Френският премиер на съд за подбуждане към расова омраза

Френският премиер на съд за подбуждане към расова омраза
Досегашният вътрешен министър и назначен за премиер на Франция Манюел Валс е получил призовка да се яви по дело за подбуждане към расова омраза, заведено от организацията „Гласът на ромите”, съобщават френски медии.
<p>Съдебното заседание ще се проведе на 5 юни в Париж. Организацията е подала жалба срещу Валс във връзка с неговите изказвания за ромите. Едно от предизвикалите критики изказвания на министъра бе, че ромите трябва да се &bdquo;върнат в България и Румъния&quot;. От организацията подчертаха, че пред ромите не стои подобно задължение, особено ако са френски граждани.</p>

Коментари

  • Васик

    02 Апр 2014 1:02ч.

    Да, наистина са наивни французите, такава фраза да приемат като расова омраза. Ето как Дневник, да го наречем вестника, описва митинга на БСП и ДПС в статия от 16 ноември 2013 с автор Биляна Рилска: ---На протеста има предимно възрастни хора и роми. ---Моят съвет към Рилска е следващия път да добави \&quot;Имаше възрастни хора, жени и роми\&quot;, за да стане пълна идилията. Най-отдолу на вестника пише, че Дневник спазва етичния кодекс на българските медии. В това никой не се съмнява - българските медии спазват такъв етичен кодекс, че Иди Амин щеше да се изчерви от него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи