Радев връчи мандата на Денков: Не е целесъобразно да поверя бъднините на страната в ръцете на лидерите на вашата партия, но съм длъжен

Радев връчи мандата на Денков: Не е целесъобразно да поверя бъднините на страната в ръцете на лидерите на вашата партия, но съм длъжен

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Държавният глава Румен Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен съответно от втората по големина парламентарна група в 49-ото Народно събрание - "Продължаваме Промяната - Демократична България" (ПП-ДБ). Преди да даде папката на академик Николай Денков, президентът отправи остра критика към парламентарната група заради изтеклите записи от националния съвет на ПП.

"Искам да изразя своето лично уважение към Вас, познавайки Ви като министър в няколко правителство, и да изразя пълно разбиране на деликатността на ситуацията, в която се намираме в момента. Пряко ангажиран съм с националната сигурност и съм призван да браня българската държавност. Тук искам да заявя, че точно заради това, е нецелесъобразно от моя страна, да Ви връча мандат след изтеклите записи, и да поверя бъднините на България в ръцете на лидерите на вашата партия след изтеклите записи и последвалите публични самопризнания, заради торпилирането на българския суверенитет. Наклеветяването и планираната чистка в държавната администрация, заявката за вмешателство в изборите, и дискредитирането на европейски институции и името на България", посочи Радев пред представители на ПП-ДБ преди да връчи проучвателния мандат.

"Аз съм призван да браня Конституцията и аз съм длъжен да връча този проучвателен мандат. Неговото оползотворяване е ваше конституционно право. Но в именно на съхраняване на Вашето достойнство и политическа перспектива и съхраняване на имиджа пред нашите европейски партньори, призовавам ви да преосмислите изцяло целесъобразността от изпълняването на този мандат, тъй като според мен той вече дискредитиран", коментира Радев.

Акад. Николай Денков заяви, че България има нужда от стабилно редовно проевропейско правителство и стабилен парламент, за приемане на нов бюджет, за капиталовите разходи, училищата, болниците и заплатите.

"Много е важно парламентът да продължи да работи редовно. Чакат ни промени в НК, включително за войната по пътищата, реформи в съдебната система, за да може държавата да върне справедливостта у хората". Той заяви, че ще водят в следващите дни преговори с другите парламентарни сили, за да успеят да съставят правителство, за да може да изпълни целите, които са залегнали в управленската им програма.

"Надявам се това усилие да бъде подкрепено и следващата седмица да имаме правителство", заяви той.

Радев се обърна към Денков с думите: "Надявам се, че осъзнавате риска и отговорността, която поемате". В отговор акад. Денков посочи, че е запознат, но не се плаши от трудностите.
 

Коалицията има седмица, за да върне изпълнен мандатът на държавния глава.

Идеята за ротационен министър-председател между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС е силно вероятно да претърпи провал след записите от Националния съвет на ПП, които депутатът Радостин Василев огласи преди дни. Първата политическа сила обяви замразяване на преговорите с ПП-ДБ, но не сложи окончателно точка.

"Замразяването на преговорите означава, че те могат да бъдат размразени, преди да им бъде окончателно сложен край. Дали преговорите ще бъдат размразени зависи от това ще има ли извинение към българските граждани, българската администрация, българските учители, офицери, от уважението към нашите партньори към България и нейните граждани", уточни Мария Габриел, която ГЕРБ издигнаха за кандидат за министър-председател.

"Не съм прекъсвал диалога с Мария Габриел и днес разговаряхме", каза преди ден от своя страна кандидатът за премиер на ПП-ДБ Николай Денков.

 

Източници: БТА, "24 часа", dnes.dir.bg, БНР

 

 

 

 

Коментари

  • rusnak

    29 Май 2023 20:32ч.

    Гнома беше много смешен с физиономиите на маймуна, които правеше.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    29 Май 2023 23:22ч.

    Миндила кРадев да си гледа "Пътя на Копринката", че точно той ги докара тези по официалната препоръка на Бидона като част от "Синергията с дневсния ред на САЩ"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прасета в космоса

    30 Май 2023 2:43ч.

    Гнома верно с тия физиономии глупендърски...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Замразяването на преговорите означава, че те могат да бъдат размразени, преди да им бъде окончателно сложен край. Дали преговорите ще бъдат размразени зависи от това ще има ли извинение към българските граждани

    29 Май 2023 20:37ч.

    ебатти коврата. какво извинение, кви 5 лева!? тая чува ли се какви ги говори? връщайте мандата коври!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако тея направят правителство

    29 Май 2023 20:40ч.

    Народа е длъжен да се вдигнем вече и да ги изметем завинаги. Те нас или ние тях. Вече няма средно положение. Но като се има впредвид колко тъпи и заспали сме....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • едно евродепутат боклук М.

    29 Май 2023 21:07ч.

    Буквално заяви по Хоризонт, че сега вече на всяка цена трябвало да има правителство !!! /разбирай тяхно/ Каквато и да станело ! Тия зорлен ще ме върнат към подкрепа за Радев бати...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хабиби

    30 Май 2023 1:46ч.

    Кирчо Ала-балата направи "включване" от Братислава,след като се снима със заместник министър председателя на Украйна Олга Стефанишина.Ето какво рече Кирето...."Дезинформацията и намесата на Кремъл във вътрешните работи на страните от Източна Европа е огромен проблем за цяла Европа. Опитите за дестабилизация се правят чрез активиране на местни политици и засилване на автокрацията за сметка на демокрацията. Всичко това се прави с една единствена цел - победата на Украйна да се затрудни и Европа да отслабне." Този,вярно е за вързване....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нено Ъ.

    29 Май 2023 20:45ч.

    “Призовавам ви да преосмислите изцяло целесъобразността от изпълняването на този мандат, тъй като според мен той вече дискредитиран", коментира Радев.———-Денков ако беше пич щеше да се откаже на място от мандата, но той е само един врътлив Академик. След една седмица ще го върне така или иначе. Достойнство ли? Нови избори или извънредно положение, но Радев с малкото юмруче ще чака указания пак от ония, които му набутаха ПП-то и “героите “ му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • емигрант

    29 Май 2023 22:26ч.

    Найголемите проблеми в Бг за последните 33 г ги създаде генерала от село Труд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    29 Май 2023 20:47ч.

    Президента Радев се държа на място и хубаво им го каза право в очите на тези нагли престъпници! Въпреки безочието на тези предатели, няма как да формират кабинет, просто защото са изчерпили кредита си на доверие, как може да работи такова- квазимодо правителство, уродливо и без всякакво обществено доверие?! Пък Ако ще не Сорос ами на Сорос чичо му да стой зад тях, все пак става въпрос за цял народ, а не за 7% грантаджии с розови очила! Виж ако ЕС ЕС, Швааб, Сорос, САЩ, пуснат по един грант на всеки българин би било друга работа, но истината е че точно обратното се случва, ограбва се всичко и ние се явяваме донори на тези престарели кръвопийци! Не стига, че си пращаме децата евро-еничари, сега искат и на война да ни пращат и тука да стане Дунавбас, втори Донбас... Айде нема нужда, няма будали да се вържат, поне не безплатно както искат сатанистите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • къде е шпионин ристю

    29 Май 2023 20:53ч.

    Къде е суперкорумпираният американски агент ристю?! Защо се крие?! Аааа, мисли как да измъкне от магнитски пеефски и гораноф!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Достоевски

    29 Май 2023 20:55ч.

    Пак Ала - бала пРезидентски дрънканици. Натовец и изборен алабалист назидава соросоид и двамата от една агентура, но различни ложи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Значи,

    29 Май 2023 21:15ч.

    Работата не е в това че "Радев е руски агент" , както зареваха мигом еврогейове и мисирките от медиите . Радев естествено е американски агент, щото точно в САЩ е завършил пилотска академия, номиниран за "лидер за бъдещето" и т.н. ишмари. По-скоро става въпрос за боричкане на лобисти на различни американски фракции. Радев презентира военните, консервативните , про-републиканските среди в Америка, които впрочем са доста по-сдържани и миролюбиви по Украйнския шит. Просто-кировците, Доносническа България и ибриците им обслужват либерастко-глобалисткото крило ! Те са радетелите за 32 пола, законни гейски сватби у нас, цифроващина , пандемищина , екофашизъм ... и разбира се ! Да се набутаме във военни действия срещу Русия. Мисля че тази втора групировка преминава зенита си и в световен и в местен план , 2024 ще го докаже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • През тези 7 дни на мандата ще дойде Рубин по дезинформацията

    29 Май 2023 20:56ч.

    И ще гледаме позора на унижените слуги жалки усвоители на небългарски пари!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    29 Май 2023 20:57ч.

    тия ще се разчекнат, за да направят правителство. за да направят пакостите, които са им внушени (преки нареждания не съм убеден, че име е давал някой - всичко е за тяхна сметка). после ще плащаме ние, популацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пряк наредител

    29 Май 2023 21:17ч.

    Груба грешка, заложихме на прекалено малоумни. И да не сме давали досега преки нареждания, вече ще даваме ! Братислава, Виена, от където можем...дано да не е късно !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • COPIUM

    29 Май 2023 22:31ч.

    Във Виена да получи инструкции от Иван Кръстев, а в Братислава да оближе ръката на Урсула дето я забърка до ушите...А този информатор/дезинформатор иде да ни закрие направо словото, не само неговата свобода.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    30 Май 2023 1:02ч.

    Цифровизацията, която искат да ни натрапят, няма нужда от слово. За тях свободата на цифрите значи всичко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    29 Май 2023 20:58ч.

    Какво лицемерие.Момента беше подходящ президенте за вземане на "Командирско решение". Знам, за това се изисква мъжество за да устоиш на бурята която ще връхлети.Явно обаче това качество ти липсва.Зад оградата е по сигурно,само дето народа ни помни ония "луди"глави които са се изправяли срещу бурите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    29 Май 2023 23:00ч.

    Може ли по-подробно да си развиете мислата? Какво "Командирско решение" и как то би се съотнесло към Конституцията?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър Стоянпв - коня

    30 Май 2023 5:06ч.

    Бракоразводният противен адвокат Пешо коня, струва ми се, имаше по-мъжко поведение от сегашния ни синергетик с интересите на САЩ в президентството, защото директно поиска от БСП-боклуците Добрев и Първанов да върнат мандата на 04.02.1997 г. И боклуците от БСП - Добрев и Първанов го върнаха, за да не станела гражданска война, видите ли! И взеха, че се изпъчиха като герои и спасители... Разликата е само в това, че тогава САЩ искаха да не бъде връчен мандат на БСП, а сега САЩ иска боклуците от ПП-ДБ да изпълнят мандата и да съставят правителство на боклуците, което да вкара България в помийната яма на джендър идеологията, чрез промяна на Конституцията, за заобикаляне на решението на Конституционния съд срещу Истанбулската конвенция; за въвличане на Р. България в гражданската война в Украйна, в разрез с националния интерес на България за отстояване на Мира и на български суверенитет (а не полягане на САЩ и на НАТО със събути гащи на президента). Следователно, Радев, който формално следва Конституцията, способства за нейната подмяна и за нейното поругаване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    29 Май 2023 21:01ч.

    Мощно влизане на генерал Радев.Но той явно е любител на позиционната игра.Сега е идеалния момент да се впусне директно в политиката и да направи партия "тип Орбан". Иначе ще стане следното: ГЕРБ и ППДБ ще натрупен стрален негатив, ще дойде Възраждане, които ще се провалят защото нямат съюзници и хоп евроатлантиците ИЗПРАНИ. Апропо правителство на ППДБ-ГЕРБ има един много силен коз: Ако ни вкара в Шенген и Еврозоната то ще натрупат бая позитиви.Така, че играта е много динамична.София в жълтопаветна и засега няма изгледи за "митингова демокрация" срешу ППДБ-ГЕРБ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Възраждане ще дойдат

    29 Май 2023 21:20ч.

    Когато има президентска двойка Тръмп-Десантис. Възраждане са дълбока резерва на американците и няма да я похабят сега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Ако ни вкара в Шенген и Еврозоната то ще натрупат бая позитиви"

    29 Май 2023 22:15ч.

    Пред кого ще натрупа позитиви!? Не и пред българите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    30 Май 2023 0:57ч.

    "Възраждане са дълбока резерва на американците и няма да я похабят сега." Точно?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фатмака

    29 Май 2023 21:03ч.

    си проси импийчмънт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    29 Май 2023 21:34ч.

    А глупака си търси шамара.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хазин

    29 Май 2023 21:08ч.

    ДАНС няма ли правомощия и задължения да арестува изменници, хора работещи за чужди служби посолства.... Съвсем законосъобразно можеше да арестуват Денков, Петков, Василев. Не знам как е казуса за обявяване на партия, група за против конституционна. Да речем ПП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зависи за чии чужди служби работят

    29 Май 2023 22:43ч.

    За някои може за други не може.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КериМи

    29 Май 2023 21:09ч.

    Денков с морда на хибрид между медуза и съсел. Смачкан плъх с щамповано на челото "педофил"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сектата на педофилите

    29 Май 2023 21:23ч.

    Протестираме срещу такова определение ! Може да не педофил, а само гей фетишист, и по този начин обиждате както педофилите, така и гейовете - недопустимо ! Назовете го с общото благо "соросоид", така все в нещо ще познаете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рубладжии,

    29 Май 2023 21:21ч.

    не хранете илюзии. Опитът за проруски преврат няма да успее. Ще даде обаче удобен повод за радикално почистване на службите и администрацията от проруски елементи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • асас

    29 Май 2023 21:24ч.

    американска сган, да пукнеш в джендерство дано! просащническа измет!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ах-ах

    29 Май 2023 21:25ч.

    "Преврат" ? Може би ПП-ДБ са спечелили изборите и някой ги събаря от власт ? Болшевик нещастен, либерастки девиант..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фак Били ГейЦ

    30 Май 2023 10:31ч.

    типичен похват на неолиберастката сган да проектира скритите си намерения върху противника си и после да го обвинява за тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    29 Май 2023 21:22ч.

    Що се прави на интересен, като и той е част от марионетната власт, която трябва да участва в глобалното постигане на четвърта индустриална революция и налагане на нов световен ред със социално-кредитна система.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тия швабски брътвежи ...

    29 Май 2023 21:30ч.

    Ще се сбъднат, когато цъфнат налъмите за оргии на Клаус. Разочарованието ще ви дойде скоро , и не от там от където го очаквате. Не от Русия и кекавата руска олигархия , управляваща с двойници. Ще ви го зачука САЩ ! Американците ще ви го нахакат така , както дори 2016 не ви го нахакаха ! Педеругите се наиграхте , започва отката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    29 Май 2023 21:47ч.

    Не се притеснявай, Китай и Русия също са в схемата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаха

    29 Май 2023 21:23ч.

    Президентът постъпи много добре. Да видим фалшивите народни избраници как ще гласуват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • адмирации

    29 Май 2023 21:29ч.

    Адмирации за президента, но при връщането на неизпълнения мандат, президентът трябва да се извини на българския народ, че ги издигна и препоръча на политическата сцена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фют

    29 Май 2023 23:18ч.

    Извинение ли ще оправи нещата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    30 Май 2023 1:00ч.

    Президентът вече няколко пъти призна, че е направил грешка с тези

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това

    29 Май 2023 21:49ч.

    прави ли Радев съучастник?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Състоянието на нещата

    29 Май 2023 22:02ч.

    Радев чу отдалеч воплите на политическата измет и връчи по бързата процедура един срамен и грозен мандат на оперирани от чувсто за срам лицемери. Защо избра толкова неудобен момент? След като чу плача на изметта, да беше дал възможност на повече граждани да се съберат и да споделят оценката си за политическия боклук. За евроатлантическите му (ви) ценности! Днес, при съобразяване присъствието и на медии, на партийни функционери, гражданската група, която посрещна и изпрати "цвета на нацията" наброяваше едва скромните около 200 човека. За сметка на това имаше поне 150 униформени и неустановен брой цивилни, които пресяваха, профилактираха и респектираха още в подлезите около ЦУМ и по околни улички. Е, народе???? Ако бяхме 20 000, щяха сериозно да се уплашат. При 200 000 нямаше да има дадан мандат. Вместо това, дори тук сме принудени да понасяме глобалистичен и соросоиден боклук! Да си знаете, де! Някой може още да живее с ефимерната надежда, че друг ще му свърши работата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Богдана Тотева 2

    29 Май 2023 22:32ч.

    П.П! Мръсни продажници! България не ви е бащиния, за да я продавате на американците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България като държава престана да съществува

    29 Май 2023 22:45ч.

    Има територия България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дали е прав?

    29 Май 2023 22:48ч.

    който даде определение ....." полит. бок-ук"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медиен експерт

    29 Май 2023 23:02ч.

    Доста кривици виждам в Радев, но днес постъпи правилно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    29 Май 2023 23:09ч.

    Според мен, днес Радев направи повече от максималното. Днес се гордея с него. Утре? Ще видим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Jvhvuvucucyc

    29 Май 2023 23:09ч.

    По кой закон си длъжен, Радев?! Можеш да връчиш мандата на която партия решиш, но си страхлив и затова няма никога да си голям лидер! Големите лидери правят необходимото за своя народ независимо какво са “длъжни” по някакви несъстоятелни неписани и писани правила! Радев, имаше 101 шанса да станеш наистина голям лидер, но ги пропиля всичките до един! ЖАЛКО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    29 Май 2023 23:16ч.

    Чети бе. льохман. чети! "Конституция на РБ: "Чл. 99. (1) Президентът след консултации с парламентарните групи възлага на кандидат за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарна група, да състави правителство. (2) Когато в 7-дневен срок кандидатът за министър-председател не успее да предложи състав на Министерския съвет, президентът възлага това на посочен от втората по численост парламентарна група кандидат за министър-председател." Да се чете, требе. Требе, ама мързелът и устата големи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Конституцията НЕ ЗАДЪЛЖАВА да се дава мандат на лица, които са уличени в държавна измяна

    30 Май 2023 5:42ч.

    Именно за това преди връчване на мандатите се правят консултации с парламентарните групи. А след като обстоятелствата околопарламентарната група на ПП-ДБ вече са се променили, най-напред президентът Радев трябваше да проведе повторни консултации и едва след това, ако наистина водачите на ПП не са изрекли това, което е записано (а те си признаха, че са го изеркли и се гордеят, че са национални предатели, които подготвят чистки в службите за сигурност, в угода на САЩ), едва тогава би трябвало Радев да вземе обосновано решение, дали да даде мандата на врагове на България или да не го даде!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радев, ти доведе тези американски подлоги

    30 Май 2023 0:00ч.

    Сегашното ти изказване не оправдава вината ти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    30 Май 2023 1:15ч.

    Тези дали наистина са втората по численост парламентарна група, след като си признаха за "ала-бала"-та с резултатите? Можеше ли процесът по връчване на мандати да бъде замразен и да се ревизират изборите, след което да се проведат нови?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радев

    30 Май 2023 1:16ч.

    Радев днес ми напомня за нашия старшина в казармата, който преди да ни пусне в отпуска, първо ни казваше, че сме извършили страшни нарушения, но понеже годишния отпуск ни се полагат но можел да не ни пусне, а после ни разказваше, как някой си се напил и го сгазил влака. Тъп шапкар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    30 Май 2023 2:18ч.

    "...ще има ли извинение към...офицери, от уважението към нашите партньори към България и нейните граждани". Верно ли си мислят, че е забравено унижението, на което беше подложено българското офицерство преди 20 години? Колко офицери бяха разкарвани години наред от гарнизона на гарнозн и захвърлени в един момент някъде на г.ъ.з.а. на географията, където ги е заварила "рИформата"? Без "борса" за неизпълнените договори, без какъвто и да е ангажимент. Дестки хиляди и на "обществото" не му направи никакво впеатление това! Че загуби мъжете, които биха влезли в окопите в защита на това "общество". И реват сега като заклани за някаква "чистка", която няма и да се осъществи, имайки предвид, че нищо не съкратиха в предния мандат Кирчо и Кокорчо. И сега има наглостта да споменава за извинение към "офицерите".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    30 Май 2023 8:51ч.

    Засега всичко върви по план.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На 22 юни 14 953 г. пр.н.е. е основана първата Българска държава, най-старата държава в света!

    30 Май 2023 11:15ч.

    На 22 юни през 14953 г. пр.н.е.! е основана първата Българска държава Идел! Прабългарският календар е най-древният календар в света - признат от ЮНЕСКО на 7528 години! ВОПЪЛ ЗА ПОДСЕЩАНЕ И ПРОБУЖДАНЕ НА БЪЛГАРИТЕ, АКТ НА ПРОСВЕЩЕНИЕ! Писан на 22 юни 2022 г. в сайта www.thebulgariantimes.com ........ 22 юни – Денят на българската държавност! Българският празник на най-старата държава в света! Празник на всички българи по света. ................... "Днешният българин-консуматор и небългарите ще се учудват и подсмихват ехидно, възможно ли е тоя смачкан днес народ да е бил толкова древен и велик, това изобщо може ли да е вярно?! Още Херодот е писал, че „траките са най-многобройният народ на света след индийците“. А вече знаем, че траките са древни БЪЛГАРИ! ........... Но през хилядолетията нашият славен и многоброен народ е станал мишена за отстрелване и погубване от всички други, било физически, финансово-икономически, било духовно-идеологически, ментално-исторически и чрез религиите. ......... Отвсякъде нападан, разчленяван и рушен, унищожаван, век след век, хилядолетие по хилядолетие, докато ни докарат до днешното ЖАЛКО състояние. Само да не се заблуждваме, че процесът е приключил. НЕ! Онези, които са ни унищожавали отвън, днес лично и с подкупени маршрутирани лица, заклети в тайни общества и служби, забулени под глобалистко-либерални и псевдодемократични фразеологии, като атлантически и европейски ценности, вече ИЗДЕВАТЕЛСКИ са се настанили в нашия обществен организъм, в политико-икономическия ни живот и държава. ............... Вече са ликвидирали държавата чрез разграждането на държавността, чрез неадекватни закони и институции, в противоречие с традиционния морал на българите! ............ Отнеха ни националния суверенитет заради подкупността и малодушието на нашите „лидери“, поради липсата им на капацитет и от ПРОДАЖЕН НАГОН, формиран от кряшенското лицемерие и неустойчивост, от тактиката на „преклонената глава“. ......... АНТИБЪЛГАРСКАТА ционистка цензура командва все по-нагло българските СМИ чрез своите медийни групи, а в крайни случаи с нашите пари от бюджета (сем). По-голяма гавра от това едва ли има другаде по света!? Свободата на Словото днес е Химера! ИСТИНАТА НЯМА КАК И ОТКЪДЕ ДА ПРОБИЕ ДО СЕТИВАТА НА НАРОДА! Пренаписват ни историята, преформатират ни съзнанието, обезличават ни като стадо добитъци. България отново плаче за апостоли и безсребърници като в робство…" ! ........................ Вопъл за подсещане и пробуждане на българите, акт на просвещение! от българина В.Вълов точно преди една година. ДА БЪДЕМ БУДНИ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво значи "длъжен"?

    30 Май 2023 11:44ч.

    Ти ги докара тия клоуни, твои рожби са, а сега и мандат им даваш! Ще умреш, но няма да им го дадеш, ако си човек на място! Останалото е блабла! Това е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мандат за мафията-резил с главни букви

    30 Май 2023 12:08ч.

    Идването на ПП беше добро от една страна. До тяхното появяване ежеминутно ни уверяваха в качествата на евроатлантическата демокрация и нейните носители, които неизменно трябва да следваме. Слде появата на тия мошениници, измамници и шарлатани, нещата си дойдоха на мястото. Цялата истина лъсна с грозното си лице. Прости, неграмотни, наркомани, зависими от престъпленията си, мафиоти, участници в мега крупни схеми на гърба на българина, нагли, цинични, упражняващи властта като улична банда и мафиотски клан. Всичко това щедро подкрепяно от американското посолство и извършвано в негово име. За първи път мандат се връчва на хора, които трябва да бъдат разследвани, осъдени и в затвора за серия престъпления срещу държавата, гражданския мир, стопанството на държавата, изнудвания, съмнителни убийства около тях, кражби, присвоявания, продажба на страната ни на чужди държави - почти целия Наказателен кодекс. Вече българинът е прогледнал с едното око. Остава му да прогледне и с второто. Дано това не стане, чак след като ни набутат във война. Само не знам тези от Козяк патки ли пасат, за да не виждат, че с тази си подкрепа за шарлатаните, българския народ направо озверява в омразата си и към тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФАКТИ

    30 Май 2023 12:46ч.

    До сряда ще ни разиграват. С оглед създалата се анархия, от САЩ изпращат свои представител, който идва в сряда. Официалният предтекст е да се бори срещу руското влияние и фалшивите новини. Той бързо ще набие канчетата на всички, ще покажа на ББ новия проект на"Магнитски" воглаве с него и ще нареди правителството. А всички ще козируват и целуват ръце. До събота-неделя, правителството ще е готово. Помирението между клановете на американската мафия ще е факт. Който не е съгласен, ще глътне една вода. Така се управляват колониите. Следва евроатлантическа диктатура. Вече не знам на какво да се надяваме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дано постъпи като мъж

    30 Май 2023 12:59ч.

    Сега всичко зависи от ББ. Дали ще постъпи като мъж, както направи Радев, ще каже истината за шарлатаните в очите и няма да ги подкрепи. Или тракащ зъби от страх, послушно ще направи цяла България и всички нейни граждани, барабар с партията си, курбан на ПП - както те се изразяват на записа. Понякога човек има право на едно съдбоносно решение в живота си и дано да направи правилното - не да ми реди сополиви обяснения за някакви приоритети, докато дава абсолютно цялата власт на шайката ПП-ДБ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БРАВО

    30 Май 2023 14:01ч.

    РЕСПЕКТ, г-н президент. Всеки достоен българин, военен и офицер изпитва респект, като заявихте в очите на тия мошеници и шарлатани какви са. Докато ББ се крие като мишка. Изкупихте вината си, че вероятно заблуден, дадохте шанс на тия хора със сериозни ментални отклонения преди години. Намерете начин да направите партия и българите ще ви подкрепят. Имайте предвид, че поне 5-10% и от ГЕРБ вече са Ваши - след това унизително лазене на ръководството пред най-големите измамници в българската история и след като официално са дали картбланш служителите и кадрите на ГЕРБ да стават курбан на дебилите от ПП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    30 Май 2023 14:17ч.

    "Стига моля ви мадам, мене много мъ и срам! / Моля, много мъ и срам мене, моля ви мадам!" - Моля ви, мадам / Обратен ефект

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи