Френски политик сравни ЕС с мафия за безконтролни доставки на оръжия за Украйна

Френски политик сравни ЕС с мафия за безконтролни доставки на оръжия за Украйна

Флориан Филипо, френски радикален политик, бивш заместник-председател на Националния фронт и лидер на асоциацията "Патриоти", сравни ЕС с мафия за безконтролни доставки на оръжия за Украйна, като отбеляза, че само Унгария е поискала преразглеждане на процеса на предоставяне на помощ на Киев, съобщава ТАСС.

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

"Унгария стана единствената европейска страна, която поиска проверка как се изпращат парите и оръжията в Украйна. Трябва да е очевидно, но у нас си затварят очите за това къде всъщност отиват милиардите, отпускани на Зеленски всеки месец. Мафия и корупция! Спрете!", написа снощи Флориан Филипо в Туитър.

През 2022 г. Европейският съюз е предоставил на Киев 18 милиарда евро макрофинансова помощ под формата на облекчени заеми, платил е доставки на оръжия на стойност близо 3,5 милиарда евро и е отпуснал до 1,5 милиарда евро хуманитарна помощ и помощ за възстановяване на енергетиката. Освен това страните от ЕС предоставиха на Киев в двустранен порядък оръжия на стойност над 8 милиарда евро.

Източник: ТАСС

 

 

 

Коментари

  • потънала гемия

    22 Дек 2022 8:34ч.

    Ами как да спрат, като корупцията е основно занимание на ЕС и ЕП, както се видя. Важното е пачки да има по куфари и гардероби. Наш Баце е пионерче в сравнение стези, само едно нощно шкафче си има. Светът е голям и мръсен, метачите са малко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нощното шкафче на Баце и то замина за ЕК

    22 Дек 2022 14:20ч.

    Спомнете си с кого ходеше да вечеря с правителствения самолет и се връщаше на сутринта...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    22 Дек 2022 8:36ч.

    Не само мафия, но и политически проститутки, обслужващи Сащ ! Що за демокрация е това безумие, отврат за целия свят, ама иначе с претенции да са цивилизовани?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи