Една минимална заплата за родителите и 24 лв. на ден за работници в неплатен отпуск

Една минимална заплата за родителите и 24 лв. на ден за работници в неплатен отпуск
Специално за родителите, които ще трябва да гледат децата си, има нова помощ - средният доход на човек от семейство трябва да бъде 915 лева и съответно родителите, ако са в неплатен отпуск, могат да ползват помощ в размер на 610 лева - минималната работна заплата.

 

"Съзнаваме, че това няма да е реалният доход, който те получават, но е стойността, с която можем да ги облекчим. Родителите в програма "Заетост" могат да кандидатстват за детегледачка. Решението за новите мерки беше едно много трудно, с много компромиси. Това, което продължава, са: мерките 60/40, 80/20, продъжлава грижата за хората, които са карантинирани." Това съобщи социалният министър Деница Сачева на брифинг на министерството на здравеопазването. 

 

Това, което днес приехме, за затворените бизнеси, е нова мярка помощ. Ще могат да разчитат работещите на 8 часа на ден - на 24 лева на ден. За тази мярка ще може да се кандидатства още от понеделник. Работниците ще трябва да са в неплатен отпуск съответно.

 

Това, което сме отделили към момента е 50 млн. лева, но мерките засягат общо 356 000 души.

 

Ще продължи и подкрепата за общопрактикуващите лекари, каза още Сачева. 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Виктор

  25 Ное 2020 14:02ч.

  Това е хибрид между прасе и тапир, бяла българска свиня майка Деница чумата! За коледа хората ще я изядат, с този голодомор който натрапиха, на и без това изнемощялото ни общество!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратен

  26 Ное 2020 17:21ч.

  Сачева, кога ще преведете парите, които дължите на малкия бизнес? Известно ли ви, е че всеки месец фирмите имат задължения, а не когато на Вас ви скимне!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи