Гълъб Донев за критиките на Денков: Смешен плач за отвличане на вниманието

Гълъб Донев за критиките на Денков: Смешен плач за отвличане на вниманието

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Смешен плач бих нарекъл всичкото това нещо. Направете си само една равносметка какво направи редовното правителство за тези два месеца. Похвалиха се с два законопроекта, които всъщност са разработени от служебното правителство и това са законопроектите, които са внесени". Това заяви бившият служебен премиер Гълъб Донев пред bTV след критиките, които отправи по-рано днес министър-председателят Николай Денков.

"Всички останали законопроекти по Плана за възстановяване и устойчивост, които още Народното събрание не е разгледало и приело, са внесени от служебното правителство”, добави бившият служебен премиер.

Николай Денков посочи на специална пресконференция, че редовното правителство отчита множество нарушения на служебната власт. Предстои те да бъдат проверени и е възможно да стигнат до прокуратурата.

Според Гълъб Донев редовният кабинет отвлича вниманието на обществото от важните теми, като например съдебната реформа и покачването на цените на горивата.

„Това не е критика. Това е отвличане на общественото внимание от актуалните теми за обществото”, каза още Донев и допълни, че ако бъдат открити нарушения, би било естествено да стигнат до прокуратурата.

„Всичко това нещо и по отношение на бюджета, и по отношение на 4 млрд. лв., които казват, че са сключени договори с пътната агенция и по отношение на HEMS, всичко това са стари проблеми, които служебното правителство реши и които всъщност са тезите, които извадиха. А те не са верни”, каза още Донев.

Той обясни, че няма никакви притеснения и очаква да бъде направена проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция.

„Ако има констатирани нарушения, те ще бъдат предоставени на прокуратурата. Така че компетентните органи ще си направят проверката и ще се види кой крив и кой прав в случая”, допълни Донев.

На въпроса: „Мит ли е, че служебните правителства работят безупречно?”, Донев отвърна: „Не, не е мит. Ако се върнем назад в историята, всяко едно от служебните правителства е вадило България от кризите, в които са я вкарали редовни правителства.”

Той посочи, че кабинетът „Денков” е неспособен да решава проблемите.

„Каква беше целта на този брифинг? Подложката да кажат защо е необходима промяна в конституцията и премахване на статута на служебното правителство”, добави Гълъб Донев.

Източник: бТВ

 

 

 

Коментари

 • 777

  03 Авг 2023 22:43ч.

  Гълъбе прав си и си точен защото тези зависими народомразци некадърни във всяка област-финанси/пародиен министър/ право€синчето/култура едр,отвличат вниманието по съвет от посолстват от своята некадърност.Специално за бюджета на служебния кабинет-той беше реален в съответствие с решенията на 47 48 НС.Това че недоразумението Кокорч не му пасва , е проблем на неговия непрофесионализъм.Мисля че той едва ли може даде определение на понятието финанси.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • alienvv

  03 Авг 2023 23:05ч.

  хаха...колко кратко и ...точно..Лошото е, че май повечето в НС не могат да дадат определение за каквото и де...стоят си безгрижно- ден да мине друг да дойде и малко закачки в столовата...големи бели се канят да свършат ако не им спрем кранчето навреме (спешно)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гост

  04 Авг 2023 0:52ч.

  България е заключена между бабаитлъка, наглостта и нахалството на Бойко и нежната, но много вредна безпомощност на академичето - хареса ми. Ето го и линка който не е толкова добър като заглавието. - https://www.lentata.com/blgariya-e-zaklyuchena-mezhdu-babaitlka-naglostta-i-nahalstvoto-na-boyko-i-nezhnata-no-mnogo-vredna-bezpomoschnost-na-akademicheto

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цоко

  04 Авг 2023 12:40ч.

  Този Денков ли е, Вързопов ли е, е ег@ти миризливото л@йно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Богдан Филов-Денков отново рита ръжена

  04 Авг 2023 13:07ч.

  но всяческа забравя как свърши неговият предшественик-в дълбока яма,с куршум в тила!Не е зле тоя тип Денкоф,педя човек с воднисто безцветни очички и съмнителни научни постижения да не забравя съдбата на Филов!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи