Европарламентът в Брюксел стои без отопление три дни от седмицата

Европарламентът в Брюксел стои без отопление три дни от седмицата

Следвайте "Гласове" в Телеграм

За да се намали потреблението на енергия, отоплението в сградата на Европейския парламент в Брюксел не работи три дни от седмицата. В четвъртък вечерта отоплението се спира и стои изключено до понеделник, като максималната температура не може да надвишава 19 градуса, научи OFFNews. 

Това лято ЕС прие регламент, с който държавите членки се съгласиха да намалят търсенето на газ с 15% в периода от 1 август 2022 г. до 31 март 2023 г. в сравнение със средното си потребление през последните пет години с мерки по свой избор.

Бе решено Европейският съвет да има възможност да задейства "предупреждение на Съюза" относно сигурността на доставките - в този случай намаляването на търсенето на газ ще стане задължително. Изключения от изискванията може да се правят за държавите членки, които имат ограничени междусистемни връзки с други европейски държави.

Държавите членки са длъжни да актуализират националните си планове с планираните мерки за намаляване на търсенето газ и редовно да докладват тези планове на ЕК. Регламентът ще бъде в сила за една година и ще бъде преразгледан преди клаузата за изтичане на срока на действие до май 2023 г.

В момента в Белгия няма задължителни мерки за намаляване на потреблението на енергия. Въпреки това белгийските власти на федерално, регионално и общинско ниво търсят начини да пестят енергия, като например изключват уличното осветление по-рано, както и осветлението на паметници и правителствени сгради между 19:00 и 6:00 часа.

Тази зима отоплението в обществените сгради в Белгия няма да минава 19 градуса, а климатикът ще работи при температура до 27 градуса. Същото се препоръчва и на предприятията, но не е задължително.

Според източници на OFFNews всеки четвъртък вечер отоплението в сградата на Европейския парламент спира и стои изключено до края на седмицата. Сградното отопление се включва отново в понеделник и съгласно приетите регламенти температурите се поддържат около максимум 19 градуса.

Според един от представителите на групата на Европейските консерватори и реформисти мярката всъщност има обратен ефект, защото за да се затопли масивната сграда на ЕП в Брюксел, е нужно още по-голямо количество енергия, след като е стояла студена три дни.

 

Източник: OFFNews.bg

 

 

Коментари

  • Е и?

    07 Дек 2022 19:03ч.

    Я кажи на българина да стои на студено зимата, защото видиш ли в EU парламента стояли 3 от 5 дни на студено... Давайте, не се срамете. После заедно да четем настроенията и отговорите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • разсмя ме

    08 Дек 2022 6:50ч.

    Гот, а? Да правим икономии като не ходим на работа. А на тези дУпетати дали им удържат трите дни, които не работят?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • наблюдател

    07 Дек 2022 19:11ч.

    Като измръзнат достатъчно , да си духат и да се поеб@ват помежду си...за да се стоплят . Но задължително да си направят видео-за да дадат пример на останалите извратеняци...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В четвъртък вечерта отоплението се спира и стои изключено до понеделник

    07 Дек 2022 19:14ч.

    Че това са трите дни, когато евро-кретените не ходят на работа ! Има си хас да отопляват празните сгради ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    08 Дек 2022 7:51ч.

    е, те така страдат, по дупетатски. а на популацията навън са ѝ спрели ескалаторите в метрото. е, без тези на "шуман", да не би да претоварят некоя м.ека китка от т.н. комисия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анита

    07 Дек 2022 19:19ч.

    Да вземат да се разболеят от каквото си харесат (грип, ковид, фарингит, менингит и пр.) и Панаирът да затваря. Време му е вече. По естествени причини :без заплахи, без писма, без опити за преврати и масови безредици. Просто от инат и от "нечовешка" глупост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ми да си стои

    07 Дек 2022 19:19ч.

    кой му пречи; важното е на нас да не пречат да сме на топло; еп кучето го яли;

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    07 Дек 2022 19:53ч.

    В къщи е 22.На централно газово парно съм.Имам и Ел. радиатори.Ако трябва газовия котел ще го сменя за електрически.Имам и камина с пуснати тръби за горещ въздух навсякъде.А тия,да стоят на студено щом им е малко акъла!Ще се гушкат бе!Момче с момче и мома с мома.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кирчо

    07 Дек 2022 20:37ч.

    Лошото е че и у нас спират парното и тока нощем. Вече 3 пъти засичам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Р.Р.

    07 Дек 2022 20:53ч.

    Нека му е зле на Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На кого му пука?

    07 Дек 2022 21:33ч.

    Според мен, три дни е малко. Добре е цялата седмица на студено и сутрин и вечер по 100 тояги на голо (за сгряване). Това е като контрастните душове, много помагат за засилване на кръвообращението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те изобщо не ходят на работа

    07 Дек 2022 21:35ч.

    От времето на ковид-19 не са стъпвали в офисите си. Седят си в къщи по пантофи. Прибират си заплатите и ни "управляват" дистанционно, чрез видео-конферентни връзки по webex, teams. Така че ненужно разхищават енергия и през останалите 4 дни. ;-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    07 Дек 2022 21:36ч.

    " ...за да се затопли масивната сграда на ЕП в Брюксел, е нужно още по-голямо количество енергия, след като е стояла студена три дни."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ако може

    07 Дек 2022 23:05ч.

    Да им спрат и водата и да ги оставят на консерви. Така, без обстрела, все едно тренират за фронта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да им спрат тока, газа, водата и заплатите

    08 Дек 2022 3:00ч.

    Да им дадат по една лопата и да почват да се учат да копаят окопи и да строят землянки. Като ги нападне Путин, да са готови за отбрана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изключете им изобщо, и на севействата им,

    08 Дек 2022 3:57ч.

    Тока, водата, отоплението и електричеството. Секвестирайте им автомобилите. Спрете им всички храни и напитки с "въглероден отпечатък" и им редуцираъте издишванията с 15 %.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    08 Дек 2022 9:52ч.

    през почивните дни? голяма жертва, досега и в събота и неделя работело ли е отоплението, всъщност засегнати са само от охраната, но едва ли са оставени без локално отопление в стаичките, по едно конвекторче

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Демонстрация за масите

    08 Дек 2022 18:12ч.

    Манипулация, ах, какво ви чака, ако дори парламента стои на студено... СТРАХХХ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те не работят 5 дена - луди ли сте да мислите така? --само 2-3 дена дистанционно от къщи или от вилата.

    08 Дек 2022 18:24ч.

    В четвъртък вечерта отоплението се спира и стои изключено до понеделник....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи