Фотограф на агенция „Франс прес“ ранен на протестите в България

Фотограф на агенция „Франс прес“ ранен на протестите в България
Фотограф на агенция „Франс прес“ е ранен от полицията на протестите в София снощи. Това съобщи самата агенция в коментар на сблъсъците в антиправителствените протести у нас през изминалата вечер.

 

Снимка от протеста на Стоян Ненов за агенция "Ройтерс". С нея световната агенция илюстрира сблъсъците в София от 2 септември.

 

Агенция "Франс прес" съобщава за 126 арестувани и почти 200 ранени, между които 120 полицаи.

 

Според публикацията, управляващата партия на премиера Бойко Борисов няма да подаде оставка, въпреки „толерантността му към корупцията и най-жестокия ден на протести досега“.

 

Цитиран е депутата от ГЕРБ Тома Биков, който казва, че подаването на оставка би означавало, че „всяко бъдещо правителство може да бъде свалено от представители на криминалния контингент“, визирайки информацията за 60 футболни „ултраси“ с криминални досиета, участвали в сблъсъците на протестите.

 

Агенцията припомня основния призив в протестите – оставките на Борисов и главния прокурор Иван Гешев – като втория е обвинен, че „не е наказал истински престъпници, а вместо това е използвал правомощията си да атакува политическите опоненти на правителството“.

 

Освен фотограф на АФП, са ранени и други журналисти, съобщава агенцията, както и това, че някои от организаторите на протестите са изразили тревога от насилието в сряда и са призовали за спокойствие.

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Helleborus

    03 Sep 2020 18:27ч.

    Всичко това ми напомня на оня футболен мач, при който предварително се очакваше да сме расисти. Макар че никога по нашите трибуни не е имало такова нещо. Но се очакваше, защото някой искаше такъв сценарий. Затова и бяхме под наблюдение, затова и изведнъж се намериха трима расисти и затова и на следващия ден продажните британски медии бяха готови да ни обявят за животни, което и направиха с голяма радост! Т.е. когато има сценарий, нещата си вървят по сценарий, така че всички това очаквахме, първо беше обявено, че протестът няма да е мирен (което означава наистина държавен преврат, като се има предвид и увещаването на полицията да преминела на страната на "народа"), всички затаиха дъх и сума социалисти и леви медии зачакаха да видят какви и колко риби ще се уловят в хвърлената мрежа. Днес могат да се поздравят печелившите, но има ли изобщо такива. Полицията ни се държа удивително, т.е. народът в някакъв смисъл е печеливш, никой не умря (макар на протеста да му се искаше), няма някоя шокираща сцена на агресия, която незабавно да се завърти в световния ляв обмен на новини, но все пак щетата от ожесточаването на хората е огромна, от друга страна опитите за преврат не сработиха (слава Богу), но все се даде някакъв материал и за л---ометите да мятат. Най-поръчковата медия от всички "няма такава медия" обяви, че "полицията малтретира майки с деца", а вие идете и гласувайте за този отряд за политически поръчки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха-ха

    03 Sep 2020 18:29ч.

    Много ми е жал. Да си беше седял при Жълтите жилетки. На Нова година да си пази колата, ако е на улицата ще я подпалят за забавление.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борисов Боклук

    03 Sep 2020 19:17ч.

    Смърт на ГРОБ.Полицията вие сте продукт на чекия на олигофрен от Банкя и проста путка от Кърджали ебана анално и стеклотоло се смесено с лайна ви е заплодило. Вие сте позор-платени убийци на народа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кое е доброто ченге (полицай)?

    03 Sep 2020 19:23ч.

    Мъртвото (ият).Не се учудвайте че хората ви мразят и ви нямат доверие.Вие сте платените КУРВИ НА хунтата.Бива ви само да изнудвате, да плашите, да искате рушвети, да мачкат работните хора.На мутри като Тиквата и подобни гък не казвате.Виждал съм ви в БЪЛГАРИЯ когато си идвам.Срамна картинка.Иначе на 2 магарета сламата не можете раздели и един пирон не можете заби.Некадърна паплач.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София

    03 Sep 2020 19:32ч.

    Задача на полицията и жандармерията е да защитава народа , който им плаща заплатите ! НС , министрите и огромния административен апарат също трябва да служат на народа , чиито пари харчат както им скимне ! Протестите са за върховенство на закона и спазване на човешките ни права , които управляващата мафия погазва всеки божи ден ! Боже пази България !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха ха ти си ТЪПАК

    03 Sep 2020 19:40ч.

    Жълтите жилетки постигнаха целта си- и за цената на горивото, и за реформата за пенсиониране,и за скоростта по националната пътна мрежа (по усмотрение на общините и ако общините решат), и за местните услуги които бяха започнали да правят по Интернет, и за работните места,и за заплатите,и за екологичните промени -всичко и още неща единствено след като има консенсус със всички партии .Това не е-каквото АЗ казах.Така че нека хората ви снимат герберски боклуци и видят що за безобразия творите. От времето на " който не скача е червен" вие сте дори по мразен и от хората и никакви гвардия не ще ви спасят ако хората превъртят и грабнат сопи лопати пушки камъни и лостове.Герберски лайна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отровните вдигнаха велико всенародно въстание,

    03 Sep 2020 22:34ч.

    а когато полетяха бомби и павета, а-а-а, не сме ние, нашият протест е мирен, това са провокатори. И после хленч, имало набити, имало арестувани. То не бяха и кой знае колко набити, но това е въстание, все пак. Велико и всенародно при това. Имахте си водачи, имахте си и поп, вярно, не поп Груйо Бански, а някакъв с червен тоалет, продавач на архонтски титли на мутрите, че и отлъчен, ама все пак поп. Колко жертви дадохте? Къде са героите ви? А, те били провокатори на Бойко Борисов, ние само си седяхме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нова конституция ще провали всичко българско окончателно

    03 Sep 2020 22:35ч.

    Ако се стигне до Нова конституция, най-вероятно ще се вкючи всичко, което е срещу традиционните семейни ценности и срещу християнството. Много вероятно Истанбулската конвенция да се вмъкне в новата конст. под семейните параграфи. Вероятно ще се узакони еднополовия брак, и ще се разреши да осиновяват деца. И т.н. .... Нали ЗАТОВА от европа дирижират концерта за нова конституция....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до Нова конституция ще провали всичко българско окончателно на 03.09.2020 в 22:35

    03 Sep 2020 22:48ч.

    Също и за децата и отнемането им от родителите под формата на социални грижи, също и големи ограничения на свобода на словото....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Целта е нова конституция

    03 Sep 2020 22:51ч.

    Която да разгради обществото по еврогейски начин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

    04 Sep 2020 0:09ч.

    в страна, в којато Тулупъ не знае дори български език да говори правилно, колко ли могат да знајат ченгетата...старијат виц си е актуален-един чужденец приближава 2 български ченгета и ги пита на англијски къде е летиштето на Софија...те не разбират какво ги пита и гледат“умно“...след това ги пита на френски-никакъв проблјасък, на испански-не вдјават, на руски-тоже не разбират...човекът се обърнал и си тръгнал. Първото ченге към второто-“казват, че којто знае допълнителен език, по-лесно се разбира с другите“. Второто ченге към първото-“не е вјарно, този като знаеше 4 езика зашто не можа да се разбере с нас“ Тези момчета, облечени като космонавти, дали осъзнават кого заштитават?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    04 Sep 2020 10:30ч.

    Безспорно всяка една власт може да се корумпира и провали, но главното и то след много дълга поредица на скандали, корупция, некадърно управление е, че същността 'и се проявява по начина по който тя трябва да си отиде! Друг въпрос е как и с какви хора е зачената, а от там следва най-важният въпрос: - Как и кои я държат конвулсивно на власт? Не е учудващо, че тя намира "защитници", даже и видимо интелигентни (Helleborus напр.), които по една или друга себична, криминална, някакви интереси и пр. зависимости - все "важни" причини, дерат ризи и потници да защитават НЕЗАЩИТИМОТО!!! Разбира се, че всички по-сериозни събития, тенденции, решения на властта не са сами за себе си и произлизащи само от нея - а точно обратното: - Налагат се в значителна степен заради интересите на разните "началници" извън страната, в битката играна столетия на световната арена между две отявлени групи врагове. Така е и с България - от обятията на Братушките, тя се отзова в хватката на Брадърушките. Отбелязвам го без всякаква емоция. Емоциите в отделните представители и групи на плебса идват от собствените му илюзии, инфантилни представи, неосведоменост и безогледна пропаганда - във вътрешни и чуждестранни опити той да бъде тотално преформатиран и в краен резултат - изличен. А това е повелята и контекста на всичко случващо се "по света и у нас" не от вчера. Късата обществена памет - тя трае обикновено една, две седмици - изтрива възможността за натрупване на опитност и гориво, но не за масова дейност в интерес на обществото, на социума, за самозащита и организираност, за добиване на успех за собственото му оживяване, а за: Разделение, упадък, изпадане в зависимости, за стокхолмски синдром и в крайна степен - за приемане поведението на помияр подвиващ за корички от тези които го измъчват и малтретират!? Разбира се последното се обуславя след вековно съществувание на границата на тоталното изличаване, с прочистен истински национален елит, като народ под чуждо робство - по модерному "чуждо присъствие"... *** Събитията от 2 септември вечерта, ексцесиите на ... - ЧИИ и КОИ, впрочем? - Президентът вече го каза, че има сериозни данни за употребата на криминални лица като "фронтмени" на протеста и извършили насочените срещу полицията провокации като отключващ фактор и повод за насилията. Но този номер с подставени лица не е от вчера и е изпитано средство на клонящите към диктатура режими и не само: - Нека си спомним как в една Франция при протестите "Жълтите жилетки" бяха вкарани формирования на ЕС за "борба с безредиците". Те не са национални, а общо-"европейски" и са пращат в други страни без емоционалната връзка "сънародници" - пратените не трябва да разбират езика. Многобройните снимки на татуирани полицай или "полицай" от онази вечер, със странни емблеми характерни за насилнически и престъпни групировки биха могли да се тълкуват по три начина: 1). Това са подбрани и оторизирани частни формирования като онова със странен статут, използвано в нахлуването в Президенството за "обиските" или пък както при акциите в скандала "Джуджетата". 2). Не е изключено да са от тези ЕС-формирования за "Справяне с безредиците", повикани специално по примера на Франция или да като "услуга" от по-далечен "партньор"... Което пък поставя нещата в много по-различна и страшна светлина... 3). Ръководството на МВР да е събрало по-специално обучени хора като формирование, без да бие тъпана на площада и те да имат съвсем други задачи от тези на нормалните служители на министерството. Нека не забравяме, че полицаите (по канон и правилник) са същите българи като всички останали - с всичките грижи, проблеми, радости и пр. неща описващи битието и живота на народа! - Нито Полицията, нито Протестиращите и прилепилите се политици, както и други заинтересовани хитреци към тях, пасивните от плебса и ОСОБЕНО ВЛАСТ ИМАЩИТЕ, не трябва да забравят тези неща - Всички са част от едно ЦЯЛО!!! Инак съвместното съществувани може да се превърне в пълна невъзможност, дори и зад границите на физическото съществувание! ... - Искате ли се това да стане?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи