ФСБ: НАТО тренира нанасяне на ядрени удари по Русия

ФСБ: НАТО тренира нанасяне на ядрени удари по Русия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

НАТО тренира нанасяне на ядрени удари по руска територия, заяви армейски генерал Владимир Кулишов, първи заместник-директор и началник на граничната служба на ФСБ, в интервю за РИА Новости по повод Деня на граничаря.

"Разузнавателната дейност на НАТО се увеличава в близост до руската граница, увеличава се интензивността на оперативно-бойната подготовка на войските на алианса, по време на която се отработват сценарии на бойни действия срещу Руската федерация, включително ядрени удари по наша територия", каза той.

Сергей Караганов: Век на войни. Изострените конфликти грозят да прераснат в трета световна термоядрена война (първа статия)

Както отбеляза събеседникът на агенцията, подобна ситуация изисква предприемането на адекватни мерки за защита и отбрана на границите.

Ден по-рано генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че "Украйна има право" да атакува "военни цели на руска територия". Той допълни, че "някои съюзници" вече са отменили съответните ограничения за нанасяне на удари и според генералния секретар на Северноатлантическия алианс "е дошло времето да се отменят и други ограничения".

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви пред в. "Известия", че НАТО флиртува с военната риторика, повишава степента на ескалация и изпада във военен екстаз.

От своя страна външният министър Сергей Лавров, коментирайки изказването на Столтенберг, посочи, че последният е превишил правомощията си. Той отбеляза, че генералният секретар на алианса "вече е обсаден от самите членове на НАТО".

Така например италианският външен министър и вицепремиер на страната Антонио Таяни заяви на фона на изявленията на генералния секретар на НАТО, че Украйна трябва да използва западни оръжия само на територията на републиката.

Напоследък някои от страните от НАТО все по-често спекулират с възможността за пряка намеса в украинския конфликт. Така например, това беше многократно заявено от френския президент Еманюел Макрон. Според него Париж не изключва възможността да изпрати войски в Украйна, ако Русия пробие фронтовата линия и Киев поиска помощ. Той също така заяви, че "много страни" са съгласни с неговия подход за евентуално изпращане на военни.

Германското списание Der Spiegel съобщи в неделя, че балтийските държави и Полша "предупреждават" Германия, че могат да изпратят войски в Украйна, ако ситуацията се развие по неблагоприятен за Киев начин. Кремъл нарече подобни идеи безпрецедентен кръг на ескалация, който изисква специално внимание и мерки.

На фона на войнствените изказвания на западните политици в Русия по указание на Владимир Путин започнаха ракетни учения на ракетните формирования на Южния военен окръг. По време на тези маневри се тренира използването на нестратегически ядрени оръжия.

Източник: Риа Новости

 

 

Коментари

  • 200 трилиона дълг се "отписват" и зануляват само по един начин.

    28 Май 2024 9:13ч.

    Бог да ни пази.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @200 трилиона дълг се "отписват" и зануляват само по един начин.

    28 Май 2024 9:34ч.

    това е само върхът на айсберга. ако включим и всички финансови деривати и купища финансов джънк създадени от Уол Стрийт само през последните 30 г., нещата стават меко казано катастрофални. говорим за цифри с 15 нули.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наивно може би, но нека си следваме процедурата

    28 Май 2024 9:35ч.

    Гласувайте, но не за българските "евроатлантици". Слугинажът и нагаждачеството в името на лична изгода е единствената им идеология - затова са кавичките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никой индивид и никоя общност не е застрахована от самоубийствени мисли

    28 Май 2024 9:30ч.

    За НАТО е закономерно - обречена, перверзна и вредна за света престъпна група, обслужваща интересите на англосаксонците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    28 Май 2024 18:40ч.

    Призовавам всички да тренират удари по нежни украински ду пе та по Черноморието ! там е истината .....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калпазанче

    28 Май 2024 9:39ч.

    Няма да има влеме за молитва! Нито в ЕС нито в САЩ, а Великобритания ще изгори първа! Ескалацията води до термоядрената пустиня в пряк и преносен смисъл за столетие напред. Изборите в ЕК предстоят! Това може спре само чрез масово гласуване у нас и в Европа "ПРОТИВ" войната, а такива партии има. Пред заплахата за Трета световна, ходенето " за гъби" изглежда светотатство спрямо ЖИВОТА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Q. E. D.

    28 Май 2024 9:45ч.

    Ходенето за гъби води до появата на ГЪБИ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абдул Хамид Талиб

    28 Май 2024 9:45ч.

    Цяла Русия да стане като Алепо.🤲

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сабрутко Сабрутков от сабрутковците на Киро и Кокоро

    28 Май 2024 10:16ч.

    А Кравария - като Рафах!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разбирам колегите от форума

    28 Май 2024 9:47ч.

    които настояват и то правилно да се гласува за партии обевяващи се против напъните на НАТО но мисля че Россия преди всичко трябва да се стегне и нанесе бомбени килими по цяла украина включая и по граждански обекти а не да си играе на “одими дойди и”Да избие цялото политическо и военно ръководство на тая псевдо държава и да ликвидира веднъж завинаги тоя гнусен цирей върху руската държавност!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Санитарните ли,

    28 Май 2024 10:08ч.

    Данс ли, не знам кой по-напред. Дачка, събрал си цялата рубладжийска измет от нета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • докога двойни стандарти бре, хегемонистичен плъх такъв (28 Май 2024 10:08ч.)

    28 Май 2024 10:24ч.

    Русия защо да не вземе пример от действията на Израел в Газа и Рафах?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    28 Май 2024 10:03ч.

    Щом "мирната и отбранителна" организация НАТО дрънка оръжие и заплашва с пряка намеса във войната, това означава, че укро-вермахта е приключил. Има много красноречиви снимки на GettyImages на украинските военни гробища, озаглавени "Последствията от Майдана". Западът окончателно си е изгубил ума и това ще му струва всичко. А нашите продажници ще го изядат първи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • B2 Spirit

    28 Май 2024 10:03ч.

    След няколко рейда над матушката ще оставя само тишина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • няма по-грозно на вид оръжие от американското

    28 Май 2024 10:26ч.

    Ще те свитнат още преди да излетиш. И казвали ли са ти, че си Запорожецът на авиацията?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прави впечатление, че кагебистката шайка от Кремъл вече почна да заплашва

    28 Май 2024 10:07ч.

    С Яо по-често от др. Ким, които вече 3 поколения въртят тоя бизнес, за да останат на власт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    28 Май 2024 10:13ч.

    Д-р. Ким създава, но не заплашва с ядрени оръжие. Ако някой се чувства заплашен от това, че той има и му работата, е съвсем друг въпрос. Когато се лъже, се лъже с мярка, че да хване дикиш. Но в отчаянието и безсилието си семплият човек какви ли не глупости може да извърши...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Я пак

    28 Май 2024 11:02ч.

    не заплашва, верно ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pontifex Maximus

    28 Май 2024 10:16ч.

    Тренирайте и вие, не се мотайте...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    28 Май 2024 20:35ч.

    ами те, руските "освободители", редовно провеждат учения за използване на ядрено оръжие, даже от 1 седмица има такова(на първия етап само РФ, на следващия етап ще се включи и Беларус). Освен това, понеже съм тъп задунаец, съм сигурен, че при ученията руските "освободители" нанасят ядрени удари по Воронеж, Мухосранск, Челябинск и Москва, а не по цели в други държави...ама на, сега рев и сополи, че НАТО тренира нанасяне на ядрени удари по Русия. Но за задунайци оплакването минава, те на всичко кълвят

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Агент Буда - троен банкянски толуп!

    28 Май 2024 10:19ч.

    Спокойно, нас ни пазят дюнерите и НАТО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Войнолюбците от НАТО искат да провалят изборите на 9 юни, защото нормалните човеци европейци ще подкрепят антиамериканските идеи за война в Европа!

    28 Май 2024 10:40ч.

    Колкото повече Йенс Столтенберг и папагалите край него, повтарят за изпращане на оръжия в Украйна и най-новото да се стреля по обекти в Русия, включително и с ЯДРЕНИ БОМБИ по Русия - толкова повече нормалните европейци се активират да подкрепят партиите призоваващи за спиране на войната и за спазването на ДОГОВОРЕНОТО в Минск през 2014 г.! Така че - ако не влезем във военен режим - на 9 юни Европа ще смени алчните глупави индивиди, които вместо мозък имат черва в главите си - ядат, ядат горките слуги на парите и на червата си. ... още ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо НАТО не зачита Международното право и договори, а се разпорежда бандитски из чуждите държави?!

    28 Май 2024 10:47ч.

    Тези грозни духовно женски и мъжки индивиди, срам за човечеството, искат кръв, вчера ги видяхме ОН ЛАЙН натовците в София - те искат кръвта на народа на Украйна - на мъжете, жените и децата на Украйна, защото НЕ ИСКАТ да се прекрати кръвопролитията. И защото са НЕПОЧТЕНИ безчестни натовци, които не уважават и не спазват Международните договори и Международното право в равноправните отношения между държавите и уважение към народите! .... Лъжата се самоизяви, въпреки че "плаща" добре за да се оцапва Истината. Презрени глупави жалки индивиди. пфу

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еееех, слабоумието пак се върна, като през август 1945 г. , когато горкият Труман праща атомни бомби над Япония за да ... спрел войната, убивайки 300 000 невинни човеци!

    28 Май 2024 11:01ч.

    И днес същата извратеност, ненормалност и злост неприкрита в някакви античовешки индивиди. ... Европа на НАТО и САЩ (а не, Европа на европейските държави) искат да "възпират" Русия като ще УДРЯТ С АТОМНИ БОМБИ по руския народ, за да избият няколко милиона човека! ... Русия, която не е направила нищо лошо нито на САЩ, нито на Европа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Монархофашист

    28 Май 2024 11:11ч.

    Слабоумно беше, защото ако Труман ги беше хвърлил над Москва и Ленинград кьорав ОФеец или шумкарин нямаше да има в България, всичките щяхме да сме ги избесили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @ Монархофашист - ял си от лошите гъби, брато!

    28 Май 2024 11:22ч.

    И халюцинираш чудовища от разума си разстроен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С атомни бомби ще възпират Русия ли, като слабоумието и антихуманизма през 1945 г.?!

    28 Май 2024 11:07ч.

    С атомни бомби по Русия, която не е направила нищо лошо нито на САЩ, нито на Европа! Защо бе?! Това е Русия, която само дава, дава, дава и руски народ, който ИСКА ПРИЯТЕЛСТВО и уважение с всички народи! Ноооо, самопредставящото се като бандитско НАТО ще стреля с атомни бомби по руския народ, защото НАТО мрази ... европейските народи, и ще ги убива чрез ОТВЕТЕН удар неизбежно от Русия! Бахти идиотите натовци, позор за човечеството!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • адът се разтваря пред тях

    28 Май 2024 11:29ч.

    Какво ги питаш повече, явно не им се слуша. Точно в такъв смисъл Путин им го рече: щом сте толкова кръвожадни, така да бъде: ние отиваме в рая, а вие просто издъхвате (завинаги).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 2015 г. Срещата в Минск: "Реален шанс" и "лъч надежда" за мир в Украйна!

    28 Май 2024 11:20ч.

    11-12 февруари 2015 г. Срещата завърши с два документа. Първият представлява декларация на Ангела Меркел, Франсоа Оланд, Владимир Путин и Петро Порошенко, с която те поемат ангажимент ДА СПАЗВАТ суверенитета и териториалната цялост на Украйна и да провеждат редовни срещи, за да се гарантира изпълнението на минските споразумения. Вторият документ се нарича ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Великолепна новинарска статия

    28 Май 2024 11:34ч.

    https://www.mediapool.bg/sreshtata-v-minsk-realen-shans-i-lach-nadezhda-za-mir-v-ukraina-news230485.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Меркел, Оланд, Путин и Порошенко с ангаживент да спазват суверенитета и териториалната цялост на Украйна!

    28 Май 2024 11:30ч.

    Защо Меркел, Оланд и Порошенко не спазиха този ангажимент, ами се изсмяха коварно в лицето на Путин, че са го излъгали?! ВИНА ЗА ВОЙНАТА ДНЕС В УКРАЙНА ИМАТ ЛЪЖЦИТЕ, и хилядите жертви са тяхна отговорност, от която никога няма да се отърват! На съвестта на Меркел, Оланд и Порошенко лежат с огромна тежест хилядите трупове из цяла Украйна, допуснали войната с лъжа и коварство да обучават нещастното младо поколение на Украйна да мрази и убива братята си в Русия! В името на какво е лъжата, а канцлер Меркел, президент Оланд и Порошенко (шоколадения крал), в името на какво излъгахте народа на Украйна?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нещата не са толкова елементарни!

    28 Май 2024 13:28ч.

    Нещата не са толкова елементарни! НАТО е частната войска на най-богатите хора на земята и врагове на Христос, наречени в Апокалипсиса на Библията „десет едночасови царе без царство с една мисъл“ – световно господство (Откр.17:12-14). Русия пречи за налагането на цифровият им концлагер (Нов световен ред предсказан в Откр.13:16-18). Затова скърцат със зъби с/у нея! От последния стих на Откр.17:14, е видно, че ще се появят на световната сцена в навечерието на Второто Христово пришествие преди края на света, за да водят война с „Агнето“ (Христос), но заедно с воската им НАТО и демоничната сила стояща зад тях (Откр.12:7-12), ще бъдат заличени от лицето на земята (Откр.16:16), и за вечни времена затворени в „огненото езеро“ (Откр.20:10) където е „плач и скърцане със зъби“ (Мат.24:51). Това е „края на света“- победа на Доброто (Христос) над злото - (древната змия наречена в Библията дявол и сатана стоящ зад „царете“), а не повсеместно изтребване на човечеството както някои си мислят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НАТО е частната войска на най-богатите хора на земята.. ?!

    28 Май 2024 17:27ч.

    Към 13:28 ч. БЛАГОДАРНОСТИ ЗА ПРОСВЕЩЕНИЕТО! Сполай ти, добри човеко! .... "НАТО е частната войска на най-богатите хора на земята и врагове на Христос, наречени в Апокалипсиса на Библията „десет едночасови царе без царство с една мисъл“ – световно господство! (Откр.17:12-14)" .... Това обяснява безумието и отказът за намиране на мирно решение на всеки конфликт на Планетата. ТЕ просто си търсят кръвопролитията за да всяват страх и ужас, и подчинение... и ТЕ се чувстват щастливи от насилието и смъртта на милиони човеци. Без думи. И за какво им е това "световно господство", като имат всичко за да си живеят в охолство и без "световно господство"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи