Десислава Атанасова: Време е правителството да вземе еднопосочен билет

Десислава Атанасова: Време е правителството да вземе еднопосочен билет

Когато вчера чух за посещението на Кирил Петков в Киев, първоначално си помислих, че това отново е лексикална бъркотия и отново Кирил Петков е имал предвид нещо друго. Така председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова коментира в предаването "Денят започва с Георги Любенов" на БНТ обявеното посещение на българска правителствена делегация в Киев. Правителството вече му е време да вземе своя еднопосочен билет, категорична е тя.

Замислих се, че ако цялата правителствена делегация ще пътува до Киев, след това може да отиде и до Скопие, след това може до Руанда, да мине през Кайманите, където са офшорките на компании, сред които "Джемкорп", с която правителството подписа меморандум, подчерта Атанасова. Според нея има нулево справяне с всички кризи и задачи от страна на управляващите.

Моряците колко дни ги спасяваха? Имаме информация, че Лена Бориславова е летяла до Сочи, за да ги прибере, защо не отиде Кирил Петков, за да ги прибере, попита тя риторично.

100 дни са напълно достатъчни, за да разберат българите, че това правителство е най-слабото в историята на България, категорична е Атанасова. ГЕРБ няма да подкрепя правителство с премиер Кирил Петков. Опозицията няма никакъв ангажимент да подкрепя управляващата коалиция, допълни тя.

Според нея наблюдаваме "партийно обладаване" на постове и "разпределяне на баницата". Атанасова коментира още, че в "Продължаваме промяната" няма лидерство, а Кирил Петков и Асен Василев са "двете страни на една монета". Фискалният резерв удари дъното - 4,7 млрд., допълни тя.

По темата дали България трябва да изпрати оръжия в Украйна, тя коментира: "Когато ние сме взимали своите решения, сме изхождали именно от евроатлантическата ориентация и подкрепата за ЕС от нашите избиратели. Правителството за пореден път демонстрира своята безпомощност, заради противоречията, които имат от ден първи. Те нямат едно решение, което в парламента да не е предизвикало трусове".

Изчегъртаха ГЕРБ, но не само. Те рязко нарушават Конституцията, подчерта Атанасова.

Всеки, който е управлявал, знае, че пролетните и летниците месеци се ремонтират пътища. В Триград пътят пропадна през ноември, когато управляваше ПП. Пети месец - кола е пропаднала в реката. А асфалтът нали не се ядеше, попита Атанасова в отговор на въпроса по темата за кризата с изплащането на парите за пътищата.

 

 

 

 

Коментари

 • Степан Бандера

  23 Апр 2022 9:57ч.

  След като с гласовете си подкрепи решението на НС за военна помощ за Украйна, герб вече трябва да се заеме реално със свалянето на Кирчо, а не само да ни обяснява колко лош е той.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И Унгария е в ЕС и НАТО, и Турция е в НАТО

  23 Апр 2022 10:26ч.

  ама следват своя политика и са неутрални за сблъсъка в Украйна. Имат това право защото няма решение на ЕС или НАТО което да ги задължава да подкрепят военно Украйна. Така че подкрепата на ЕС от избирателите на Герб съвсем не означава военна подкрепа на Украйна. Да направят референдум за това като са толкова сигурни, "Глас народен, глас Божи".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Разаликата

  23 Апр 2022 13:24ч.

  Да, но Унгария и Турция с управляват от мъже. Колко пъти му се смяха на Ердо от европа, колко обиди понесе Орбан от Европа, но те не тръгнаха да се доказва като първия мъж държавата, както прави Киро след като беше "огорчен" от нещо си там по Великден.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • отровната отрова е много отровна

  23 Апр 2022 10:40ч.

  Тия ще продължават да ни закопават още дълги години напред! Докато бяха във властта се интересуваха само от крадене. Не подготвиха България за идващите изключително тежки времена, за което се знаеше от много отдавна (илюстрация - Зелената сделка).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • отровната отрова е много отровна

  23 Апр 2022 10:41ч.

  Допуснаха такъв пробив в националната сигурност, че ако това им беше работата, щяха да бъдат разжалвани и уволнени и съдени. Но те са собственици и това е проблема с феодално-десарския модел на управление - няма кой да те махне, защото притежаваш държавата. Ако си кадърен - добре. Ама ако си посредствен?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Деса

  23 Апр 2022 10:47ч.

  За 12 години управление на ГЕРБ разцъвтя корупцията и тъпотията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • МИТОВ

  23 Апр 2022 11:27ч.

  ВРЕМЕ Е ДА ВЪРВИШ НА МАЙКА СИ В ПУТКАТА СМРАДЛИВ ЧЕРВЕЙ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи