Фон дер Лайен: Приятелите на Путин в Европа искат да похитят нашия обединен и мирен съюз

Фон дер Лайен: Приятелите на Путин в Европа искат да похитят нашия обединен и мирен съюз

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Председателят на Европейската комисия и кандидат на дясноцентристката Европейска народна партия (ЕНП) за европейските избори Урсула фон дер Лайен обеща да "даде отпор" на крайнодесните "приятели на Путин", които искат да "похитят" бъдещето на Европа, пише Euractiv.

Стартирайки кампанията си за ЕС в Атина по време на събитието по случай 50-годишнината на управляващата в Гърция партия "Нова демокрация" (ЕНП), Урсула фон дер Лайен нападна руския президент Владимир Путин и неговите европейски съюзници.

Тя заяви, че на предстоящите избори за ЕС през юни "нашата обединена и мирна Европа е поставена под въпрос както отвътре, така и отвън".

Очертавайки многобройните заплахи, пред които е изправена Европа в момента, тя заяви: "Русия не само се опитва да заличи Украйна от лицето на земята. Но руската агресия е по-широка: В продължение на години тя предприема хибридни атаки срещу Европа. Независимо дали става дума за кибератаки, манипулиране на социалните медии или инструментализиране на мигрантите."

Тя добави, че "приятелите на Путин тук, в Европа", се опитват да "пренапишат нашата история и да похитят нашето бъдеще, независимо дали под прикритието на популисти или демагози".

"Независимо дали става дума за AfD в Германия, Rassemblement national във Франция, Konfederacja в Полша или други. Имената може да са различни, но целта е една и съща: те потъпкват нашите ценности и искат да похитят нашето бъдеще."

Водещият кандидат на ЕНП за втори мандат начело на Европейската комисия добави: "През следващите дни, седмици и месеци нашата задача е да дадем отпор."

От своя страна гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис, който заедно с полския си колега Доналд Туск номинира втората кандидатура на фон дер Лайен в Европейската комисия, заяви, че в Европа няма място за експерименти.

"Имаме ли поле за експерименти и нови приключения като Гърция, като Европа в този момент?", посочи Мицотакис и призова хората да участват в изборите за ЕС.

В речта си Мицотакис се нахвърли срещу опозиционните социалистически и леви партии, като заяви, че икономическата криза в Гърция е продължила по-дълго, защото "популизмът е попречил на съживяването".

Защита на ЕС: Отбраната: "знакът" на бъдещето

По отношение на отбраната фон дер Лайен подчерта, че Европа трябва да увеличи колективните си разходи.

"Европа трябва да харчи повече, да харчи по-добре и да харчи европейски", заяви тя и даде за пример Гърция, която харчи над 2 % от своя БВП за отбрана.

Като изтъкна едно от ключовите си предизборни обещания, тя заяви: "Тъй като войната не е минало в Европа, сътрудничеството в областта на отбраната трябва да бъде белег на бъдещето в Европа. И точно това ще отстояваме в тази кампания."

В икономически план фон дер Лайен отбеляза, че трябва да се стимулира социалната пазарна икономика и конкурентоспособността на Европа, и подкрепи "Зелената сделка", като заяви, че тя превръща борбата с изменението на климата в план за растеж, чиста промишленост и социална справедливост.

"Сега трябва да продължим да подкрепяме нашата индустрия и малките предприятия, за да ги приложим", посочи тя.

Защо Атина?

Според източник на Euractiv от дясноцентристката Европейска народна партия (ЕНП) изборът на Атина за старт на кампанията й е бил двоен.

Първо, той съвпада с 50-годишнината на управляващата в Гърция партия "Нова демокрация", която в момента е най-силната дясноцентристка партия в ЕС в рамките на ЕНП в национално правителство.

Освен това според източника изборът на Атина е и "символичен", тъй като събитието се провежда в зала "Запейон", където на 28 май 1979 г. Гърция подписва присъединяването си към Европейските общности.

"Като генерален секретар на Европейската народна партия и като грък, за партията, която представлявам, е голяма чест, че Урсула фон дер Лайен ще започне кампанията си за ЕС от Атина", заяви пред Euractiv Танасис Баколас, генерален секретар на ЕНП.

Източник: Агенция "Фокус"

 

 

Коментари

 • thenewone

  07 Апр 2024 16:20ч.

  "инструментализиране на мигрантите". Was ist das, gnädige Frau?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Изпуснала се е госпожата

  07 Апр 2024 16:58ч.

  Казва без да иска, какво те самите правят с Русия, пък и нас

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  07 Апр 2024 18:02ч.

  Голям обир ще да е ...........................

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Урсул фонт Дер Далаверио

  07 Апр 2024 18:21ч.

  Смелата гинеколожка, която като истински Генерал ни води към тотална война с Русия.....вероятно смята това за някаква игра на покер с децата вкъщи! Като взехте на Русия цяла Източна Европа и си слагате ядринета ракети там да бяхте му оставили поне това късче - руската Украйна поне???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Политиката не е за всеки

  07 Апр 2024 20:33ч.

  Оправи си първо бакиите с ваксините, с които завлякохте милиарди заедно с мъжа си в това число и от изхвърлените такива в България !!! Политиката не е за всеки и най - много за дилетанти !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Василка Вангелова

  08 Апр 2024 8:09ч.

  Корумпирана Урсула до костен мозък!И тя ще ми говори за демокрация?Да я не видя на длъжност вече🤮🤮🤮🤮🤮

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Доктор ОхМногоБоли

  07 Апр 2024 16:21ч.

  Първо ще ви похити, после ще ви шляпа и накрая ще ви "обиди" отзад! Купувайте си вазелин и памперси, страшно ще е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Април

  07 Апр 2024 16:36ч.

  Април е месец на шегата. Дето беше в един стар виц: "Денят преминава с шеги и закачки".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • По Достоевски

  07 Апр 2024 16:37ч.

  Предпочитам да живея като чергар отколкото да се кланям на немския идол.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бензинджия

  07 Апр 2024 17:20ч.

  "Приятелите на Путин в Европа искат да похитят нашия обединен и мирен съюз" -- дай, боже!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Василка Вангелова

  08 Апр 2024 8:11ч.

  Амин!🤣🤣🤣

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • “нашата обединена и мирна Европа е поставена под въпрос както отвътре, така и отвън".

  07 Апр 2024 16:46ч.

  Урсулке, Урсулке, чавка ти изпила мозъка. Каква мирна, каква обединена Европа бълнуваш? Европа е НАТО и НАТО Е Европа. А обединеността ви е купена от богатите държави. Защо стартираш от Атина; ами гърчолята са с най-протегната ръка за “помощите” ви, та волно се продават. Така можеше да тръгнеш и от София, Букурещ, но Атина звучи по старо му, а и комшиите са по врътливи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • обединен и мирен съюз

  07 Апр 2024 16:47ч.

  Дето постоянно въоръжава украинските нацисти и воюва срещу Русия... Нито е обединен, нито е мирен

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зелените чорапи

  07 Апр 2024 18:27ч.

  Въръжава го щото е законно и щото може. И вас ви въоръжават Иран и С. Корея.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Безсилна злоба мъчи евроатлантиченцата :D

  07 Апр 2024 18:50ч.

  Горките мамини предателченца, как живяха напразно :D

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Alex

  07 Апр 2024 20:04ч.

  IDIOT!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пипи зеленото чорапче, баце, еманация на мислата человеческая си ти, па и скрита лимонка!

  07 Апр 2024 20:06ч.

  Обаче си ... Проз! И си го знаеш! Но! Като козяк и галя кажат...! И в тав връзка, менторите, дайте на туй нящо други, не толкова нефелни опорки, че бактън вече от идиотизмите му! Анадънму, пипи?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  07 Апр 2024 20:22ч.

  "Въръжава го щото е законно и щото може." Може, дръжки! Ако можеше, Зеления нямаше да реве на всеки ъгъл

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "ВОЙНАТА НЕ Е МИНАЛО В ЕВРОПА"

  08 Апр 2024 1:31ч.

  Ега ти и изказването, тия направо ни тикат в огъня за пачки, унизиха българите 17 години чакаме шенген, сега май го нещем! Мили сънародници, горди българи ли сме, имали го българския дух! Гласувайте, всеки глас е важен, нека да го покажем поне веднъж!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  08 Апр 2024 3:08ч.

  Щом е законно, по кой закон?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Contra

  07 Апр 2024 17:00ч.

  Истинските лидери не реват и мрънкат. Боклук, за нищо не ставаш!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не, тя просто пее

  07 Апр 2024 21:22ч.

  лебедовата песен на ЕС.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • о не , не !

  07 Апр 2024 22:44ч.

  Европейският съюз ще бъде прочистен до дъно, като авгиев обор ! Цялата сатанистка гмеж ще бъде изрината и СЪДЕНА ! И Лайнен ще бъде съдена и осъдена ! А Европа ще се преоснове на конфедеративен принцип - ЕВРОПА НА НАРОДИТЕ !!! Европа от Атлантика до Урал /Владивосток/ ... Нюрнберг 2 за сатанистите-ковидисти, Доживотен Затвор за бандитите зеленисти и климатофашисти ! Европейци, събуждайте се !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Did.bg

  07 Апр 2024 17:00ч.

  Приятен либерастки хумор

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Боги

  07 Апр 2024 17:02ч.

  Нагледен пример за нашите евроатлантици как да се лъже на едро! Тази несполучила гинеколожка, пънеща се да ръководи неща от които не разбира, лъже като за световно. Кой по-точно пренаписва историята? Колективният Запад и САЩ или Русия? Кой се опита да затъмни 9-ти май като дата на победата на СССР над фашистка Германия и да го обяви за ден на Европа? За каква мирна Европа лъже отново разгонената кучка, като ЕС ежедневно захранва нацисткия режим на Зеленски с оръжия, муниции, логистика, космическо разузнаване и най-вече с инструктори? Кой се кани да праща редовна армия в Украйна? "Мирният" евросъюз ли? С всяко появяване на тази бабиера, потънала в корупция, изнасилила европейците да се набождат с експерименталки, предизвиква само отвращение и засилва преклонението пред Путин. Лайнен е една от главните пропагандаторки в полза на Путин, но понеже връзките в главния и́ мозък са нарушени, става само да бляботи клишета. Пожелавам и́ всичките и́ страхове да се превърнат в действителност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зелените чорапи

  07 Апр 2024 18:30ч.

  Аз пък ти подарявам еднопосочен за онова руско село дето се засели бившата австрийска външна министърка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мъкъ ли ти е, евроатлантиченце? Как само се срива къщичката от карти, в която ви баламосаха да заживеете :D

  07 Апр 2024 18:51ч.

  Уж че била замък, пък тя била построена от шивача на новите дрехи на царя :D

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мета олигофренка

  07 Апр 2024 17:04ч.

  Клиентката на Пфайзер и Модерна, въртяща далаверите им с доверчивостта на европейското население, пак развъртяла метлата на Баба Яга. Много си нищожна, госпожа, да се занимаваш даже с Русия. Скоро ще изхвърчиш от храма на масонската ложа, и никой няма да си спомня за теб и за подопечния ти фашизиран бюрократичен мастодонт, освен с погнуса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Читател

  07 Апр 2024 17:14ч.

  Всичко си е много демократично. Явно Путин има повече приятели от фдЛ. Народът решава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Баба Уши имаше три гърнета - златно, сребърно и порцеланово, но...

  07 Апр 2024 17:15ч.

  ...когато руснаците дойдоха, тя се насра на стълбите...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бай Дрън

  07 Апр 2024 17:20ч.

  Тази вещица отново яхна метлата !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Омуртаг

  07 Апр 2024 17:23ч.

  Няколко столетия предци те ви се опитват да разпарчетосат и ограбят Русия. Шведи,наполеончовци,хитлерчета и т.н.се втурват в безкрайните простори на тази страна,заслепени от омраза и алчност.Всеки път резултатът е един и същ,войните завършват всички знаем къде. Вие обаче сте ненаситни и продължавате да опитвате,ми опитваите,резултатът ще е същия,а може и по лош да е за вас,зашото времената са много различни. А иначе говорящата глава Урсула ми прилича на некачествена стока с изтекъл срок.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дарт Вейдър

  08 Апр 2024 9:38ч.

  Много точно казано.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател 13

  07 Апр 2024 17:34ч.

  Късмета на Гърция е, че партията на Ердоган залязва заедно с лидера си. Това е проблема на авторитарните лидери- нямат силата да победят собственото си его и да подготвят достоен продължител на делото си. Както се заиграха със Запада в ущърб на Русия с която винаги са поддържали топли отношения можеха да последват Армения на трапезата на тюркския свят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нете знам какво точно наблюдаваш, но явно не е това, което трябва на някой друг

  07 Апр 2024 18:52ч.

  За какво ти е изобщо политическият тюрлю-гювеч на инклузивно неавторитарните лидери и системи? Нима са ти по-интересни, и то заради какво? - заради някаква тривиална приемственост, на която даже и жените вече не се радват в днешния ден?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • KuKU

  07 Апр 2024 17:51ч.

  Европейските трудещи се са похитени от алчни безмозъчни тарикати,чиновници,назначени и контролирани от лица с огромни средства ,и чиято основна цел е собствения им интерес.В името на този интерес има поне 77 пола,макар че в хилядолетната история на човека никой гений не ги е забелязал,Русия е враг-не си дава ресурсите,ваксините трябва да са поне с няколко милиона дози повече,и.т.н.Урсула е само една пионка,жалка наистина с увисналото си дъно и глупавото си изражения на собственик на ЕС,която ще бъде заменена в удобния момент.Лошото е че ние сме в опасните ръце на слуги.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Лошото е че ние сме в опасните ръце на слуги."?? Кои сте вие и в чии ръце сте?

  07 Апр 2024 19:07ч.

  Притеснен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  07 Апр 2024 18:25ч.

  Др. Путин няма никакви приятели в Европа. Останаха му само Ст. Сийгъл и Костурица.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Грешиш, крадецо на никове,

  07 Апр 2024 19:04ч.

  останаха му и 75% от българския народ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пешо

  07 Апр 2024 19:04ч.

  За да тролиш се изиква минимално количество интелект иначе е жалко от страни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  07 Апр 2024 18:45ч.

  нахалница финансов одит на ек за ваксините и траншовете за украина 75 години европа живя в мир ама вие не мирясахте интриги и воини да печелите на гърба на избитите млади хора анатема за вас

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 1999 г. имаше непозволена от ООН война срещу Сърбия, която я разруши напълно и обедненият уран още причинява рак и вродени малформации

  07 Апр 2024 21:44ч.

  Не е живяла Европа в мир 75 г. Точно Пелегрини е за мир, Урсула изопачава и лъже.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар

  07 Апр 2024 19:11ч.

  Навремето комунистическите партии говореха точно същото за Западните капиталистически страни. "Лошите империалисти искат да спрат пътя ни към светлия комунизъм". Таз женица явно е преписала някоя реч на Хонекер от 1980 година.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Първо, тази не е женица,

  07 Апр 2024 21:54ч.

  а вампир, второ дали пък речите на Хонекер от 1980 година, не са били далеч по смислени и близки до тогавашната реалност ??? и трето дали този вампир е чул публичното признание на украинският президент, че Украйна ще загуби войната без помощта на американския Конгрес.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ау!?

  07 Апр 2024 19:12ч.

  Ама Путин имал приятели!? Ти да видиш!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • затвори плювалника

  07 Апр 2024 19:28ч.

  измислена лидерка на ЕС.Искат да спасят съю от едно недоразуминие-гинеколожка отроце на Карл Шваб.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хохол

  07 Апр 2024 19:47ч.

  Сурсула е крайно нагла.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майдан в Унгария ... да се свали премиера Орбан, който иска ЕС на народите, а не - ЕС на паплач мургава, довлекла се безсмислено и паразитно от далечна Африка и близка Азия!!

  07 Апр 2024 19:56ч.

  И атакуват тези дни с многохилядни митинги протести правителството на Виктор Орбан с познатите изпилени от съдържание понятия - корупция, мафия - главно "оръжие" на паразитните антинационални НПО. ........ Да подадял оставка В.Орбан за корупция (подслушана) това искат подмамените с психотехника унгарски граждани, ъхъм... Да питаме - защо президента на САЩ Байдън не подаде оставка след доказана вече КОРУПЦИЯ на синът му?! Къде е справедливостта и еднаквото отношение към върховенството на закона?!............... Фрау Урсула пука ли ти за Белите европейци и за Европа на нациите, а не - Европа на навлеците от далечни земи?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нито обединен,

  07 Апр 2024 20:06ч.

  нито мирен и начело с една неизбирана от хората, некадърна, но послушна на чужди интереси гинеколожка, която беше назначена по приятелски за военен министър, но остави германската армия без обувки...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  07 Апр 2024 20:32ч.

  Женският Кирчо пак ръси познатите кухи, пропагандни "умнотии" на алангро и прави предизборно "ала-бала с президента (Путин)"! Безлично говорене и липса на оригинална мисъл, сякаш всички евроатлантически политици делят един общ мозък, който страда от интелектуален недоимък и нищо ново не може да измисли.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар

  07 Апр 2024 20:47ч.

  Да изберем Утсулицата отново! Така ще сме сигурни, че след 20 или 30 години няма да съществува ЕС :) А защо няма? Защото "Зелената сделка" е пълен кьорфишек. Защото Европа е зависима от Русия и от Изтока, от Африка също. Защото европейската цивилизация зависи от колониите си. Или поне бившите. А тези бивши колонии вече не са техни. Защото за да богати западните държави, ще ни морят нас-източните европейски такива. Не си мислете, че някога ще си уеднаквим стандартите с Германия, Франция, и прочее стари империи. Щом вече Италия е пропищяла от немското икономическо нашествие на пазара им...какво да кажем ние? Гърция и е трън в очите на тая, защото гърците си искат и си могат, и най-важното-знаят как играят и да си постигат целите. Когато слушкаш и козируваш (като нашите кукли в управленито), ще продължават да те яхат с пълна сила. Когато си като Орбан, се съобразавят с теб.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  07 Апр 2024 21:12ч.

  Завиждай му. Ти нямаш приятели в Европа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дивергент

  07 Апр 2024 21:16ч.

  Точно така. Да живее Путин, за да ви затрие от лицето на земята, тъй като гон дер лайно и трупата и са престъпници и фашисти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  07 Апр 2024 21:56ч.

  Лелката май ще бъде изненадана на 09.06.2024. Жоро Дантелата го описва - https://pik.bg/георги-марков-пред-пик-шепа-негодници-на-сорос-съсипаха-държавата-под-палката-на-магнитски-news1224211.html - На дърти години сигурно го е ухапал Орбан за да ги пише такива.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БПФ

  07 Апр 2024 22:08ч.

  Няма ли кой да обясни на тая дeбилна старица, че половин Русия е Европа и че Европа не е нейна? Коя е тая жалкa бабичkа, че да плюе по Путин - който за разлика от нея е избран от своя народ? А тази никога и за нищо, от никои граждани не е избирана. Всъщност едно от най-силните оръжия на Путин са именно урсулата и цялата и циркова трупа от слабoyмни. Тия направо съсипаха ЕС.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дом

  07 Апр 2024 23:03ч.

  Приятелите се са ангажирани и поемат своите отговорности , та въпроса е вашето къде е!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  07 Апр 2024 23:09ч.

  Привет за лелката от миналото - https://www.youtube.com/watch?v=uIiDPq8p-7g

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  07 Апр 2024 23:19ч.

  Който не знае да знае че маршал Рокосовски е поляк. Такива ми ти работи с неполиткорекните руснаци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бурятмонгол

  07 Апр 2024 23:47ч.

  ЕК се ръководи от много долна и изключително злобна лъжкиня.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ШВЕЙК

  08 Апр 2024 0:06ч.

  Нито е свободен, нито обефонен, а най малко е съюз. За сметка на това е с председател корумпирана крадла и патологична лъжкиня, за която нито един европеец не е гласувал!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Янко Американко

  08 Апр 2024 6:22ч.

  Има и европейски подлоги

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ас изкам да похитя фондерлаьен

  08 Апр 2024 3:41ч.

  и мирно да се обединя с нея и насладя на насхия саюз охохохххх хххх

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мария...

  08 Апр 2024 4:25ч.

  Госпожа, въпросният съюз нито е мирен, нито е обединен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЕдНа

  08 Апр 2024 7:44ч.

  Корумпираното и безотговорно лице на Европа!Говорейки с клишета, напомня за робот с крайно оскъден речник от преди 20 години, който повтаря едно и също в коренно различни ситуации!Жалък и ненужен без изгледи да се подобри каквото и да е в него!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • факт

  08 Апр 2024 8:35ч.

  Докато разрушавате държавите, обществата, изпращате мигранти-престъпници срещу собствените си народи, говорите за 136 пола, гей-бракове и травестити в детските градини, да не топлиш над 16 градуса за да умориш Русия, цензура на всичко логично, подкрепата за Русия и Путин от западните народи (!) аз смятам че е гарантирана за неопределено време. Това предлага т.н. колективен Запад на народите си! Ами че те скоро ще имигрират в Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За Карлуково!

  08 Апр 2024 9:00ч.

  Европейско Карлуково! Агентката на ЦРУ. Гърция в този й вид е изкуствен продукт на нагло-саксите. Европейският Израел. Сега когато Турция се дистанцира и отделя, Гърция е триж по-нужна на Големия Сатана. Якоб Фалмерайер е прав! Гърция ни е ОГРАБИЛА!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  08 Апр 2024 9:30ч.

  Лъжеш Лайнен, ЕС нито е мирен, нито е обединен! ТОВА Е АГРЕСИВЕН САТАНИНСКИ СЪЮЗ! Не Русия, Господ ще го унищожи, заедно с вас потомците на Фашистите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дарт Вейдър

  08 Апр 2024 9:37ч.

  Да ти ****** мирния и обединен съюз.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зевс го е

  08 Апр 2024 10:03ч.

  Тая скокондрила си мечтае Зевс да я похити,ноо Зевс джендъри не похищава щото го е гнус.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ебатиисъюза

  08 Апр 2024 11:45ч.

  Ако г-жа гинеколожката беше малко прозорлива, можеше да не налива милиарди в пфАйзер а да беше заделила част от тях за оръжейният сектор на Европа. Но в тази вулва хипнотика няма място за разумна мисъл, както и на подчинените и. За това за жалост Европа я чакат тежки времена и азиатски ласки. Разбира се след американските такива.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи