Денков: Преговорите с ГЕРБ-СДС все още не са размразени

Денков: Преговорите с ГЕРБ-СДС все още не са размразени

Следвайте "Гласове" в Телеграм

„България има нужда от стабилно правителство и работещ парламент. Проблемите могат да се решат само така. Не мисля, че Конституцията предполага някой друг да дава съвети на НС за това дали да избере правителство, или не”. Така кандидатът за премиер акад. Николай Денков коментира думите на президента Румен Радев при връчването на мандата на ПП-ДБ.

Докато връчваше папката, Радев призова ПП-ДБ да „преосмислят изцяло целесъобразността от оползотворяването на мандата, който вече е дискредитиран".

Денков коментира и проверката на прокуратурата по сигнал за престъпления против републиката, базиран на записите от заседание на Националния съвет на ПП, които бяха разпространени от депутата Радостин Василев. „Тази проверка не ме притеснява, защото няма държавна измяна. Това са интерпретации, които нямат нищо общо с истината”, категоричен бе Денков.

Той подчерта, че преговорите за съставяне на кабинет с ГЕРБ-СДС все още не са размразени. „Днес не съм се чувал с Мария Габриел, а тя трябва да даде знак. Нека седнем на масата за преговори. Дотогава няма да коментирам състава на предложения от нас проектокабинет”, заяви кандидат-премиерът. И допълни: „Ако останалите кажат, че няма да участват в наш кабинет, нека опитат да реализират третия мандат”.

След получаването на папката казуса със записите пред журналисти коментира и Асен Василев. 

"Законопроектите за службите бяха внесени в предишното НС и предвиждат ръководствата на службите да се определят от парламента, а не от президента или премиера еднолично. Това е изключително важно, за да може службите наистина да са на България, а не да служат на един или няколко човека. За да могат службите да получават информация, в тях трябва да има доверие и това доверие да е на нашите партньори", заяви съпредседателят на ПП.

 

Източник: NOVA 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Мария...

    29 Май 2023 20:56ч.

    България има нужда от нови избори! България има нужда да бъдат вкарани, в затвора изменниците от ппдблгбт+, герб и всички, които са отговорни за състоянието и. Избори до дупка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    29 Май 2023 20:59ч.

    Не виждам начин тези нагляри да не паднат по врат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЛелеМале

    29 Май 2023 21:53ч.

    Да се чудиш каква майка ги е раждала тия НИЩОЖЕСТВА,и къде?!Защото тия определено нямат нищо общо с БЪЛГАРИЯ,а още по малко с народа на тая страна.Бог да пази България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    29 Май 2023 21:58ч.

    Според мен България се нуждае и трябва да има пробългарско правителство, за което българските граждани да са на първо място и то да работи в техен интерес! Получилите мандата днес не са пробългарски настроени и не заслужават да получат одобрение от парламента! Ръководят се от лични, меркантилни интереси, изпълняват чужди указания, лъжат, интриганстват-записите са много ясни! Предателите трябва да бъдат наказани по закон, без милост. Има сентенция "Лош закон, но закон!".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доктор

    29 Май 2023 22:29ч.

    Само при вида на това нищожество и ми се повдига. Много радко може да се срещне по-противно същество.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медиен експерт

    30 Май 2023 2:42ч.

    Този стана академик, докато беше министър. Ако беше почтен, нямаше да се възползва от служебното си положение. Само това е достатъчно, за да го изтрием с гумичката, а той се домъкнал и при Радев. Явно и БАН доста намирисва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аналитичка

    30 Май 2023 7:48ч.

    Денков е сороска креатура. Той вкара НПО в училищата и промени истинската история в учебниците на децата. Само по тези причини трябва да бъде отстранен от каквато и да е държавна длъжност. Всички непеота трябва да бъдат забранени. Влиянието на Сорос трябва да бъде неутрализирано. Имаме прекрасен пример - Унгария.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи