Доц. Мангъров: Въведените анти-COVID мерки са абсолютно безсмислени

Доц. Мангъров: Въведените анти-COVID мерки са абсолютно безсмислени
„Въведените мерки са абсолютно безсмислени. Това се доказа във всички страни по света, където те бяха въведени драконовски, но особена разлика при протичането на епидемичния процес няма”, заяви доц. Атанас Мангъров в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

 

„По отношение на смъртността, това по принцип е един показател, за който у нас винаги се злоупотребява. Защото ние винаги сме били на челни места по смъртност. Причината е, че сме със застаряващо и много болно население”, каза доц. Мангъров.

 

„Всеки епидемичен процес има вълнеообразен ход – вълна - спад. Всяка следваща вълна е по-малка. Това се наблюдава всяка година при епидемията от грип, както и при хипатитните и варицелните епидемии”, допълни Мангъров.

 

„В болницата при нас повечето заразени са неваксинирани - това е характерно за цялата страна. В Обединеното кралство, когато започна секвениране и генно типизиране на случаите с Делта вариант, там са доказани около 400 000 случая, като 1900 от тях са починали. 1100 от починалите са били ваксинирани по два пъти. 600 от починалите с Делта са били неваксинирани. Това са данни от Public Health England”, заяви доц. Атанас Мангъров.

 

Той беше категоричен, че не отрича ваксините. „Когато някой дойде да ме пита дали да се ваксинира срещу COVID-19 или не, аз казвам: „Хубаво е да се ваксинираш. Решението обаче е твое. Защото когато отидеш да се ваксинираш, ти си слагаш продукт, който все още е във фазата на клиничното изпитване”, коментира още той.

 

 

 

Коментари

 • мангъров президент

  14 Sep 2021 11:45ч.

  мангъров президент

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Rattrack

  14 Sep 2021 11:51ч.

  Мангъров може да не е за президент, но е един от малко останалите свестни доктори, които държат на принципите си и е доказан експерт в областта си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Комодор

  14 Sep 2021 12:20ч.

  Ваксините работят, но туземците тук се занимават с конспирации и не им е до ваксини. Ситуацията е такава, щото имаме такива "специалисти" като Мангъра и Чорбанов, дето заради политическа кариера си плюха на дипломите! На първо място сме по смъртност Европа, защото сме на последно място по ваксинация, на друго място явно нямат толкова идиоти. Ние българите искаме свободно да се заразяваме и разболяваме! Един руснак за една вечер успял да зарази хиляда и петстотин човека по барове и дискотеки. Но Русия е свобода, а де тук такъв кеф... Тия ваксини много бъркат в джоба на фармацевтичните компании, колко народ ще се лиши от приходите по аптеки, болници и фарма- индустрията, със продажбата на съмнителни профилактични и лечебни препарати, ако се прекъсне заразата с евтините ваксини. Чорбанов беше ербап да вземе пари за създаване на негова ваксина, ама в политиката е по-лесно... Хора от 80-те % на Иво Христов, Вервайте.... Ама и на колко народ ще се наруши удобството да не ходят до офиса, дистанционна работа и обучение в училище... Междувременно, в Англия, при 62% ваксинирани, неваксинираните са 95% от лежащите в интензивните отделения. И то при 66% ефективност на ваkсините към новия делта вариант. Случайност... А в България, 0 (НУЛА) ваксинирани с две дози са сложени на апаратно дишане. Друга случайност...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Това се наблюдава всяка година при епидемията от грип, както и при хипатитните и варицелните епидемии”

  14 Sep 2021 12:24ч.

  Извинете но хИпатитните епидемии не отмряха ли в средата на 80-те, след като хипи-вълната вече не бе на мода?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ивайло

  14 Sep 2021 12:28ч.

  Абсолютно вярно !!! Слагах маска в транспорта, и хипермаркетите, спазвах дистанция , не посещавах нощни заведения , ресторанти , стадиони , молове , ръцете си ги мия по принцип , и ...по някое време се заразих , и разболях от ковид :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тоя за колко затрити в ковид отделенията живота носи отговорност с лъжите си с манията си да е център на внимание?

  14 Sep 2021 12:36ч.

  То не беше "грипче" - лъжа, грипните и коронавирусите са от различни групи. То не беше "чайче и аспиринче" - лъжа, специфично лекарство няма, ползват се антивирусни препарати, а когато прерасне в бактериална инфекция, така става, с антибиотици и кортикостероиди, а с този конкретен вирус и антикоагуланти. То не беше, ще приключи до края на юни (2020) - лъжа, не приключи. То не беше скъсване на дипломата, ако не приключи - лъжа, не я скъса. 80%-те имат специален афинитет към нагли лъжци явно, и с Борисов беше така. Медиите и те май имат още по-голям афинитет.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уважение и поздрави за доц. Мангъров!

  14 Sep 2021 12:40ч.

  Винаги ще има вируси, особено при тази мръсотия в градовете - нито градът София, за другите не знам, се мие, нито градският транспорт! Фъндо, хигиената е в основата на здравето, но ти естествено не го знаеш! Родният ми град не прилича на нищо, просташко селско стъргало! Дано скоро се отървем и от теб!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  14 Sep 2021 12:41ч.

  Боже, тази КОКОШКА е тъпа и тъпа - щом знае толкоз много, защо ги викат спецовете въобще?! Страшно много дразни!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Даже е мек в изказа Мангъров, не казва докрай нещата ...

  14 Sep 2021 13:13ч.

  Коронавирусите са РНК вируси от семейство Coronaviridae . Хората по принцип са резистентни на коронавирусни инфекции. Биотопът на коронавирусите са влечуги, птици и някои бозайници, НЕ СА ХОРАТА !!! Първият патогенен /болестотворен/ коронавирус за хора е открит едва през 1965 г. Той е предизвиквал УНГ възпаления у деца. През следващите три десетилетия са открити общо 4 /четири/ болестотворни коронавируса за хората. Те са разболявали изключително УВРЕДЕНИ ХОРА , хора с отслабен имунитет, хоспитализирани пациенти. Т.е. коронавирусите са УСЛОВНИ ПАТОГЕНИ за хората, те не предизвикват нормално "епидемии" или "пандемии" , те не дават специфично инфекциозно заболяване като други вируси - морбили, варицела, грип... Най-честите инфекции които дават класическите 4 коронавируса са били дихателни инфекции, вкл. атипични пневмонии. През десетилетията стотици хиляди хора по цял свят са боледували и умрели от атипични пневмонии, причинени от класическите коронавируси. И НИКОЙ НЕ Е БИЛ ТЪПАНА за този факт ! Никоя медия не е дънила ден и нощ за коронавирусите ! Това е било единствено специализирана лекарска информация. Така - до 2001 година , когато пускат първия изкуствено създаден коронавирус /вирус химера, плод на генно инженерство/ - SARS cov 1 , краткотрайна епидемия в Китай, която естествено се самоограничава. Вторият "опит" на сатанистите е 2011-2012 с коронавируса MERS , пуснат в Близкия изток през междинен гостоприемник /маймуни/. Той засегна само хоспитализирани пациенти /по типа на ВБИ/ и е с много висока смъртност - 40 %. Убива около 400 човека, започва внезапно, и внезапно изчезва... Третият "опит" е сегашният - SARS cov 2 , вирус който пуснаха през 2019 /?/ и който се самоликвидира май-юни 2020... Както виждаме, при коронавирусите е безсмислено и глупаво да се говори за "краткотраен" или "доживотен" имунитет ! Хората в нормално здраве просто са НЕВЪЗПРИЕМЧИВИ към коронавируси. Генетично резистентни ! Хората боледуват от коронавирусни инфекции само ако са имунодепримирани , в увредено състояние, хоспитализирани с тежка патология... Здрав прав човек в цивилизацията НЕ БОЛЕДУВА от коронавируси. Няма специфично заболяване у хората , предизвикано от коронавируси , такова което да изисква глава в учебниците по инфекциология и епидемиология. Това казва класическата медицина до 2020. Какво казва сатанистката псевдомедицина след 2020 /т.н. "ковид-медицина"/ е друг въпрос...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хора от 80-те % на Иво Христов, Вервайте...

  14 Sep 2021 13:15ч.

  Руският президент Владимир Путин обяви, че трябва да навлезе в самоизолация заради случаи на коронавирус в обкръжението му. Това е и причината Путин да участва в срещите на върха на Шанхайската организация за сътрудничество и Организацията на договора за колективна сигурност дистанционно. Двете събития са между 15 и 17 септември. По принцип повечето контакти на Путин предварително прекарват няколко дни в карантина от началото на пандемията - практика, струвала десетки милиони долари на президентската администрация. Не е известно обаче двама лидери, с които президентът бе в контакт - президентите на Сирия и Беларус, Башар ал Асад и Александър Лукашенко - в последните дни да са били в карантина. Президентът предупреди преди няколко дни, че че е възможно скоро да влезе в карантина, тъй като "мнозина" около него боледуват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желев Желязко-с огромно уважение

  14 Sep 2021 13:19ч.

  Не знам и няма как да знам дали е прав в твърденията си.Но е изключително последователен и истински мъж.Не се побоя да застане срещу овластените.Дали ще е президент?Та той вече е президент поне на 50% от българите.Още веднъж респект.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • supermag

  14 Sep 2021 13:45ч.

  доставка на препарати за съдомиялна https://www.supermag.bg/chemistry/preparati-za-miene-na-sudove/Preparati-za-sadomialna

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Руският президент Владимир Путин

  14 Sep 2021 14:08ч.

  Играе една игра с глобалистите. Учавства в един и същ цирк с тях. Силно зависим е от Ротшилдовата мафия и не пропуска случай да се закълне във вярност към хазарите. Путин е обкръжен от сатанисти, на ключови постове в Русия са поставени сатанисти /например руската централна банка/. Путин тероризира народа си с ковидизъм по почти същия начин, както на Запад. В Русия вече силно ненавиждат Путин, дори слоеве които му бяха фенове преди, сега искат махането му от Кремъл. 40-45 % от руснаците са убедени че "Путин" е фасада, зад която управлява Мафията, а лицето му се представя от множество двойници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи