Федерален съд в САЩ: Родителите нямат право да оттеглят децата си от ЛГБТ часове

Федерален съд в САЩ: Родителите нямат право да оттеглят децата си от ЛГБТ часове

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Федерален съд постанови в четвъртък, че родителите, които са подали иск срещу училищен район в Мериленд, нямат право да отказват децата си от участие в часовете, в които се преподава ЛГБТ. Това пише американският консервативен сайт Freebeacon.

Родителите, които са подали иск срещу Montgomery County Public Schools, са поискали от училищния район да възстанови предишна политика, която им е позволявала да оттеглят децата си от обсъждането на книги, в които има ЛГБТ герои.

През януари окръгът въведе тази политика, но през март промени курса си.

„Съдът стигна до заключението, че претендираното от ищците процесуално право да направляват възпитанието на децата си, като се откажат от учебната програма в държавното училище, която противоречи на религиозните им възгледи, не е основно право", постановява съдия Дебора Л. Бордман, назначена от Байдън в Окръжния съд на САЩ за окръг Мериленд.

Откакто президентът Джо Байдън встъпи в длъжност, демократите на федерално и щатско ниво прокарват програма за ЛГБТ в училищата.

През юли 2022 г. Министерството на образованието на Байдън предложи промени в тълкуването на дял IX от Закона за гражданските права, които да задължат училищата да предоставят на транссексуалните ученици възможността да използват бани и съблекални, които отговарят на тяхната полова идентичност, а не на биологичния им пол.

Източник: kritichno.bg

 

Коментари

  • коки

    28 Авг 2023 17:20ч.

    Това е в Мериленд. А родителите имат ли право да се преместят във Флорида, където тази болест среща отпор?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • имат право

    28 Авг 2023 17:28ч.

    и вече има т.н. вътрешна миграция в САЩ. общо взето белите бягат от черните и ЛГБТ. Сигурно ще видим и напускащи САЩ -къде ли ще отидат?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • коки

    28 Авг 2023 17:38ч.

    Преди няколко години (преди пЛандемията) имаше статия по Германските новини, как германци мигрират в Русия поради същата причина. Налагаха на децата им ЛГБТ идеологии, а те се съпротивляваха и съответно имаха неприятности с властите. Вероятно (според мен) са били германци с руски произход и нямат проблеми с езика. Сега след като започна СВО едва ли ще е толкова лесно или въобще възможно. Но има теория, че след като Европа бъде превзета от мюсюлманите те ще наложат по-консервативно мислене и по-консервативен начин на живот.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Който е късметлия

    28 Авг 2023 19:17ч.

    Емигрира точно в Русия. Ей сега ще разлаем соросоидите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къде ще отидат

    28 Авг 2023 20:02ч.

    Ами много ясно във обетованата земя наречена Русия ,където няма отнемане на децата от майкате им ,където няма смяна на половете и където нямаг ей паради и децата ще бъдат при законните си родители .И където ЛГБТ Е забранено със закон .Всяка година над 10 хиляди чужди граждани основно американци и западно европейци подават молби за руско гражданство .И една от причините хората да бягат във русия е узаконяването на джендър идеологията във техните държави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • имат право 28 Авг 2023 14:28ч. и вече има т.н. вътрешна миграция в САЩ. общо взето белите бягат от черните и ЛГБТ. Сигурно ще видим и напускащи САЩ -къде ли ще отидат?

    28 Авг 2023 20:21ч.

    Голям сеир ще е, ако краварите започнат да емигрират в Русия, не ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 28 Авг 2023 14:38ч.Но има теория, че след като Европа бъде превзета от мюсюлманите те ще наложат по-консервативно мислене и по-консервативен начин на живот.

    28 Авг 2023 20:24ч.

    Има и книжка по въпроса от Мишел Уелбек - Подчинение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Канада, че е най-близо.

    28 Авг 2023 21:02ч.

    Там обаче дереджето е още по-лошо. Белите са вече малцинство, а белите-хетеро мъже са враг №1 на правителството. Управляващите либерали сигурно ще измислят нещо, за да забранят на бели американци да идват в страната. Преди, по времето на Тръмп, същите бяха отворили широко границата за нелегалните от САЩ, които бягаха панически, заради новите закони. Така или инак, северът си остава единственото място за спасение на бялата раса. Тъмнокожите сняг не обичат...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • след като Европа бъде превзета от мюсюлманите те ще наложат по-консервативно мислене

    28 Авг 2023 17:51ч.

    Начи, отпреде ЛГБТ извращения, отзаде Шериат - хей, живот здравей-здравей! Да вземем да кривнем леко встрани?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • коки

    28 Авг 2023 18:19ч.

    Да, това е като махало. Ако го засилите прекалено много в едната посока, то ще се върне също толкова много в противоположна посока. Шериатът за мен е нещо като времената на инквизицията в средновековна католическа Европа. Един вид екстремен консерватизъм наложен като религия, т.е. не търпи критика. За съжаление сега либерализмът се налага до степен на религия и всяка критика ("не пипайте децата") се посреща като борба с неверниците. Любопитен факт е, че и летоброенето в ислямския календар сега съответства на времената на инквизицията в Европа (2023 = 1445). Разбира се, това е само съвпадение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Апликанти

    28 Авг 2023 18:27ч.

    Вие как мислите - дали е реалистично и възможно, това което чух наскоро, да е вярно! Бандеровците, Ким, Евгени, ЛъжеЗип и Форсов приплакали на Галя (от Посолството), че ядат много бой във форума, вече са загубили съня си и искат изселване по заслуги. В Калифорния, разбира се! Процедурата тръгнала, но в един момент се оказало, че децата и внуците им ще пропуснат ценното лгбт образование в държ. училища на Мериленд. И помолили Галя да им промени апликациите?????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калифорния?

    28 Авг 2023 19:18ч.

    Та там е ада ! Ад! Масово бягат във Флорида!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сащ е сатана

    28 Авг 2023 18:33ч.

    Не на лъгъбътъ изрващенията на диктатора джо бидон! Не на агресора сащ! Да на расизма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    28 Авг 2023 18:35ч.

    Деградацията в САЩ е факт и при това се случва с рекордни темпове. Раковото образование, явяващо се войнстващата джендър-либерастка глобалистка чума, превзема властта в тази, иначе велика държава. Явно единствения изход е една втора гражданска война, която да оздрави обществото, да изреже тумора до здрава тъкан и да върне нормалния облик на страната...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вън

    28 Авг 2023 18:36ч.

    сащ е световно зло! НЕ НА ЛъГъБъТъ извращенията на сащ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Email

    28 Авг 2023 18:36ч.

    Незабавно трябва да изгоним американския посланик!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • коки

    28 Авг 2023 18:43ч.

    Ще го линчуваме ли първо? Ще го залеем ли с катран и пера? Няма как да го "изгоним", след като има няколко хилядна американска (+ натовска) армия в България и малко повече около нас. Нито пък имаме властта да го правим. Само с писане по форумите и стреляне с идеи във въздуха не става. На следващите избори (ако има такива) трябва да гласуваме и то да гласуваме с главите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • BiG USA Fart

    28 Авг 2023 18:39ч.

    Сами са си виновни, след като позволяват безнаказано да превръщат децата им в изроди!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    28 Авг 2023 18:41ч.

    Това са поредните извращения на агресора сащ! сащ е сатана! сащ мразят хетеросексуалните! сащ са започнали мерки отпреди години за тотална забрана на раждаемостта!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Та то още в училищата

    28 Авг 2023 19:20ч.

    Момичетата ги учат да "живеят" за себе си. Никакви деца, никакви мъже. Това е мода.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Та то още в училищата 28 Авг 2023 16:20ч. Момичетата ги учат да "живеят" за себе си. Никакви деца, никакви мъже. Това е мода.

    28 Авг 2023 20:31ч.

    Точно - кариера, мода, егоизъм, пътешествия и домашни любимци, но никакви деца и семейство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фак били гейц

    28 Авг 2023 19:32ч.

    „Съдът стигна до заключението, че претендираното от ищците процесуално право да направляват възпитанието на децата си, като се откажат от учебната програма в държавното училище, която противоречи на религиозните им възгледи, не е основно право", постановява съдия Дебора Л. Бордман, назначена от Байдън в Окръжния съд на САЩ за окръг Мериленд. Бордман? Нещо понамирисва това име. Дали не е от "нашите"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • горд евро-гей

    29 Авг 2023 1:46ч.

    Даа.. Дебора Бордман. От "" нашите"" момичета е . Както повечето съдий и адвокати в сащ. както и блинкин и нюланд.. Все наши хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Начи, пейзани

    28 Авг 2023 20:07ч.

    дън сте пусмели да искати да вадим фуниити на Филалантропа ут глъвити на дяцътъ. Ма няъ си играйм на убрязувании из училелештата бе. Тукънъ сме ги сабрале да ги индуктретиръми

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Югоагент

    28 Авг 2023 20:22ч.

    Убеждавам се, че по-добре е, да те е "родило" червеното знаме, отколкото цветното. Но подходът е един и същ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Югоагент 28 Авг 2023 17:22ч. Убеждавам се, че по-добре е, да те е "родило" червеното знаме, отколкото цветното. Но подходът е един и същ.

    28 Авг 2023 20:32ч.

    Само болен мозък може да напише, че подходът на червеното и пъстрото знаме е един същ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Квазиакадемика Денков Молеца ( вредител)

    29 Авг 2023 3:14ч.

    Един и същ, един и същ е гадни хипита комунисти хипари гнусни некъпани

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    28 Авг 2023 20:30ч.

    Всеки е Човек. Предлагам просто банята и съблекалнята да е една. Както униформата, права и задължения. Край на дискриминация(дори и положителна), край на привилегии. В края на краищата искам резултат. Аз съм краен либерал-тоя палет цимент го искам на 6 етаж след 15 минути и не питам за цвят на кожата, сексуална ориентация или дори видова принадлежност. Може да си зелен с антенки и три очи, ако нямам решение в срок-задника ти ще пострада, дори да си морска звезда и да е наедно с устата. Това е истинско равнопоставяне и либерализъм

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако изобщо има нещо положително в така наречената "европейска цивилизация" то ще може да оцелее само в Русия

    28 Авг 2023 20:59ч.

    Русия, нашата трикратна освободителка ще бъде остров на нормалността в свята на Евросъюзност и НАТОвщина. Тези две престъпления срещу човечеството на Пиндостан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    29 Авг 2023 0:11ч.

    Офтопик.....дали...Преди години съм гост на ловна дружинка. Типично юачистка компания по определение. Като такъв съм платил агнето , мяколко ласи бира и каса паспорт(ся-ми ме е карнобатско, пък и ме бера кинтите по дърветата) както и да е-след трета бира, юежду втора гроздова, разговора от кой е по-стрелец мина към жени. Говорим за представителна извадка-от общак до латифундист, след третата ракия и пета бира ги разтървавах, щото изясняваха кой какво казал последният половин век, като участниците в спора белким половината можеха да са ми синове(не че имам спомен да съм баласил в района на младини), както и да е-след спомени от казармата темата отиде до първи сексуални опити, оказа се че за повечето е суседското магаре, при това не е задължително да е било женско, с покачване на градуса ми представиха селският педераст. ..към края половината вече бяха заявили че са го...содомизирали. то и аз се бях почерпил, та се изтървах, че не съм предполагал че у нас има толкова педали. Бяха толкова възмутени, когато обяснявах, че няма значение дали го пъхаш или ти го пъхат, все си гей, че едва се изнесох...а природата беше хубава. Традициите не са това, което съм си мислил, та и целият спор някъде се губи в превода...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    29 Авг 2023 12:42ч.

    Правото да възпиташ едно дете е производно на правото да го родиш, това е родителското право. Някои хора искат да сложат ръка над неща, на които те самите нямат право, като да пипат чужди деца, които не са раждали. Идеята, че общността иска твоите деца, за да ги направи подходящи за общността е дълбоко погрешна, защото родителят е поставен за защита на децата си, включително от ОБЩНОСТТА. Тъй като във всяка общност има грешки и известна доза насилие и лицемерие, власт на определени субекти, на която понякога едвам издържа и възрастния. Детето има правото да получава възпитанието си през филтъра на родителската закрила и одобрение, тъй като инстинктът у родителя, за доброто на детето му, е по-силен от всяко друго отношение на грижа на външен човек. Това е инстинкт вроден, има го и у животните. Този инстинкт спасява детето от грешките и на системата, на него Бог е разчитал, като е дал способност за възпроизводство, Бог не е разчитал на държавата и общността, те не раждат деца и не обичат децата ни по родителски начин. Семейството има всяко едно право да упражни защитните си функции спрямо своите деца. Най-голямото нарушение на правата на децата е потъпкването на родителските права от държавата, която се поставя на върха на всяко едно семейство. Дори църквата да е, пак е същото, всичко трябва да минава през мама и тати, докато стигне до детето, до навършване на пълнолетие. Който нарушава това, има користна цел, всяко разделяне на деца от родители има користна цел. Не визирам частни случаи, когато единици психопати се сдобиват с деца и са лишени от емпатия. Но родителите не приемащи джендър пропагандата не са психопати, те не малтретират децата си. Държавата трябва изрично да докаже индивидуалната неспособност на един родител, преди да се намеси в дома му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    29 Авг 2023 15:57ч.

    Това не е правосъдие, а кривосъдие! За съжаление ни натресоха всичко порочно и зло!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи