Джейк Съливан: САЩ поддържат контакти на високо ниво с Русия, но няма да разкрият каналите си

Джейк Съливан: САЩ поддържат контакти на високо ниво с Русия, но няма да разкрият каналите си

Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан каза, че администрацията на САЩ поддържа контакти на високо ниво с Русия, но няма да разкрива конкретните канали за тяхната защита. Така Съливан коментира информацията на на "Уолстрийт Джърнъл" за контактите си с помощника на руския президент Юрий Ушаков и секретаря на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев, съобщава ТАСС.

„Ние в администрацията на Байдън имаме възможност да взаимодействаме с руската страна на високо ниво, за да имаме контакти, да намалим рисковете, да предадем сигнали за последствията от евентуално използване на ядрени оръжия“, каза Съливан вчера на онлайн събитие, организирано от Нюйоркския съвет за международни отношения. - Ние не разкриваме каналите, които имаме, за да защитим тези канали. Не мога да кажа повече от днес." 

Помощникът на президента на САЩ също не разкри подробности за контактите си с Русия относно ядрените рискове и не говори за действията на Вашингтон в случай на използване на подобни оръжия. "Мисля, че трябва да бъдем честни, че това е риск и реален риск. Както каза Байдън, рискът от използване на ядрени оръжия може да предизвика верижна реакция, която всеки може да си представи докъде ще доведе, каза Съливан и добави: "Трябва да бъдем честни и директни по отношение на рисковете."

"Но за да предотвратим това да ни се случи, са нужни конкретни действия в отговор и създаването на най-добрите стратегически условия за възпиране. Това е наша отговорност", каза Съливан. 

Така той коментира материала на вестник "Уолстрийт Джърнъл" за контактите си с помощника на президента на Русия Юрий Ушаков и секретаря на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев. По-рано изданието, цитирайки неназовани представители на американските и западните власти, съобщи, че Съливан е провел през последните месеци поредица от поверителни контакти с Ушаков и Патрушев относно недопустимостта на използването на ядрени оръжия и разширяването на конфликта в Украйна. Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков в понеделник не коментира материала на вестника, добавя ТАСС.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • bodar4uk

    08 Ное 2022 8:56ч.

    "Силните" вече започнаха да търсят високопоставени предатели, но едва ли ще намерят такива глупаци, твърде много преиграха, никакви предупреждения не вденаха ! Под вола, не може да има теле, колкото и да желаят американците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    08 Ное 2022 11:24ч.

    Нека си говорят! Реалната полза е единствено избягване на някаква глупава, техническа грешка. За всичко останало няма особен смисъл да се говори. Безнадеждно е! Това е вековен прокт, докаран до финална фаза. Залогът е ... Всичко! Мигване, трепване може да доведе до крах! Не уточнявам чий крах! Не се правя чак на такъв умник, макар и отдавна да съм го видял, разбрал, изрекъл!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    08 Ное 2022 11:27ч.

    Човек не може да си пожелае по-убедителна подкрепа от поредния материал на А. Дугин. https://pogled.info/svetoven/russia/retseptata-za-pobedata-e-posochena-ruskiyat-otgovor-ot-aleksandar-dugin.148522 Хората със слаб ангел и слаби сърца да не четат! Патетиката и метафоричността идат малко отгоре, но смисълът е пределно ясен! А иначе, нека си говорят! Ама да няма никакви илюзии, чия игра е това!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи