ЕС се заема с пандемията на неваксинираните

ЕС се заема с пандемията на неваксинираните
Темпът на ваксинация срещу COVID-19 трябва да се ускори по целия свят, за да се предотврати "пандемия на неваксинираните", заяви председателят на Европейската комисия в сряда в годишното си политическо изказване, съобщава "Дойче веле". ЕС ще даде приоритет на глобалната ваканция, коментира Урсула фон дер Лайен в обръщението си за състоянието на ЕС. ЕС ще дари 200 милиона дози ваксини срещу COVID-19 на страни с ниски доходи.

 

Предстоящата година ще бъде "поредният изпит за ЕС".

 

"В най-голямата световна здравна криза избрахме да се справим заедно", каза фон дер Лайен, добавяйки, че 70% от пълнолетното население на Европа е напълно ваксинирано.

 

Тя подчерта, че сега ЕС трябва да се съсредоточи върху световното производство на ваксини. Фон дер Лайен заяви, че Европа е единственият регион, който споделя запасите си от ваксини с други страни и обеща допълнителни 200 милиона дози за страните с ниски доходи.

 

"Мога да обявя днес, че ЕК ще добави ново дарение от още 200 милиона дози до средата на следващата година. Това е инвестиция в солидарност и инвестиция в световното здравеопазване", каза тя.

Пандемията е "маратон, а не спринт".

 

Речта й е в момент, когато страните от ЕС все още се борят с продължителната пандемия от коронавирус, която според фон дер Лайен все още причинява много скръб.

 

Председателят на Комисията на ЕС заяви, че темповете на ваксинация срещу COVID-19 трябва да се ускорят навсякъде.

 

"Нека се уверим, че това няма да се превърне в пандемия на неваксинираните", каза тя пред законодателите на ЕС в Страсбург, Франция.

 

Тя призна икономическото несъответствие между икономически напредналите страни и по-бедните нации, които се борят да се сдобият с ваксини.

 

"С по-малко от един процент от глобалните дози, прилагани в страни с ниски доходи, мащабът на несправедливостта и нивото на спешност са очевидни", каза тя.

 

Нашите млади хора влагат смисъл в съпричастността и солидарността, те вярват, че имаме отговорност към планетата, каза фон дер Лайен.

 

"В най-голямата планетарна криза на всички времена решихме да я преодолеем заедно с европейската зелена сделка".

 

 

Източник: news.bg

 

 

 

 

Коментари

  • Хубаво

    15 Sep 2021 14:29ч.

    То голяма грижа голямо нещо беййй!! Интересно ми е защо тогава искат да заменят хората с роботи ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глупостите

    15 Sep 2021 14:32ч.

    явно се спускат централно. Ето "целите" на предстоящата виртуална среща за борба с ковида, според Белия дом - припокриват се до голяма степен с речта на лелката от статията: https://context-cdn.washingtonpost.com/notes/prod/default/documents/f12f4016-3ce9-405b-ab8b-8ba2d0511c50/note/39ff1de7-8bfc-4f0a-a7f3-2dfb4540af3b.#page=1

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • https://www.youtube.com/watch?v=E4xxPdgGonM

    15 Sep 2021 14:43ч.

    Вижте този клип, вижте богатите и робите, вижте и ми отговорете - коя роля са предвидили за вас? Тази на плюскащите или тази на робите с маски?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • перманентна ваксинация

    15 Sep 2021 15:07ч.

    Пандемия без край ни обещават от Брюксел, защото всеки ваксиниран се превръща в НЕваксиниран след 6 месеца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Желев Желязко

    15 Sep 2021 15:20ч.

    Интересна и незавидна е съдбата на патрициите при разпада на империте.Вероятно разчитат ,че глобализацията ще ги спаси.Но Рим е бил глобализиран.Но патриците му имат незавидна съдба.В източната империя се отърват по леко.В моя живот видях васалите как летят от колесник.Надявам се да видя и патрициите.Разпада ще е като домино.Нали само парите ги крепят.Но май и там им издърпаха килимчето.Салвадор вече е на паралелна валута Биткойн.Как ще печатаме еврокойни?Ъ?Ами доларкойни?А дълговете ще трябва да се плащат.Ъ.А те не са това което са обявили.Скритите дългове са в порядък повече.С война няма как,с банкова криза не стана,с пандемия не се получава.Ъ.А на таквиз були съм се нагледал.Нагли,нахални,с претенции и ползвани кат пачаври и бушони.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    15 Sep 2021 15:50ч.

    На снимката виждаме стрина Урсула (Мецана по нашенски) разтворила ръце в международно утвърден ораторско-театрален жест, носещ посланието "Прегръщам и обичам всички ви". Лисичите й очички издават, че това е само игра. Нейният умело изпълнен жест е типичен за богати хитреци и бедни светци. Урсула е от първите. Една заможна фригидна жена, седем деца, 35 години брачен живот с регистрирани само 425 сексуални акта. Последният от тях е с вице-адмирал Волфганг Нолтинг. Осъществен е в командирската каюта на фрегатата Ludwigshafen през 2019 г. Тогава тя, в качеството си на военен министър, инспектира Бундесмарин и се отдава на вицадмирала, възбудена от миризмата на оръдейна смазка и пушена херинга. Апропо, Урсула е една от първите клиентки, заръчали си най-новото изделие на фабриката за андроиди в Гуанджоу. Това е роботът модел "Легни до мен моряче за ласки зажадняло". Той се предлага с три ката адмиралски униформи и пенис със сменяема геометрия. Говори седем езика, пуши лулу , свири на укулеле и е виртуозен майстор на древните сексуални техники, изобразени в храмовете Кхаджурахо. Моделът отговаря напълно на строгите енергоспестяващи изисквания, произтичащи от програмат "Зелена сделка".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    15 Sep 2021 16:05ч.

    Джендърката в действие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мечо Кух

    15 Sep 2021 16:30ч.

    ЕС, лека-полека се превръща в гротескна карикатура на СССР

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    15 Sep 2021 16:55ч.

    Дали четат и ваксинираните, написаното от опозицията им! https://anonybulgaria.wordpress.com/2021/08/29/go/ Дамата, Фон...., я помним като шеф на Бундесвера. Доведе го до неподозирани, способности.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тази майка на 6-7 деца и лекар по образование

    15 Sep 2021 17:14ч.

    явно е решила да кастрира ВСИЧКИ (чужди) деца, преди да се оттече в историята като една безмозъчна и безчовечна фанатичка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ученичка 11 клас

    15 Sep 2021 17:23ч.

    България не е интересна нито за русия, нито за западнала европа, нито за щатите. Малка страна , със малък народ, със незначително световно значение. Защо великите сили си правят труда да инвестират пари във различни хора в България , които да оплюват всичко българско с цел да отвратят българите от родината им и да освободят място за някои други нации ? Да не би територията българска да е интересна за някого ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    15 Sep 2021 17:25ч.

    Различни глобалисти, еднакви приказки и опорки по цял свят, един общ център и мисъл им диктува планът за "новият световен ред"-build back better-babylon tower! Еднаквата мисъл, издава съвършена тъпотия на всичките адови слуги! Папагалите на злото на всякъде са еднакви!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Защо великите сили си правят труда да инвестират пари във различни хора в България , които да оплюват всичко българско"

    15 Sep 2021 17:39ч.

    Значи нито е толкова малка, нито толкова незначителна... българите са началото на бялата раса - отговори си на другото сам/а ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля Фанка

    15 Sep 2021 17:43ч.

    Ковид разходите, комбинирани със зелената сделка, ще сринат тотално иконимическото благосъстояние, с което са свикнали европейците. Само диктатура, тотална полицейщина, масово слабоумие и тонове транквиланти могат да направят такъв самоубийствен преход относително безкръвен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не перманентна ваксинация

    15 Sep 2021 18:58ч.

    Кампанията се нарича "Ваксиниране през целия живот"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ученичка 11 клас на 15.09.2021 в 17:23 Скъпо дете, чети история и география!

    15 Sep 2021 19:04ч.

    Да, България е интересна както за всички съседи, така и за великите империи. Това е доказано през последните 100 гопдини, когато Гърция е получила Беломорска Тракия и сега се слави по света не само като производител на зехтин, което е традиционния и продукт за износ, защото на оригиналната и територия е възможно да се отглеждат само маслини, но и на "Гръцко Сирене" и кисело мляко, традиционни БЪЛГАРСКИ аграрни продукти. След ВСВ държавата Гърция (в отбора на победителите) е отворила устичка да поеме цялата ни територия до София, слава на Бога, че им е приседнало, благодарение на Й.В. Сталин и Русия. За Югославските мераци - какво да говорим, виждате го т.н. "македонски въпрос" колко мизерии ни създава заради 100 годишна асимилационна политика и враждебна риторика. А за Румъния само ще кажа, че огромен процент от българската земеделска земя в Сев. България е изкупена чрез подставени лица от румънски заинтересовани... Приятелска препоръка: Образовайте се постоянно, но от правилни източници, като напр. учебници от времето на вашите роители, или от хора, които знаят за какво става въпрос. Като членове на ПП "Възраждане" с историческо образование.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добавка към на 15.09.2021 в 19:04

    15 Sep 2021 19:10ч.

    http://epicenter.bg/article/Pametnik-na-amerikanskiya-prezident-Udrou-Uilsan-shte-bade-otkrit-v-tsentara-na-Sofiya-v-chetvartak/259919/2/0

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До - 15.09.2021 в 19:04

    15 Sep 2021 19:33ч.

    А това , че територията на България е почти разпределена според вас на сфери на влияние, не е ли обезпокоително ? Една държава се дефинира от - територия , защитена от граници ; способна армия ; народ, привързан към държавата си и способен да я защитава от външна агресия. Според вас държавата България е изкупена от знайни и незнайни хора ? , продадена от родоотстъпници ? За каква независимост може да се говори относно България ? Да не би България да е обречена кауза ? Все въпроси без отговор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валентин Катасонов

    15 Sep 2021 19:35ч.

    Смъртоносните плодове на ваксинацията - откровения на Министерството на здравеопазването на Великобритания https://pogled.info/svetoven/evropa/smartonosnite-plodove-na-vaksinatsiyata-otkroveniya-na-ministerstvoto-na-zdraveopazvaneto-na-velikobritaniya.134131

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зани

    15 Sep 2021 21:02ч.

    Айде, опорките на Бил Гей се подават нататък по веригата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отговор на територията на България е почти разпределена според вас на сфери на влияние, не е ли обезпокоително ?

    15 Sep 2021 22:19ч.

    Повече от обезпокоително е, направо е депресиращо! И КОГА ще си отворим очите за действителното положение на нещата? Кога ще гласуваме доверие на отговорни и родолюбиви хора? Нови избори идват, продажните корумпета отново мечтаят за връщане на бял кон, поддръжниците им не виждат по-далече от носовете си, дори грамотните от тях, като известната тук Helleborus са готови да направят всякакви компромиси затваряйки очи и сърце за истината. Понякога си казвам - е, няма такава държава! През повечето от времето си мисля - трябва да се започне с работа с младежите и децата, имаме толкова много таланти, имаме цяла мрежа от читалища, пробуждалио съзнанието ни повече от век... Невъзможно е да няма такива и сред потенциала за ръководни кадри... Трябва да подкрепим неподкупни зрели и отговорни хора, които действително милеят за България.... Трябва да започнем и упорито да водим обществен диалог между двете страни на Гряажданската ни война, започнала преди 100 години... Не мога да спя нощем от ужас, какво оставяме на децата/внуците ни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "най-голямата планетарна криза на всички времена"

    15 Sep 2021 23:22ч.

    Еха, без малко да я пропусна ако не бяха медиите..........Тя много виртуална таз "планетарна криза"! А сигурни ли сте, че няма Цовид и на други планети? Може по "Нова" да кажат...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бързи и яростни

    16 Sep 2021 0:41ч.

    Диемонопоклониците искат да ваксат цялото човечество, и то поне минимум по 10-12 дози всеки. Имат близо 10 години преспокойно да изпълнят дадения план до 2030г. Защо бързат, от какво ги е страх? От някои определени хора ли!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ежко Бежко

    16 Sep 2021 4:25ч.

    Специални поздрави на Карачибук. Темата е тежка, но ти си като свежа глътка въздух. Чета във Факти страстите около ваксинацията са нажежени до бяло. За съжаление омразата е насочена към ваксинираните, а не към Фон дер лаiното и останалите сатанисти, които тикат пъклената си адженда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Навсякъде съществуват и принципни хора

    16 Sep 2021 8:24ч.

    В САЩ гръмнна следната новина: След 19 години служба в армията, и 1 година пред пенсия, подполковник Paul Duglas Haig(?) е подал оставка, защото отказва задължителната ваксина против Ковид-19. Съответно - получил е забрана да работи във военните структури за следващите 19 години.... Човекът е загубил прилична пенсия, но печели симпатиите на всички в Интернет пространството...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изследване на учени от университета в Станфорд

    16 Sep 2021 8:26ч.

    са установили, че ваксинираните са 6 пъти повече застрашени от рак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ново странично явление от ваксините - оплешивяване

    16 Sep 2021 8:31ч.

    Млада Японка е публикувала във FB снимките си "преди" и "след ваксината"... Драматична разлика, като след химиотерапия за рак...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А дано...

    16 Sep 2021 8:42ч.

    Неотдавна главният здравен инспектор в САЩ NIH д-р Антони Фаучи (нашият д-р Кунчев) не можа да отговори на въпрос: "Необходимо ли да се ваксинират прекарали Ковид-19?", а сега CDC (Centers for Disease Control) признават, че преболедувалите нямат нужда от ваксина. Така че борбата на Урсула фон дер Лайен може да приключи безславно...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дреалист

    16 Sep 2021 9:15ч.

    Вече никой не споменава дали има колективен имунитет или наличие на естествено придобит имунитет. Остава само натиска за ваксиниране. С отровата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пандемия

    16 Sep 2021 9:16ч.

    на неваксинирани- дори и като метафора е безсмислица, тъй като ако си ваксиниран , не означава, че преставаш да бъдеш глупак

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • абв

    16 Sep 2021 14:23ч.

    Бих се зарадвал, ако всички комуняги и пишещите против ваксинацията не се ваксинират, а всички които са за свобода и демокрация - да се ваксинират. А даже и със Спутник да не се ваксинират, защото те искат ваксината на Руската федерация. Но така си противоречат. Не искат западни ваксини, но искат руски ваксини, а говорят изобщо против ваксинацията. Искам да кажа на хората в този сайт, а и ако мога на всички, които влизат в Интернет, да имат по малко злоба и омраза един към друг, но и към запада и хората на запад. Прави се свят на доброто, на любовта, на честността, на човещината, а не свят на омразата, завистта, злобата. По този начин разсъждава и Урсула фон дер Лайън, която иска да помогне на целия свят и може да го направи. Сигурно ще се построят заводи за ваксини в целия свят, а не само в САЩ и Европа. Това също е помощ. Та разните ученички и не знам какви никове, да престанат със злобата. Техния социализъм и силово административния команден комунизъм не водят до нищо добро, а само до тая злоба, която показват. И като прочета такава човеко ненавистническа омраза, просто и на мен ми идва и аз да се вържа на тази въдица и да мразя. Затова в началото на постинга си пиша тези неща. Но няма да ги махна при редактирането на текста си, защото всички тези които пишат срещу запада трябва да знаят, че както хората на запад, корпорациите, капиталистите и всякакви учени искат да си помагаме, да сме с добро, така западняците могат и да правят оръжия, които не използват, но сдържат агресията на страни като Руската федерация и Китай. Ще кажете, това не е вярно. Но запада не нападна Русия след като се срина СССР, а започна да помага с хуманитарни помощи. Но ако САЩ се беше сринал, СССР щеше да нападне САЩ. В това е разликата между запада и комунистическия изток.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - за "абв на 16.09.2021 в 14:23"

    16 Sep 2021 15:05ч.

    Драги/а, прекрасно си го написал/а. Без подигравка - цяла поема е. Единственото което нагарча и е с вкус на гранясало е основата върху която изграждаш поста си! Самият "Запад", хората му, са също жертва на Световната шайка психопати, дегенерати, т.нар. "елит" - зиналите да лапнат окончателно света и да не носят отговорност за сторените му злини от тях във времето до днес! А химията във лекарствата ги превръща всички в отрови, душегубки - все пак дозата и точното лекарство са най-често решаващите. Но когато са в ръцете на гешефтари, политици на верижки, на съпътстващи ги Полезни идиоти те се превръщат в нещо друго! Човешкото тяло е био-електрически организъм. До сега с много малки изключения му се "помага" с методи и средства без да се зачете, че цялото управление е с електричество... Темата е дълга, но най-важното е, че всички ненужни на тялото ни неща влезли в него и влияещи на био-химията му и важните процеси за здравето му, както и привнесени паразити, бактерии, вируси, може единствено и само да се поддържа здраво със собствената имунна система! Ако тя не е блокирана от изброените неща. Ваксините, дори да не са суроватките на база генетична манипулация, но с примеси от живак и пр., са също вредни за тялото и имунната система. Тя трябва да се засили и оздрави - има методи и техника за това. Паралелно пък, тялото трябва да се очисти от всички ПАРАЗИТИ (също изброени по-назад)... И да, има методи и средства дори за болести по-страшни от разиграваната сега истерия и цирка за плебса, но скъпите ни фарма-гиганти отстраняват много бързо всяка опасност за- и всяка "заплаха" да загубят дори част от бизнеса си! ... Хайде, със здраве и чети повече, потърси нещо повече и друго, освен пропагандната помия изливаща се през ТВ-екраните. Отвори си очите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи