Едуард Сноудън не се е качил на самолета за Куба

Едуард Сноудън не се е качил на самолета за Куба
Обвиненият в шпионаж Едуард Сноудън, който предаде на "Гардиън" информация за мосово следене в интернет от страна на американските служби, е в неизвестност. Той не се е качил на борда на самолета, излитащ от Москва за Хавана, независимо, че по-рано беше съобщено, че ще излети с този полет на път към крайната си цел - Еквадор. Телевизионният канал "Россия 24" съобщи, че Сноудън се е регистрирал за полета до Куба с американския си паспорт, но мястото му в самолета е останало празно.
<p>Междувременно стана ясно, че хора, свързани с WikiLeaks помагат на Сноудън да се придвижва, а властите в Еквадор потвърдиха, че той е поискал политическо убежище.</p> <p>Вашингтон съобщи, че в събота е бил анулиран международният паспорт на Сноудън. В събота обаче той замина от Хонг Конг за Москва.</p> <p>Експерти твърдят пред агенция "Ройтерс", че Сноудън може да остане неограничено време в транзитната зона на летището в Москва.</p>

Коментари

  • 13

    25 Юни 2013 2:58ч.

    Ако действително се окаже въпросният американец е бил вербован от руснаците,можем само да поздравим съответните руски служби за вербовката!Бих желал да поздравя РУСИЯ и съответните хора работили в тази насока!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?!

    25 Юни 2013 19:28ч.

    А дали наистина е бил пристигнал в Москва ?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи