Ген. Кирил Радев: Хората не се интересуват кой е главният прокурор, но бай Прокопи и бай Божко - да

Ген. Кирил Радев: Хората не се интересуват кой е главният прокурор, но бай Прокопи и бай Божко - да

Хората не се интересуват кой е главният прокурор, но бай Прокопи и бай Божко се интересуват. Това заяви в ефира на „На Фокус” ген. Кирил Радев, бивш директор на НСБОП.

"Къде отидоха делата срещу голямата корупция и лицата, които са вършили такива престъпления? Да не споменавам имена, всички знаят кои са. Няма ги. Няма съдилища, няма прокуратура, закриха ги... Кой се въплозва от това? На тях им трябва да има главен прокурор, който ще им е изгоден на тях", обясни ген. Радев.

Оградата на границата ни може да спре само дивите прасета, а не мигрантите, коментира той положението на границата и обяви, че тя е като разграден двор. 

„Сбъркана е тактиката. Изпаднахме в положение да търчим след мигрантите, които вече са влезли у нас. Реално борбата започва на самата граница. Там трябва да хващаме бежанците, а не по магистралите”, каза той. 

„Бях граничар в Малко Търново преди години. Тогава границата беше уникална по отношение на защита. Говорим за годините на соца, когато границата се охраняваше, както трябва. Тръгвайки по пътя към ЕС, самият съюз постави условия при положение, че си разградим границата. Точно това се случи. Границата беше отворена. През 2015 г. при голямата мигрантска вълна не бяхме готови и поискаха да я пазим. Започнахме да правим ограда. Това обаче не е ограда за пазене на мигранти, а за диви прасета”, обясни Радев. 

По думите му работата на граничните полицаи е изключително тежка. Теренът и условията са много трудни. Освен това броят на полицаите там е много малък и не могат да покрият района. 

Според него министър Иван Демерджиев се справя добре и полага усилия, но разполага с ограничен инструментариум, за да се справи с мигрантската криза. По думите му оставките не решават проблемите по границата, а проблемите в МВР остават такива, каквито са били преди години.

 

 

 

Коментари

  • Питащ

    28 Ное 2022 13:25ч.

    Защото хората не се интересуват кой е главен прокурор, затова ли хиляди бяха излезли на протести пред Съдебната палата и пред Президентството ? Просто ей така? Или тези протести със скандирания против главния прокурор, бяха от ,, любов и уважение " към него. Генерале, не се изказвай неподготвено Ами попитай хилядите хора които бяха по площадите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи