Десислава Атанасова: Изходът от ситуацията с машините е да се върне възможността за гласуване с хартиени бюлетини

Десислава Атанасова: Изходът от ситуацията с машините е да се върне възможността за гласуване с хартиени бюлетини
Изходът от ситуацията с машините е да се върне възможността за гласуване с хартиени бюлетини. Това каза пред журналисти в Народното събрание след Председателски съвет Десислава Атанасова - председател на ПГ на ГЕРБ – СДС.

 

"Оказа се, че ЦИК и фирма "Сиела" все още са в търговски спорове и облигационни такива по отношение собственост, машини, сертифициране, кодове и всичко останало. При всички случаи се печатат бюлетини. За последните избори отпечатаните хартиени бюлетини са били на стойност 7.5 млн. Това категорично е за сметка на българските данъкоплатци", коментира още Десислава Атанасова.


Изходът от ситуацията с машините е да се върне възможността за гласуване с хартиени бюлетини. Това каза пред журналисти след Председателски съвет на Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ - СДС Десислава Атанасова, предаде Агенция "Фокус".

 

Според нея като че ли всички искат избори две в едно, а датите, които се обсъждат са през ноември.


Тя обясни, че председателят на ЦИК Камелия Нейкова е била поканена на Председателския съвет.

 

"Оказа се, че ЦИК и фирма "Сиела" все още са в търговски спорове и облигационни такива по отношение собственост, машини, сертифициране, кодове и всичко останало", каза още Десислава Атанасова.

 

Десислава Атанасова коментира, че трябва да се търси разумен подход. "При всички случаи се печатат бюлетини. За последните избори отпечатаните хартиени бюлетини са били на стойност 7.5 млн. Това категорично е за сметка на българските данъкоплатци", заяви още Десислава Атанасова.

 

Всички видове избори обсъждахме, но има проблем с машините. Това каза съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов.

 

"Оказа се, че софтуерът не е ясно дали е собственост на "Сиела". Днес ще има още няколко срещи, ще бъде поканен представителят на "Сиела", каза още Атанасов.

 

По думите му са разглеждани различните дати за избори, но никакви решения не са взети.

 

 

 

Източник: epicenter.bg,"Труд"

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • консерватизмът фрисейският квас

    25 Авг 2021 10:51ч.

    Ако има 30 генерала и техните подчинени гледат в една посока, след 30 години техните наследници могат ли да поемат щафетата? Колкото синът на папата да стане папа. Горбачов и соц елитът си представяха лек тронът на финансовото благо в капитализмът, като гледаха от камбанарията на аристокрацията си соц-елит. Лекият живот на Джей Ар, графовете в Англия. Но нито парите се задържат така фантазно ни връзките, ни фантазията е реалност. Но когато си сит, си богопомазан в умът си, и вярваш и вярваш.. Когато една банда обира някакво богатство, те са заедно в боят. НО КОГАТО ТРЯБВА ДА СИ ГО РАЗДЕЛЯТ??? ........... Настанаха тези времена при бандата на партизаните от ДС и бкп... Освен това вече са бизнесмени, значи конкуренти. Но и бандитът си остава бандит, и когато изфука-ипука своят дял, пожелава делът на ближният - другарите от бандата. 2020-2021.. ..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кара

    25 Авг 2021 10:59ч.

    Аз не искам да гласувам с машина, искам да имам избор как да гласувам - с машина или с бюлетина. И, ако аз само не искам да гласувам с машина поради съображения за право на избор, има хора, които не могат да гласуват с машина. Например родителите ми, които са възрастни и не могат да работят с машини за гласуване, банкомати и т.н. Те реално са лишени от правото, и задължението, на всички български граждани - да гласуват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    25 Авг 2021 11:03ч.

    Мутренската партия задигнала милиарди се е загрижила за някакви 5-7 милиона. Колко трогателно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    25 Авг 2021 11:36ч.

    да се върнат хартиените бюлетини за да може да се драска по тях и да станат невалидни

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Jordan

    25 Авг 2021 12:30ч.

    Естествено че от ГЕРБ ще искат да се върнат хартиите, иначе как ще получат гласовете на 90% от циганските махали. А в Дулово Деска може и до 100% да стигне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Антон Сираков

    25 Авг 2021 12:46ч.

    До "Кара на 25.08.2021 в 10:59": Скъпа, (може би знаете, че на италиански Кара (cara) означава именно "скъпа". Казвате, че Вашите родители "са възрастни и не могат да работят с машини за гласуване, банкомати и т.н.". Добре, от чиста любезност приемам, че само възрастта е виновна. Но ако интелектуалните възможности на хората са такива, че им е трудно да си служат дори с безкрайно опростените "машини за гласуване", смятате ли за правилно такива хора въобще да гласуват. Значи, не могат да преценяват, не разбират какво става, но трябва да решават какво да стане... Само не ми излизайте с "аргумента", че не интелектуалните, а физическите им възможности не позволяват. Защото ако са физически възпрепятствани, те не биха могли да гласуват и с хартиени бюлетини, нали. И пак питам: Смятате ли за редно "слепец да те води по правия път" (както бе писал Георги Джагаров)? Смятате ли за правилно индивиди, които не знаят кой ден е днес, да определят какво да е бъдещото на България утре?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи