ФСБ: Британски спецчасти са напътствали диверсии срещу Крим и руския Черноморски флот

ФСБ: Британски спецчасти са напътствали диверсии срещу Крим и руския Черноморски флот

Разузнавателният кораб "Иван Хурс" Снимка: ТАСС

Британски специални подразделения са напътствали по-голямата част от диверсионните действия срещу руския Черноморски флот и Крим. Това заяви служител на ФСБ във видео, разпространено от  спецслужбата, съобщава ТАСС.

„От началото на специалната военна операция ФСБ редовно получава информация за участието на западни разузнавателни служби, предимно британски, в обучението на украинските специални сили. Ние установихме надзорната роля на британските специални сили в по-голямата част от терористични и диверсионни действия срещу кораби на руския Черноморски флот и Кримския полуостров“, казва служителят на ФСБ.

По думите му, представители на Великобритания, освен обучението на диверсанти, доставят на украинските въоръжени сили разузнавателно оборудване, нови видове експлозиви, включително експериментални образци, използвайки Украйна като полигон, а военнослужещите като разходен материал за тестване на нови разработки на оръжия и тактики за тяхното използване.  

„Британските спецслужби не се притесняват да планират дълбоко обмислени действия и детайлни операции, още по-малко се грижат за безопасността на личния състав на въоръжените сили на Украйна“, отбелязва офицерът от ФСБ. Свидетелство за това е десантът на украинските войски на пясъчната ивица Тендра в Черно море, който беше спрян от ФСБ и Министерството на отбраната, чиято цел беше превземането на фара. Тази акция, според ФСБ, „е до голяма степен от пропаганден характер и дори да бъде извършена, не би повлияла на ситуацията на линията на бойно съприкосновение, а също така не оправдава усилията и ресурсите, изразходвани от Въоръжените сили на Украйна".

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • литиев деутерид

    11 Апр 2024 18:15ч.

    време е

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    11 Апр 2024 18:16ч.

    Де да бяха само те, матушката има само фенове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евро-идиото, евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано!

    11 Апр 2024 20:33ч.

    Щото "градинарите" всички ги любят? Ама си и идиот, еша си нямаш! И, козяк, галя, незачет! Дайте на туй нящо други, не толкова нефелни опорки, че бактън вече от идиотизмите му! Анадънму?👹

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    11 Апр 2024 18:45ч.

    Айде пак почна хленч и сополи, англичаните им изкараха адресите и телефоните на всички участвали в операциите по Европа а сега пък им гърмели и по корабите. Смешката е как са ги намерили данните- дълбоко законспирираните ФСБеци имали някакви социални придобивки та в общинските фирми която им осигурявали благинките са били и всичките им данни. А и си осчетоводявали парите за такси между летища и хотели. През 60-70 години съветски спецназовци вършат диверсии в Европа, най-интересния случай е когато взривяват кубе на църква в Рим в което има радио център на ЦРУ а в отговор американците гръмват петролопровод някъде в Балтика и така в шеги и закачки си вървеше Студената война. Сериозни мъжки работи. А сега само озабочености и красни линии. На Лошарик му завърши ремонта след пожара (диверсия???) при който загинаха 17 висши офицери няколко от които Герои на Русия и сега да се надяваме след показното на другарите хуси които показаха как се режат кабелите на империалистите ред е на руснаците да отмъстят за Северен поток. А ако ги е страх да го подарят на хусите и да се скрият под полите на девчонките си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Още един Идиот, ма от "правилните"!

    11 Апр 2024 20:35ч.

    Бацко, зъркел, поспри се, забави темпото, обмисли и тогава ... пиши, че нищо не ти се разбира! И, ако нямаш колесник, жална ти майка! То не че ще ти помогна, ама ...! Анадънму, нящо?👹

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    11 Апр 2024 21:04ч.

    Крайно време е островът на обрaтняците да бъде заличен. На никого няма да липсва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    11 Апр 2024 21:21ч.

    Докато го заличавате рибите в Черно море преяждат със стек тартар от наборни матросчета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чочо

    11 Апр 2024 21:22ч.

    Бледоликите грозни малоумници от Албиона са. Че кой друг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    12 Апр 2024 0:05ч.

    В шеги и закачки, а? Значи скоро някой ще изпищи. Откъм нас. Ние няма да сме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Англичанка гадост"

    12 Апр 2024 1:17ч.

    Опять. As usual.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "гадит", простете

    12 Апр 2024 1:19ч.

    От ИИ редактор - толкоз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ний що следвами кинг оф Ингленд

    12 Апр 2024 2:06ч.

    Щото той е диваин и е помазан във Вестминстирскуту ъбаству а вий сти пейзане простаце плебс долин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Молба към всички

    12 Апр 2024 5:53ч.

    Този форум беше и все още е един от малкото читави, където можеш да прочетеш нещо адекватно, а не само излияние на полуграмотници. Но го налазва тролаж от модела на разградската десница и го опростачва. Моля ви, НЕ им отговаряйте! Игнорирайте тая сган! Никакво внимание, иначе и този форум ще заприлича на дневникарския, дето е фрашкан с платен тролаж на ротационен принцип, кой от кой по-примитивни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Принц Уилям Ъф Кембридж

    12 Апр 2024 7:56ч.

    Не само Украйна, но и вий в България трябва да сте готови да посрещнете британската колониална администрация, да приветствувата своя ВАЙСРОЙ, да го посрещнете с оркестри и да изкарате вашите жени и дъщери празнично облечени и наконтени за този нечуван празник, когато Вашият ВАЙСРОЙ пристигне в България. Така постепенно вашите жени ще станат мемсахиби, а вашите дъщири бегуми на британските колониални администратори и британскити военни. Между тях ще има и много началници с БЛАГОРОДИН РОЙАЛ ПРОИЗХОД, което сигурно ви прави много трепетни и нетърпеливи, да си запузнайти с хора със СИНЯ КРЪФТ, а не с обикновена като вашата, която дори ней от некаква по.специална кръвна группа. Изкарайте най-хубавите си коне, камили и жени за да рарадвати своите лордове, между които може да има дори далечни наследници на велики британски мъже като ЪРЛ ХАЛИФАКС, на който трябва да си поклоните доземи като на всеки ЪРЛ, а може би дори ще се здрависати с някой от наследниците на великия Хейстингс Измей, и дори да ви разрешат да поднесет ЧАЯ! в Пет часа и дори да разбъркате с лъжичка чашата на ЛЕйди Измей и тя да ви удостои със своята благородна усмивка, която няма да забравите цял живот. Ако сте пък хубавичка, може да станете новата МЪНИПЕНИ от канцеларията на Жеймз Бонт в сградата на МИШЕС в Лондон, която е британския аналог на нашто Цинтралнуту в ЛЕНГЛИ, но все пак бъдете внимателна, защото може по цял ден да си клатите хубавите стройни крака под бюрото, но един ден Жеймс ще се върне внезапно от мисия и непременно ще поиска да си ги разтворите за да погледне в ДУШАТА ВИ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    12 Апр 2024 8:12ч.

    някои да има изненадан това са убиици по генезис първо правят интригите после запалват фитила дават оръжие и акъл и накрая първи миротворци начело с кримския татарин борис джонсън

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи