Денков за предложението на ГЕРБ: Добро начало на истински преговори

Денков за предложението на ГЕРБ: Добро начало на истински преговори

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Нямах време да прочета документа, но е хубаво, че имаме предложен документ на масата. Това е добро начало на истински преговори между двете страни в тази дискусия. Това заяви премиерът Николай Денков, който коментира предложеното от ГЕРБ споразумение и механизъм за съгласуване на управленските решения.

По-рано от ГЕРБ разпространиха публично пълните текстове на представените на днешното Национално съвещание на партията проекти за споразумение за съвместно управление в рамките на мандата на 49-ото Народно събрание между ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната-Демократична България и за механизъм за вземане на решения, като приложение към споразумението.

Премиерът не коментира в детайли документа, допълва БТА. Няма как да коментирам толкова важен документ, без да съм го прочел, посочи Денков и призова представителите на медиите за търпение.

На въпрос за бъдещото разпределение на министерствата в правителството след ротацията и възможността то да бъде "50 на 50", Денков коментира: "Звучи ми като нещо, което ще бъде част от преговорите".

"Проведохме с г-жа Мария Габриел разговори, но крайният резултат ще го видите, когато всичко е поставено на масата - как продължаваме, какъв е проектокабинетът, който предлагаме. Никой от нас няма желание да представя негова версия на нашата дискусия, защото това само ще попречи да стигнем до позитивен резултат", каза министър-председателят.

"За нас е ключово да се дефинира как ще продължат реформите, така че да сме сигурни, че управленската програма и изборът на ключовите лица, които ще предопределят живота в България през следващите години, ще бъдат направени по убедителен за обществото начин и ще бъдат поставени нови стандарти на управление - правосъдна система, антикорупционна комисия, регулатори. Това е ключовото", допълни премиерът.

Николай Денков коментира темата след днешната среща с лидера на беларуската опозиция Светлана Тихановска, в която участва и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

Източник: БТА

 


 

Коментари

  • Мдааа

    05 Март 2024 15:37ч.

    Обединят ли се трите тумора, ще ни видят сметката набързо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е последното евроатлантическо правителство

    05 Март 2024 15:47ч.

    И то далеч няма да е вечно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да не лъжеш?

    05 Март 2024 15:49ч.

    Сигурно си пътник във времето и знаеш, какво се е случило?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борисов предложи на ПП-ДБ брак, вместо сглобка

    05 Март 2024 15:45ч.

    Булката е доволна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    05 Март 2024 18:22ч.

    Тия булки се бръснат и обичат прайдовете !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фоки

    05 Март 2024 16:36ч.

    Ала бала от Плъха и Жирафа.Пластмасови подобия на хора.От тия нищо добро не чакаме.Еднакво тъпи и вредни, слуги на Сатаната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи