Френският външен министър вярва в победата на Украйна

Френският външен министър вярва в победата на Украйна

Френският министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан каза, че вярва в победата на Украйна във войната срещу Русия. В същото време той изрази опасения, че руската обсада на големи украински градове може да доведе до разрушения и цивилни жертви, предаде Франс прес.

"Това, което е най-впечатляващо (от началото на войната на 24 февруари), е големият капацитет на Украйна за съпротива, до степен, каквато експертите не си и представяха", каза Льо Дриан пред телевизия "Франс 5".

В същото време френският външен министър подчерта, че конфликтът влиза "в логиката на обсадите", и отбеляза "зловещата експертиза" на руските въоръжени сили в тази сфера. "Имаме примера с Грозни, имаме примера с Алепо и това отново ще започне", предупреди той, визирайки разрушенията, причинени от бомбардировките в столицата на руската република Чечения и най-големия сирийски град.

"Мисля, че това, което ще открием в Мариупол, когато войната свърши, ще е страшно", прогнозира френският външен министър. Той изрази също опасения за съдбата на Одеса и Киев.

"Мисля, че Украйна ще спечели", каза в заключение Льо Дриан, като отбеляза дипломатическата изолация на Русия и ефекта на международните санкции срещу нея.

В телефонен разговор с френския си колега Еманюел Макрон вчера руският президент Владимир Путин уверил, че страната му ще постигне целите си в Украйна, било то по пътя на преговорите или чрез война, и отрекъл Русия да взема на прицел цивилни, съобщи Елисейският дворец.

 

 

Коментари

  • Вярващ

    07 Март 2022 8:41ч.

    Във Франция царува атеизмът и безверието. Вярващи са само част от по-възрастните хора. Средното и младото поколение не вярват в нищо. А политическата класа вярва само парите. Така че Льо Дриан откровено лъже, той не вярва в нищо... Иначе Франция е хитра, при задавщата се разруха в Европа, Франция си подготвя да страда, но по-малко от другите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    07 Март 2022 8:49ч.

    тои и наполеон вярваше ама умря на света елена махнете санкциите срещу русия сащ искат слаб ес и слаба европа такъв е плана за новия световен ред които са замислили сащ без кръчмаря

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • старецът и реката

    07 Март 2022 8:50ч.

    Това ако не е подстрекателство, към повече смърт, какво е?!?!? Правете любов, но не война!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола

    07 Март 2022 9:36ч.

    Вярва се в Господ... другото се доказва ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нурсултан

    07 Март 2022 9:47ч.

    Вярата или е ортодоксална - т.е. осъзнаваш, че това е вярване, "ти така си мислиш", или е неортодоксална - вярваш си като излъгано камилче и се връзваш на това, в което вярваш. Колегата Жан-Ив явно е се е вързал или е за връзване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мутра

    07 Март 2022 9:54ч.

    Логично е да го вярва. Не можеш да държиш окупирана дълго време страна с 44 млн. население в центъра на Европа. Ще се изсулят подорно руснаците в крайна сметка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 23 милиона е населението на украйна

    07 Март 2022 10:40ч.

    Според данните за комуналните услуги в страната. А през 1991 г. са 52 милиона. Ето до какво води дружбата със Запада. Същота е и у нас, със същата причина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MarlboroMan

    07 Март 2022 9:58ч.

    Руснаците са свикнали да бъдатпозорно изритвани - спарвка: Афган и Германия :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • френският министър на външните работи

    07 Март 2022 10:30ч.

    е откровен глупак .....без извинение......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • просто кирото и той все вярва в разни глупости

    07 Март 2022 10:38ч.

    Явно ги подлагат на психо-лингвистично програмиране по една и съща методичка. Подписът на ЦРУ-то на Чичо Сам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи