Д-р Борисова: Здравната реформа е изключително задълбочена и смислена

Д-р Борисова: Здравната реформа е изключително задълбочена и смислена
Здравната реформа, която се прави в момента, е изключително задълбочена и смислена. „Ние разглеждаме не само област по област, но болница по болници и отделение по отделение и във всяко отделение - буквално лекар по лекар”, това заяви министърът на здравеопазването д-р Анна-Мария Борисова на откриването на обновено отделение в Областния диспансер за психични заболявания в Русе. Тя каза още, че отделенията с по-възрастни лекари са рискови, защото в следващите години възрастните служители няма да могат функционират и това е опасно за системата.
Здравният министър каза, че към всички болници и лекари, където работят лекари и медицински сестри над 60 години, министерството е отправило препоръки да започне обучение на млади специалисти, които да заменят по-възрастните си колеги.<br /><br /><strong>Сред присъстващите на откриването Борисова каза, че с голямо удоволствие отива в обект, където работят толкова кадърни хора и пожела здраве и щастие на персонала на психодиспансера. </strong><br />

Коментари

  • Mina

    04 Юли 2010 14:29ч.

    Тая изглежда си вярва....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • брей, брей

    05 Юли 2010 18:47ч.

    хората предупреждават, че здравната ни система се връща към годините на зрелия социализъм, тя женицата продължава да какниже, че реформата била дълбока и смислена... какво смислено има във връщането в изходна позиция не знам, знам само, че това връщане е цялостно и не само за здравната система, а и за всички системи...силно ме тревожат тези факти...отстъпваме от демокрацията и пазара.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи