"Ел Паис": Военнослужещи на НАТО вече са в Украйна

"Ел Паис": Военнослужещи на НАТО вече са в Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Военнослужещи на НАТО вече са в Украйна, пише испанският вестник "Ел Паис". Според изданието те контролират оръжията, предоставяни на Украйна, провеждат разузнавателни операции и обучение на украинските военни.

Наскоро френският президент Еманюел Макрон, говорейки за възможността за изпращане на западни войски в Украйна, не само откри дебат по съответната тема, но думите му послужиха и като косвено потвърждение, че военнослужещите на страните от НАТО не участват в бойни операции в Украйна, но вече се намират на нейна територия.

Това обаче отдавна е ясно. Западното военно оборудване, прехвърлено в Украйна, особено системата за противовъздушна отбрана Patriot, не може да се поддържа от украински военен персонал, който няма адекватен опит. Вероятно те са обслужвани от представители на армиите на страните от НАТО, които досега са разполагали с такива системи.

По-рано полският външен министър Радослав Сикорски направи забележително изявление. Той подчерта, че няколко държави-членки на Северноатлантическия алианс вече са изпратили свои военни в Украйна. Вероятно е имал предвид и самата Полша. От известно време се съобщава за наличието на голям брой полски „наемници“ в Украйна. Малко вероятно е сред тези „наемници“ да няма войници от редовната полска армия. Според Сикорски с нападението над Украйна Русия е показала, че е цивилизационно неспособна да приеме западните ценности и не може да съжителства мирно със съседите си.

И чешкият президент Петър Павел отбеляза, че войниците на Атлантическия алианс присъстват в Украйна повече от десетилетие, но не в бойни части, а като армейски инструктори.

"Не бива да се забравя, че след анексирането на Крим и окупирането на част от Донбас, което всъщност беше агресия, макар и в много по-малък мащаб от днешния, на украинска територия имаше тренировъчна мисия на НАТО, която по едно време включваше повече от 15 държави и наброяваше около 1000 души", обясни той.

Източници: OFFNews.bg, es.topwar.ru

 

 

 

Коментари

  • Там и ще си останат завинаги.

    18 Март 2024 15:39ч.

    На руска земя!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • разбира се

    18 Март 2024 15:49ч.

    Всеки има право да избира къде да бъде погребан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боклук

    18 Март 2024 16:19ч.

    Ти щом ме си дръпнал досега,кура ли си ми държал?А,мужик?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужико, европеецо гнусен

    18 Март 2024 16:38ч.

    Няма по унизителна обида от това да те нарекат европеец. Европа е клоаката на тази планета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    18 Март 2024 17:02ч.

    По голяма клоака от сбирщайна на варварски народи познат като Россия няма на тази планета!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валентин Христов

    18 Март 2024 17:07ч.

    То бива да си прост и глупав,но вашето излиза извън границите на реалноста.ЕВропа е била и все още е динственното светло място на тази планета Земя,където човек може сам да решава повечето си лични и служебни деяния/ако знаеш значението на думата "Деяние"/.Когато на такива като вас им говорят за силни мъже като Путин,Син Дзи ПИН,Ким Чен,Ердоган,това означава само едно - Човечетвото си е загубило за пореден път ума и силата да си решава само съдбините си.Означава че идват отново години на МРАК и СИВОТА в човешките души.Това означава драги ми който и както и да се казваш.Но когато такива като тебе разберат за какво им говоря ще е много..... късно,защото ще сте се превърнали в ЗВЯР и Човеконенавистно животно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валентин Христов

    18 Март 2024 17:08ч.

    То бива да си прост и глупав,но вашето излиза извън границите на реалноста.ЕВропа е била и все още е динственното светло място на тази планета Земя,където човек може сам да решава повечето си лични и служебни деяния/ако знаеш значението на думата "Деяние"/.Когато на такива като вас им говорят за силни мъже като Путин,Син Дзи ПИН,Ким Чен,Ердоган,това означава само едно - Човечетвото си е загубило за пореден път ума и силата да си решава само съдбините си.Означава че идват отново години на МРАК и СИВОТА в човешките души.Това означава драги ми който и както и да се казваш.Но когато такива като тебе разберат за какво им говоря ще е много..... късно,защото ще сте се превърнали в ЗВЯР и Човеконенавистно животно. Отговори

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валентин Христов

    18 Март 2024 17:10ч.

    Извинявай ,имах в предвид ,така наречения МУЖИКО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • евро-нещо си, идиото!

    18 Март 2024 17:10ч.

    Простотията ти е безгранична! Но дикиш? Ниц, мамата! Та, евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано, идиото! Иди у капитал, медиапул, дневник, дир! Идиотите са там, лесно ще намерите общ език! Анадънму?😀

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дърпали са

    18 Март 2024 17:20ч.

    са безразборно на макя ти кюлотите, че да пръкне такъв имбецил, кат тебе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Континент

    18 Март 2024 17:29ч.

    На който се признават 32 пола, в 25 от страните членки са легализирани педерастките сватби, в който се въртят милиони перки и са засенчени стотици квадратни километра с панели, докато енергетиката се скапва, хората обедняват, а агросектора фалира без торове , континент койт безмилостно надупчи десетки милиони с иРНК токсини и изби стотици хиляди от населението си, континент където талибани дошли от други части на света имат повече права от местните граждани, континент който полудява, изпростява, изпада в депресия, свива се икономически , води войни по границите си ... този континент има ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ , Христов ! Този континент е точно Европа !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    18 Март 2024 17:32ч.

    Вашия батюшка не набоде ли наред всичката крепостна сволоч?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    18 Март 2024 17:42ч.

    До възхваляващия Европа Валентин. Та нмима не проумяваш, че Европа вече се самоуби! Самоуби се, като сама се лиши от независимост и се подчини на външни сили и вкара милиони мюсулмани уж да подобряли демографията и. Нима си вярвате бе дебили? Вместо да създадат условия да подобрят демографията със собствено население, поканиха нашествениците в крапостта! И ти ще ми твърдиш, че това е пример за подражание? Европа вече е мъртва, но не го осъзнава още! Лошото е, че и нас ни накиснаха в тая помия! Колкото и да не ти се вярва, единствения път за спасение на Европа, това е в съюз с Русия имаче става Еврабия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стоил

    18 Март 2024 19:19ч.

    Поздрави от Брюксел, директно от метрото, белите са четирима. Коя Европа бе, недоклатен, въшлив измекяр? Както се казва ….. беше! Да то го ….tura

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Набоде ги, лайньо

    18 Март 2024 21:36ч.

    Но с мумието "Спутник" което нито помага, нито вреди. А в Европа убиха /и още умират/ стотици хиляди с душегубките иРНК на Пфайзер и Модерна. Генни модификатори които предизвикват една дузина групи болести, една от друга по-ужасни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    18 Март 2024 21:48ч.

    Валентине, то бива грам да не познаваш историята на света, но чак пък толкова.... Европа и европейската християнска цивилизация просто следват своя ход - раждане, апогей и упадък. Точно както Египет, Елада, Рим, Месопотамия, инките, Индия, Древен Китай и т.н. Няма такова нещо като единственото светло място на тази планета. Спал ли сте в часовете по история или какво? Западът в момента е точно тази си фаза, в която е бил Рим, преди да падне. Така че..учете история и антрополгия и не си мислете,че Европа е вечна и единствена. Много преди нея е имало много по-големи цивилизации, по-напреднали (за времето си) и всяка стъпва върху изграденото от другата. Римляните са измислили водопровода, докато вашата любима Европа е срала по улиците. и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • наблюдател

    18 Март 2024 15:43ч.

    Лидерите в кабинетите , тези в калта.....не им ли е мил живота...??? Я да си представим ,че у нас обявят мобилизация ?!... Познайте колко ще се явят ?! ....И какво ще последва после.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мдааа

    18 Март 2024 17:08ч.

    Ще се разбягат като пилци, това не са им мироопазващите мисии! Те нямат боен опит и никога не са воювали, не са обстрелвани от системи за залпов огън, тежка артилерия и планиращи бомби! Тези неща са непознати за тях!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    18 Март 2024 20:59ч.

    ... ще се явят първи бащите им ... защо е ясно, а какво ще последва си е направо очевидно !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 13% благосклонно отношение към русия у нас

    19 Март 2024 6:49ч.

    Светът няма да остави Украйна да бъде унищожена от един чудовищен тиранин, когото и българският народ презира - отрицателно отношение към русия имат 62% от българите.Тия 13% русороби, врещящи из форумите, са без значение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Монархофашист

    18 Март 2024 15:45ч.

    Ще има втора битка за Москва!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не няма да има

    18 Март 2024 18:04ч.

    Русия никога няма да води война на своя територия. Кой разбрал, разбрал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    18 Март 2024 19:47ч.

    Битката за Москва отдавна приключи и там хазяи са мафиотите !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • наблюдател

    18 Март 2024 15:47ч.

    Не виждам френския войн на снимката......сигурно кара ...танка....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария...

    18 Март 2024 16:02ч.

    "От това се страхувах най-много! Набъркани сме в конфликта с пращането на войници от натовска страна с логистика от България! Нали си даваме сметка за какво иде реч? М? Новината е на BNEWS."- https://kritichno.bg/politika/bnews-skandalno-frenskite-voyski/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Французин от Оверн

    18 Март 2024 17:36ч.

    Ако снимката е правена между 12.00 - 14.00 часа, французи наблизо няма. По това време те ЗАДЪЛЖИТЕЛНО обядват. Първо, второ, трето ,четвърто /сирена , супа, бьоф бургиньон с чаша "Бордо", десерт торта. После има кафе. Безкрайни раздумки и лека дрямка - сиеста/ . След 14.00 ч . французите може и да се върнат на бойната линия. Но ако не им харесат условията на труд, вероятно ще организират СТАЧКА. Почнат ли стачките, французите ги пиши бегали ... Ils vont se barrer !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    18 Март 2024 15:48ч.

    "... цивилизационно неспособна да приеме западните ценности". И слава Богу, че е "цивилизационно неспособна" да приеме джендъризма и всичките европейски сексуални извращения и перверзии, антихристиянството, разрушаването на държавата чрез дива миграция и прочее "западни ценности". Затова е и войната с целия Запад, а не просто с джендърните и наркомански марионетки в т. нар. "украина".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • цитирам

    18 Март 2024 15:52ч.

    По руска телевизия показаха симулация на 3 ракети изстреляни от Калининград. Според показаната графика, на руската ядрена бойна глава ще са ѝ необходими 106 секунди, за да достигне Берлин, 200 секунди до Париж и 202 секунди до Лондон......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мижичка

    18 Март 2024 16:01ч.

    Ти защо не отиваш да се биеш ами ръсиш бисери от дивана ? Според теб колко от тези момчета ще се върнат ? Живи ???????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    18 Март 2024 19:11ч.

    Не обичам ''Аз'' но съм единствения във форума който ТОЧНО прогнозира как ще се развият събитията при продължителен конфликт.Сега сме на фаза ''наемници'' следващото е редовни войски на НАТО.И дотук ми беше прогнозата преди поне година.Какво ще последва след войски на НАТО???ТАКТИЧЕСКИ ЯДРЕНИ УДАРИ!!! С изтласкване на НАТО зад Карпатите.Тази хипотеза е ЕДИНСТВЕНОТО ОБЯСНЕНИЕ защо мостовете над Днепър стоят,логистиката на западната граница на У стои.След ЯУ ще трябва руската армия да се придвижи бързо до новите рубежи.99% на там отиват нещата.Бг.летищата ги отпишете.И ''елита ни'' също.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    18 Март 2024 16:13ч.

    По време на Виетнамската война американските пилоти по начина на летене познавали дали пилота на МиГ-а е руснак или виетнамец. Виетнамците са дребни хора и организма им не можел да понася претоварването при много остри виражи. И ако американците не са имали числено превъзходство са се оттегляли а ако са имали шанс са атакували щото Ваня си е Ваня. Никой никога не е правил разстърсващи изявления кое е легитимна цел и кое не е а са се биели така както трябва. Така, че наличието на НАТОвски сили в Украйна си е напълно в реда на нещата. Един уважаван руски анализатор каза как Путин влязъл властта през 2000г. като либерал а сега се проявявал както се очаквало от него и това е обяснението за високите му резултати на изборите, Дали е така ще се разбере по това каква ще е съдбата на Лавров. Досега всички остри изказвания по адрес на непартьорите им са идвали от неговите заместници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    18 Март 2024 16:53ч.

    А муджахидините като сваляха съветските щайги със стингърите каква разлика са правили? Ох Ваня...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лекуващ лекар

    18 Март 2024 17:16ч.

    Евроджендърята се надява да замине като мажоретки на фронта, а не мисли, че свръхзвуковите ракети няма да им дадат време да напълнят памперсите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма да се върнат живи в клоаката ЕВропа

    18 Март 2024 16:37ч.

    Клоаката Европа няма да преживее тяхното присъствие в бившата УССР.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • клоунът ли ги покани? Че той е нелегитимен

    18 Март 2024 16:51ч.

    И защо беше всичката тая двегодишна истерия, съчетана с неистова омраза, че Русия била нападнала Украйна, след като тия си имат Украйна за бащиния. Да не забравяме, че никой не е питал украинския народ иска ли чужди завоеватели - нали така говореха? - за незаконност на руската агресия? Те нямат работа в руския свят, те са там само да грабят ресурси. Ще бъдат считани за интервенти и унизявани като врагове-натрапници. не искам повече да чувам медия или гражданин да ме убеждава, че Русия била нападнала независима Украйна. видя се колко е независима.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • спрете цензурата на руски медии

    18 Март 2024 16:54ч.

    Разширяването на НАТО бе прикритие за анексия на Източна Европа от САЩ. Който може и му стиска, да ми скочи да ме убеди в противното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    18 Март 2024 17:20ч.

    Защо става така че целия свят започна да мрази Европа ,за САЩ се знае......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    18 Март 2024 17:22ч.

    Мразите я, но по великденските празници ще хукнете да я обикаляте вместо да се насладите на прелестите на матушката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дърт пръч

    18 Март 2024 17:27ч.

    Да не си новата кметица на София!? Спокойно, ще се насладим на красотите на България, а няма да отидем да гледаме как обслужващ застаряващите джендъри.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Толкова е просто !

    18 Март 2024 17:42ч.

    НАТО няма работа в Източна и Южна Украйна. Защото това е Русия. Какво правят там френски, британски, полски, немски ... и всякакви други войници ? Ваня ли е край Париж ? Вова ли е във Берлин ? Или Ханс, Жорж и Боб са край Харков ? Много е просто да го схванете всички - Русия се брани и правото е на нейна страна. Затова ще победи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "вече са в Украйна"

    18 Март 2024 17:56ч.

    А преди туй "вече" вече им бяха обещали там да си и останат. И там, откъдето им обещаха, си изпълняват обещанията. Щото са мъже, а не трансджендъри с разтревожен пол.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-либерала Путин

    18 Март 2024 19:20ч.

    Той само на думи се държи както се очаква от него.И Медведев тоже.Десетки хиляди руснаци измряха само защото Путин е слабохарактерен.Опонентите му или са в затвора или в гроба.И не говоря за Навални!Той си е западно производно и те си го затриха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дивергент

    18 Март 2024 21:00ч.

    НАТО не беше ли отбранителен съюз? Какво правят натовски военни на чужда територия? Сега ако Путин издрънка айфеловата кула с някоя ракетка чл. 5 ли ще активираме? Защо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Октагон

    18 Март 2024 23:09ч.

    Не бъди толкова наивен. Борбата е на живот и смърт, и се води за ресурси. И единственият начин за вземане на надмощие е чрез военна сила, технологии и оръжия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дивергент

    18 Март 2024 21:03ч.

    Да е жив и здрав Путин и всички руснаци, братушки, които воюват срещу сатанизма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Су-35

    18 Март 2024 21:41ч.

    Вижте американеца-тексасец как се сражава на руска страна в Донбас. Не свички са с промити мозъци https://www.youtube.com/watch?v=AsPwGDltw5M&ab_channel=%D0%9B%D0%B5%D0%BD%D0%A2%D0%9224

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    19 Март 2024 0:35ч.

    Хубаво. Има военни. А некролозите где да гледаме? Ако загинат - при изпълнение на служебния дълг или по частен път? Щото, ако са "командировка" си е жива намеса във войната. Ако не, кой им дава държавни средства?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    19 Март 2024 2:49ч.

    Валентин,твоята светла Европа,столетия граби и убива народите по другите континенти.Охолството и се дължеше на грабежи и убийства.Дошло е време всичко тона да спре,затова е бясна и с пяна по устата.Мънистата и огледалцата вече не се котират.Русия е мечтата и,с безкрайните си простори и ресурси,от колко столетия се пробват и настъпват същата мотика.Сега няма да е по различно и ще се кротнат за няколко десетилетия,ако руснаците не са решили друго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи