Диана Дамянова, бивш пиар на ПП: Териториалните планове са незаконни. Кабинетът си послужи с измама, за да се вземат пари сега

Диана Дамянова, бивш пиар на ПП: Териториалните планове са незаконни. Кабинетът си послужи с измама, за да се вземат пари сега

Следвайте "Гласове" в Телеграм

„По времето, в което бях в ПП, съм създала този кръг от приятелски журналисти и мислители и много добре виждам какво се върши срещу заплащане и това е изключително гнусно“. Това заяви пред БНР Диана Дамянова, комуникационен специалист и бивш синдикалист. Тя беше и ПР на „Продължаваме промяната“.

Дамянова не посочи конкретни имена на журналисти. Поводът за коментара й е реакцията на някои медии и анализатори, които обясняват, че протестиращите енергетици и миньори не са прави.

Ня обяви още, че териториалните планове преразглеждат решения на парламента.

"Народното събрание каза, че въглищната енергетика трябва да бъде запазена до 2038 г., а в Териториалните планове се предвижда 80% намаляване на енергийната мощност на България до 2030 г. Т.е. Министерският съвет е преразгледал решение на парламента и аз не знам това до каква степен е законно и как ще се отрази на тези момчета и момичета, които протестират на магистралите. ... Правителството си е позволило да наруши решение на парламента и всички думи, които казва, вече е с трактовката на нарушител на закона. ... Когато правителството си е позволило да наруши грубо решение на парламента, естествено е политическите сили да яхнат протеста".

Дамянова посочи, че добрата новина от днес е, че най-накрая тези планове вече са публикувани от Министерството на енергетиката.

Според нея няма комуникационен проблем между протестиращите миньори и енергетици и властта:

"Те са вулгарно лъгани, че ще бъдат запазени до 2038 г., а започват да ги ликвидират още сега. Вулгарно са лъгани с 36 заплати, за които по-късно ще разберем, че не могат да се затварят ей така. Териториалните планове са чиновнически ужас, който е създаден, за да могат да се вземат пари сега. Това е национално предателство", смята Диана Дамянова, бивш ПР на "Продължаваме промяната".

По думите ѝ "всичко това е една измама, която е направена по две причини - да бъде хвърлен някакъв документ в Европа, втората - да има един огромен ресурс на разположение на правителството".

Извършва се национално предателство, което е малко по-голямо от това, когато затворихме блоковете на АЕЦ-Козлодуй преди 20 г., заяви Дамянова. Тя посочи, че поне тогава цената е била да взлезем в ЕС, а сега цената е 3,4 млрд. лв., разпределени между фирми с по 50 работника. Няма план за преход от конвенционална към зелена енергия, всичко е мечти в тези териториални планове, заяви бившият ПР на ПП.

По думите й, „българската енергетика се закрива изключително бързо, прави го едно правителство, в което част е зелената политика на България“. Ще има 20 г., в които ще е закрита конвенционалната енергетика, но няма да има зелена. Това всичко са действия на зелен октопод и се прави, за да ни продават електричество на безумни цени, коментира бившият синдикалист. Имаме 80% намаление на въглищното производство до 2030 г., според разсекретените териториални планове. Обречени сме на 20 г. липса на ток, заяви Дамянова.

Дамянова изказа мнение, че управляващите извършват неща, които хранят "Възраждане".

Интервюто на Даниела Големинова с Диана Дамянова в предаването "12+3" можете да чуете от тук.

Източник: БНР

 

 

 

 

Коментари

  • Виктор

    02 Окт 2023 14:42ч.

    Кое в последно време е законно, при условие че всеки "закон" се списва на коленце, в последният момент, и с телефон на ухото, докато чистачката на посолството Галя диктува?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    02 Окт 2023 14:44ч.

    Госпожа, като ставаш пиар т.е. гарант на някого, трябва да го проучиш от глава до пети и до десето и двайсето коляно... Малко е късно след толкова поразии да пишеш, че "всичко това е една измама, която е направена по две причини - да бъде хвърлен някакъв документ в Европа, втората - да има един огромен ресурс на разположение на правителството".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    02 Окт 2023 16:35ч.

    Когато давате съвет на някого, първом проверете на кого давате съвет! Защото това "ПР на ПП" едно от междинните превъплащения на госпожа Дамянова. Много преди това профсъюзен деятел, включително в района, който се коментира. Вицепрезиденството в КНСБ... няма да коментирам. ПР на ГЕРБ... май също... ПР на Златев... дали? По някое време и ПР на ПП. Няма нужда да съветвате. В интервюто каза, че голямата измама е свързана с това, че предлаганите 36 заплати са пари, които трябва да платят данъкоплатаците, с което тя не е съгласна. А пари за въглеродните емисии? За производство на 100 % от ТЕЦ-овете? Сами ли ще си изкарат или с пари, гарантирани от държавата. Което със сигурност е сума по-голяма от тази, с която госпожа Дамянова не е съгласна да плаща като данъкоплатец. То лесно Народното събрание да разпореди да стане нещо, но без да посочи кой ще осигури средствата за това? Всъщност, в Решението от 12.01.2023 г. срокът за корекции в плановете, възложен на правителството, е изтекъл на 31.03.2023 г. Отчет на служебното правителство по изпълнение на решението?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    02 Окт 2023 16:51ч.

    Мери, това, че г-жа Дамянова не е читав човек, не означава, че казаното от нея в конкретния случай, не е истина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    02 Окт 2023 14:57ч.

    Има и положителни страни в тази информация! На практика един човек, който е бил в кухнята, разполагал е с документи и ги е слушал - как си говорят (а те го правят директно, без капчица свян и въздържаност) ПОТВЪРЖДАВА В ЦЯЛОСТ и ПЪЛНОТА всичките ни форумни тези, на хора които са с отворени сетива и критична оценка, но все пак оставайки странични наблюдатели в един процес, ЗА КОЙТО УПРАВЛЯВАЩИТЕ СТАРАТЕЛНО КРИЯТы ЛЪЖАТ, ПРЕИНАЧАВАТ нещата! Не сме ангажирани по занятие за познаваме и вникваме в тази сложна материя, но въпреки това има голям контингент от хора, които са напълно недосегаеми за гнусната им и лъжовна пропаганда. Истината ИЗИЛИЗА НАЯВЕ ПО ЕДИН КАТЕГОРИЧЕН НАЧИН!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Приятелски огън !

    02 Окт 2023 15:00ч.

    И нож в гърба ! Тия работи не стават без поръчка... Сега е момента, ДОЛУ СГЛОБКАТА !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Източник

    02 Окт 2023 15:01ч.

    Няма да се изненадам ако при навлизане по-дълбоко изведнъж се окаже, че Дамянова е разочарована поради някакви прозаични съображения - примерно не са и платили обещаното и дължимото. В случая това не е водещо! Мотивите и да говори точно сега не са съществени и водещи! Важното е, че се отразява фактическото състояние на нещата, важното е, че става дума за един (пореден) достоверен източник, който затвърждава убеждението и тезите ни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кики

    02 Окт 2023 15:38ч.

    ++++++++++++++++

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    02 Окт 2023 15:57ч.

    Лельо, намери си друга работа. Достатъчно е да си спомним само "Викът на Украйна" - озъбения мармот с човешка осанка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    02 Окт 2023 16:13ч.

    Няма ли кой да намери добри адвокати на тези 20 000 души и да съди правителството за незаконни решения? Ако правителството взема незаконни решения, кой е отговорен? Нали законът е над всичко. Нарушиш ли закона, трябва да си платиш. И колкото по-строга и бърза е процедурата, толкова по-добре. Да съдят правителството до дупка и да затворят всичко! Европейски стандарт! Върховенство на закона, защото каквото повикало, такова се обадило. Ако всеки от тези 20 000 души отдели по 10 лв, ще се съберат доста пари за сериозни адвокати. А и прокуратурата трябва да се самосезира за незаконни решения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    02 Окт 2023 16:44ч.

    Вероятно знаете, че по Закон Европейското законодателство е с предимство, превес, пред Българското. Т.е. ако въпросния план е съставен съгласно европейските регламенти, някакви решения на нашия Парламент... хайде да видим кой кого ще осъди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    02 Окт 2023 17:02ч.

    Viva а ти вероятно знаеш, че нямаше референдум за влизането в ЕССР, тоест не можеш да ми натрапиш подлите брюкселски трикове, спуснати като директиви по вертикалата! От къде на къде една руса нацистка- акушерка ще ми решава кое е правилно и кое не! Кога са изборите за европейска комисия? Европа ке умре и ке бъде СКОРО, смазана под собственото си безумство подлост и мегаломания!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти пък

    02 Окт 2023 16:46ч.

    Адвокатите не лапат мухи я. Ще ги изкараш будали. То/иначе би било добре наистина да има адвокати милионери, демек независими в известна степен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    02 Окт 2023 16:55ч.

    Някой обърна ли внимание какво каза г-жа Дамянова за ПП "Възраждане" ? Покрай многото приказки как мрази тази партия, тя изтърси, че "Възраждане" е на 2-ро място по рейтинг. И това било добре пазена тайна. Досега :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе като експеримент

    02 Окт 2023 17:31ч.

    не пречи да пуснем :Възраждане" на второ място, та пеевски да отиде на пето. Но К.К. има нужда да му чета малко конско.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Статистик

    02 Окт 2023 17:36ч.

    След като всичките три образувания от сглобката лъжат като дърти цигани, а само Възраждане говори истината, нищо чудно да излезе и на 1-во място при наближаващите предсрочни избори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    02 Окт 2023 17:40ч.

    До baba Pena 02 Окт 2023 16:51ч. Аз не знам какъв човек е госпожата, пиар на хора, чийто акъл се вижда на втората минута, което значи, че и нейният е толкова. Казвам, че когато представляваш и гарантираш за някого, особено на такава най-важна държавна позиция, трябва да го познаваш отвсякъде. Поздрави!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    02 Окт 2023 17:40ч.

    Не е важно кога го е казала , важното е , че сега го казва / не че не го знаем/ . Силно се съмнявам , че това правителство е българско. Те не работят в полза на развитие на страната ни и народа. То е арогантно, некомпетентно и гони само лични цели! Внимавайте за кого гласувате , време е да се осъзнаем и да върнем страната си в наша полза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не са готови

    02 Окт 2023 17:49ч.

    Макар че герб бяха още по-зле, ама понабраха кухарки оттук-оттам. Оказа се, че държавното управление е майтап работа (тук е място да се цитира съвестния Нейчо Неев).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Право в десятката

    02 Окт 2023 18:53ч.

    Това всичко са действия на зелен октопод и се прави, за да ни продават електричество на безумни цени

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БъгъИИ

    02 Окт 2023 20:19ч.

    ма, таа бифшъта хем вече толку одъртея, а аджебъ не спира още да съ слагъ. ми, туй повидение - ма, нооу е вулгарно-неприлично, бе - ми, мера си нема! и пак да си источва съ слага да искъ - ма, незнае друго, бе! мчи, кажи тогава, ма како - досега например колко источийте сас сестра ти и сино му на мултикултурнио Ражди, ьЪ? само от парите по кумуникъционити стътегийй, бе! ьЪ! кажи де, кажи - ти само колку зе и колку от еврата на кой не даде, Ъ? та утново пак да си тъ пускът тукъ - ми, и лихфите да връштъш, бе. ништу че си даже толку одъртеяла! ма, па теа ако срама си немат, ма ти па што им се срамувъш? ми, нидей, бе! ма, кажи ги ти кои са, бе - ми, теа, както ги наричаш - исключително гнусни смешници на рассекретено публично заплаштане. ьъЪ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Трета /или може би петата/ българска държава не е имало такова българофобско управление,

    02 Окт 2023 20:35ч.

    като това на сегашните катили. За половин година направиха такива поразии, за които ще ни трябват петдесет да ги оправим. Всеки ден, всеки час, всяка минута управление на тези не българи е гибелна за страната ни. Баста.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи