Десислава Атанасова към ПП и ДБ: Преди втория мандат има първи

Десислава Атанасова към ПП и ДБ: Преди втория мандат има първи

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Ще гласуваме по избор - на хартия или с машина

„Ние много добре знаем кои  са важните теми за България и не ги отстояваме само на брифинги.  Нека да припомня, че преди втори мандат има първи”, с тези думи председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова коментира предложението на ДБ и ПП за формиране на правителство на малцинството с втория мандат.

Тя обяви, че е постигнат компромис с начина на гласуване: "Подкрепяме в мнозинство възможността българите да избират как да гласуват - с машина или на хартия." Остават предложенията на "Демократична България" машината да изчислява сумарно данните, които да се записват на флашките, които да се предават в РИК, съответно в "Информационно обслужване" и ЦИК, заяви още Атанасова пред журналисти в кулоарите на парламента.

От машинното гласуване ще има хартиена бюлетина, която ще се подпечатва от СИК и ще се брои под видеонаблюдение и чрез записване на брояването.

"Отпадат тъмните стаички, гласуването ще се извършва и от машина, и от хартия само зад параван. По предложение на ДБ ще създадем звено в ЦИК, което да обслужва единствено и само въпросите с машините гласуване. Отново по предложение на ДБ ще направим достатъчно достъпен и публичен кода", заяви още председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Постигнахме един баланс, смята още Атанасова. Общественият съвет към ЦИК ще остане. По думите ѝ няма нужда от преброителни центрове. Затова е осигурено видеонаблюдение и записи, които да се съхраняват на сървъри, при броенето от СИК. Така по този начин ще се следи стриктно преброяването и ще е достъпен по всяко време на сървър, ако се появят някакви съмнения, коментира още народният представител.

По думите ѝ е почти невъзможно България да постигне 3% бюджетен дефицит през следващата година. "Очертава се дефицит от 11 млрд. и трябва да теглим нов дълг. Ако има някаква магическа пръчка Асен Василев, ние много бихме се радвали да е 3%".

 

Източници: dariknews.bg, epicenter.bg, tribune.bg

 

 


 

Коментари

  • Зависим

    23 Ное 2022 16:16ч.

    Вотът пак ще е контролиран. Зависимите, от своите работодатели-мутри, ще бъдат много ясно инструктирани за кого за гласуват. Те ще отидат зад паравана готови с партии и имена точно за кого да гласуват. Някои изобщо няма да има нужда да бъдат инструктирани. Те си знаят. А не са гласували както трябва - а са пострадали... Никакви избори не са това. Зависими и контролирани орки. Без мисъл в главата, без собствено мнение, без търсене на информация, без познаване изобщо на кандидати, партии, програми ... Пълна порнография!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи