Европарламентът не е искал спиране на фондовете за България

Европарламентът не е искал спиране на фондовете за България
"Европейският парламент няма препоръка за спиране на средства за България", заяви председателят на законодателната институция Мартин Шулц след среща с българския президент Росен Плевнелиев.
<p>&quot;Докладът няма законодателна стойност, както и съдържащите се в него препоръки.&nbsp;Това не означава, че въз основа на него ще бъде предприето незабавно спиране на европейските средства&quot;, категоричен е той.</p> <p>Шулц коментира проекта на доклад за освобождаването на Еврокомисията от отговорност по изпълнението на общия бюджет на ЕС за финансовата 2012 година, който ще бъде гласуван от ЕП.</p> <p>В точка 296 на документа, подготвен от германският евродепутат Маркус Пиипер от дясната ЕНП, се препоръчва Европейската комисия &quot;да възприеме решителна позиция по отношение на България и сериозно да разгледа въпроса дали изобщо е възможно използването на средства на ЕС съгласно правилата&quot;.</p> <p>Мотивът на предложението е, че на основата на последния доклад по Механизма за сътрудничество и проверка се поражда &quot;дълбока загриженост относно липсата на напредък, продължаващото силно разпространение на корупцията и наблюдаваното в страната принципно затруднение за разпределяне на отговорности и коригиране на грешки&quot;.&nbsp;</p>

Коментари

  • Дезинформация на корем

    03 Апр 2014 16:39ч.

    Явно ще се живее с изобилие от рогати и опашати лъжи! Никога до сега не сме били облъчвани с толкова много словоблудие. Чак да се обиди човек. Информацията, поднасяна ни от медиите е напълно девалвирала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • kkkkk

    03 Апр 2014 20:15ч.

    Европарламентът ще гледа доклад, искащ пълно спиране на фондовете за България

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи