Джорджа Мелони: Италия може да изпадне в рецесия през 2023 г.

Джорджа Мелони: Италия може да изпадне в рецесия през 2023 г.

Първа реч пред парламента на италианския премиер Джорджа МелониСнимка: ЕПА/БГНЕС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Новото италианско правителство е изправено пред някои от най-трудните предизвикателства след Втората световна война и икономиката на страната може да изпадне в рецесия през 2023 г., заяви премиерът Джорджа Мелони в първата си реч пред парламента на Италия, предаде Ройтерс.

Мелони каза, че нейното правителство ще трябва да похарчи много средства за ограничаване на въздействието на кризата с цените на енергията, като нейното правителство ще предложи финансова подкрепа за семействата и фирмите, засегнати от енергийната криза. Тя предупреди, че високата цена за това означава, че нейната администрация може би трябва да забави някои от по-скъпите си предизборни обещания и ще трябва да отложи някои очаквани мерки от бюджета за 2023 г., който трябва да бъде представен следващия месец.

Тя добави, че нейната дясна националистическа коалиция ще гарантира публична собственост върху основна инфраструктура, като магистрали и летища. Тя също така обеща да въведе постепенно намаляване на данъците и да намали бюрокрацията.

Мелони цитира прогноза на Международния валутен фонд, според която икономиката на Италия ще се свие с 0,2% през 2023 г. Тя обаче добави, че италианското финансово министерство е по-оптимистично, очаквайки в последната си прогноза растеж от 0,6 на сто.

Долната камара ще проведе вот на доверие към новото правителство по-късно през деня, който Мелони трябва да спечели без проблеми. Очаква се подобно гласуване в горната камара на Сената в сряда.


Източник: БНР

 

 

 

Коментари

  • може да изпадне в рецесия през 2023 г

    25 Окт 2022 15:39ч.

    Демек, вече е изпаднала, доколкото трябва да разчитаме обективно думите на политиците..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мама миа

    25 Окт 2022 18:30ч.

    Италианците получиха още от същото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    25 Окт 2022 16:11ч.

    Слабият, винаги се увърта край някой, дето си въобразява, че е по-силен, но когато "силният" започне да губи, време за отстъпление няма, всички в кюпа на лайняните лайнярки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • анонимен

    25 Окт 2022 16:52ч.

    спрете оръжието и воината в украина ес да направи финансов одит преговори и мир няма друго спасение

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-приказки и действителност

    25 Окт 2022 18:51ч.

    1.Не ''може'' ,а СИГУРНО ще изпадне в рецесия 2.Огромния външен дълг няма да може да бъде обслужван 3.Гръцкия вариянт чука на вратата 4.Най бедните в Италия вече го отнасят.До сега получаваха 500Е месечна помощ.С 1000Е семействата някак съществуваха.Ще ги отрежат.Зад ''публична собственост'' на инфраструктура се крие препродажба .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи