Експерти твърдят, че изкуствените подсладители причиняват внезапна смърт и инфаркти 

Експерти твърдят, че изкуствените подсладители причиняват внезапна смърт и инфаркти 

През последните две години в различни страни по света се наблюдава бързо нарастване на броя на инфарктите и внезапните смъртни случаи. Експертите твърдят, че за това са виновни изкуствените подсладители. 

Ново проучване твърди, че изкуствените подсладители могат да увеличат риска от сърдечносъдови заболявания и "не трябва да се разглеждат като здравословен и безопасен заместител на захарта". 

В проучването, публикувано в British Medical Journal (BMJ), е анализирана информация за повече от 100 000 души във Франция. 

В заключението на изследването се казва, че "резултатите от това широкомащабно проучване предполагат потенциална пряка връзка между по-високата консумация на изкуствени подсладители (особено аспартам, ацесулфам калий и сукралоза) и повишения риск от сърдечносъдови заболявания."

Изкуствените подсладители присъстват в хиляди марки храни и напитки по света, но те остават спорна тема и в момента се разглеждат от Европейския орган за безопасност на храните, Световната здравна организация и други здравни агенции.

По данни на Националната здравна служба на Обединеното кралство (NHS), както Cancer Research UK, така и Националният институт по рака на САЩ твърдят, че подсладителите не причиняват рак или други здравословни проблеми. 

Миналата година в САЩ беше отбелязан шокиращ скок на необяснимите смъртни случаи сред 18-49-годишните. 

Терминът "синдром на внезапна аритмична смърт" (известен също като SADS) се отнася до внезапни и неочаквани смъртни случаи, които настъпват при тийнейджъри и възрастни, обикновено по време на сън, причинени от спиране на сърдечната дейност, за което няма очевидно обяснение. 

Корпоративните медии се мъчат да накарат обществеността да повярва, че всички смъртни случаи след ваксинация всъщност са причинени от SADS.

 

Източник: PeachBlossom

Коментари

  • 225.13.29

    28 Дек 2022 17:39ч.

    Изкуствените подсладители са на пазара от цяла вечност. Виж, к@вид fuckсините са друга работа. Щото, нали: "...Миналата година в САЩ беше отбелязан шокиращ скок на необяснимите смъртни случаи сред 18-49-годишните...."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Честито на баламосаните, които се набодоха с "ваксините"

    28 Дек 2022 17:43ч.

    Да не забравите да си слагате и редовните ъпгрейди на имунитета ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Атанас Шалапатов

    28 Дек 2022 17:47ч.

    Преди да стигна до края на статията си помислих точно това което пише накрая,че искат да скрият смъртноста от експерименталните течности наречени ковид-ваксини. Тоест трябва статистика колко от починалите са били боцнати

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДА, И ПРЕЗЕРВАТИВИТЕ ПРИЧИНЯВАТ БРЕМЕННОСТ

    28 Дек 2022 17:57ч.

    Ако западняците повярват и на това, със сигурност обявявам "цивилизационния избор на евроатлантиците" за пагубен за цивилизацията на мислещите:-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Преболедувалите ковид често имат съдови усложнения

    28 Дек 2022 18:16ч.

    Ковид инфекция е свързана в много голям процент с тромботични усложнения. Това се определя както от дисфукция на кръвосъсирването, така и от прякото засягане от вируса на ендотела- вътрешната покривка на съдовите стени. Ето защо клиничната картина е разнообразна - от обширни запушвания на различни по калибър артерии и вени до засягане на най-малките съдове - капилярите. Най-често се наблюдават дълбоки венозни тромбози и белодробен тромбемболизъм. Следват усложненията на артериалната система, които според локализацията се проявяват като миокарден инфаркт, мозъчен инсулт или остра исхемия на крайниците. Нерядко се среща и микротромботични оклузии, които се демонстрират с върхови некрози на пръстите на ръцете и краката, така наречените „covid пръсти“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Died Suddenly

    28 Дек 2022 18:17ч.

    И пропагандата отива на зле - доскоро "рисковете за здравето" бяха свързани с "климатичните промени" https://www.reuters.com/business/cop/climate-linked-health-risks-rise-cop26-panelists-warn-2021-11-09/ Интересно какво още ще измислят, това с подсладителите е направо жалко и смешно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    28 Дек 2022 18:48ч.

    Ха ха ха... така ли им викат вече на ковид ваксите, подсладители?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Друг Доктор

    28 Дек 2022 18:50ч.

    Ето, виждате на снимката ! Млад здрав и прав мъж, шофьор ! Пил си кафето със захаринче и се строполил мъртав ! Нека се плашат ковид-идиотите, нека се плашат и любителите на сладко кафе ! Ако има и ковид-идиоти, пиячи на кафе със захарин, направо да си правят застраховка "Погребение" ! А Бурла е невинен...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • родители, пазете децата си

    28 Дек 2022 18:56ч.

    Повечето западни и особено американски сладки храни и питиета, които медиите масово рекламират, са с такива подсладители, а в рекламите хитро ги представят, че уж не съдържаржали вредната захар...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • вредната захар

    28 Дек 2022 21:45ч.

    Ха ха ха... така ли им викат вече на ковид ваксите, подсладители или захар?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    28 Дек 2022 19:13ч.

    Аз пък си мислех, че шокиращият скок на необяснимите смъртни случаи от последната година се дължи предимно на хетеросексуалните контакти и чакам да ми обяснят колко са вредни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • azsxdc

    28 Дек 2022 19:32ч.

    Случаят е от Германия за проблемите след ваксиниране. Екипите на бърза помощ вече знаят за това и веднага питат - Ваксиниран ли е ? Но в протокола това не се отразява и даже има инструкция!! И след това, когато в изследвания се използват тези протоколи, се прави извод: "НЯМА ДАННИ, ЧЕ ВАКСИНИТЕ ПРИЧИНЯВАТ . . . ДАДЕНИЯ ПРОБЛЕМ!?" Естественно !! Как да има даннни, когато данните преднамерено не са събирани!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ники

    28 Дек 2022 19:35ч.

    После ми разправят да вярвам на науката.Ваксините ще убият повече хора от колкото всяка досега водена война и това е само началото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    28 Дек 2022 19:45ч.

    Нищо им няма, само са получили син екран на операционната система, ще рестартират и ще им мине...мискини с мискините, сертифицирани!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хората кокошки ли са,

    28 Дек 2022 19:58ч.

    че да виждат само каквото им поднесат?? Сигурно в концлагерите са умирали от прекалена хигиена...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    28 Дек 2022 21:01ч.

    А добро утро! Кога ли ще достигнат до очЕвадната истина, че всички изкуствени храни причиняват смърт или болести?!? Явно им трябва доста време, като за идиотчета!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киро най-простия канадец и най-тъпия американски агент в България

    28 Дек 2022 21:15ч.

    А "филантропът" чичко Гейтс - целия в бЕло! Ни лук ял, ни лук милисал!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    28 Дек 2022 21:36ч.

    Всички предполагам знаете( и сте опитвали) за разни бонбони и дъвки с една твърда и лъскава глазура - примерно М&М ,тиктак, ментор. В тази глазура има вредни( доказано) вещества.Боята,да са лъскави и твърди.Не ползвайте и не давайте най вече на деца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бонбона

    28 Дек 2022 21:50ч.

    досега бонбона не е убила човек с инфаркт, иначе всички да сме се натръшкали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    28 Дек 2022 23:28ч.

    Бонбона, има доста писано в нета за аспартама, включително сериозни медици и биохимици. Същото се отнася и за другите отрови в храните. НО, че това най-вероятно се използва за димка отклоняваща вниманието от ковид е видно с просто око.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бил гейтс

    28 Дек 2022 21:40ч.

    бооц!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В суперите не храна, а отрова

    28 Дек 2022 22:21ч.

    а в аптеките противоотрови за пазарувалите в суперите. Преди време в чужбина се чудех на хората с лупи в суперите, но вече не, станах и аз читател на дребния шрифт, а ако не ми се занимава купувам само това което вече съм проверявал. В България е по-зле, но пък невежите са много и всичко минава метър. Няколко пъти търсих там бисквити без палмово масло, няма дори и в най-големите чужди хран. магазини, затова вече се отказах да търся. Остава да си печем курабии в къщи, поне знаем какво сме сложили в тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Idealist

    28 Дек 2022 23:15ч.

    Ковида вече не убива в острия стадии на инфекцията. Ковида не е " Грипче" Ковида у всеки боледувал оставя усложнения. Ваксините също правят това, защото с тях се организма сам произвежда шиповия протеин, който уврежда ендотела. Не ми е известно дали ваксините от класическия тип - цялостен убит вирус, имат споменатото странично действие върху ендотела. Вирусът SARS Cov - 2 e селекциониран поне по класическата методика в военно-медицински лаборатории в покрайнините на Света!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вирусът SARS Cov - 2

    29 Дек 2022 8:13ч.

    Е само в главите ви. Остро психиатрично заболяване, реактивна психоза ! Хипохондриците и мизофобите са най-предразположени, а те са стотици милиони... Иначе такъв "вирус" никога не е бил изолиран в клетъчен материал от набедени за "болни" от ковид. Такъв вирус никога не е бил доказван като микробен патоген по тетрадата на Кох и Пастьор. Такъв "вирус" не е наблюдаван на електронна микроскопия у "болни" от ковид. Това е една грандиозна, колосална, невъобразима за разума на специалистите, ЛЪЖА !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спиноза

    29 Дек 2022 8:48ч.

    Врусът на ХИВ също никога не е бил изолиран и видян под електронен микроскоп, значи ли че СПИНът не съществува?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    29 Дек 2022 9:38ч.

    Аспартамът е забранен много отдавна в някои държави. Знам това поне от 10 години и никога не купувам витамини с аспартам. Хубаво е днешните лекари да четат повече, и то каквото трябва. А ако някой е решиил да се ваксинира против "оня вирус", нищо не може да го спре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • новия побъркан свят

    29 Дек 2022 10:56ч.

    Хайде моля ви, аспартамът водел до инфаркт - туй някаква нова медицина ли е? Що до сега не умира ха от подсладителите? Мислете хора, мислете тая глава не е само за ядене.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

    29 Дек 2022 13:45ч.

    последната новина -Владимир Нестеров е починал внезапно, съобщава "Комерсант".(от твърде много подсладители?)Той е създател и ръководител на проекта за ракетата-носител "Ангара". Само преди четири дни почина и създателят на крилатите ракети "Калибър", генералният директор на "Адмиралтейските корабостроителници" Александър Бузаков. (подозренията са пак за прекомерна употреба на подсладители).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи