Амал Клуни събирала доказателства срещу Нетаняху

Амал Клуни събирала доказателства срещу Нетаняху

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Амал Клуни, съпругата на холивудската звезда Джордж Клуни, е събирала доказателства срещу премиера на Израел Бенямин Нетаняху. 

В понеделник Международният наказателен съд в Хага издаде заповед за арест на израелския премиер заради военни престъпления и престъпления срещу човечеството, извършени в Ивицата Газа.

Клуни приветства решението на МНС. Известната адвокатка по правата на човека заяви, че преди повече от четири месеца прокурорът на Международния наказателен съд Карим Хан се е обърнал към нея, за да помогне в оценката и събирането на доказателствата, пише Би Би Си. 

„Като адвокат по правата на човека никога няма да приема, че животът на едно дете има по-малка стойност от този на друго", казва тя.

„Не приемам, че който и да е конфликт трябва да е извън обсега на закона, нито че който и да е извършител трябва да е над закона. Затова подкрепям историческата стъпка, която прокурорът на Международния наказателен съд предприе, за да въздаде справедливост на жертвите на зверствата в Израел и Палестина."

Източник: "24 часа"

 

 

Коментари

 • old_beggar

  20 Май 2024 19:39ч.

  ако се противопоставяте на "законното право на Израел да убива враговете на Израел навсякъде и по всяко време" – значи вие сте „антисемит“...! а всъщност семити са: арабите, берберите, коптите, етиопците, евреите, асирийците и др. но „правилните“ СМИ крещейки за антисемитизъм, защитават правата само на евреите...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гледам снимките

  20 Май 2024 23:18ч.

  на Ицхак Херцог и на Бенямин Нетаняху и откривам на тях много малко семитски черти в сравнение с типичните семитски черти на мургавите израелци, с дългите и гърбави носове, включително арабите. И възниква питане, дали не става въпрос за религиозна принадлежност, за религиозна надменност и нетърпимост към не-юдаистите, а не за кръвна принадлежност? Защото семитската кръв на бледоликите, руси и със светли очи "евреи", едва ли е по-семитска от кръвта на арабите... Две хилядолетия "евреите" обменят гени с европейците, включително с европейци от арийски произход, в нарушение на закона на Моше, но имат претенцията да са по-семити от арабските семити. Защото семитизмът е на мода след ВСВ или защото като пострадали, но победители във ВСВ, са придобили религиозна надменност и презират народите по света?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  21 Май 2024 8:23ч.

  Днес е време и Тръмп да изплющи нещо по въпроса !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Славо Ъ.

  21 Май 2024 17:19ч.

  Да, да точно “Гледам снимките”, тези хазари са от тюрско племе приели юдаизма, когато ние сме приели християнството. Били са ни врагове по Поволжието. Нищо общо нямат със семитите. Ционизмът е тяхно творение, както и тия двамата, войните също. Препоръчвам едно забавно четиво, но сериозно на Милорад Павич “ Хазарския речник”. Може и да е било така.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Спиноза

  20 Май 2024 20:10ч.

  Ще му секне кариерата на Джордж Клуни, те са отмъстителни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евреите

  20 Май 2024 20:15ч.

  си търсят белята и ще си намерят майстора. Върхушката де. Фанатици.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нелегален

  20 Май 2024 21:26ч.

  а по случая асанж... да е споменала нещо гусжата? или не ѝ е в профила?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • много красива и умна жена

  20 Май 2024 21:37ч.

  , което едва ли е по нрава на силните.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  21 Май 2024 0:07ч.

  Тя е по произход ливанка. Много умна и способна жена. Баристер е. Тази професия не е позната в България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  21 Май 2024 2:58ч.

  Ахъм, умна и красива - прилича на Ваня Григорова.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • фют

  21 Май 2024 8:42ч.

  А кой казва, че животът на едно дете има по-малка стойност от живота на друго?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хм…,откаде тоя бивш холивудски

  21 Май 2024 9:02ч.

  красавец намери тая либерално-ислямистка адвокатка?Жалки напъни на Сорос и производните му да правят гадости на евреите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи