„Файненшъл Таймс“: В ЕС нарастват опасенията, че оръжията за Украйна не подкрепят мира

„Файненшъл Таймс“: В ЕС нарастват опасенията, че оръжията за Украйна не подкрепят мира

Следвайте "Гласове" в Телеграм

В Европейския съюз нарастват опасенията, че доставките на оръжие за Украйна не допринасят за мирното разрешаване на конфликта, пише Financial Times . "Някои дипломати от Европейския съюз поставят под въпрос дали доставките на оръжия са в съответствие с мисията на общността "да подкрепя мира и да предотвратява конфликти"," се казва в статията.

Вестникът отбелязва, че европейските политици са били изненадани от изявлението на ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел, който е допуснал финансирането на доставките на изтребители за Киев чрез Европейския фонд за мир.

Миналата седмица руският президент Владимир Путин подчерта по време на обръщението си към Федералното събрание, че колкото повече оръжия с далечен обсег се доставят на Украйна, толкова повече Руската федерация ще бъде принудена да отдалечи украинските войски от своите граници.

На 12 февруари бившият главен съветник на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър заяви, че Вашингтон и неговите съюзници изчерпват ресурсите си за по-нататъшна военна помощ за Украйна. Той изтъкна, че по-специално западните държави бързо са изчерпали запасите си от ракети NASAMS и HIMARS и не разполагат с резерви. Успоредно с това руската армия е успяла бързо да увеличи производството.

Междувременно в същия ден полският президент Анджей Дуда посочи, че Русия ще победи в Украйна, ако Западът не изпрати спешно оръжия.

Западните държави увеличиха военната и финансовата подкрепа за Киев на фона на специалната операция на Русия за защита на Донбас.

Източник: iz-ru

 

 

 

Коментари

 • Само ядрените оръжия

  27 Фев 2023 15:10ч.

  подкрепят мира. Факт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ввв

  27 Фев 2023 15:54ч.

  Ooo FT, ма наистина ли.. Само да видим как ще им светме на бройлерите, че вече нямат евтина бензиностанция и ще свикват с реалностите на втория и третия свят - ама в западна Европа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Така, ами

  27 Фев 2023 18:39ч.

  ще получат скъпа бензиностанция, но за сметка на това - голямо количество /и поради това - евтини/ ракети всякакъв асортимент.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сава

  27 Фев 2023 19:57ч.

  Как беше в театъра? Ако в първо действие се появи пушка, то най-късно във второ тя ще гръмне. Не сме деца та да ни казват, че не са знаели или не са искали тези оръжия да се използват. Сега като знаят се чудят какви по унищожителни оръжия да доставят. И потриват кървави ръчички.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Xmsot

  28 Фев 2023 0:28ч.

  <>] <>] Украйна нахлу в съседна държава!, отваряне на Втория фронт!</b> Тази нощ украинските въоръжени сили предприеха опит за провокация в посока пробив на границата под прикритието на отговор на настъплението от територията на републиката на руските войски. В пограничните територии се чуват изстрели и взривове, чуват се звуци от работеща артилерия и авиация Според информация, получена от източници, близки до администрацията на президента Зелински <>], акцията по инвазията е планирана в нощта на 1 март. </b> От администрацията отбелязват, че ООН регистрира струпване на личен състав и техника в близост до украинско-Приднестровската граница. Освен това, наблюдава се разгръщане на артилерията, а също зачестяват случаите на полети на безпилотни самолети (ВСУ) над територията на Приднестровието. <>]Май сандау поиска спешно обаждане до администрацията на президента на Белия дом <>/ _ ] Съпредседателят на съвместната контролна комисия от Кишинев Александър Фленкя в ефира на интернет канала 0 съобщи – "<>]инцидентите, които се регистрират в зоната за сигурност, са от военен характер. Освен това политическите представители на Кишинев и Тираспол по преговорите, дори в условията на сегашната ситуация в Украйна, не са способни да се срещат и разговарят помежду си." Новият ръководител на правителството на Молдова Дорин Речан по-рано призова за евакуация на жителите в близост до Приднестровието и за по-нататъшна икономическа и социална интеграция на жителите на региона. Киевският режим засили подготовката за нахлуване в Приднестровската молдовска република. Както бе съобщено по-рано, тази акция на въоръжените сили на Украйна ще бъде проведена в отговор на предполагаемото настъпление на руските войски от територията на Приднестровието, съобщи полското министерство на отбраната, позовавайки се на подполковник от тайните служби Помагайбо </center>

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • reboot

  27 Фев 2023 15:15ч.

  https://www.youtube.com/watch?v=1G2iXOYNB68

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • reboot

  27 Фев 2023 15:16ч.

  видеото казва всичко

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  27 Фев 2023 15:21ч.

  ...добра реклама! ;-)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Peshopesho

  27 Фев 2023 23:23ч.

  Странно

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ??...

  27 Фев 2023 15:18ч.

  Кой идиот изобщо сътвори тази басня, че наливането с оръжия на Украйна, способствал за мира?!... Борел ли? Е да, този е пълен, но полезен за САЩ идиот… Точно като Зеленчука, Фон Дер ЛайНен, СтолтенбУрг и останалите краварски подлоги в ЕС. Тази абсурдна теза може да бъде смляна само от пълни дебили, които са жалка жертва на малоумната пропаганда! Няма мислещ, образован и информиран човек, който да кълве на такава просташка и фалшива стръв!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Joroboro

  27 Фев 2023 23:26ч.

  Хапчетата са на нощното шкафче. Вземи ги точно в 23:00

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  27 Фев 2023 15:22ч.

  прикривайки се с крясъци за „демокрация“ и „евро-атлантически ценности“, ШАЙКАТА успя да наложи фашизма за държавна идеология у нас... а сатанистът р. радев и КОХОРТАТА му жадуват за капитулация на Русия пред тези, които открито носят свастики, символи на СС и наричат бригадата си „Еделвайс” в памет на едноименната бригада на Вермахта? пред тези, които брутално измъчват и убиват военнопленници? пред тези, които отправят по ТВ призиви да унищожението на руските деца? пред тези, които бият инакомислещите и ядат месо от мъртви руски войници? пред тези, които разбиват православните църкви и събарят паметници на героите-антифашисти?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  27 Фев 2023 15:54ч.

  "Няма мислещ, образован и информиран човек, който да кълве на такава просташка и фалшива стръв!" То хубу човек да е информиран, но как да стане. Регламент до регламент.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В Русийката няма

  27 Фев 2023 15:58ч.

  Опасения, щото там такива лигжтии като обществено мнение и опозиция просто няма. Има сал един сатрап.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мешката и пексиметя!

  27 Фев 2023 16:10ч.

  не се разсейвай с дъра бъра

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Тръмп

  27 Фев 2023 16:55ч.

  Ами два дена гледахме общественото мнение в Германия. Затрупаха руския танк с цветя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • colibri

  27 Фев 2023 17:55ч.

  Странно е, че европ. дипломати са изненадани от думите на Борел за използване на фонда за мир на ЕС?! Нали той /Б./ и Председателката се похвалиха, че използват средства от този фонд /... за мир/ за заплащане на оръжия и муниции за 404, сега просто ще надградят-самолети. Каква ирония-фонда за мир на ЕС, се използва за "оръжия за мир"/брюкс. бюрократ. език/ ?! ЕК постепенно и неотклонно завлича ЕС в тресавището, от което трудно се излиза...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Както върви,

  27 Фев 2023 18:27ч.

  май тези, които управляват ЕС, скоро ще му видят сметката без чужда помощ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В ЕС нарастват опасенията, че ходенето по голяма нужда на улицата не подкрепя обществената хигиена

  27 Фев 2023 18:30ч.

  В ЕС не само, че са умни, ами и съобразяват бързо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В Матушката

  27 Фев 2023 18:47ч.

  Опасения няма. Там майките благодарят на др. Путин че синовете са им са загинали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ти остави майките, че да не те набара Отеца

  27 Фев 2023 20:01ч.

  Ти отговаряй за кочината, която от алчност и душевна мизерия предизвика трагедията с наркоманската неудържимост на проксито си. Че после ще рИвеш, ала прошка за такива като тебе няма да има.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ако си разбрал - "музикантите" от Вагнер

  28 Фев 2023 4:14ч.

  са в огромна степен доброволци от затворите, които са станали наемни войници, заменяйки доживотни присъди (за убийство или друго крупно престъпление) с 6 (шест) месеца на фронта. Ако оцелеят - се връщат в цивилния живот и започват на чисто. Всеки прави грешки, и някои хора имат желание да ги поправят. И родителите (майките) и осъзналите се бивши затворници знаят на каква голяма опасност са изложени, но са си преценили риска. Никой не ги кара на сила да излязат под коршумите. Това, че вместо да гният до края на дните си в затвора, са съгласни да умрат за Родината си като герои явно ти е непонятно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Киро Снежния от 3 март

  27 Фев 2023 19:26ч.

  Не е вярно!!Изпратените оръжия подкрепят мира и то как. Като почнем да гледаме как горят немските и американските танкове може да ни просветне къде е истината. Кои са крадците, кои са военнопрестъпниците, има ли джендърство и в този дух т.н.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • #Идиоти вън

  27 Фев 2023 19:44ч.

  Има, има две гледни ,,точки", едната е на гьонсуратите и една е на окатите! А папионката за пари си е голем гьонсурат!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Как взривиха СЕВЕРЕН ПОТОК

  27 Фев 2023 19:47ч.

  https://www.youtube.com/watch?v=QgIt3MOKp78

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Единствените оръжия, които носят мир са "Воевода" (сатана) и "Сармат".

  27 Фев 2023 21:10ч.

  Това кухите западни лейки явно не го проумяват!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А у мен нарастват опасенията, че

  27 Фев 2023 22:04ч.

  1+1=2

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ТАЗИ СТАТИЯ ВЪВ ФТ Е НЕЩО КАТО "ДРУГАРСКО ПОРИЦАНИЕ":-)

  27 Фев 2023 22:08ч.

  Сложиха ни деликатно в ъгъла на срамуващите се. Защото започнахме да проглеждаме:-)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сатаните няма да се откажат да тормозят Русия, Европа и цяла Азия!

  27 Фев 2023 22:31ч.

  Основната цел на визитата на американския държавен секретар Блинкен ще бъде създаването на АМЕРИКАНСКИ ВОЕНЕН ПОСТ в Казахстан! ... „На 28 февруари държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен ще направи първото си официално посещение в Казахстан. ....... В същия ден Астана ще бъде домакин на среща на министрите на външните работи на страните от Централна Азия и САЩ във формат C5 + 1 с участието на Блинкен. За какво ще бъде разговорът?" ... Как беше в постулата: Което не става с пари, става с много пари! ... Фетишизирането на парите срещу братството на народите, тъжна работа. https://pogled.info/svetoven/s-kakvo-leti-v-astana-antani-blinken.152943

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  27 Фев 2023 23:26ч.

  От ес фонд за мира се финансира закупуване на оръжия за украйна. Щеше да е смешно, ако не беше трагично. И ние сме от там, от ес. Позор!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Заглавието

  28 Фев 2023 3:05ч.

  В ЕС нарастват опасенията, че бензинът не гаси огъня.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • избрани гласове

  28 Фев 2023 12:38ч.

  А се е появила на запад статия, изказване, даже намек в полза на жужи, то тутакси се появява тук! От това се хранят обилно трольовете, но и някои другари тоже...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи