям митинг пред парламента може да измете тая паплач у тях. В прованса няма потенциал за такива действия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    25 Окт 2022 22:20ч.

    Законопроектът ще мине. ГЕРБ, ДБ, ПП и ДПС ще гласуват "за". БСП ще се омете от заседанието - "Ама нас ни нямаше, когато са го гласували". Възраждане - против. Янев е ясен. Накрая ще разчитаме Радев да му сложи вето. Ама как ще се обоснове, че проектът е противоконституционен - не ми е ясно. Освен да се захване за това, че националната сигурност е под риск, което Конституцията не го допуска.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    25 Окт 2022 22:25ч.

    Иначе, с всичкото уважение на света - резет на държавата, от какъвто имаме вопиюща нужда, не се прави с ругатни, клетви и закани по форумите. Прави се с организация, стъпила на здрава, непоклатима политическа платформа. Да виждате тъдява, по Българско, такава платформа?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • — Есть такая партия!

    25 Окт 2022 23:05ч.

    Би рекъл тов. Ленин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    25 Окт 2022 23:07ч.

    '' В началото бе словото'' Ще дойде време и за сопите.Неминуемо е.Боко,Ристьо сън не ги лови.От една страна САЩ ги държат за топките.ДЕА като нищо може да поиска Б.Борисов.От друга поне Борисов е наясно ,че Русия скоро ще граничи с Румъния а може и с България/по суша.Изборът им не е голям-приклещени топки сега или народен съд след година.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стратегията - я камилата, я камиларят е хубава,

    25 Окт 2022 23:43ч.

    ама само в приказките. Дупе да им е яко на тия, ако след време ги има и камилата и камиларя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    26 Окт 2022 2:26ч.

    Е ако камилата е проговорила.............

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пламен

    26 Окт 2022 7:32ч.

    Платформата си я има от 100 години - нарича се марксизъм. Но ние хората обичаме грабежите, убийствата, хаоса на капитализма. Ние сме идиоми по ДНК!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лалю

    25 Окт 2022 23:01ч.

    Хубавото в цялата работа е, че ще се съберем с Родината Майка бързо и безпроблемно. Така автоматично ще се реши и измисления проблем с македонците, и с достъпа до Бяло Море. А и ще жевеем в горда, независими и динамично развиващша се Държава, уважавана по целя свят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    25 Окт 2022 23:16ч.

    Твоята родина майка е същата като на М. Карадайъ, нали! Апропо, моментът за теб не е лош - разпродавай тук и се изнасяй за родината майка! Всички печелим!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-референдум?

    25 Окт 2022 23:16ч.

    Конституцията от 1971г. бе приета с референдум 99.99%за.Тази от 90те от шепа мекерета! Та в България няма нужда и от референдум.Тия със сопите могат да обявят че възстановяват ЗАКОННОСТА В НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ!Между другото и донецката и луганската са НАРОДНИ.Така че бързо ще се разберем.Ешелони към Магадан от тук и петрол от там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-за 30г

    25 Окт 2022 23:23ч.

    БВП на Турция порасна 20 ДВАДЕСЕТ ПЪТИ!На България??Скоро много скоро турското и циганското население ще иска родината-майка!?Тогава ко прайм?Надяваме се на Урсула,САЩ и НАТО?А Кипър помните ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    25 Окт 2022 23:54ч.

    Нашите оръжия не са Джавелин или Хаймърс, но моралният ефект ще се усеща десетки години напред. Братска Украйна ще победи !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Педро

    26 Окт 2022 1:07ч.

    Точно! С мръсната бомба, та да се разшават и в Полша, Германия, Унгария.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бурятмонгол

    26 Окт 2022 3:25ч.

    При неолибералната демокрация политиците на власт автоматично стават врагове на населението на държавата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пламен

    26 Окт 2022 7:24ч.

    Вече е ясно кои са фашистките партии в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всеки измекярин

    26 Окт 2022 11:39ч.

    да закупи със собствени пари необходимото въоръжение за Зеленикаквия и лично да я достави в Киеев със собствен превоз, а не с парите на най-бедния в Европа българския народ. Който има кинти и желание да действа - на собствен ход, а не през парламента да си прави пиар. Боко имал милиарди - да си ги използва по предназначение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи