Експерти: Боингът в Украйна е свален от изтребител Су-25

Експерти: Боингът в Украйна е свален от изтребител Су-25
По лайнера е изстреляна ракета "въздух-въздух", а после е бил "доубит" с изстрел от 30-милиметрово оръдие
<p>Малайзийският &quot;Боинг&quot; вероятно е бил свален в Източна Украйна с ракета и оръдие на изтребител Су-25, твърди малайзийският в. &quot;New Straits Times&quot; като се позовава на експерти.</p> <p>Специалистите смятат, че изтребителят е изстрелял ракета &quot;въздух-въздух&quot; срещу самолета, а после го е &quot;доубил&quot; с изстрел от 30-милиметрово оръдие. Според тях така може да се обяснят повредите на самолета и разпръсването на останките му. В тях има както окръглени отвори, които обикновено се получава от изстрел с оръдие, така и стреловидни разривни отвори от ракета, съобщава &quot;РИА новости&quot;, цитирайки малайзийския вестник.</p> <p>&quot;На някои снимки от местопроизшествието осколките от взрива съвпадат с онези, които оставя оръжие с дистанционно взривяване, а на други са по-точни и по-неразпиляни, като при стрелба от оръдие. Ние анализираме това&quot;, е заявил експерт пред вестника.</p> <p>Според тази нова версия е използвана ракета с топлинно самонасочваща се 3-килограмова бойна глава, която е попаднала в най-нагорещените места на самолета &ndash; двигателите му.</p> <p>Тази версия отхвърля досега налагана теза за свалянето на самолета с ракета &quot;Бук&quot;, защото според експертите в този случай от самолета нямало нищо да остане и не би имало нужда от &quot;доубиващ изстрел&quot; с оръдие.</p> <p>Руската страна вече представи данни, че преди катастрофата на разстояние 3-5 километра от &quot;Боинга&quot; е летял украински боен самолет, най-вероятно СУ-25, който може да поразява цели на разстояние до 5 километра.&nbsp;</p>

Коментари

  • georgieff/vienna

    07 Авг 2014 2:19ч.

    to all quasi-specialist (like Grogor Lilov,Ivo Ingiev et Cie): pls to comment! thanks in advance! p/s:if not possible,than better ...(???)the EU,USA and...!? thanks in advance!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ECOCONSULT-77

    07 Авг 2014 2:22ч.

    СТРУВА НИ СЕ - В ЗАВИСИМОСТ ОТ РЕЖИМА НА БОЙНА ГОТОВНОСТ - НАСТРОЙКИТЕ НА РАКЕТИТЕ ГАРАНТИРАТ САМОИЗСТРЕЛВАНЕ - ДОРИ АКО ОБЕКТА Е ЗАД ВИДИМ ХОРИЗОНТ - ТЪРСЯТ ГО И ГО НАМИРАТ. ТОВА БИ МОГЪЛ ДА СТОРИ ВСЕКИ САМОЛЕТ НА ДОЗОР. ПРИМЕР: ФОЛКЛЕНДСКА ВОЙНА - УНИЩОЖАВАНЕ НА ЛИНЕЙНИЯ \&quot;ЕСЕКС\&quot; - С РАКЕТИ \&quot;ЕКЗОСЕТ\&quot; ОТ ИЗСТРЕБИТЕЛИ НА ДОЗОР - АКТИВИРАНИ ОТ КОРАБНА РАДИОЕМИСИЯ . . .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Авиатор

    07 Авг 2014 3:06ч.

    чисто теоретично звучи възможно. Ракетите за близък маневрен въздушен бой (например Р-60) има такава бойна глава, може да се носи от Су-25, има подобен обхват на догонване на целта. С една Р-60 може и да не се порази огромен лайнер - зависи къде ще попадне ракетата. Все пак, странно е да се въоръжи \&quot;летящия танк\&quot; - щурмовика Су-25 с ракета \&quot;въздух-въздух\&quot;, щом противника няма изтребителна авиация или армейска авиация (въртолети). Освен ако не е специално готвена провокация. Но ако е било провокация от по-рано подготвена - защо не избраха истински изтребител (фронтови изтребител, изтребител-бомбардировач или тактически изтребител за завоюване на превъзходство във въздуха)и по-голяма ракета - със среден обсег?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЙЛ

    07 Авг 2014 4:05ч.

    По един странен начин, оригиналът в малайзийското издание New Straits Times е променен, останало е само заглавието Exclusive on MH17: Missile, cannon brought down jet?, но в текста под заглавието вече е изписано само за отричането от страна на Украинските власти, а какво отричат така пламенно, не се доизяснява. Невероятно е да има такава цензура? Хич даже. Но забравили да сменят заглавието, хората - ще се поправят до утре. По подобен начин преди дни изчезва филм на Бибиси, който твърди същото. Поне е останала статия за това изтриване (засега). Значи, побързайте да я прочетете: http://www.4thmedia.org/2014/08/mh17-truth-no-evidence-of-a-missile-attack-shot-down-by-a-military-aircraft/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АМЕРИКАНСКА ПРЪДНЯ

    07 Авг 2014 4:08ч.

    АКО беше в интерес на свинските жидове-банкери от УСА-то ,щяха да съобщят даже ,какво е обядвал украинския пилот -но ,,,,,,,,,,,съжале боку ,сега се спотайват като пръдня в гащи ! АМЕРИКАНСКА ПРЪДНЯ ! ГОМНЯН БИГ БРАДЕР

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да Гъе ба

    07 Авг 2014 4:18ч.

    Просто и ясно - самолетът е свален от украинците под ръководството на американците! Всичко останало е бъркане в \&quot;лайната\&quot; и разпръскването им с вентилатор от същите деятели, за да се хвърли вината върху невинните!!! Рано или късно това се наказва! Господ забавя, но не забравя, което достига и помагачите на бандитите!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Forbes

    07 Авг 2014 4:47ч.

    Абе, тъпанари, каква е тая снимка бе?! Цялата ви работа е такава - най-напред с ракета, после, понеже не било достатъчно, и с бордното оръдие... А не са ли минали бандеровците да му лиснат и една тенекия газ за по-сигурно, както си е бил още във въздуха? Вие изобщо давате ли си сметка какво е да улучиш авиолайнер с ракета - той ЕКСПЛОДИРА, бордното оръдие по какво е щало да стреля, по отломките му?! Откъде я изкопахте тая снимка, махнете я по-бързо и не се излагайте, некадърници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гражданин

    07 Авг 2014 5:23ч.

    абе лайнар миризлив Forbes я се скрий ш кенефа отдето си изпълзял. боклук смрадлив

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украинския пилот от СУ.........гръмнах го и... после го доубих-по фашистки

    07 Авг 2014 5:24ч.

    Те СУ нямат такива ракети,ама Щом Риа-Новости цитира Малайзийски вестник-просто няма начин да не е така!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • селенин

    07 Авг 2014 5:42ч.

    Тавана на Су-25 не беше ли 7000 метра бре? Нещо не се връзва тук!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    07 Авг 2014 6:05ч.

    \&quot;твърди малайзийският в. \&quot;New Straits Tiвестинкът нищо подобmes\&quot; \&quot; Твърди , ама друг път, изданието нищо подобно не твърди! И всеки не зомбиран от рашистката пропаганда може да провери: http://www.nst.com.my/mh17 Патрашкова, Дачков много сте елементарни, ама хората не пасат трева!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 88

    07 Авг 2014 6:06ч.

    Пиздец за руските бляди

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 88

    07 Авг 2014 6:07ч.

    Пиздец за руските бляди

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • летец-изтребител

    07 Авг 2014 6:13ч.

    Су25 е щурмовак няма радар стреля само по наземни цели няма ракети въздух-въздух нещо са объркали самолета да не е бил Су 27 хахххх...:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Alexander Petrov

    07 Авг 2014 6:19ч.

    Немският сайт Wahrheit fuer Deland публикава скандална статия, в която твърди, че украински пилот на щурмови самолет СУ-25 разказва, какво е станало в небето над Донбас в деня на катастрофата на малайзияския боинг. Немското издание пише, че летецът признал, че е стрелял от бордовова картечница. Именно неговият самолет е на снимките от спътника, представени от властите в Русия. Сайтът нарича тази информация „Малка победа на Путин!”. В изданието още пише, че неутралните експерти в райна на катасрофата също са стигнали до извода, че самолетът е свален от ракета на щурмовик. По повредите на боинга може да се съди с какво оръжие е стреляно по него. Представителят на ОССЕ Майкъл Боцюркив казва: „ Даже на дилетанта става ясно, че дупките са такива, които оставя картечница...” Украинският Су-25, който по данни на руското военно министерство е бил забелязан около малайзияския боинг, разполага освен с ракети и с 30 мм картечница.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • летец-изтребител

    07 Авг 2014 7:18ч.

    Ей педерас виж какво ти пиша по горе е паткан освен това самолета е свален на голяма височина която Су 25 няма как да достигне тавана му е 7000 метра ебем ви в блядовете прости :):)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сидераст

    07 Авг 2014 7:22ч.

    За всичко е виновен Боко Тиквата ебем ви в резаците прости ! Атака умря хаххх...:):)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ММ

    07 Авг 2014 7:22ч.

    Поредната небивала мръсотия на този сайт!Ако не беше полкова отвратителна тази \&quot;новина\&quot;,щеше да е смешна с лъжливоста и глупоста си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • чапаев

    07 Авг 2014 7:31ч.

    Първо на снимката не е малайзийският Боинг. Второ още, когато показаха първите снимки от местото на трагедията се виждаше ясно, че едното крило на самолета е откъснато и се намира на около 2 км от фузеляжа. Явно на това крило е бил двигателят, в който е попаднала ракетата. Относно височината 10600 м - СУ 25 достига 7000 м и 5000 м е обсега на ракетата въздух-въздух и всичко си идва на място. Друг е въпросът, че 30 мм оръдие няма такъв обсег на действие. Най-вероятно пилотът е стрелял след като самолета е почнал да губи височина. За сега е ясно, че става въпрос не за мръсна, а за гнусна провокация. Останките на Боинга още не бяха достигнали земята, а Порошенко обяви, че това е терористичен акт, а Обама обвини Русия. Трагедията се разиграва само на 42 км от руската граница и никой не трябва да храни илюзий, че Русия няма доказателства какво точно се е случило, само че Путин чака заключенията на експертите и след това ще свали своите карти. Добрите и умни играчи постъпват по този начин, а останалите вече се изказаха \&quot;неподготвени\&quot; както обикновено. И последно в името на паментта на тези 300 невинни жертви трябва да се обединим и да търсим както истината, така и поръчителите на това чудовищно престъпление.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Alexander Petrov

    07 Авг 2014 8:08ч.

    Украински пилот на Су-25 в интервю за германското издание Wahrheit fuer Deutschland поел отговорността за унищожаването на малайзийския Boeing на 17 юли. Пилотът разказал, че е стрелял по самолета от бордовата 30-мм картечница и че точно неговият самолет е на спътниковите снимки, представени от министерството на отбраната на Русия. Името на пилота не се сочи. Су-25 недалеч от Boeing е фиксиран от руските средства за обективен контрол. Цялото: http://bulgarian.ruvr.ru/news/2014_07_29/Ukrainski-pilot-na-Su-25-priznal-che-e-svalil-Boeing-3556/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДО ПРАСЕТО ГОРЕ

    07 Авг 2014 8:47ч.

    Su-25SM weapon suite has been expanded with the addition of the Vympel R-73 highly agile air-to-air missile (albeit without helmet mounted cuing and only the traditional longitudinal seeker mode) and the S-13T 130 mm rockets (carried in five-round B-13 pods) with blast-fragmentation and armour-piercing warheads. http://en.wikipedia.org/wiki/Vympel_R-73 http://en.wikipedia.org/wiki/Sukhoi_Su-25 Performance enhancements include a highly accurate navigation system, pinpoint weapon delivery systems, all-weather and day/night performance, NATO compatibility, state-of-the art safety and survivability features, and advanced onboard debriefing capabilities complying with international requirements. It has the ability to use Mark 82 and Mark 83 laser-guided bombs and air-to-air missiles, the short-range Vympel R-73 . http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=98606

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • още до свинята летец изтребител

    07 Авг 2014 8:54ч.

    http://ru.wikipedia.org/wiki/Р-73

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • още до свинята летец изтребител

    07 Авг 2014 9:19ч.

    Технические характеристики Приведённые ниже характеристики соответствуют модификации Су-25Т: Экипаж: 1 человек Длина: 15,33 м (с ПВД) Размах крыла: 14,36 м Высота: 5,2 м Площадь крыла: 30,1 м² Масса пустого: 9 500 кг Масса нормальная взлётная: 16 500 кг Масса максимальная взлетная: 19 500 кг Масса топлива: 4890 кг Двигатели: 2х ТРД Р-195 Тяга: 2х 40 кН (4 500 кгс) Лётные характеристики Максимальная скорость: 950 км/ч Крейсерская скорость: 750 км/ч Посадочная скорость: 230 км/ч Дальность полёта максимальная (с ПТБ): 2250 км Радиус действия с боевой нагрузкой 2000 кг: у земли: 400 км на высоте: 700 км Практический потолок: 10 000 м Скороподъёмность: 60 м/с Длина разбега/пробега: 600—700 м Максимальная эксплуатационная перегрузка: 6,5 G Вооружение Стрелково-пушечное: двухствольная 30-мм пушка ГШ-30 с боезапасом 200 патронов (встроенная) Управляемые ракеты: ракеты «воздух-воздух»: 2 х Р-60М; 2 х Р-73 ракеты «воздух-поверхность»: 16 х ПТУРС «Вихpь»; 6 х Х-25МЛ (МТ, МР, МП, МПУ); 8 х С-25Л; 2 х Х-29Л (Т, МЛ, ТЭ, ТМ, ТД); 2 х Х-58Э (У). Неуправляемые ракеты: Блоки НАР — 8 х блоков Б-5 с НАР С-5 (256 НАР); 8 х блоков НАР Б-8; х НАР С-8 (160 НАР); 8 х блоков НАР Б-13Л; х НАР С-13 (40 НАР); 8 х НАР С-24 Б; х НАР С-24 ОФМ; 8 х НАР С-25; х НАР С-25 ОФМ. Бомбы: свободнопадающие и корректируемые различного назначения, бомбовые кассеты 2 х КАБ-500Кp; 10 х АБ-100; 32 х АБ-100 совместно с МБД-2-67У 10 х АБ-250; 8 х АБ-500; 8 х РБК-250; 8 х РБК-500; 8 х КМГУ-2; 8 х ЗБ-500; Пушечные контейнеры: 4 СППУ-22-1 с двухствольной 23-мм пушкой ГШ-23 с 260 патронов Использование противорадиолокационных ракет (ПРР) возможно только с авиационной станцией целеуказания Л-081 «Фантасмагория». Оборудование Система упpавления вооpужением: Оптико-электpонная пpицельная система «Шквал» — применяется в дневное время суток; Низкоуровневая обзорно-прицельная система «Меркурий»— применяется в ночное время суток. Система целеуказание для противорадарных ракет Х-58 и Х-25МПУ: Подвесная станция целеуказания «Фантасмагория» ; Подвесная станция целеуказания «Вьюга»; Навигационный комплекс: Система воздушных сигналов; Сдвоенная инеpциальная куpсовеpтикаль; Радиотехническая система ближней навигации и посадки (РСБН); Доплеровский измеритель путевой скоpости и угла сноса (ДИСС); Радиовысотомер; Аппаpатуpа pадиотехнической системы дальней навигации (РСДН); Спутниковая системы навигации «Уpаган». Система РЭБ «Иртыш»: Станция pадиотехнической pазведки (СРТР)— устанавливается в контейнеpах, подвешиваемых на внешних подкpыльевых точках подвески; Устройство выброса ЛТЦ УВ-26 (192 помеховых патрона) — защита от УР с ТГС; Станция оптико-электронных помех типа «Сухогруз»; Станции активных помех типа МПС-410 «Омуль»

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фактолог

    07 Авг 2014 11:20ч.

    До глупаците защитници на янките. Бързо забравяте какво ни скроиха с атентата на папата, колко обвинения се хвърлиха върху България и един невинен човек. Това са техните прийоми за злепоставяне на определена страна или група хора. Глупаци знайте ,че има БОГ, а той никого не забравя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пепа

    07 Авг 2014 11:48ч.

    Защо вичко трябва да бъде опорочено??? На кого му пука за истината ? Какво лошо има във внушението за вината на проруските сепаратисти и конкретно на Путин? Ако ще бъде постигната нашата цел , защо да не им бъде вменена тази вина?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Forbes

    07 Авг 2014 14:54ч.

    Някога синята крепост Гласове се е превърнала в пощенска кутия на кагебейски партенки и фалшификати. Евала, Яворе, евала, Дачков. ПОНЕ СНИМКАТА СМЕНЕТЕ, излагате се като цигани на Задушница!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съпоставка

    07 Авг 2014 17:18ч.

    На калпав грездей, вълната му пречи, а на Forbes - снимката! Тезата, че по самолета е стреляно от друг самолет отдавна беше изказана от КАНАДСКИ експерт с УКРАИНСКИ произход, който ПРЪВ Е ПРИСТИГНАЛ на местопроизшествието. Дори да не попитаме кой и защо е отклонил курса на самолета, кой и защо започна да бълва помия още преди телата на загиналите да паднат на земята, редно е да се запитаме - защо едната страна представи фактология, а другата - само шашмалогия? Къде са снимките от американските разузнавателни спътници?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 666n

    07 Авг 2014 20:41ч.

    Това са 10 хил. метра. И пирон да пуснеш от там ще се изкриви при падането, а самолета ви е много \&quot;ЦЕЛИЧЪК\&quot;. Защо да го стрелят допълнително, та той няма друг избор освен да се разбие на земята. СУ-25 има и и Украна, да не говорим за подробности и възможности.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смотаняци

    07 Авг 2014 22:58ч.

    Снимката е от съвсем друг инцидент. При тоя интернет и Гугъл толкова ли е трудно да го намерите?!? Стига само да напишеш номера на самолета, който се вижда на крилото - НН 7742 - и хоп: http://aviation-safety.net/database/record.php?id=20130706-0 А вие, смотаняци такива, вместо да целувате руски или американски задници, помислете за българския интерес!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украинския пилот на СУ-?.........гръмнах го и после го доубих с картечницата

    07 Авг 2014 23:01ч.

    аз бях и всичко си признах пред почти германски вестник....безплатно почти

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • снимка

    08 Авг 2014 21:43ч.

    Снимката е от тук: http://www.livemint.com/Politics/57ubDWlizY7UJTqa8iIoCO/Aircraft-in-US-crash-has-solid-safety-record.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • снимка

    08 Авг 2014 21:44ч.

    оригиналния текст към снимката: Initial reports said two people were killed and more than 70 injured when the Asiana Airlines Boeing 777 crashed on landing at San Francisco International Airport. Photo: AFP Read more at: http://www.livemint.com/Politics/57ubDWlizY7UJTqa8iIoCO/Aircraft-in-US-crash-has-solid-safety-record.html?utm_source=copy

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Картечар

    08 Авг 2014 21:50ч.

    Сега пьк и картечница! Според мен е стреляно с автомат през прозореца на СУ-25, а пилотите са доубити с Макаров... Затова на снимката самолетьт е невредим. Как можете да се излагате така, бе?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • .

    08 Авг 2014 22:36ч.

    Няма лошо. Демократическото общество дава възможност да се изявят и такива спецове по въоръжението като „картечара”. Това е едно ново след-10-о ноемврийско поколение, появило се в почти всички области на живота.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Besen

    10 Авг 2014 2:25ч.

    Да, да, а аз съм розов слон с голям ... хобот :D Ако е ракета с топлинно насочване - защо двигателите са цели бе, малоумници ? ... Или отгоре го е напекло слънцето - и затова ракетата го е ударила там ? Пълни глупости ! Мислете малко бе !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Besen

    10 Авг 2014 2:37ч.

    \&quot;Малайзийският боинг в Украйна е изчезналия боинг през март?Два самолета под един и същ номер са излетели от Амстердам с разлика от 5 минути? Вече се писа за силно смущаващите нови паспорти намерени при загиналите в катастрофата. Все едно не са извадени от огъня, а от офиса. Но това е само един нюанс. Изтичане на информация показва, че от Амстердам са излетели под един и същи номер 2 самолета с разлика в рамките на 5 минути! Въпреки че по график е само един! Този втория, който не е в графика да не би да е този, който изчезна на 8 март? Бордовия номер на един от самолетите, който излита се различава от номера на самолета, който изчезна на 8 март 2014 г. само с една буква О, която лесно може да се преправи на D. Съдейки по всичко, самолетът НЕ Е СЪВСЕМ ИСТИНСКИ и цялата трагедия е спектакъл, като свалянето на кулите в Ню Йорк на 11 септември 2001 г...\&quot; http://frognews.bg/news_73431/Malaiziiskiiat_boing_v_Ukraina_e_izcheznaliia_boing_prez_mart/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Картечар

    11 Авг 2014 19:23ч.

    Сега пьк и картечница! Според мен е стреляно с автомат през прозореца на СУ-25, а пилотите са доубити с Макаров... Затова на снимката самолетьт е невредим. Как можете да се излагате така, бе?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи