Деян Николов: Паметник на хан Аспарух ще бъде поставен на мястото на статуята на Св. София

Деян Николов: Паметник на хан Аспарух ще бъде поставен на мястото на статуята на Св. София

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Група граждани, които разпознаха кандидата за кмет  на София от „Възраждане“, го спряха, за да го попитат кои са съвсем първите три неща, които ще направи през първия ден от мандата си. 

„Много неща има да се направят в София, но ако говорим за първия ден : казвал съм вече, че първо ще премахна украинския флаг от сградата на общината, защото на български институции трябва да стои само българският флаг.

 Ще предприема нужното, за да се демонтира статуята на Св. София, която очевидно голяма част от софиянци не приемат добре. На нейно място впоследствие имам намерение да издигна паметник на хан Аспарух.

И третото нещо е, че ще започна незабавни действия по ограничаване на джендър пропагандирането сред деца и няма да има гей парад по улиците на София. Това ще направя в първия ден. Няма да го прекарам в банални поздравления, защото кметският пост при това състояние на София е само едно – огромна отговорност към всички софиянци.

 

Снимка: Информационна агенция Блиц

Аз ще наследя град с много проблеми, които са се наслагвали през годините. Ако ме питате какво ще се случи в първата седмица или месец - ще измия цяла София, ще започна дейности по актуализирането на Общия устройствен план с тези на районите, за да спра безразборното презастрояване.

Ще предложа децентрализация на бюджета. В действията си ще се движа по предизборната си програма и ще изпълня всичко по нея. Искам да направя и ревизия на предходните управления.“, каза Деян Николов пред гражданите, които поискаха да поговорят с него.

Възраждане е с номер 42 в бюлетината

Купуването и продавнето на гласове е престъпление!

 

 

 

Коментари

  • Алексий Слав

    24 Окт 2023 14:41ч.

    Какво общо има хан Аспарух със София, Сердика и нейната история? Почти нищо. Няма ли достойни местни герои, като например Св Георги Софийски Нови, и още много други.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Случаен минувач

    24 Окт 2023 15:27ч.

    Плиска, макар и малък град днес, е много по-логично място за такъв паметник. Колкото до идеята да сменим паметника на Алиса Софиянска с паметник, на който и да е светец, за мен като вярващ, не е много удачна. Нека образите на светците ги изписваме на иконте и в душите си! Другото е кич.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • BACHE KIKI

    24 Окт 2023 16:03ч.

    На мястото на това грозилище каквото и да сложат ще е по-добре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алексий Слав

    24 Окт 2023 16:09ч.

    Всъщност, да , прав си светиите са изобразени в църквите. Но има и други достойни софиянци .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съборете седесарското зъмско гнездо на "Раковски 134" и на негово място направете ПАМЕТНИК НА ОБУВКАТА.

    24 Окт 2023 14:50ч.

    Да се знае и помни, че по времето на костолака и седесарите чифт обувки се купуваше на изплащане. С банкови гаранции и трима поръчители. Сякаш чифлик или завод вземаш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • .....

    24 Окт 2023 15:16ч.

    Това не е св. София, а езическа статуя насред столицата на православна (по Конституция поне) държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MarlboroMan

    24 Окт 2023 15:23ч.

    по-добре на мястото на МОЧА

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На мястото ПРЕД Паметника на Съветската Армия-Освободителка ще има подострени колове и виселици с дебели въжета.

    24 Окт 2023 15:30ч.

    За продажната фашиска недобита измет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добри Божилов

    24 Окт 2023 15:31ч.

    Ако Ваня е соросоид, то Костя е соросоид по 100... Дайте да избием всички, та да спечели Васко-ДС-то https://www.youtube.com/watch?v=IWV43MsVguw

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    24 Окт 2023 15:57ч.

    Абе не ви ли омръзна да се занимавате с паметниците. Оставете ги на мира и си вдигайте каквито си искате нови паметници на нови места.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алексий Слав

    24 Окт 2023 16:08ч.

    Всъщност, да , прав си светиите са изобразени в църквите. Но има и други достойни софиянци .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    24 Окт 2023 16:11ч.

    Ами аз много харесвам паметника на София, излъчва младост и надежда за светло демократично бъдеще. Дори съм на мнение да се превърне в скулптурна композиция, като се допълни със статуи на Ванга и Учителя Беинса Дуно. Това ще придаде по-цялостен облик на идеята за демократично изкуство, различно от мрачното, сиво и зловещо кунистическо такова. Но не знам, има специалисти скулптори и архитекти, нека те имат думата. ?❤️

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, и по една пералня Мийле и хладилник Либхер да чучнат до тях.

    24 Окт 2023 16:13ч.

    Екстра ще е, съвсем по европейскому и демократичному.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    24 Окт 2023 16:35ч.

    Ако ще е паметник на някой кан, по-добре да е на Крум, който присъединява Сердика към България. Скулптура на Аспарух навремето имаше по пътя от Драгалевци за Киноцентъра.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Закъм Драгалевци е предвиден друг паметник.

    24 Окт 2023 16:39ч.

    На Иван Българоубиец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    24 Окт 2023 16:46ч.

    Кат ще е хан-поне да е Крум. Превзел София Пратката към мита за законите му , дето не е ясно как и на каква азбука е написал, пак щеше да свърши повече работа. Ма ексвоеводите залагат на чалгата в битката с джендърите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво сега,

    24 Окт 2023 16:48ч.

    с македонците кушия ли ще правим? А на тая с кукумявката никой не и обръща внимание. Но щом имате пари за харчене и се чудите какво да ги правите, си е ваша работа. Аз бих открил безплатни столове за хранене на бедни. То по-малките градчета имат повече нужда, ама нямат пари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    24 Окт 2023 17:50ч.

    Всички паметници в София следва да станат подвижни. За целта те трябва да се монтират върху мобилни платформи. Така скулптурата - този акт на божествено вдъхновение - се освобождава от мелнахоличната безутешност, причинена от статичната й обреченост. Едно и също пространство, една и съща тълпа от сополиви зрители! Време е сложим край на тази убийствена естетика! Нека дарим паметниците с ново, освобождаващо и преобразуващо духа им качество - динамичност! Mobilis in mobili - подвижен в подвижното, това е новата парадигма. Нужно е творбата да скъса пространствените си окови! Нека я дарим със свободата да пътува, където й хрумне. Зрителят не трябва да я възприема като застинал обект, статична реинкарнация на авторското вдъхновение. Тя трябва да може да пътува , да променя времепространствените си координати. Така тя ще има благодатна възможност да бъде виждана от различни ракурси и при различни обстоятелства. Изненадващите, неочаквани срещи с нея очароват злителя и катализират естетическото въздействие върху него. Днес той вижда Чапкъновата Св. София с кукумявката пред Народното събрание, утре на разклона на летището, пред хотел Хемус, на Женския пазар, в Младост 3 или пред пред операта. Всичко това прави деня му по-весел и забавен. Жестокостта на критиката се сломява и той се радва на всяка среща - дори с застрашително светещите Самуилови очи и ли кукумявката на Чапкънов. ПС Защо да не се направи пътуващ паметник на хан Аспарух, монтиран върху жп платформа? Тя ще обикаля регуларно по маршрута София-Червен Бряг-Горна Оряховица-Русе-Исперих-Силистра

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • https://www.youtube.com/watch?v=JAm0dYskcGE

    25 Окт 2023 1:30ч.

    Преди малко гледах интервюто на Деян Николов при Карбовски и в мен не остана никакво съмнение за кого да гласувам на изборите за кмет на София. Деян Николов е човекът. Ако искате да се убедите в истинността на думите ми, гледайте го и вие! Линкът е поставен отгоре, на мястото на името, за по-лесно копиране. Бъдете здрави! )))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи