Единодушно приеха 7 заместници на Рашидов в НС

Единодушно приеха 7 заместници на Рашидов в НС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Седем заместник председатели ще има Вежди Рашидов начело на парламента. Кандидатурите бяха гласувани ан блок и получиха 234 гласа.

Очаквано ГЕРБ предложиха фаворита си за поста Росен Желязков. От "Промяната" се спряха на Никола Минчев. "ДПС разчита на приемственост между младостта и опита и бе решено да заложим на младостта. Идеята бе да предложим един от младите колеги, но предвид случващото се последните дни, в духа на конструктивизма, предлагаме г-н Йордан Цонев, заяви Мустафа Карадайъ от ДПС. "Възраждане" заложиха отново на Цончо Ганев, а БСП - на Кристиан Вигенин. Атанас Атанасов пък е предложението на "Демократична България". Стефан Янев номинира Надежда Самарджиева за заместник от "Български възход".

48-ото НС ще има 14 секретари - по двама от всяка от парламентарните партии.

 

Източник: "24 часа"

 

 

 

Коментари

 • Ядосан

  21 Окт 2022 16:10ч.

  Цирка става пълен!!!!! Това са напълно доказано НЕПРИЕМЛИВИ личности!!!! Явен е стремежа за унищожаването на България!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Направете поне дни добро нещо в това НС

  21 Окт 2022 17:50ч.

  Мекотели и безхаберно и! Ако искате хората в България да виждат смисъл от изборите и да гласуват, забранете изборните секции в чужбина. Това е най-голямото предателство, което може да бъде променено от вас. Имате все още мнозинство българите, променете изборния кодекс.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Разум е това

  21 Окт 2022 17:50ч.

  Не позволявайте гласуване от чужбина и от лица с двойно гражданство, които не живеят постоянно през последните 5 години в България. Можете да го направите, за да спасите България от поредното робство!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • трън

  21 Окт 2022 18:23ч.

  Е, що само 7 заместници ... Можеше поне 13 да са.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всички

  21 Окт 2022 19:18ч.

  Са от ДС и БКП, или техни наследници. Никола е за заблуда.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мила от Марс

  21 Окт 2022 23:59ч.

  Положението е много вождове, малко индианци. Изглежда Рашидов е избран само проформа, а фактически председатели ще са всички по равно. Никой не се дава! Както каза Д. Атанасова, В. Рашидов ще има трудности, но "всички ще му помагат". Колко ще изкара този парламент и какво ще свърши не знам, но ще бъде здраво ръководен!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи