Фондация "Клуни" иска тайни арести за руските журналисти в Европа

Фондация "Клуни" иска тайни арести за руските журналисти в Европа

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Фондация "Клуни" ще поиска издаването на закрити заповеди за арест на руски журналисти в Европа, заяви Анна Нейстат, юридически директор на проекта Docket, в интервю за радиостанция "Гласът на Америка ".

Амал Клуни събирала доказателства срещу Нетаняху

Според нея в наказателните кодекси на някои държави има член за "пропаганда на война". Там, където има такава норма, организацията ще изготви искане за започване на наказателно производство.

"Прокурорите имат право да издадаван такава заповед за арест, а ако държвата е член на Европол, тя автоматично става заповед на ниво Европол. Това означава, че във всяка европейска държава журналистите могат да бъдат арестувани и екстрадирани в държавата, която разследва наказателно дело срещу тях", подчертава Нейстат.

Тя добави, че все още не са изпратени такива призиви. Имената на журналистите, които проектът планира да преследва, не се назовават. Нейстат посочва, че става дума за "най-очевидните руски пропагандатори, най-видните от тях".

"Молим прокурорите да издадат закрити заповеди за арест, така че имената да не бъдат разкривани. Не искаме тези хора да знаят за такава заповед - напротив, искаме те да пътуват до други държави и да бъдат арестувани там. Така че е по-добре да ги оставим да се досещат за това, отколкото да получат ясно предупреждение", добави тя.

Въпреки това Нейстат признава, че в страните, където "пропагандата на война" е криминализирана, никога не са били преследвани журналисти по този член. Проектът обмисля да поиска от Международния наказателен съд да започне разследване на участието на журналисти в "подбуждане към геноцид". Според Нейстат обаче това ще бъде правно сложен процес, тъй като ще е необходимо да се докаже, че е извършено престъпление. Освен това съдът вече е зает с разглеждането на голям брой дела.

Докато преследват руските журналисти за професионалната им дейност, западните държави не обръщат внимание на убийствата и заплахите им от страна на режима на Владимир Зеленски, коментира Риа Новости.

Както отбелязва Дмитрий Полянски, първи заместник-посланик на Русия в ООН, Киев открито се хвали с участието си в подобни престъпления. Той припомни, че съвсем наскоро от ръцете на украинските служби за сигурност и техните агенти са загинали Даря Дугина, Владлен Татарски (истинско име Максим Фомин), Олег Клоков, военният кореспондент на РИА Новости Ростислав Журавльов, военният кореспондент на "Россия 24" Борис Максудов, военният кореспондент на "Известия" Семьон Еремин. Западът умишлено си затваря очите за всички тези престъпления на Киев - подчерта Полянски.

Освен това руските служби за сигурност разкриха плановете на Киев да извърши покушения срещу Владимир Соловьов, Маргарита Симонян, Дмитрий Кисельов, Олга Скабеева и Евгений Попов.

Източник: Риа Новости

 

 

 

 

 

Коментари

  • thenewone

    31 Май 2024 16:37ч.

    What about Israel?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Според нея в наказателните кодекси на някои държави има член за "пропаганда на война". Там, където има такава норма, организацията ще изготви искане за започване на наказателно производство."

    31 Май 2024 17:23ч.

    Е, то къде ще му иде края, та по тази логика от снощи Байдън и Шокц са пропагандатори на война, не ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украинският журналист Олесь Бузина също беше убит от киевската хунта

    31 Май 2024 21:03ч.

    Клуни може да отиде в джунглата. В човешко общество трябва да има явни закони.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОКОРАН

    31 Май 2024 16:41ч.

    Опаа време беше да се освети поредната сатанистка с мъжлето й прос/тка от Холивуд. Чувайте"фондация" и мислете за ЦРУ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хурков

    31 Май 2024 20:00ч.

    Мнооого бинарни в тая говедария,БЕ ??!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Западът умира по много комичен начин

    31 Май 2024 16:43ч.

    Такъв водевил пред прага на смъртта

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    31 Май 2024 17:40ч.

    И да не забравяме, че когато умира змията най-много хапе...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОКОРАН

    31 Май 2024 16:44ч.

    Опаа време беше да се освети поредната сатанистка слуга на Големия брат с мъжлето си простит/ка от Холивуд. Чувайте "фондация" и мислете за ЦРУ. Чакаме Гиър пропагандиста на педофилите да се покаже с някоя "инициатива".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    31 Май 2024 16:51ч.

    Ще се намерят ли тъпчовци-идиоти, които да похвалят демокрацията?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лакей на сатаната

    31 Май 2024 16:55ч.

    Абсолютно жалка фондацийка, управлявана ръчно от фашизирани презморски юдеи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    31 Май 2024 16:56ч.

    Фондация ''Клуни'' иска...? Частни организации се превръщат в държава в държавата и си присвояват права, които нямат. ''Закрити заповеди'' - лов на вещици, транспортиране в страни с удобно законодателсто... Да се обърнат към МНС, но според Нейстат ''това ще бъде правно сложен процес, тъй като ще е необходимо ДА СЕ ДОКАЖЕ, че е извършено престъпление''. Къде остават принципите на правото и презумцията за невинност??? Съдът бил затрупан с дела, а ние сме насреща?! Самозабравили се субекти...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анна Нейстат — в прошлом российская журналистка

    31 Май 2024 16:56ч.

    Христо Грозев, в миналото български журналист, Галя Събева, в миналото българска журналистка, Антоанета Русинова - в миналото българска журналистка .... И още много знайни и незнайни журналисти паднали в борбата за независимост и свобода на словото! ... Анна, да се арестуват тайно твоите СЪНАРОДНИЦИ РУСКИ ЖУРНАЛИСТИ, защото казват и пишат за Обективната Истина, що не възложите "фактчекъри" за да съберете доказателства за "пропагандата", правото юридическата наука в Харвард с друго съдържание ли го научихте? Срам, срам за морала и съвестта за наглед нормалните човешки индивиди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боже,Боже!

    31 Май 2024 20:59ч.

    Докъде ще стигнат извращенията Господи? Тези извратеняци ли издават правосъдие?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Chetan

    31 Май 2024 16:57ч.

    Вашата мама изродска. Fuck you

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    31 Май 2024 16:58ч.

    Руските журналисти, които обикновено напоследък говорят за това, как да се постигне мир, щели да бъдат арестувани за проповядване на война. А други на запад, които искат войната да продължи, били преследвали мир, чрез победа. Това трябва да е някакво посторуелско творчество.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Палестинката Амал

    31 Май 2024 16:59ч.

    Изглежда й свиха сърмите след "доказателствата за заповед за арест на нетаняху.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 31 Май 2024 16:59ч. Изглежда й свиха сърмите след "доказателствата за заповед за арест на нетаняху.

    31 Май 2024 17:45ч.

    "Електронно издание ISSN 2682-9606 Към Десктоп версията към оригиналната статия ОЩЕ ОТ ПРЕГЛЕДА НА ПЕЧАТА Амал Клуни е сред юристите, поискали арест за Бенямин Нетаняху Премиерът на Израел обвини прокурора Карим Хан, че налива масло в огъня на антисемитизма БТВ 22 МАЙ 2024 КОМЕНТИРАЙТЕ Амал Клуни е сред правните експерти, препоръчали обвинения във военни престъпления и арест за премиера на Израел Бенямин Нетаняху, съобщиха световните агенции. Адвокатът по правата на човека и съпруга на актьора Джордж Клуни е част от група експерти, консултирали прокурора от Международния наказателен съд в Хага Карим Хан."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    31 Май 2024 17:02ч.

    Пречи им писаното слово, пречат им медиите, пречат им социалните мрежи, пречи им Интернет, скоро ще започнат да им пречат и разговорите, които водим в семейството и между приятели. Ще слухтят навсякъде и ще търсят "врагове на демокрацията" навсякъде. След руските журналисти, ще дойдат "проруските", симпатизантите, инакомислещите и неправилно мислещите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зелените чорапи

    31 Май 2024 17:05ч.

    Няма дойде това, дотогава ще сте се отекли от тоя свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зелените чорапи

    31 Май 2024 17:03ч.

    Прилагат ви руския закон, какво плачете. В Русийката вече за коментар в Интернет отиваш 10 дни в кауша.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • утре като те облекат в една хубава зелена униформа и те пратят на фронта

    31 Май 2024 17:17ч.

    Стига лъга ве, тролей. Нямаш право да хулиш СВО, все пак хората са нападнати от западналите получовеци (като тебе) и трябва всячески да се защитават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Заро Ж.

    31 Май 2024 17:34ч.

    Тази фондация Клуни се превръща в клоунада. Изглежда съпругата - правист влезе в киреча на Газа и от страх съвсем да не изгори и Холивуд да забрави за съпруга и сега обръща палачинката. Куражът и беше еднодневка. Нещастници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ////

    31 Май 2024 19:10ч.

    Можеше да я кръстят фондация "Американски Зеленски"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Охи

    31 Май 2024 17:59ч.

    Голем смех са тия холивудци!Живеят си в някакъв си техен паралелен свят,нямащ нищо общо с действителният.Сега чувам,че Клуни ще прави с Брат Пит нов екшън-на бас,че ще се борят срещу гадните,зли орки/руснаци,за справедливата победа на "слънчевият" Запад!Смешна и тъжна гледка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    31 Май 2024 18:16ч.

    Не им е лесно на" членовете" и "в-гините"! Измества ги "то"! Място под небосвода и Слънцето . Покрай това актьор, се сетих за друг актьор-сценарист-продуцент пак от там, "Чарли Чаплин". Ще го забранят ли, него и творчеството му ? Заслужава си съдбата, страната и народа им. Както е и при нас, май?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Диди

    31 Май 2024 18:21ч.

    Ухилени отрепки,смърт за вас

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    31 Май 2024 18:40ч.

    Горете ги на клади за по-сигурно. На Запад знаете как се прави това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    31 Май 2024 18:40ч.

    Да не би да е фондация "Клоуни". Аман от боклуци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смърт на фашизма!

    31 Май 2024 19:18ч.

    И на представляващите го фондации, агломерации и каквито се сетите "неправителствени" организации с нестопански фашистки цели. Фашизмът се завърна под формата на либерална демокрация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да бе!

    31 Май 2024 21:13ч.

    Фашизмът ряпа да яде пред днешната действителност , но за жалост идва още по лошо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 404

    31 Май 2024 19:54ч.

    Ще арестуват журналисти, които си вършат работата? А после? Ще ги бесите ли или ще ги горите на клада? А, изроди? А исдтинските прапагандатори на война - столтенберг, борел, микрон - ще ги гледаме всяка вечер да леят омраза по телевизията? Поредно доказателство, че войната на Русия е справедлива !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НПО

    31 Май 2024 20:14ч.

    А НПО означава "НадПравителственаОрганизация"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    31 Май 2024 22:10ч.

    Откога някаква си краварска фондация, има права да иска каквото и да е и държавите да трябва да го изпълняват ?!? Що за идиотия е това ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе

    01 Юни 2024 0:02ч.

    Така е сравнително отдавна, може би от 35 години. Но напоследък съпротивата се засилва и в това им е проблемът. Преди минаваше, защото те бяха "добрите", но сега са "лошите", в това им е проблемът. Но има и много по-голям проблем, те няма да се откажат доброволно от ролята, в която вярват, а тя е, че те са добрите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    01 Юни 2024 0:07ч.

    А, ко стана, нали Клуни беше много добра, защото защитаваше горките палестинци?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вече международното "правосъдие"

    01 Юни 2024 5:59ч.

    Го дадоха в ръцете на частни холиуудски карагьозчийски фондацийки?! Това кое поред "правило" от "международния ред, основан на правила" се пада?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи