Франция осъди нападенията на израелски заселници срещу палестинци на Западния бряг

Франция осъди нападенията на израелски заселници срещу палестинци на Западния бряг

 

Палестински бойци на погребението на палестинец, загинал при операция на израелската армия на Западния бряг. Снимка: АП.

Франция осъди "неприемливото насилие", извършено от израелски заселници срещу палестинци на окупирания Западен бряг, се казва в изявление на френското външно министерство, цитирано от Франс прес.

"Франция категорично осъжда нападенията на заселници, които доведоха до смъртта на няколко палестински цивилни през последните няколко дни в Кусра и Савия, както и до принудителното изселване на няколко общности", се казва в изявлението. "Насилието, упражнявано от заселниците срещу палестинското население, се увеличава. То е неприемливо и трябва да бъде прекратено", добави външното министерство, като призова Израел да "предприеме незабавни мерки за защита на палестинското население".

Повече от 100 палестинци бяха убити на Западния бряг при операции на израелската армия след избухването на войната между "Хамас" и Израел на 7 октомври, след безпрецедентната кървава атака на ислямистката групировка, при която загинаха повече от 1400 израелци, предимно цивилни. Ситуацията на Западния бряг, окупиран от Израел от 1967 г., беше напрегната още преди това, отбелязва АФП.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Тихомир Томов

    29 Окт 2023 21:04ч.

    Франция или Макрон, Саркози и Оланд лично !!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Азе

    30 Окт 2023 5:37ч.

    Все едно да призоваваш хитлер да не гори хора в пещите. Ционистите са същите едно към едно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи