Ердоган обвини Запада, че е изоставил Украйна и че води лов на вещици спрямо руския народ

Ердоган обвини Запада, че е изоставил Украйна и че води лов на вещици спрямо руския народ

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган изрази надежда, че срещата на министрите на външните работи на Украйна и Русия утре в Анталия ще открехне вратата към примирие, предаде турската частна телевизия НТВ, цитирана от БТА. 

Ердоган подчерта, че Турция следва принципен и съвестен подход по отношение на войната в Украйна. Той посочи, че страната му се грижи за онези, които са потърсили убежище от военните действия в Турция. Президентът също така критикува разграничаването на бежанците въз основа на религия, произход или цвят на кожата, като подчерта, че подобен манталитет няма никаква връзка нито с хуманността, нито с цивилизоваността. 

"Във войната и враждуващите категорично няма печеливш", каза още Ердоган на заседание на парламентарната група на своята Партия на справедливостта и развитието (ПСР). 

"Проблемът Русия-Украйна трябва да се разреши чрез дипломация", подчерта той. 

Ердоган определи като безсъвестност случващото се в Украйна и добави, че "независимо от преживяваната драма Западът не си мърда пръста". 

"Те единствено дават много съвети", заяви Ердоган. 

"Когато става дума за собствените им интереси, онези, които вдигат света на крак, наблюдават отдалеч вече 11 години жестокостите в нашия регион. Не приемаме както изоставянето на Украйна, така и практиките, наподобяващи лов на вещици, спрямо руския народ, руската литература, ученици, хора на изкуството. Тези фашистки практики хвърлят сянка върху законната борба на украинския народ", подчерта Ердоган.

 

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Владимир Владимирович Путлер

    09 Март 2022 15:08ч.

    Така е, Запада изостави Украйна, но тоя да се прави на хуманист, след геноцида му над Кюрдите, е доста гадно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    09 Март 2022 15:12ч.

    индийска пословица: “Ако двама съседи се сбият, то със сигурност на единия от тях предишната вечер е гостувал англичанин...“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, бе!

    09 Март 2022 15:16ч.

    Този ли диктатор ще говори за морал и бежанци!? Колко бяха избити в затворите в турция!? И на него дните са му преброени!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Observer

    09 Март 2022 15:16ч.

    Ердоган се оказа много по-мъдър държавник от мнозина други. Също и с това, че стимулира такова развитие на страната си, че за времето на управлението му ни застигна, задмина и вече не можем да я догоним. И в същото време убива планомерно светското начало, положено от Ататюрк. Да не го забравяме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бон Джови

    09 Март 2022 15:20ч.

    Сега ли разбрахте, че НАТО от нищо не може да ви опази, камоли от Русия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рукола

    09 Март 2022 16:07ч.

    Смешко, Турция няма нужда да се пази от педерусия, кремльовското джудже дори не може да си мечтае да нападне нещо по силно от Украйна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • халифатко

    09 Март 2022 16:18ч.

    1. разграничаването на бежанците --- казано на български - дискриминация. Превода се опитва да тушира резила на "правилните". 2. По същия начин Запада очакваше турската армия и башибозук да му свършат мръсната работа в Северна Сирия. Като почнаха много да очернят исляма, се скараха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • топ 10

    09 Март 2022 16:29ч.

    Безспорно голям политик, служи на страната и народа си, в никакъв случай досега не се е проявил като жалко протеже на американците. Но и възможностите му за маневриране са ограничени от НАТО и желанието му да влиза в ЕС. Ако задържи приятелството си с Русия и Путин, ще остане в историята с добро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи