Добрев: Внасяме сигнали срещу ПП-ДБ за явни нарушения на националния интерес

Добрев: Внасяме сигнали срещу ПП-ДБ за явни нарушения на националния интерес

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Искам да ви запозная с две неща, с които съм запознал и Борисов и вицепремиера Мария Габриел. Първата е свързана с решението на МС да източи всички свободни средства в енергетиката към бюджета. Незаконно. Къде е проблемът - не е в това дали има парите или не, трябват ли за друго или не. Проблемът е в това, че БЕХ се декапитализира. Капиталът на дружеството, обаче е отрицателен с над 1 милиард лева, а според ТР управата му трябва да обяви фалит", обяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев на срещата на кметовете от ГЕРБ във Велико Търново. 

Стефан Антонов от "Гласове" първи написа, че Асен Василев иска БЕХ да допише 1 млрд. лв. печалба във финансовия си отчет.

"Изтеглянето на този дивидент създава риск за предсрочно изискуем казус, поставя под съмнение възможността дружеството да плаща текущите си разходи, обрича всички планове за изграждане на нови мощности на неуспех, и др.", допълни Добрев.

"Втората тема е планираното, все още неприетия Институт за стратегически анализи и прогнози, при създаването на когото към МФ в преходните разпоредби местят и закриват агенцията, която за 20 години няма загубено дело в арбитражен съд. В момента имаме 2 открити арбитража, всеки на стойност по 2 млрд. лв. - единият е на ЧЕЗ. Защо се отказва държавата по дела от над 2 млрд. лв. Защо Асен Василев не плащаше на адвокатите? Защо се застрашава или умишлено се уврежда интереса на България по тези дела. Имат ли намерение управляващите да сключат извънсъдебно споразумение на стойност каквато те си преценят? Това е 4-ти опит да се закрие тази агенция в МФ с най-големите адвокатски кантори в света, и да се направи друга в МП? Предлагам да внесем сигнали до компетентните органи, защото се нарушава националният интерес", допълни Добрев.

"Отлагат разходи. Няма да усвояваме пари по ПВУ, защото трябва да ги пишем в разходната част на бюджета, а за да излезе на хартия и да се върже на 3%, се правят какви ли не стъкмистики. Надявахме се на разум в МФ, да се съкратят разходи", каза още Добрев.

Източник: "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • Няма нужда от приказки

    24 Юни 2023 17:01ч.

    свършете поне едно добро дело, поправете си грешката и ликвидирайте управлението на ПП. Служебно правителство на Радев е най-малкото зло.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    24 Юни 2023 17:06ч.

    Първата стъпка е изгонване на сащническия посланик!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ';';';

    24 Юни 2023 17:06ч.

    Няма никакво значение дали си уведомил или не си уведомил банкянския... Коалицията е съгласувана с ПОСОЛСТВОТО на агресора сащ! Както винаги казва банкянския "поел съм ангажимент към чуждестранните ни партньори" - без значение дали нарушава Конституцията на България или не, той е поел ангажименти..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Anonimen

    24 Юни 2023 17:51ч.

    не се напрягай . сега тече филма - спасяването на г-л бОРИСОВ. може да пропада държавата , народът, но боко трябва да се изпере. аз предлагам с предпране и дълго накисване.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаха

    24 Юни 2023 17:55ч.

    Преди и след изборите Делянчо редовно "грееше" от тв екраните. Откакто сформираха задругата,той като отявлен критик на уйдурмата, спря да се появява по медиите. Дали по поръчение на прекия му началник Буци, или от Амабасадата, но факт е, че тоя човек изчезна от медийното пространство. Сакън да не вземе да разтури с някоя непремерена критика крехката сглобка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи