ЕК създава специална група за подкрепа на Украйна

ЕК създава специална група за подкрепа на Украйна
Европейската комисия (ЕК) създава специална група за подкрепа на Украйна. В нея ще работят над 100 представители на европейските институции и страните - членки. Първата й цел ще е още преди края на тази година да установи каква техническа помощ е нужна на страната за стабилизиране на икономическата, финансовата и политическата ситуация.
<p>Също до края на годината ще бъдат планирани и приложени реформи с цел увеличаване на икономическия растеж.&nbsp;Групата ще работи в Брюксел, като дейността й ще бъде координирана от комисаря по разширяването Щефан Фюле.&nbsp;</p> <p>Председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу определи създаването й като потвърждение за европейската подкрепа за демократичните процеси в Украйна: &quot;Това показва, че Европейският съюз е на страната на Украйна. Ние вярваме, че Украйна може да бъде независима, стабилна, жизнеспособна, демократична и просперираща държава. Искам ясно да подчертая, че Европейският съюз подкрепя Украйна.&quot;</p> <p>На по-късен етап дейността на групата за подкрепа може да обхване също Грузия и Молдова, съобщиха от ЕК.&nbsp;</p>

Коментари

  • Барозо

    11 Апр 2014 5:12ч.

    EU: Ние вярваме, че Украйна може да бъде независима, стабилна, жизнеспособна, демократична и просперираща държава...само ако си плаща кредитите и купува нашите стоки на нашите цени!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи