Фон дер Лайен приписа Хирошима на Русия. Захарова: Лъжата ѝ е отвратителна и опасна

Фон дер Лайен приписа Хирошима на Русия. Захарова: Лъжата ѝ е отвратителна и опасна

Председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен направи манипулативно изказване, в което приписа вината за американската атомната бомбардировка над Хирошима на Русия. Ето какво каза Лайен в реч пред Атлантическия съвет: "Много ваши роднини загинаха, когато атомната бомба изравни Хирошима със земята. Вие израснахте с разказите на оцелелите и искахте и ние да слушаме същите тези разкази, да погледнем към миналото и да научим нещо за бъдещето. Русия заплашва отново да използва ядрени оръжия. Това е отвратително, опасно и под сянката на Хирошима е непростимо."

По този повод Мария Захарова, говорител на руското външно министерство, написа следното в Телеграм:

"На 21 септември председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен връчи награди на Атлантическия съвет - известен американски мозъчен тръст към НАТО, който пропагандира идеите на евроатлантизма и е специализиран в създаването на русофобски и антируски настроения.

Един от тазгодишните лауреати е японският министър-председател Фумио Кишида. Фон дер Лайен произнесе доста забележителна реч. Тя похвали ръководителя на японското правителство за това, че подкрепя киевския режим и се бори с Русия. Тя припомни, че семейството му произхожда от Хирошима и негови роднини са загинали там по време на ядрената бомбардировка през 1945 г. Нито дума за САЩ и вашингтонските палачи, които са хвърляли бомби върху японските градове и цивилното население. Но фигурантката на най-големите корупционни скандали в историята на ЕС отиде по-далеч - тя обвини за трагедията в Хирошима... Русия. 

Ето дословно думите ѝ: "Много ваши роднини загинаха, когато атомната бомба изравни Хирошима със земята. Вие израснахте с разказите на оцелелите и искахте и ние да слушаме същите тези разкази, да погледнем към миналото и да научим нещо за бъдещето..... Русия заплашва отново да използва ядрени оръжия. Това е отвратително, опасно и под сянката на Хирошима е непростимо."

Това, което е отвратително и опасно, е начинът, по който Урсула фон дер Лайен лъже."

Видеото с изказването на Фон дер Лайен. Цитираният пасаж започва от шестата минута:

 

 

Коментари

  • фашинг

    22 Sep 2023 13:19ч.

    Всичките нашингтънски лакеи са все такива псета. Дрългливи и гнусни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тъга

    22 Sep 2023 13:25ч.

    тази оцапана с кръв, пфайзерова, зависима , меркелова женица, ще се окаже истинска наследница на прадедите си

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    22 Sep 2023 15:18ч.

    точно това смятах да напиша - отделни представители на тоя народ нищо не са научили от историята си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър Витанов да поиска Урсула да се извини и да каже истината

    22 Sep 2023 17:44ч.

    Петър Витанов да обясни на гинеколожката, че САЩ хвърлиха атомните бомби върху Хиришима и Нагазаки. Вярно е, че Урсула няма навик да казва истината, но това не означава, че всичко й е позволено и още по-малко - че сме длъжни да я следваме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сурсул фон чаршафен

    23 Sep 2023 10:59ч.

    Ама естествено, че руснаците бомбиха Хирошима, така пише в новото издание на историята. Пък ни а не знаете, ке от турско робство ни освободи великата америка с помощта на племето на сиуксите и великия вожд Капещото кранче? Четете нови книжки, не запайте в антикварни такива!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Преводач

    22 Sep 2023 13:25ч.

    Изгубени в превода. Под отново се има предвид "пак", но безадресно. Брюкселци обичат да говорят безадресно, като странични наблюдатели.. при това без дори да са били свидетели. Две държави се били били и се били сбили без да сме разбрали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    22 Sep 2023 13:33ч.

    Изказванията и въобще цялото излъчване на Маша Захарова са показателни за деградацията на съвременна Русия. Сложили някаква възтъпа кичозна кифла да им представлява позициите по световните проблеми и да обръща всяка тема на безмозъчно надприказване. Никой не е казал, че Русия е виновна за Хирошима, а че руснаците заплашат света с нещо подобно ако не им позволят да победят Украйна. Тези заплахи са факт, отправят се по най-различни канали, включително и официални. Дори нашите родни форумни сталинчета редовно ни напомнят ядрената заплаха като се отплеснат в поредния си мазохистичен родоотстъпнически транс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • причакващ

    22 Sep 2023 13:35ч.

    Много бърбориш, днес пак ли си дежурен по лаборатория?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смешна работа

    22 Sep 2023 13:41ч.

    Тия като тоя са изключително плоски в изказванията си. Това, че англичаните и американците пращат бомби с обеднен уран (т.е. те ползват ядрено оръжие и го пращат на украинците да го ползват също) отново убягва. Щом има някъде "Русия" или "Захарова" дай да почнем да сипем много много думи срещу това, че да се създаде димна завеса от "мразим руснаците" да не би някой да види истината за шефовете от запада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    22 Sep 2023 13:47ч.

    Не съм дежурен, просто съм гнусен плазмодий и съвсем безплатно пиша простотии, така ми идва отвътре. Аз съм потомък на 2 поколения дворни дами, а прачичо ми е бил артелчик на Втора гвардейска на Н.В. теляческа рота.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прости хора сте рубладжиите

    22 Sep 2023 13:59ч.

    Висите по цял ден тука да крепите оная работя на Путьо вместо да си люлеете внуците на люлката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ти туй ли прайш?

    22 Sep 2023 14:43ч.

    А ти защо си тук? Бегом марш пак обратно на площадката при наборите си от бабешки сорт да си пазиш челядта, дето ще те зарови.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А ти чий го крепиш тук?

    22 Sep 2023 14:45ч.

    На Байдън умрелия или само си дежурен по гейско евроатлантическо шкафче, надупен на нАТО със свалени гащи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лекуващ лекар

    22 Sep 2023 14:47ч.

    Двама са пуснати на разходка в градинката на Карлуково. Единия се е качил на люлка с телефон в ръцете, а другият го люлее. Скоро ще ги прибирам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    22 Sep 2023 15:22ч.

    "просто съм гнусен плазмодий и съвсем безплатно пиша простотии" -- това се вижда и без да си признаваш. но ще го запомним.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аватарът косев

    22 Sep 2023 15:48ч.

    Има едни такива неща като импликации в текста– подразбиране на базата на казаното. Промъква се в незапълнените промеждутъци межде две изречения, но съседството им образува контекст.,"да погледнем към миналото и да научим нещо за бъдещето..... Русия заплашва отново да използва ядрени оръжия. " Та, значи, да погледнем към миналото, когато Русия е била ядрена заплаха, както отново е сега. Внушението е, че тя е причинила случилото се в Хирошима, защото и тогава е била ядрена сила, както сега.Буля урсула е проста като вагина, но все пак не толкова колкото Аналенчето, прави пауза и слага наречието "оттново" и говори за "заплаха от",което не значи непременно направила го е. Русия има докрина за използване на ядрено оръжие, което значи в отговор на използването му от друга страна. А другата, твоята един вид страна, удобно е разположила ядрени оръжия в няколко европейски страни, предполагаемо не за да ги насочи към марсианците. Врагът се конструира, косев, вика Умберто Еко. И ти си част от екзалтираната тълпа, дето вика "Този е, дръжте го" "Ууу на Захарова, много грозна". Ако така ще гледаме, погледни като мъж Урсула и спри поглед, където пожелаеш. Никога не е била за пожелаване, ама никога.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    22 Sep 2023 16:03ч.

    Най-големите крадци през тези 33 години си турят по д-р пред името. Пък като не могат да изпълняват задълженията на това д-р, се опитват да зомбират. Кой облъчи хиляди сърби, косоовари, италиански военни с бомбите си с обдненен уран? Кой ги използва и сега в укрина? Англохамериканците не се интересуват за въздействивето им върху хората, върху земята, която са изкупили и засяват със зърнени култури, които пак няма да отидат при тях, а ще изпращат на Гъзелизците си като ТЕБЕ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Ако така ще гледаме, погледни като мъж Урсула"

    22 Sep 2023 16:36ч.

    Педро Косев е ЛГБТ-ист.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крушата,

    22 Sep 2023 18:06ч.

    не ражда сливи..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доктор Косев не е човек, той е реститутка, ходещо черво

    22 Sep 2023 18:33ч.

    Никому ненужно дебело черво, пълно с древни фашиски лайна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изроде, срам нямаш ли?

    22 Sep 2023 20:54ч.

    Това е същината ви, на властта на "онуй"-ТО. Лъжи, демагогия, слугиндаж, сатанинска кръвожадност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Истина

    23 Sep 2023 4:29ч.

    Малоумник прост , незнаещ . Прочети малко прости човече, прочети . Неочаквано много прости хора останаха в България , незнаещи , нечетящи , за тях единствената информаци я е тази от телевизора . Жалко , много жалко .Прост Народ -слаба държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помнещ

    22 Sep 2023 13:37ч.

    Когато едно нагло, безочливо, корумпирано евросъщество, на ръководна позиция в ЕС, си позволи подобни инсинуации....става ясно, че на много фашисти от средата на ХХ век им е бил незаслужено запазен живота....за да могат спокойно да пръкнат своите наследници

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • изгубени в превода

    22 Sep 2023 13:38ч.

    Russia threatens to use nuclear weapons once again. Това може да се разбере по два начина. То нарочно така и е написано. Че Русия е намеквала че ще използва ядрени оръжия го знаем, както знаем и че Русия никога не е използвала ядрени оръжия. Исторически факт и децата го знаят а американците се гордят че те са единствените който са използвали ядрени оръжия. Следователно превода е че Русия заплашва отново тоест отново заплашва а не че отново ще използва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Загубен си ти,

    22 Sep 2023 14:55ч.

    защото за разлика от again (отново), "once again" (още веднъж) подчертава, че подлогът (Russia) вече е употребявал и заплашва да употреби (to use) ядрено оръжие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаха!

    22 Sep 2023 17:45ч.

    Аз с училищно образование по английски си го преведох, но умните и красивите не могат да се намерят изгубени в превода! Цялата ни държава е подобно кочина! Загубени!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така е

    22 Sep 2023 18:05ч.

    Прав/а си, но ключовото е заплашва а не използва. То е двусмилено и е нарочно така казано. Ако незнаеш историческия контекст, можеш да останеш с впечатлението че заплашва да използва отново защото е използвал преди това. Защото как иначе ще кажеш че ме заплашваш да ме набиеш отново без да си ме бил преди това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mmm

    22 Sep 2023 18:16ч.

    Тя ако искаше да подчертае че русия е използвала и заплашва да използва, тогава изречението се формулира по друг начин като например. Russia has used and threatens to use nuclear weapons once again. Тогава обвиняваш със сигурност и без двусмислия някого в нещо, като подчертаваш че е използвала и заплашва да използва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, исторически факт

    22 Sep 2023 19:38ч.

    Да, исторически факт е, че Русия никога не е използвала ядрени оръжия. Но го знаем ние. Много младежи в ЕС и САЩ не го знаят. Имаше проучване в щатите, което показа, че младежта там масово смята, че атомните бомби са хвърлени в Япония от Русия. Не отчете ли как на възпоменанията т. г. никой не каза КОЙ е пуснал бомбите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    22 Sep 2023 20:11ч.

    Изгубения в превода - Първо, води се информационна война, та няма "изгубени в превода", а всяка дума/действие/гаф се преувеличава или преиначава за нуждите на пропагандата. И то от двете страни на конфликта. Второ, английският език не е майчин ни на Урсула, ни на написалия речта й, ни на теб, затова е и тази реален гаф, който не е в превода, а е граматически - в не съвсем удачното място в изречението, на което е сложено "once again". Потърси у Гугъл "once again usage", за да видиш различни примери. Ето един нагледен пример: "Have you seen how they restored the frescoes in the chapel once again?" - та според логиката на този пример "отново" не се отнася до "see", a до "restore". За да се избегнат подобни спорни тълкувания, изречението на Урсула би трябвало да е: "Once again, Russia threatens to use nuclear weapons"; или най-точно - "Russia threatens once again to use nuclear weapons". В обобщение - хем Урсула е допуснала (не)умишлено "грешка", хем Захарова съзнателно я е използвала, знаейки че вероятно се дължи на неточности в английския език на речописеца на Урсула.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ей, куцият умник,

    22 Sep 2023 20:41ч.

    не бъди спец по всичкология, а още по-малко обяснител какво е искала да каже лайняната начело на гей-съюза и каква е реакцията на Захарова. Във всеки случай, английската граматика не допуска обстоятелствено пояснение за време да стои по средата на изречението. Така че лайняната от Брюксел много добре е знаела какво казва и правилно е сложила "once again" (още веднъж) в края на изречението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • по повод историческите факти и проучванията

    22 Sep 2023 20:51ч.

    Гледах анкета по улиците на САЩ за ВСВ: кой участва, кой побеждава. Отговорите бяха шокиращи: Не знаеха, кой е участвал във войната, но със сигурност Америка е победила. Отговор за отличен! При подсказка, че в нея са участвали руснаци, следващ въпрос: Кой е дал повече жертви в тази война - руснаците или американците - поразяващ отговор - Не зная, но сигурно американците!!! Те така се възпитава зомби поколение и не едно! А за атомните бомби скоро и у нас ще го изучават по лайнометски, щом вече се преподава по история колко лоши били сърбите по време на Югославската криза... Тече преформатиране на света и по-скоро на човешката цивилизация като такава. А войната в инфо пространството отдавна си тече и взима жертви!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    22 Sep 2023 22:02ч.

    Ей, (не)обяснителю (не)правилнослагащ, да беше потърсил "once again usage" в търсачката, преди да се правиш на английски филолог и да обясняваш, че не можело да "стои по средата на изречението". На, (не)всичколого (не)заядлив: https://sentence.yourdictionary.com/once-again Може дори да е "Russia once again threatens to use nuclear weapons", за да се избегнат всякакви свободни тълкувания - https://www.merriam-webster.com/dictionary/once again/more Но какво ли разбират от тия тъпи английски речници, важното е ти да си прав.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментарите

    22 Sep 2023 13:39ч.

    Коментарите под оригиналното видео са спрени. Защо така тези прозрачни борци за свободата не искат хората да ги аплодират и похвалят? Вероятно от скромност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Johanes

    22 Sep 2023 13:50ч.

    Мария Захарова много точно се е изказала. Без недомлъвки и заобикаляне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • one more time

    22 Sep 2023 13:56ч.

    Знаем много добре, че в следвоенна Япония администрацията на Дъглас Макартър буквално изтрива от учебниците момента с атомните бомби, а да се говори по въпроса в публичното пространство е абсолютно табу... Както, между другото, и за изнасилените японски момичета от американски солдати в близост до базата им на Окинава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Global Citizen Awards

    22 Sep 2023 13:59ч.

    Тази награда е давана освен на Урсула и на Клаус Шваб, Трюдо, Рюте и Кисинджър. С думите си Поптодорова и Паси се целят именно в тази награда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    22 Sep 2023 14:03ч.

    "Russia threatens to use nuclear weapons once again. Това може да се разбере по два начина." Може да се разбира само по един начин. Ако имаше намерение да се разбере по втория начин, би могла да каже нещо от типа: " "Russia threatens to use nuclear weapons. You know best what nuclear weapons are." Сега в главите на япончетата и на много хора по света, се създава здрава асоциативна връзка: "Хирошима-Русия-атомна бомба-ядрен апокалипсис".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всъщност

    22 Sep 2023 14:15ч.

    Истинския проблем е в това, че престъпния кагебистки режим падна до нивото на Кимчетата и започна да заплашва света с яо, просто защото не може да спечели една безсмислена война. Такова дъно и съветските другари не са удряли. Това е все едно Ссср да заплаши САЩ с яо, щото са въоръжавали талибаните в Афганистан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всеки заслужава политиците си

    22 Sep 2023 14:50ч.

    САЩ са въоръжавали талибаните през израелска фирма. Много избирателна памет имате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    22 Sep 2023 15:28ч.

    "Много избирателна памет имате." -- нямат. имат лиШчета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Исторически най-сериозната заплаха за употреба на ЯО

    22 Sep 2023 14:16ч.

    пак идва от САЩ, когато през 1962 г. президентът Джон Кенеди прави ултиматум към СССР да изтегли ракетите с ЯО в Куба. Тези ракети са били в отговор на американски ракети с ЯО разположени в Турция, които пък са заплашвали украинските и южно-руските градове. Сега е още по-опасно, но вече за главните градове на Русия, ако такива ракети бъдат разположени в Украйна или други гранични държави като Полша, прибалтите и скандинавските. Тогава ултиматумът пак става неизбежен, всеки държавен ръководител като Джон Кенеди е длъжен да го направи. Без международно съглашение за колективна и глобална сигурност, наличието на ЯО прави заплахите и взаимното дебнене неизбежни. Например от доста време стратегическата авиация с ЯО на Русия е във въздуха на смени, защото тя може да отговори най-бързо и е най-неуязвима при внезапно нападение. Разумно е държавните ръководители да цитират историята пълно за да може да се вземе отговорно решение за съдбата на целия свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Предназначението

    22 Sep 2023 14:17ч.

    Да, много е мислено по този текст. Познаваме възможностите на акушерката и не бива да се заблуждавате, че това е нейно дело! Тя просто е избрана за "говореща глава"! Това е изказване от типа - мръснишко, двусмислено, внушаващо неистини, разпространяване на лъжи и разяждаща невинни съзнания пропаганда. Заради истината е редно да кажим, че всъщност невинните съзнания, които обичайно се отъждествяват с децата, биват брутално обработвани по други способи. Днешното отвратително изказване е предназначено за друг род съзнания - напълно невежи и напълно използвани не по предназначение!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    22 Sep 2023 14:19ч.

    Гледам снимката на тая есесовка и се сещам за един документален филм по VIA Sat History. За жените и нацизма. И сега го въртят. В процесите срещу военнопрестъпниците, на съд са били пратени над 200 надзирателки, лекарки в концлагерите, където са правени опити с живи хора, служителки в канцеларии и т.н. Под внушението, че жените не са способни да отнемат човешки живот, защото ..., от тези 200 са осъдени 5! Най-тежката присъда е била 15 години, а осъдената е била освободена след 5-6 години, след което си създава частна медицинска практика - като тая. Особено скандален е случаят, с една надзирателка, която собственоръчно от балкона си, пред 4-те си деца е застреляла 4 концлагеристи. Привлечена е като свидетел! Престъпление ли е лъжата и фалшифицирането на Историята?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    22 Sep 2023 14:21ч.

    "Четецът" е просто един филм. Хубав, но филм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Далновидните западни победители

    22 Sep 2023 16:04ч.

    на нацистка Германия са си запазили нацисти за дамазлък, в случай че им потрябват. Е, потрябваха им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, филм

    22 Sep 2023 19:43ч.

    Да, филм. Но основан на факти и документи! Не защитавай фашизма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • john lenov

    22 Sep 2023 14:24ч.

    ТАЗИ ГНУСНА ФАШИСТКА СВИНЯ ЩЕ СИ НАМЕРИ МАЙСТОРА

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    22 Sep 2023 14:37ч.

    днес 23 е най големиъ виц (майтап) на бг сееелЕнете (иначе германците са били винаги по тангентата наречена политическа шизофриния:бях там и знам съ кожата си къде съ ни сортирали балканските народи:за тях не сме и втора категория Подчовеци )

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Костов

    22 Sep 2023 14:50ч.

    Груба манипулация в заглавието. Урсула не е казвала такова нещо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е по-груба от нейната манипулация

    22 Sep 2023 14:57ч.

    с лицемерното й изказване "Русия заплашва отново да използва ядрени оръжия. Това е отвратително, опасно и под сянката на Хирошима е непростимо.". Щом никъде не споменава кой е бомбардирал Хирошима, нейното изказване е със смисъл че Русия е направила това. Елементарно, Уотсън!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доктор

    23 Sep 2023 3:00ч.

    Ти да не би да си иван костов? А може би си иван кръстев. Ох, не... явно си Трол Костов Кръстев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Едро срещу дребно

    22 Sep 2023 14:52ч.

    Този материал е на Гласове. Използвам случая да обърна внимание на Дачков за нещо, което масово се пропуска. Хората четат диагонално и не внимават. Двуличното изказване на Урсула разчита точно на тази маса! Хвърля някаква двусмисленост и знае, че мнозина ще захапят. Сега да видим текста на Гласове. Всъщност не е точно на Гласове, а те просто цитират Захарова. Става ясно, че е изнесла реч пред някакъв съвет. По-надолу казано: "Фон дер Лайен произнесе доста забележителна реч". Става още ясно, че "връчи награди на Атлантическия съвет". Това, което се опитва да "внуши" Захарова е отделна работа. Нека кратко го разгледаме. Оставаме с впечатление, ча на Урсула е дадена изключително централна роля в събитието. Едва ли не някакъв вид модератор, конферансие :)) Дори нейното присъствие на подобно място е спорно, какво да кажем за водеща роля. Мълчи се по качеството на Урсула - това Урсула ли е в лично качество?? или Председателката?? Другото неизяснено нещо - тя всички награди ли е връчила?, или е била една от няколкото връчващи. Очевидно е намерението на Захарова да представи "европейката или дори Председателката" като ководеща, като потенциален "съорганизатор" на събитието. Не пропускат да я ухапят като голям и окаян корупционер. Дори и в сянка, подобни роли на ЕС са смущаващи! Последното е недоказано, за сметка на категоричното доказаната семплота, направо празноглавие на председателката. Какво да се прави, това "фон" в името и подсказва, че има опасност Урсула да е издънка на вековен ИНБРИЙДИНГ, довел до фатални последици точно при нея! Гласове, вие можехте да прибавите още няколко поясняващи изречения от различен източник и това щеше да заприлича поне малко на журналистика. Сага е просто експозиране на две безогледни пропаганди. Вярно, пропагандата на Урсула е мръсна, долна, отвратителна, едра, мащабна, опасна, а руската е дребна, лична, направо битова, ама си е все пропаганда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • манипулативно

    22 Sep 2023 15:03ч.

    Не ни занимавай с внушенията на Захарова, а с тези на баба Урсулица.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Благодаря за разяснението, "Едро срещу дребно 22 Sep 2023 11:52ч."

    22 Sep 2023 15:06ч.

    Променя ли написаното от Вас същността на казаното от Фон дер Лайен? Не! Или Вие робувате на принципи: "И едните, и другите са маскари!… Ти мене слушай, па се не бой! Маскари са до един!..."/ А.К.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Едро срещу дребно

    22 Sep 2023 17:47ч.

    12,03 и 12,06 Реагирате глуповато, ограничено! Очевидно се затруднявате да възприеме и запомните текст, теза, които са по-дълги от 2-3 реда. Животът е по-сложен! Писмото е до Дачков и засяга качеството на журналистиката. Подскачате без аргументи и без да схванете същността, която е отразена дори в заглавието. Европейците по навик и традиционно лъжат, лицемерничат, подвеждат ГРУБО, БРУТАЛНО, ОПАСНО и МАСИРАНО. Пропагандата на Кремъл е скромна и има слабо въздействие. За съжаление, дори поддръжниците на руската кауза като правило трудно четат с разбиране и в дълбочина. Признайте, вие сега просто се дразните, че не сте отчели този аспект на нещата! В Кремъл има политици, а не небесни ангели. Вие да не сте от идиотите, че в Кремъл има само ангели?! Политиците се занимават с изясняване, формулиране, налагане, балансиране и защитаване на ИНТЕРЕСИ. Не им е работа да са ангели! Когато се намесят интереси, неизбежно има и пропаганда!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леле!

    22 Sep 2023 19:50ч.

    Леле, ама вие кой сте - Господ ли сте или няхой от архангелите? Само вие можете да четете, по-голям журналист сте и от Дачков, а ние сме някакви умствено недоразвити кремълски подлоги?! Не се ли усещате, че от думите ви лъха на фашизъм?! Да, пропаганда има, но тук стана въпрос за друго. За извращаване на факти и промиване на мозъци. А вие го защитавате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Едро срещу дребно

    22 Sep 2023 20:18ч.

    Не, просто 16,50 сте прекалено емоционално зависими хора, твърдо решени да прогонят всичко, което прилича на мисъл, само защото не уйдисва на емоцията им. Вече много си приличате с психарите от другата страна! В моята теза нямаше никаква милост и пощада към евроатлантическите изроди, защото те са точно това - сатанисти и лицемерни изроди. А вие, леле, персонално сте на границата на раздвоение на личността! Ако случайно бяхте включили и обвинение във фашизъм, щях да ви помисля за шизофреник!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЦирК

    22 Sep 2023 14:55ч.

    Такава простотия рядко се среща.Цирк за Пари. 5 млрд долра за да отгледат свитата на Зеленски и да има Война Въпреки Минските споразумения. И Това се прави от Хора в Америка и Европа,за Пари и Власт.Едва ли обикновения Американец или Германец се вълнува от Украйна .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Четящ

    22 Sep 2023 14:57ч.

    Честита загуба на Независимост! Радвай се НАРОДЕ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • УрСуЛа

    22 Sep 2023 15:00ч.

    Горката може би от многото Раждания се е чалнала. 6 раждания по 9 месеца=54 месеца бременности=4 години и половина. После Става Цирк-Военен министър на Германия-най слабия,После още по изпадняшка роля на клоун в очите на Европейските Лидери .Ердоган я постави на място,Китай я Изгони.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Су-35

    22 Sep 2023 15:03ч.

    Скоро ще бъде нанесен ядрен удар не знам кога и къде но ще се случи. Сънувах го.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    22 Sep 2023 15:15ч.

    Може би обвиненията в наглост срещу урсулата са прибързани. Възможно е да се касае за обикновена глупост. Природната тъпoта на тая бабичка е общоизвестна. Дори си мисля, че ако и отрежат празната глава, ще живее още няколко дни преди да умре от глад, също като хлебaрките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    22 Sep 2023 15:20ч.

    Две неща. Първото: "Груба манипулация в заглавието. Урсула не е казвала такова нещо." Напротив. Казва. Казва даже повече гнусотии, че забърква и останалите присъстващи, демек кръщаване с кръв. Ето: "And you wanted us to listen to the same stories, to face the past and learn something about the future. It was a sobering start to the G7 and one that I will not forget, especially at a time when Russia threatens to use nuclear weapons once again. It is heinous, it is dangerous – and in the shadow of Hiroshima, it is unforgivable." Да превеждам ли? По-нататък: "Russia's nuclear sable rattling has been condemned not only by our like-minded partners in the G7, but by the whole world". "by the whole world"? Ето го кръщаването с кръв, типично за мафиотите. И то след като вчера! шефът на Магате, се направи на ударен (а може и да е) за систематичното обстрелване на Запорожката АЦ. Патката споменава в същото си Laudation Буча! Връхта! НЙТ писа вече за пазара в Донбас, за Краматорск никой не си спомня. За Буча, за режисирането се писа, доказва, показва - файда йок! Но Русия и Хирошима - е неописуемо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    22 Sep 2023 15:27ч.

    Второто: "Вярно, пропагандата на Урсула е мръсна, долна, отвратителна, едра, мащабна, опасна, а руската е дребна, лична, направо битова, ама си е все пропаганда." Не просто омаловажаването, а приравняването на двете изказвания. Значи, Захарова пропагандира!? Е, и Уши и тя, абе и двете са едни и същи патки! Не! Не и пак не! Преди всичко, есесовката Урсула лъже! Лъже, долнопробно, отвратително, мръсно - с една дума - евроатлантически! Захарова отговаря, защото не може да не отговори - оклеветена и омърсена е нейната Родина. А аз не мога да мълча, защото е омърсена Истината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Едро срещу дребно

    22 Sep 2023 18:29ч.

    Прочети двете твърдения! Бавно и внимателно! Сравни ги! После премини към тезата си, че са били ПРИРАВНЕНИ! После пак се върни към двете твърдения. Вид, размер, последици, обществена опесност?? Евроатлантиците отдавна бяха изпонахапани от бесни лисици и в поведението им личат явни елементи на ПСИХАРЩИНА! Ти поне не тръгвай по пътя им, не се превръщай в емоционално зависим ФЕН, който се води само от тотална емоция и категорично отказва всичко отвъд нея, вкл. да разсъждава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕдНа

    22 Sep 2023 15:40ч.

    На тази да не ѝ се изкриви устата от лъжи?Наистина ли е толкова манипулативна, или е решила , че вече е без значение какви ги плещи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Настрадамус

    22 Sep 2023 16:45ч.

    Урсула е травестит от Кюстендил. Тази е евротравестит. А на родител1 в половият орган.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сравнение между личности и политики

    22 Sep 2023 18:04ч.

    Неоспорим превес на руската политика и ценности, далече над и пред нивото на германците. Германия не заслужава да се ползва от водеща роля в европейското семейство държави. Атлантическият проект очевидно погубва Европа. Шансът на Европа е да заслужи ново международно доверие в евразийския проект. При разгръщане на евразийския проект от Лисабон до Владивосток, далеч по-пълноценен и балансиран, водеща роля безпорно принадлежи на Россия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • еврозадругата

    22 Sep 2023 18:33ч.

    Pour soutenir la construction européen, la commission européenne veut officiellement procéder a une « relecture de l’histoire » dans le domaine de l’éducation et de l’information. Discours : « Vers une histoire européenne » Intervention de Madame Viviane REDING,
Commissaire européenne chargée de l’Education et de la Culture, dans le cadre du colloque organisé par l’Association internationale des musées d’histoire à Luxembourg,
le 5 mai 2000. Extraits : « Mesdames, Messieurs,
C’est avec un plaisir tout particulier que j’ai accepté votre invitation à prendre part à ce colloque sur l’histoire européenne, sujet au cœur du projet EUROCLIO et de l’Association internationale des musées d’histoire. Je souhaite profiter de cette occasion pour exprimer une conviction profonde : je suis persuadée que la construction de l’Europe prendra de plus en plus appui sur une relecture et une compréhension nouvelle de son histoire […] pour mieux répondre aux détracteurs (ils sont malheureusement encore nombreux …) de la coopération européenne. Cette relecture de l’histoire européenne doit être entreprise non seulement dans le cadre des actions communautaires en faveur de la culture mais également dans d’autres programmes d’encouragement, par exemple dans le domaine de l’éducation, de la recherche ou de la société de l’information -je pense ici aux nouveaux outils de communication- compte tenu de la cohérence et de la complémentarité nécessaires entre les différents programmes communautaires » За справки: Bistra Stoimenova Bistra Stoimenova is chair of Bulgarian History Teachers Association, teacher trainer and lecturer in Department of Information and In-service Teacher Training at Sofia University. Her professional interests are in Modern history, multiperspectivity and multicultural education, civic education, CLIL / EMILE approach, the use of ICT and digital environment in history teaching as well as active strategies for learning. She had many publications in the field of education, methodology of teaching history, civic education and foreign language learning (FLE, Français Langue Étrangère). Bistra is also chief editor of Bulgarian HTA Journal The Dialogue in the History. Within EuroClio, she has taken part in many EuroClio activities and projects: "Understanding a Shared Past, Learning for the Future (Innovative Teaching Materials for History Education in Albania, Bulgaria and Macedonia)" (2000-2003), "European Dialogue, a Cultural Rainbow for the Future, An Inclusive and International Approach for the Learning and Teaching of History in Bulgaria" (2006-2009), "Teaching ‘Europe’ to Enhance EU Cohesion" (2015-2016), "Decisions and Dilemmas 3" (2018), "Learning to Disagree" (2018-2020).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    22 Sep 2023 18:42ч.

    финансов одит на ек за ваксините и траншовете за украина има ли лобизъм и кои е получил комисионните това за хирошима е в резултат на критическата възраст

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цикличният характер на историята

    22 Sep 2023 19:16ч.

    Краят на Урсула ще е като на нейната сънародничка Магда. Безславен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До миризливия трол "мърша"

    22 Sep 2023 19:54ч.

    Тя мърсула дер лайнен кго казва индиферентно, но който не знае да се "ОБЪРКА" в превода за да се мисли, че е вярно. Скоро ще кажат, че фашистка германия е освободила света от хитлеризма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отново и отново

    22 Sep 2023 20:37ч.

    Дачков мършата пак е изтрил половината коментари. Що бем Дачкофф? Не ти харесва, че написах как малоумното бабе е лежало по гръб цял живот - половината за да я заплодят, другата половина да ражда 8-9 чавета? Ама, другарю Дачкофф, вие много лесно се обиждате, един такъв лесно раним сте, моля ви се...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Робин

    22 Sep 2023 20:47ч.

    Уникално тъпа жена! Специално назначена!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    22 Sep 2023 20:50ч.

    Според мен противната свиня ФонЛайнен е за гилотина! Тя доказва един от законите на Мърфи ,че в една помийна яма най-големите изпражнения изплуват най-отгоре!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До миризливия трол "мърша"

    22 Sep 2023 21:00ч.

    Г-н Дачков, моля блокирайте веднага този миризлив трол, който замърсява общността.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    22 Sep 2023 21:03ч.

    Тъжно е, когато жена бива квалифицирана с епитети. Още по-ужасно е, когато това е заслужено. Утешавам се, че визажа 'и не съвпада с женското излъчване на другата половина от нормалното човечество. Просто има единство на съдържание и опаковка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това не е жена

    23 Sep 2023 21:13ч.

    И обидите са от безсилие. Взели са властта и се разпореждат с чуждия живот по най-безобразен начин в името на своя собствен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ник

    23 Sep 2023 5:17ч.

    Нормално, част от родата ѝ са нацисти. Кога ще го върне на руснаците, ако не сега? Жалко обаче, че човек не може да заеме позиция, да бъде плътно с някой, не срещу някой. Хвани единия, удари другия. Един действително морален човек няма никакви илюзии, никакви пристрастия. Никой от тях не става за защита.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    24 Sep 2023 16:10ч.

    Тази Лайнен кога не е лъгала, кога не е манипулирала, кога не е извършвала лоши, зли дела? Някои помни ли някога да е направила нещо добро за хората? Говори и прави незакони неща, участва в корупция, дава наши пари за войната, нарежда да пращаме наши оръжия за продължаване на войната! Сатанинско изчадие е тя!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • леле, каква изненада!

    27 Sep 2023 13:06ч.

    Какво друго очаквате от американска еврейка, наследница на робовладелци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи