"Фигаро": Франциск призова България да не затваря вратата за чужденци

"Фигаро": Франциск призова България да не затваря вратата за чужденци
Папата, който пристигна в България, изрази тревога от обезлюдяването на страната, призовавайки я да не затваря вратата за чужденци, и се обяви за единство на християните. Той бе посрещнат с подозрение и дори враждебност от страна на ръководителите на Българската православна църква, пише журналистът Жан-Мари Геноа във "Фигаро".

Снимка: "Ройтерс"

 

В България папа Франциск изпрати двойно послание за отваряне. Първо, политическо, в полза на имиграцията, което беше адресирано до правителството. Второ, религиозно, в името на християнското единство, насочено към лидерите на Православната църква. Пристигнал в тази европейска страна в неделя сутринта, Франциск ще си тръгне в понеделник вечерта, за да посети във вторник Северна Македония, преди да се върне вечерта в Рим. 

 

В България папата се очаква в понеделник сутринта в бежански лагер. Реалност, която е особено близо до сърцето му. Той го каза на президента на републиката, веднага щом пристигна в неделя. Наричайки България "мост между Източна и Южна Европа", но също така и "отворена врата към Близкия изток", той призова тази земя "с древни християнски корени" да бъде място на "среща". "Разнообразието" ще бъде преживяно като "възможност, богатство, а не като причина за противопоставяне", но също така ще "зачита особеностите".

 

Култивирайки "гостоприемство", тази страна ще участва в създаването на "жизнени връзки между цивилизациите, между различните традиции и чувствителност". Това ще позволи да бъде "отхвърлено всяко насилие и принуда". И като следствие: "Така ще попречим на онези, които искат с всички средства да манипулират и използват" насилието.

 

Българска "демографска зима"

 

Говорейки за "демографската зима", която бушува в страната, но която "се стовари като ледена завеса върху цяла Европа" - коефициентът на раждаемост е 1,53 на жена в България при население от 7,1 млн. души - папата помоли българите да посрещнат чужденците: "На вас, които познавате драмата на емиграцията, си позволявам да предложа да не си затваряте очите, сърцето и ръката си този, който чука на вратите ви".

 

Но той похвали също усилията на президента да задържи младите българи в страната: "Бих искал да ви насърча да продължите по този път, да положите всички усилия за създаване на благоприятни условия, за да могат младите хора да вложат свежата си енергия и да планират своето лично и семейно бъдеще, намирайки в родината си условия за достоен живот”.

 

Силният момент от този първи български ден беше обаче религиозното му измерение. Светият Синод на Българската православна църква, управляващото тяло на Църквата, забрани всяка „обща молитва“ с ръководителя на Католическата църква. Така че Франциск отиде да се вглъби сам в катедралата в София, близо до трона на светиите Кирил и Методий, евангелизаторите на Централна Европа, които са почитани и в Католическата църква. 

 

По-рано той бе приет в лично качество от патриарх Неофит, ръководител на Българската православна църква. "Толкова много исках тази среща", довери Франциск, искрен поддръжник на икуменизма, движение, което работи за единство на християнските църкви.

 

"Раните" на християнското разделение

 

Той използва възможността да изрази съжаление за "раните", образувани от "болезнените разкъсвания" на разделението на християните, като същевременно призова католиците и православните "да преоткрият радостта от прошката".


Изхождайки от примера на светиите Кирил и Методий, той обяви, че "известно различие на обичаи и нрави не противоречи ни най-малко на единството на Църквата" и че между Изтока и Запада „различни богословски формулировки нерядко се допълват, вместо да си противоречат". Така че "зачитането на различията не е пречка за единството".

 

Тогава папата обяви: „Колко неща можем да научим един от друг!". Накрая той увери православните в молитвата си и ги помоли за "място" в тяхната молитва. Защото "молитвата е вратата, която отваря всичко".

 

В замяна на това, православният патриарх остана по-скоро дистанциран в речта си. Той увери папата в "уважението" на неговата Църква. Той се зарадва, че Католическата църква "защитава", както Православната църква, "християнските корени на Европа".


Но той припомни, че "Глава и кормчия на кораба на Едната, Света, Вселенска и Апостолска църква е сам Господ Иисус Христос" и затова е необходимо да се пази "вярата на християнската църква" от "компромисите", изтъквайки постоянството на Православната църква в хода на историята.

 

Два пъти Патриархът повтори: "Ние, Българската православна църква, сме твърдо убедени, че по отношение на Вярата не може да има и не трябва да има компромис".

 

Що се отнася до молитвата за християнско единство, той обясни, че тя има различно значение за тях. Във всеки случай не става дума за сближаване на църквите, а за изпълнение на всичко в Христос, както уточни патриархът: "Винаги сме се молили за единството на света в Христа".

 

Превод от френски: Галя Дачкова

 

 

 

Коментари

 • OLD

  06 Май 2019 9:09ч.

  Да си дойдем на думата . Територия задържаща нашествениците? Или " Мир на Земята " . Защо не го каже във Вашингтон първо ? А тук на Балканите , в Република България .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Колко е миличък само, добричък един такъв...

  06 Май 2019 9:18ч.

  И папата изповядва теорията на Отворено Общество и ИК. Сякаш са се наговорили с Кристалинка, когато отговаряше за евро-интеграцията - само мигрантите ще ни решат демографските проблеми...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "ългария да не затваря вратата за чужденци"

  06 Май 2019 9:27ч.

  Но Ватикана не отваря вратата си за тях! С други думи - йезуитски морал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Папата затова е папа, за да говори така

  06 Май 2019 9:29ч.

  А нашите политици, ако са политици, да изразят одобрението си за мирната му инициатива и да укрепят границите с Турция и Гърция, та да не минава от там всеки, който е хвърлил мерак на европейските пари.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На кой Господ

  06 Май 2019 9:30ч.

  се кръсти папата?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маги

  06 Май 2019 9:31ч.

  Ако българите не можем, имаме си достатъчно цигани, които по-безпроблемно теоретически може да приобщим както преди 89 и да си запазим религията. Защо трябва да си разсипваме държавата, за да останат Италия и Франция католически, като им приемем мюсюлманите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Та България е обезлюдена целенасочено, нищо не е случайно!

  06 Май 2019 9:33ч.

  И в качеството си на Какъв господинът се е загрижил за нас?1

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Папата дойде като политик,

  06 Май 2019 9:50ч.

  произнесе политически речи, гарнирани с религиозни сюжети за разнообразие, но и двете му важни послания са неприемливи - не сме за нашествието на диваци- мигранти, нито за сближаването между православието и католицизма. Адмирации за отношението на Светия синод и Патриарха към това посещение - с уважение, но и със собствено достойнство. Има светлинка в тунела...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "мост между Източна и Южна Европа", но също така и "отворена врата към Близкия изток"

  06 Май 2019 9:56ч.

  Ще се молим усърдно и старателно Ватикана да е отворената врата на Европа към Близкия изток, Афганистан и Пакистан, а така също и мост за пришълците към Аржентина и Стара Европа!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бог да благослови Българската Православна Църква !

  06 Май 2019 9:57ч.

  "Той бе посрещнат с подозрение и дори враждебност от страна на ръководителите на Българската православна църква, пише журналистът Жан-Мари Геноа във "Фигаро". " Бог да благослови Българската Православна Църква за достойната й позиция ! Католицизмът е ерес, създадена и управлявана от Сатана. "Белият" папа се управлява от "черния" папа, който е назначен от сатанинската секта "Илюминати", управляваща света в сянка от хиляди години. Илюминати се кланят на Луцифер ! Всеки, който е посетил Ватикана, ще забележи нескритата луциферианска символика, която изобилства там. А папският престол е направо зловещ ... Пазете се от вълци в агнешки кожи ! И на всички родолюбиви българи-християни да е честит празник Гергьовден !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Достоен държавник и колониален лакей...

  06 Май 2019 10:31ч.

  Разликата не може да не се види. https://3.bp.blogspot.com/-VzEOdKXB-sc/XM8mVuoeOyI/AAAAAAAAV4s/ArkQ1ApKlxcE6SNO8fBlUdabvIZohVcOACLcBGAs/s640/856107.jpg Едното е достоен държавник, равен на цар Калоян и княз Борис Първи, които са говорили с папата като с равен. Другото е близко до еничарската аристокрация, която е приемала исляма, за да си запази имотите, и е зарязала българския народ на турците. Идат избори... Вие решавате... Г.Н. http://www.gudelnews.com/2019/05/blog-post_5.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  06 Май 2019 11:06ч.

  папата да не се мотае на балканите а да заминава за венецуела защото ще стане страшно там като в чили на стадиона

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Къфффф ни е папата,

  06 Май 2019 11:25ч.

  че да “призовава” за кого да си отваряме вратите в Родината си? Да си отвори вратите на държавицата си за десетки хиляди чужденци друговерци той самият, пък ние, като видим резултата, ще си помислим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Етел Николова до "Достоен държаввник..."

  06 Май 2019 11:35ч.

  Кого наричате еничарска аристокрация?? Би трябвало да знаете добре историята на България и да не ни предлагате тук провокации. Турците са завладели територията на България през 14 век, разрушили са Търново и са избили цялата управляваща българска класа, цар, семейството му, аристокрацията и църковното духовенство. Отворете си учебниците и енциклопедиите. Никой не е оцелял. Някои от местните боляри са се скрили в Родопите, Стара планина и в чужбина. Никой не е зарязал българския народ на турците. И българската средновековна велика България е изтрита от картата. Но не и българите. България се е справяла и ще се справи много добре, българите имат усет за вяра и родина, вие не се кахърете за нас. Българинът търпи и е умерен, но като му кипне, нищо не може да го спре. Може и малък народ да останем, но нямада позволим са ни казват кои сме и какво трябва да правим!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Спасов

  06 Май 2019 11:39ч.

  Това не е нещо ново за каталическата църква. Още от началото на 90те тя има програми за имигранти, но тези програми не са насочени към християни. Какво представлява накратко една такава програма. Легализиране на имигранти в съответната държава. Процесът започва, като те се настаняват в микро образователни центрове, групи от 15-20 човека. Тези центрове са разпръснати из цяла Италия за да не привличат излишно внимание. Там се изучава език и професия, дърводелство, шлосерство и т.н. в рамките на 3-4 месеца. След това им се намира работа, която се търси чрез преки контакти с собственици на фирми. Обикновенно никой не отказва, защото искането идва директно от църквата. След като започнат работа, имигрантите възстановяват направените разходи по обучение и разбира се те остават да работят и живеят в страната. Това е напълно обработена схема в Италия. Точният брой на такива центрове е трудно да се установи. Католическата църква е много затворена структура. При всички случай са десетки, а преминалите през тях са стотици хиляди. Основно от Тунис, Алжир, Мароко. В момента тази схема е изменена, но може да се каже, че все още съществува. Нормално е за Ватикана да се опитва да разширява периметъра и мащабите. Разбира се с лека промяна на терминологията. От бежанци, през имигранти, та до общото определение чужденци, разнообразие и мостове. Сериозна психологическа подготовка за нещо по-сериозно. Фигаро, е просто фон, на който трябва да изпъкне обаянието на Папата и нашата държавническа недалновидност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • геЙрб - видими резултати

  06 Май 2019 12:15ч.

  Както вече писах - да си ги взима навлеците, чукащи по портите ни, да им мие краката и пие водата папата! Всички му знаем либералните брътвежи на папата, някой да не е очаквал нещо по-различно?!? Можеше и изперкел да дойде с папата, та облъчването с либерастия да е на макс! боко май настъпа поредната мотика с тая покана към промития папски либерал! Подготвя ни за заселване с чалмари ли??!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кога пили - пеяли, кога плащали - плакали!

  06 Май 2019 12:27ч.

  Който е с колониално минало и колониални комплекси да си приема пришълците потомци на робите му от бившите му и настоящи отвъдморски територии. Ние не сме били робовладелци и нямаме грях към тези хора, който да изкупуваме с псевдо христянска любов и телешки ентусиазъм при вида им!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • минувач

  06 Май 2019 12:45ч.

  Обезлюдяване, защото млади хора нямат перспектива, нямат работа и бягат в чужбина. Как се отглеждат деца с бг заплати? Особено - в малките градове. Кой българин може да си позволи да има 3-4 деца? А папата предлага да отглеждаме и бежанци. Ще си позволя един цитат от известен филм-оскароносец (за Москва и сълзи): "Не учи меня жить, лучше помоги материально".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • геЙрб - видими резултати

  06 Май 2019 12:53ч.

  Не ни стигат мангалопитеците, извършващи нападения над българи всекидневно, ами и дивите ислямски паразити да приемаме! Мангасарите са ни предостатъчни, че и ислямски диваци да си качим на главата! Абе я майната ти либерална, ходи да миеш ислямски....крайници! Много бях изкушен да напиша нещо друго, ама няма да го напиша!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Добри Божилов

  06 Май 2019 13:03ч.

  Католиците у нас са 50 хиляди за 11 века, Протестантите - 60 хиляди, за 30 години... ЦРУ напредва... Нека да помислим над следните факти. Католиците у нас са около 50 хиляди души, и това е продукт на векове. Някои католици в историята, дори са се доказали като патриоти. Протестантите у нас вече са 60 хиляди души, и са повече от католиците. Това в резултат на 30 години основно американска пропаганда, която финансира чужди черкви и под формата на "религиозна свобода" реално инфилтрира страната ни със свои агенти. Агенти не са самите протестанти, те са масовката, сред която се крият агентите. Схемата е сходна с тази при фондациите - там няколко човека получават солидни пари, но стотици и хиляди други биват увлечени, съвсем безплатно, и без користен мотив, от някакви идеи за "свобода", "демокрация", "просперитет" и пр. В случая идеите са тези на християнството, безцеремонно експлоатирани за политически цели. Никой простосмъртен протестант у нас, не си задава въпроса кой плаща за всичко това, как тези нови църкви имат толкова пари, сгради, наемат помещения в центровете на големите градове, осигуряват лектори от чужбина, пращат наши хора на "обучения" в чужбина... Кой плаща всичко това? Със сигурност не са българите-протестанти, които като пари са точно като българите-православни и българите-католици. Т.е. протестантските черкви са очевиден инструмент за инфилтрация и прокарване на чужди интереси. Хиляди заблуден народ ходи в тях, като си мисли, че служи на Бог, а реално служи на Чичо Сам. Всички църкви са политически инструмент, но за народите е най-добре да следват своята църква, защото тя все пак е най-близка до тях. Всичко друго е използване на народите от чужди сили. Подобно на мисионерите, дето са ходили при индианците...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пазете децата от католишките попове-педофили! По истински случай: Spotlight / Спотлайт

  06 Май 2019 13:06ч.

  Пазете децата от католишките попове-педофили! По истински случай: Spotlight / Спотлайт Spotlight / Спотлайт (2015) The true story of how the Boston Globe uncovered the massive scandal of child molestation and cover-up within the local Catholic Archdiocese, shaking the entire Catholic Church to its core. http://zamunda.net/banan?id=478198&hit=1&t=movie Режисьор : Томас МакКарти ## В ролите : Майкъл Кийтън, Пол Гилфойл, Джейми Шеридан, Лен Карио, Джон Слатъри, Лив Шрайбер, Били Кръдъп, Стенли Тучи, Марк Ръфало, Рейчъл Макадамс и др. Резюме Продукцията ще ни бъде интересна и поради още една причина - тя е базирана на действителен случай, нашумял и привлякъл общественото внимание през 2003-та година. Тогава именно вестникът бе този, който надуши членове на католическата църква да се забъркват в скандал от сексуален характер. Тези от зрителите, които вече са забравили за случая, сега благодарение на филма ще имат възможност да си припомнят подробностите

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • София

  06 Май 2019 13:14ч.

  За какво ни е потрябвал католическия папа , след като нашата официална религия е Православието ! Как може да се допуска такава нагла пропаганда на всякакви чужди религии в България ! Православието е трън в очите на запада и го атакуват брутално , но и нашите продажници го позволяват !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  06 Май 2019 14:37ч.

  За хората щеше да бъде по-почтено да си останат невярващи и извън църквата, при което все пак щяха да бъдат съдени според делата си, отколкото да си направят църква по своята човешка мярка, която обаче скрива истинската Врата към отвъдното. Защото така съучастват в заблуда, с която заблуждават не само себе си, но и неопитните и невинните, които идват след тях. Наистина е комично да се наблюдава как популярни и напълно светски като поведение и мислене личности, се втурват да бранят „точно този папа“. А това, че е точно този, значи, че не е като останалите! Учението на Христос е за покаяние, смърт и живот. Всяка човешка душа трябва да се първо покае от службата си спрямо Княза на този свят, за който Христос каза, „Ето идва Княза на този свят, Той няма нищо в мене!“ Да понесе кръста си, на който ежедневно се умъртвява старото му естество, принадлежащо към света на подмяната и измамата и се оживотворява новородения поданик на Царството Божие, където царуват Правдата и Истината. Затова никой, който не обича истината и най-малкото не е искрен поне пред себе си, не може да види този път и да го следва. Толкова ли е изкусителна мисълта, че диктатори, измамници, користолюбиви, властолюбиви хора, които са отвътре истински вълци грабители, могат да живеят като братя и в мир, защото са подписали договор с папата или изобщо някакви документи? Защото са се нарекли католици, православни, правоверни, демократи, комунисти, социалисти? Това, че у човека действа Княза на този свят, който е убиец на Бога и на всяка истина, може ли да се поправи с договор за мир или с благовиден етикет? Затова измежду всякакви управници, които трябва да се борят за законност и ред, както могат, Бог е поставил и Своите свещеници, които да посочват Пътя на духовното откачане от тази илюзорна зла матрица. И ако те изгубят това познание и тази своя мисия, те са като солта, която обезсолява и не става за друго, освен да се изхвърли. Христос обединява хората чрез промяна на тяхната природа, което води до единение с Отца, а не чрез примирение спрямо злия им избор.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • https://www.youtube.com/watch?v=jz_LMEfGX1s

  06 Май 2019 14:45ч.

  БА 1981 година! Гледайте!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  06 Май 2019 14:56ч.

  А това, че трябва да сме милосърдни и към хора от други вероизповедания е действие извън църквата, съответстващо на действието на Бог, Който дава слънце и дъжд и на злите и на добрите. Но когато им дава слънце и дъжд, (не спасение), Той не забрява нито кои са добрите, нито кои са злите. Такова милосърдие към човешкото същество не означава, че всичко му е простено. Не съди, за да не бъдеш съден, не означава само не осъждай, а означава и не оправдавай! Защото когато оправдаваме и извиняваме хората, това пак е съд. Кой съм аз, за да съдя хомосексуални, казва папата, но същото означава и кой съм аз, за да ги оправдавам! Можеш ли да им обещаеш, че няма да понесат съдби, заради това, което вършат? Можеш ли да обещаеш на мюсюлманите, че Бог ще наруши обещанието Си да осъди всеки, който не е повярвал в Неговия единороден Син? Можеш ли да им спестиш тази истина, ако си пратен да я разгласяваш? Милостинята към човек в нужда, с нищо не отменя изобличението, което заслужава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фигаротук

  06 Май 2019 18:48ч.

  Фигаротам

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  07 Май 2019 0:15ч.

  Необичайната помпозност в отразяването на това Папско Посещение е видна и без взиране. Явно е, че тя се, и ще се използва като индулгенция, като ветрило изтеглено пред порочни обществени лица и за прикритие на фрапантна управленческа несъстоятелност. Но не само: - Измеренията са няколко, а и пластовете - също. Няма лошо, то поне послужи за проявление из фиксажа на ежедневието някои скритости в политиката и местната действителност. ... какво стана в същност? ... - Имаме на лице първо Покана, после Подготовка, на краят - Посещение. Подобна покана е съвсем резонна и отговаря на нуждите и е в смисъла на католическото малцинство всред българите. Извършеното от Папата Първо причастие - със сигурност оставя незабравим спомен в 242-те деца приели това религиозно тайнство. Двете неща заедно ще сплотят още повече тези български деца, младежи и възрастни граждани в тяхната общност. Което като цяло: - възпитание, съпричастие и ако щете, усвояване на определени добродетели, е едно много похвално и препоръчително нещо. Нищо, че всичко това е извън БПЦ... Но на следващият пласт се поднасят на масовата публика множество неща от по-скритата, интимна същност от политиката, световните дела и не дотам благочестиви, "нечии" намерения. ... Нека не забравяме, че лайтмотива в този пласт бе, да приемем ВСИЧКИ и всякакви от къде ли не. И не само истинските НУЖДАЕЩИ се, а всички които са виновни за, и участвали в катастрофирането на собствените държави, даже и на чужди такива, пристигащи масово не за да работят, да се интегрират и впишат в страните гостоприемници, а с явната цел да паразитират върху социалните системи и самото местно население. Което е още по-лошо -с явното дирижирано намерение да го завладеят и конвертират насилствено към собствените им религиозни догми!!! На това място следва да припомня, как 20-на позиции от един трактат на Папата за миграцията - именно във връзка с изказаното пожелание, даже укор към местните хора тук за "приютяване на нуждаещите се" - са застъпени в силно оспорваният "Пакт за масовата миграция" приет в Маракеш, декември 2018г. Не е трудно да се види, че масовото нахлуване е финалното, вече "узаконено" завладяване на Европа, претопяване на нейното население и не дай Бог - стигане до граждански войни. Защото една чужда прибавка от към 10% към даден повече или по-малко хомогенен народ, със сигурност довежда до неговото изличаване . Примерът е пред очите ни - завладяването на Косово с раждаемост в рамките на няколко поколения!!! --- На фонът на Папското посещение пролича и нещо друго. Ярко и много контрастно: - как БПЦ се е отделила от народа и е изпаднала в пасивната роля на наблюдател. От негов духовен и дори житейски водач през Възраждането, тя се е превърнала в чиновническа организация и църковен администратор! Единствено в последно време БПЦ показа жизненост и взе похвална и отговорна, активна позиция по Истанбулската конвенция! С това посещение вчера и днес, обаче, тя сама се изманеврира в позицията на сърдито дете в ъгъла. Докато папата се позиционира като духовен и дори светски глава на християните, БПЦ се представи само като защитник на църковни различия спрямо католицизма и се остави на страни при едно такова религиозно събитие, където тя следва да е ГЛАВЕН домакин с помощта на държавата, разбира се. Така "скритият" пласт щеше да се обезсили значително, а и можеше да се подчертае, че различията остават. Самият Патриархът като домакин, трябваше да е на първо място до госта през цялото му посещение! От дипломация, стратегия, ако щете - самочувствие за Духовен водач на българите, нямаше и помен! Сега следва въпросът: - Какво спечели БПЦ и по-точно, изчисли ли вредите за себе си, за народа, за България? *** - Основното е, другарки и другари, дами и господа, че БПЦ и Ватикана имат за Началник Исус Христос - това е най-важното! А българите и България имат крещящата нужда от духовен Пастир, от истински Водач в идващите разделни, апокалиптични години. Така демонстрираната пасивност, снишаване и пр. допускат Стадото да се оглежда за друг(и) пастири! Резултатите са пред очите ни: - Тишина и Симетрия! Даже един отделен опит за някаква позиция, но не за обяснение или дори оправдание, се компрометира на секундата от луксозните сатенени раса, ролекса и пр. светски знаци за недуховна принадлежност!...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Възмутително! Много агресивно мероприятие проведе Франциск

  07 Май 2019 5:03ч.

  с помощта на боко тиквата и заобикалящите го амбициозни продажници. Това е просто едно мероприятие от предизборната им кампания. И Станишев също направи каквото можа за каузата Им, като внесе последното разцепление в БСП... Свалиха ръкавиците глобалистите, хич не се шегуват и битката за евровота ще е жестока... Наистина, щом и папата се е втурнал да спасява европейската ориентация на България (и на Северна Македония), и 'цивилизационния ни избор', още познат като отворено общество и т.н. евроатлантически ценнности....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • hahaha

  07 Май 2019 12:05ч.

  разбрахте ли за кого се е загрижил. за бежанците, за разните конвенции се в този ред неща. не е дошъл заради българския народ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За вярата не са необходими (църковни) посредници, а за морала - съдници и продавачи на индулгенции

  07 Май 2019 12:36ч.

  Единство с откровени престъпници и ченгета на тази или онази политическа власт (КГБ, ЦРУ, МОСАД...) си е чисто предателство към моята вяра и моята борба за честен, достоен и скромен живот. Българите не сме били робовладелци, че да имаме грехове за изкупление към народите, днешните нашественици към Европа, към които папата ни призовава да проявяваме милосърдно да отвориме врати. Българите уж сме секуларна държава, пък нашенските ни олигархически лобисти ни задължиха като данъкоплатци да издържаме и да плащаме заплати на църковните ченгета, служещи на чужди интереси на Путин и Ердоган. Така, както плащаме издръжка на политическите ченгета във всяка партия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Tania

  07 Май 2019 16:00ч.

  https://youtu.be/nRfflxYnDok Иледайте тола видео!!!! На нимси е но е достатъчно да го гледате и ще раберете за какво става въпрос.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До ,,Бог да благослови Българската Православна Църква"

  07 Май 2019 17:18ч.

  За съжаление не всички висши ерарси на БПЦ заслужават благословението на Бог. Това е видно от хвалебствените слова за папата, произнесени от западноевропейският митрополит Антоний и русенският Наум.Достойни за съжаление.Страшно е дори когато по незнание светските управници предават народите си в ръцете на човешкият враг в лицето на лицемерният католически запад,забравил за Бога и стигнал до кръвосмешение и джендъризъм,но когато това вършат духовните ръководители знаещи писанието и догматите на Православието нещата наистина стават по-вече от страшни...!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да се Отворим, за да се Разтворим!

  07 Май 2019 18:29ч.

  Първо да убеди коалицията в Рим - Джузепе Конте, Салвини и Ди Майо, защото те затварят вратите за мигранти и тогава да ни ги пробутва.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи