Единствено Ангел Джамбазки гласува против въвеждането на Истанбулската конвенция в Европейския съюз

Единствено Ангел Джамбазки гласува против въвеждането на Истанбулската конвенция в Европейския съюз

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Българският представител в Европейския парламент се обяви категорично срещу джендър пропагандата, заложена в документа
Европейският парламент подкрепи днес въвеждането в Европейския съюз на Истанбулската конвенция. От българските представители в ЕП единствено съпредседателят на ВМРО Ангел Джамбазки гласува против скандалния документ.

Гласувах убедено против този инструмент на джендър пропагандата, наречен Истанбулска конвенция, единствен от българските представители в Европейския парламент. Насилието над жени и деца е престъпление и като такова трябва да бъде преследвано, осъждано и наказвано! Но Истанбулската конвенция не е документът, който ще предпазва. Тя има далеч по-различни цели, написа българският представител в Европейския парламент по повод днешното гласуване. 

Ангел Джамбазки беше категоричен, че това е пропаганден инструмент на джендър идеологията и прокарва политика, която е в разрез с интересите на жените. Той допълни още, че самият документ категорично противоречи на семейните ценности и на основите, върху които са изградени европейските общества.

Припомняме, че България има своето суверенно законодателство и българският Конституционен съд се е произнесъл по въпроса с приемането на Истанбулската конвенция. Според окончателното становище на съда този документ застъпва правни концепции, свързани с понятието „пол“, които са несъвместими с основни принципи на българската Конституция. Освен България, останалите страни, които също не са ратифицирали конвенцията, са Латвия, Литва, Словакия, Унгария и Чехия.

Как гласуваха останалите български евродепутати може да прочетете тук.

Коментари

  • Искате да кажете, че всички останали български евродепутати са гласували "за"?

    10 Май 2023 18:09ч.

    Щом Джамбазки бил единствен. Мале, мила, ако е така

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А останалите как гласуваха?

    10 Май 2023 18:09ч.

    И как така промениха начина на вземане на решения? По-добре да напуснем ЕС. Това прелива чашата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То чаша вече няма

    10 Май 2023 19:21ч.

    Потоп! По еврогейски!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    10 Май 2023 18:17ч.

    https://blitz.bg/obshtestvo/pozitsiya-eto-koi-blgarski-evrodeputati-ne-podkrepikha-reshenieto-na-evroparlamenta-za-speshni-snaryadi-za-ukrayna_news952674.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    10 Май 2023 18:18ч.

    Уточнение, че това е за Украйна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бялата лястовица

    10 Май 2023 18:22ч.

    Трябвало и една пиратка да фърли... (по останалите българи там!)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сащ е сатана

    10 Май 2023 18:34ч.

    Българското общество трябва незабавно да изгони от България сащническия посланик и агресор, изгонване на целия им персонал, закриване на сащническото посолство в България, изгонване на сащничексите войски от България, обявяване на сащ за терористична държава, обявяване на сащ за сатанистска държава, преименуване на съединени сатанистски ГЕЙщати! България трябва да обяви война на сащ! Има сащ - има проблем!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Moля ви успокойте се!

    10 Май 2023 19:08ч.

    Информирайте се какъв беше резултатът от обявяването на война на GB и САЩ през ВСВ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София

    10 Май 2023 19:10ч.

    Българските евродепутати гласували в нарушение на българските закони да бъдат незабавно отзовани и да им се потърси наказателна отговорност за национално предателство!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Първан Първанов

    10 Май 2023 19:23ч.

    И този Конституционен съд не е ръководен от човека, наричан от Бойко Борисов братиньо с тебе мога винаги? Когато сега ръкопляскате на решението на Конституционния съд, ръкопляскате на Бойко Борисов

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • квинтесенциален армаментариум

    10 Май 2023 19:33ч.

    То не бяха зелени сделки, конвенции, иновации, карбонови отпечатъци, дигитални пари, изкуствен интелект и закриване на професии- каква искат тия извратеняци от нас ?? Къде е " човекът" и " човешкото" във всичко това.. Искахме банани,демокрация и рок енд рол, а сега да подготвяме децата си за педофилски сайтове и обслужващ персонал.. Тия политици не виждат ли че отиваме по дяволите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Искат съкращаване на населението

    10 Май 2023 22:22ч.

    Със съвременни средства. Ограничаване на възможностите за живот, за дишане, за щастие. Избиване на хората с рестрикции. Създаване на кланове, които акумулират богатство от грабежи и въглеродни квоти, което ще предадат на многобройните си наследници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    10 Май 2023 19:42ч.

    Древногръцкият философ Антистен: "Една държава умира, когато в нея спрат да различават доброто от злото..."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глас за ИК, глас за Дявола

    10 Май 2023 20:58ч.

    Уважаеми колеги, отдавна вече е наложително да познавате начините на проверка на гласуванията в Европейския парламент. Волю-неволю това се превърна в част от живота ни! Отивате на съответната страница на ЕП е какво намираме там?: https://www.europarl.europa.eu/sedcms/documents/PRIORITY_INFO/1021/P9_PV(2023)05-10(RCV)_EN.docx Погледнете на стр. 191, 192. Намираме, че има 62 депутати, които са гласували ПРОТИВ ИК, а допълнително 73 са се въздържали, от тях са българските депутати. Ademov, Alexandrov Yordanov, Novakov, ИК е подкрепена от 472. бр., сред тях за съжаление Радан Искра Михайлова. Йончева, Станишев. Не откривам въобще имената на Пенкова, Иво Христов и Витанов. Вероятно са в България и не са гласували.. Подк Социалистите на Нинова се предпочели левия международен джендъризъм, който е аналогичен на десния и центристкия. Гадове!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глас за ИК, глас за Дявола

    10 Май 2023 21:10ч.

    Бързах с публикацията, но всичко се е объркало, наложително е да внеса уточнения :((((( Против ИК: Ангел Джамбазки. (Великият режисьор Слабака никЪф го нЕма). Този негоден боклук прибира неприлично много пари, но пък за сметка на това дори не ходи на работа :(((((( Подкрепят ИК: Радан Кънев, Искра Михайлова, Станишев, Йончева. Въздържали се: Ademov, Alexandrov Yordanov, Novakov. Имената на другите ни евродепутата не ги открих. Пенкова, Иво Христов и Витанов - те са със сигурност в България. Гербаджията, който опита да влезе в РСМ, но не го пуснаха, ??? също не е гласувал. Не е много лесно да се правят справки, имената не са по страни, а по азбучен ред и е голям хаос.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Докато нашите Евродепутати не проумеят,

    10 Май 2023 21:41ч.

    че са изпратени в ЕП от нас, българските граждани, и че ние им плащаме заплатите, докато се наслаждават на приятния си живот в Брюксел в момента и са ДЛЪЖНИ да защитават нашите позиции! Техните лични мнения НЕ НИ ИНТЕРЕСУВАТ! Те трябва да бъдат отзовани от ЕП от партийните им ръководства, с благословията на които са заминали там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По законите на Мая Манолова

    10 Май 2023 22:25ч.

    Спокойно, освен български евродепутати, изпращаме и турски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • етническите турци, изпратени в ЕП от ДПС

    10 Май 2023 22:41ч.

    са също БЪЛГАРСКИ граждани, и заплатите им също се изплащат от членския внос на БЪЛГАРИЯ за радостта и привилегията им да се наричат евродепутати.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи